{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 30 november 2021

Een Scandinavische sfeer in je tuin

Iedereen die de nieuwste woontrends op de voet volgt kan er bijna niet meer omheen. De Scandinavische stijl is het vandaag de dag helemaal! Overal waar je kijkt zie je deze stijl dan ook voorbij komen en doordat de stijl zo uniek is herken je hem ook direct.

 

Dit komt doordat de Scandinavische stijl echt een paar hele belangrijke kenmerken heeft die je dan ook makkelijk kunt herkennen. Deze kenmerken magen deze stijl zo eigen en uniek en zijn dus extra bijzonder. Maar hoe komt het dan ineens dat de Scandinavische stijl zo populair is? En hoe pas je deze stijl dan ook toe? En natuurlijk nog belangrijker wat zijn dan de kenmerken van deze prachtige stijl?

 

In deze blog gaan we het daar allemaal over hebben. Maar laten we je vooral ook zien hoe je de Scandinavische stijl ook in je tuin toe kunt passen! Want het is natuurlijk ontzettend leuk om deze stijl niet alleen binnenshuis te kunnen ervaren maar om hem ook buitenshuis door te voeren. Op deze manier zorg je er ook nog eens voor dat alles een geheel wordt en dat is natuurlijk helemaal mooi! Wij raden je dan ook zeker aan om heerlijk te genieten van de Scandinavische stijl in je tuin en om vooral ook lekker je eigen creativiteit de vrije loop te laten!

 

Na het lezen van deze blog weet jij dan ook precies hoe je de Scandinavische stijl ook in jouw tuin door kunt voeren en daar kun je natuurlijk ongelofelijk veel plezier van hebben. Lees je met ons mee?

 

Wat is de Scandinavische stijl precies

 

De Scandinavische stijl is een stijl welke zich kenmerkt door eenvoud en kracht. Er worden bij deze stijl dan ook geen schreeuwerige kleuren gebruikt of allerlei opvallende accessoires. Nee deze stijl kenmerkt zich echt door eenvoud en simpelheid maar is daardoor dus wel enorm krachtig!

 

Het is dan ook voor veel mensen een erg fijne stijl doordat de stijl heel veel rust met zich meebrengt. Juist doordat er zoveel eenvoud is heb je rust en ruimte om je heen en heel veel mensen ervaren dit als heel erg prettig. In die zin past deze stijl ook wel bij het leven van vandaag de dag. Daarin zien we namelijk dat mensen steeds drukker worden. De agenda’s zijn gevuld en een momentje voor jezelf en het gezin vinden kan soms erg lastig zijn. als de ruimte om je heen dan ook nog eens erg druk en vol is kan dat best lastig zijn en voor veel onrust zorgen. Veel mensen ervaren dan ook rust en hebben dan ook behoefte aan rust en ruimte om zich heen en de Scandinavische stijl leent zich daar dan ook perfect voor!

 

Het leuke aan de Scandinavische stijl is dat we daarnaast ook nog eens veel groen zien en dat is natuurlijk erg prettig, en daarnaast heeft ook groen een rustgevend effect op ons mensen dus in die zin versterkt dat het effect van deze stijl nog meer. Wel hebben we het dan over groen zonder allerlei gekleurde bloemen maar denk bijvoorbeeld aan olijfboompjes of vijgenbomen. Of wat dacht je van groene planten en heggen met prachtige groene bladeren. Ook leibomen vinden vaak hun weg binnen deze stijl.

 

En zo zijn er dus ook voor je tuin meer dan genoeg mogelijkheden om die echte Scandinavische stijl te realiseren! Het enige wat je hier dan ook voor nodig hebt zijn de juiste elementen en dan heb je binnen een mum van tijd een tuin waar ook jij heerlijk kunt genieten van de rust om je heen!

 

De kenmerken van de Scandinavische stijl

 

We gaven het net natuurlijk al even aan maar de Scandinavische stijl heeft dus een aantal belangrijke kenmerken waardoor je deze stijl dus ook goed kunt herkennen! Ten eerste is dat dus de eenvoud. Er wordt dus geen gebruik gemaakt bij deze stijl van allerlei tierelantijntjes en felle kleuren. Nee er wordt bewust gekozen voor rustige tinten waaronder vooral veel zwart en wit aangevuld met groen en grijs. Daarnaast ontstaat de eenvoud ook doordat er gebruikt wordt gemaakt van mooie vormen zonder dat hier allerlei extra details aanzitten.

 

Maar er is nog veel meer wat deze prachtige stijl kenmerkt. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van hout. Ook dit past dus perfect bij deze stijl. We zien dan ook vaak het gebruik van prachtig eikenhout voor een robuust maar toch ook warm effect. Juist omdat er veel zwart en wit gebruikt wordt kan dit hout het beeld een beetje breken en zorgen voor een heel sfeervol geheel!

 

Het is dan ook erg leuk om te zien dat het hout zo goed past bij de rest van de stijl. Eiken hout is er natuurlijk in veel verschillende tinten maar bij de Scandinavische stijl wordt vaak gebruik gemaakt van de wat warmere tinten om op die manier wat warmte in het geheel te brengen en met prachtig resultaat.

 

Maar ook accessoires zijn niet weg te denken uit de Scandinavisch gestilde woningen en tuinen. Denk dan vooral aan accessoires zoals mooie robuuste bloempotten met plantjes erin, of schitterende glazen stolpen en vazen of beelden. Op deze manier ontstaat er dus een prachtig geheel en alles vult elkaar ook enorm goed aan!

 

Ook stoffen vinden hun weg naar de Scandinavische stijl zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van linnen en dit begrijpen wij ook wel! Het is dan ook een prachtige stof die heel goed past bij de overige elementen van de Scandinavische stijl. Daarnaast oogt linnen ook luchtig en warm en dat is precies de bedoeling! In de winter wordt er vaak gebruikt gemaakt van grijs of bruin linnen en in de zomer juist van kraakhelder wit linnen. Op deze manier past alles ook nog eens perfect bij de zomer of winter en sluit het dus aan op het seizoen!

 

De Scandinavische stijl in je tuin

 

Nu we weten wat de kenmerken zijn van de Scandinavische stijl is het ook een stuk makkelijker natuurlijk om deze stijl in je eigen achtertuin te verwerken. Het leuke is dat je dan ook zeker op heel veel manieren voor een gezellige Scandinavische sfeer in je tuin kunt zorgen.

 

Ten eerste is het belangrijk om wat zwart en wit toe te voegen aan je tuin en dit kun je dan weer op verschillende manieren doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zwart hout in potdeksel stijl in je tuin te verwerken. Dit kun je bijvoorbeeld bij een tuinhuis of een schutting doen en geeft een werkelijk waar prachtig resultaat. Maar ook kun je kiezen voor stalen elementen ook deze kun je weer terug laten komen in bijvoorbeeld schuttingen of tuinhuizen, of overkappingen. Dit in combinatie met glas is bijvoorbeeld werkelijk waar een prachtig gezicht! En je kunt dit metaal natuurlijk zowel in zwart als in wit uit laten voeren. Het is maar net wat jezelf het mooiste vindt.

 

Maar ook met de tegels kun je heel erg veel doen. Zo kun je kiezen voor mooie grote tegels met een voeg. Uitgevoerd in grijs en wit tinten. Maar je kunt ook denken aan tegels met een patroon waarin je dan zwart en wit weer heel erg goed terug kunt laten komen en zo kun je dus alle kanten op!

 

Op deze manier verwerk je de Scandinavische sfeer eigenlijk al in de basis van je tuin en dat is natuurlijk ontzettend belangrijk. Als de basis namelijk klopt ben je al een heel eind en kun je vaak met de juiste accessoires het plaatje wel compleet maken!

 

Wat ook bij de basis behoort is het groen in de tuin en ook dit speelt bij een tuin in Scandinavische sfeer een grote rol. Het is namelijk heel erg belangrijk om ook hier aandacht aan te besteden en om ervoor te zorgen dat je ook in dit onderdeel van je tuin de Scandinavische sfeer doorvoert. Dit doe je dan ook op de volgende manier. Zorg ten eerste voor lekker veel groen in je tuin! Hier staat de Scandinavische stijl om bekend dus zorg er ook voor dat je dit lekker veel toevoegt! Doe dit in de vorm van allerlei verschillende groene planten met allemaal een ander blad en structuur zo ontstaat er namelijk een heel leuk en speels beeld!

 

Maar denk ook bijvoorbeeld aan mooie groene heggen in de tuin. Of prachtige bomen met groen blad. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan prachtige leibomen, olijfbomen of wat dacht je van de vijgenboom. Allemaal bomen die we veel terug zien komen in deze Scandinavische stijl en die het plaatje ook echt compleet maken!

 

Het leuke aan deze stijl is dan ook dat je er zoveel kanten mee op kunt! En zeker ook voor mensen met groene vingers is het dus een erg leuke stijl om in de tuin toe te passen! Combineer dit groen vervolgens weer met hout en mooie tegels en dan ben je dus echt al een heel eind op weg! Zo ontzettend leuk!

 

Accessoires bij een Scandinavische stijl

 

Ook bij een Scandinavische stijl horen natuurlijk accessoires, ook al is het een vrij simpele stijl die natuurlijk bestaat uit eenvoud toch voegen een paar simpele accessoires zonder te veel details zeker wel wat toe! Denk dan bijvoorbeeld aan prachtige potten en vazen in verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld potten die van prachtig donker steen gemaakt zijn als hier dan weer een mooie groene plant in staat heb je werkelijk waar een heel leuk plaatje!

 

Maar denk ook aan mooie houten accessoires, bijvoorbeeld een mooi houten beeldje of een houten bakje of klos. Deze kun je dan los ergens neer zetten en brengen net even wat warmte naar boven. Maar gebruik ook zeker linnen in de tuin. Dek bijvoorbeeld de tuin tafel met een prachtig linnen tafelkleed en servetten, en leg linnen kussentjes op de banken. Een hele simpele manier om ook wat gezelligheid en warmte de tuin in te brengen!

 

En tot slot maak je het natuurlijk helemaal af met gezellige lampjes en kaarsjes! En ook hier heb je weer heel veel mogelijkheden in! Denk bijvoorbeeld aan mooie lampjes zwart of wit van kleur vrij simpel uitgevoerd die net even wat gezellig en sfeervol licht je tuin in schijnen! Of denk aan de bekende lichtslingers. Enorm populair en zeker ook passend bij de Scandinavische stijl in je tuin! Maar vergeet ook zeker de waxinelichtje-houders niet. Ook zei voegen enorm veel sfeer en gezelligheid toe en je kunt ze kiezen in houten, glazen of stenen uitvoering. Allemaal zorgen ze ervoor dat jij het plaatje echt compleet maakt en kunt genieten van een heerlijke Scandinavische stijl in je tuin en dat is ook precies de bedoeling!

 

De Scandinavische stijl in je tuin

 

Zoals je in deze blog dus wel kunt lezen is de Scandinavische stijl zeker niet alleen maar voor binnenshuis weggelegd maar kun je er ook nog eens ontzettend veel kanten mee op buiten de deur en dat is natuurlijk wel heel erg leuk! Zo kun je de stijl op allerlei manieren toevoegen aan je tuin en zorg je daarmee voor een heel erg mooi eind resultaat!

 

Het kan enorm leuk zijn om deze stijl door te voeren in allerlei onderdelen van je tuin maar je kunt het natuurlijk ook beperken tot maar een deel van je tuin. Het is natuurlijk maar net wat je zelf fijn vindt en waar je blij van wordt! Het zorgt er dan ook voor dat je tuin er prachtig uit komt te zien en laat dat nu net de bedoeling zijn!

 

De Scandinavische stijl zorgt voor rust en ruimte en zeker in een tuin komt deze sfeer dus ook heel erg goed tot zijn recht. Daarnaast heeft deze stijl net als alle andere stijlen een paar hele specifieke kenmerken en ook deze kenmerken zijn prima toe te passen in een tuin. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hout, metaal en glas en steen, maar ook aan het gebruik van heel erg veel groen. En juist dat laatste is natuurlijk zeker in een tuin een heel erg goed idee! Op deze manier kun je dus zelf ook zorgen voor veel rust en ruimte in je tuin!