{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Een schutting plaatsen; zelf doen of laten doen?

  • Door Roos
  • Tuesday 04 / 05 / 2021 0
Een schutting plaatsen; zelf doen of laten doen?

In de Nederlandse maatschappij zijn enkele woorden in de afgelopen jaren super populair geworden. Eén van de voorbeelden hiervan is zonder twijfel het woord ‘privacy’. Dit woord wordt in de afgelopen jaren te pas en te onpas gebruikt, waarbij veel mensen direct denken aan digitale privacy. Als je bijvoorbeeld van Google gebruik maakt, heb je geen enkele privacy meer. Deze zoekmachine houdt immers alles bij en w et dus ook alles van jou. Digitale privacy is dan ook een utopie, maar geldt niet voor de privacy die je in jouw kunt ervaren.
Heb je ook privacy in jouw eigen achtertuin? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk van meerdere factoren afhankelijk. Zo speelt de plaatsing/ligging van jouw tuin hier een belangrijke rol bij, maar óók de manier waarop je jouw tuin ingericht hebt. Sterker nog; met de juiste keuzes kun je echt van onwijs veel privacy in jouw tuin gaan genieten. Zelfs als je in een rijtjeswoning woont, waarbij de buren dus mogelijk in jouw tuin kunnen kijken. Indien je voor de juiste producten kiest, weet je dat op een fijne manier te voorkomen. Daardoor ben je óók in jouw tuin in staat om van de gewenste privacy te genieten.
Over welke producten we het hier dan hebben? Nou, één van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is om te kiezen voor een schutting. Met een schutting kun je op een fraaie en handige manier de gewenste privacy in jouw tuin creëren. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat je jouw tuin ook nog eens heel fraai aan weet te kleden. Met de juiste schutting weet je namelijk direct van de gewenste uitstraling in/van jouw tuin te genieten!
Het mag duidelijk zijn; om meerdere redenen is de aanschaf van een schutting aan te raden. Wil jij zelf ook graag een schutting aanschaffen? Dan is het wel goed om rekening met verschillende factoren te houden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het feit dat je het nodige geld in een schutting moet investeren, dat je de keus uit héél veel soorten schuttingen hebt en dat je jouw schutting ook nog moet (laten) plaatsen.
In dit artikel richten wij onze pijlen onder meer op het laatst genoemde punt. Ga je de schutting namelijk zelf plaatsen of laat je dit door een vakman doen? Dit zijn in de basis de twee mogelijkheden waar tussen je kunt kiezen, waarbij voor beide mogelijkheden absoluut iets te zeggen valt. Mede daarom hebben wij besloten om dit artikel te schrijven. In dit artikel bespreken we wat de mogelijkheden precies zijn, waar je rekening mee moet houden en wat voor jou de beste keuze is. Dat laatste kunnen we uiteraard niet voor jou bepalen, maar we kunnen jou wel helpen om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken. Precies dát is hetgeen we in dit artikel gaan doen. Neem het artikel daarom op je gemakje door en bepaal vervolgens direct hoe je het beste jouw schutting kunt (laten) plaatsen. De keus is in ieder geval volledig aan jou.

Waarom voor een schutting de tuin kiezen?

Graag willen we allereerst een antwoord op de bovengenoemde vraag geven. Want; waarom is het nou zo aan te raden om voor een schutting te kiezen? En waarom kiezen ongeveer 90% van alle huishoudens in ons land voor een schutting? Nou, daar zijn eigenlijk meerdere zwaarwegende redenen voor, waarover we je ook graag in formeren in dit artikel.
Allereerst is het een feit dat een schutting een laagdrempelige manier is om privacy te creëren. Je kunt de schutting in jouw tuin plaatsen, waarna je al direct van de gewenste privacy geniet. Als je voor bijvoorbeeld een haag in jouw tuin zou kiezen, zou dat een compleet ander verhaal zijn. Bij een haag ben je immers afhankelijk van de groei van de bladeren; pas na verloop van tijd kun je daardoor genieten van de gewenste privacy in jouw tuin. Een schutting staat er echter meteen. Letterlijk en figuurlijk.
Daarnaast geniet je bij een schutting ook direct van een dubbelfunctie. Je geniet dus van de gewenste privacy, maar je geniet ook zeker van de uitstraling van een schutting. Als je voor een (fraaie) schutting in jouw tuin kiest, geniet je direct van een prachtige uitstraling. Je weet jouw tuin hiermee op een leuke manier aan te kleden en je weet dus de uitstraling van jouw tuin te verbeteren. Wat wens je nog meer? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een geschikte schutting uit te kiezen. Daarover lees je verderop in dit artikel nog iets meer informatie!
Ook is het een voordeel dat je een schutting relatief makkelijk kunt onderhouden. Ook dit voordeel is weer duidelijk zichtbaar als we een schutting op dit vlak vergelijken met een haag. Bij een haag heb je continu met knip- en snoeiwerk te maken, terwijl dat bij een schutting niet het geval is. Bij een schutting hoef je eigenlijk alleen rekening te houden met het feit dat je de schutting na verloop van tijd schoon moet maken. Indien je voor een houten schutting kiest, krijg je mogelijk ook nog met lakken/beitsen te maken, maar ook dat kost niet super veel tijd. Niet zoveel tijd als het snoeien van een haag in ieder geval.
Tevens is het een voordeel dat je in een schutting makkelijk een deur aan kunt brengen. Op die manier kun je een fraaie en handige in- en uitgang voor jouw tuin creëren; dit brengt met name veel praktische voordelen met zich mee. Zo kun je makkelijk jouw fiets in jouw tuin neerzetten, kun je gemakkelijk bezoek verwelkomen in jouw tuin en kun je dus moeiteloos jouw tuin in en uit. Ook dit is wat ons betreft een belangrijke reden om te kiezen voor een schutting in jouw tuin.
Verder is het ook nog een feit dat je van een schutting jarenlang kunt genieten. Als je voor de juiste schutting kiest, geniet je hier moeiteloos 20 á 30 jaar van. Wat in dit geval precies een ‘juiste’ schutting is? Dat is een schutting van de juiste kwaliteit, met de juiste uitstraling én op de juiste manier geplaatst. Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, richten wij onze pijlen in dit artikel dus ook op het plaatsen van de schutting.
Al met al kunnen we het volgende stellen: indien je voor een schutting kiest, geniet je direct van meerdere voordelen. Juist dankzij deze voordelen kiezen onwijs veel huishoudens voor een schutting. Indien jij óók voor een schutting gaat kiezen, maak je wat ons betreft sowieso een verstandige keuze. Het is nu alleen aan jou om een prachtige schutting te vinden en om deze schutting op de juiste manier te (laten) plaatsen.

Schutting plaatsen

Heb jij de zoektocht naar de gewenste schutting afgerond? Heb je een schutting weten te vinden die volledig aan jouw wensen voldoet? Dan is het de hoogste tijd om de schutting op de juiste manier te gaan plaatsen. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, heb je hier in principe twee mogelijkheden voor.
Je kunt ervoor kiezen om de schutting zelf te plaatsen. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee, waarover later meer in dit artikel. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de schutting te laten plaatsen door een vakman. Ook dit brengt de nodige voordelen met zich mee, waarover later meer in dit artikel.
Graag willen wij je nu alvast één tip geven: beide ‘plaatsingsmogelijkheden’ brengen diverse voordelen met zich mee. Juist door deze voordelen is het aan te raden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Zet beide mogelijkheden voor je op een rijtje, lees het restant van dit artikel goed door en probeer de knoop voor jezelf door te hakken. Ongeacht waar je voor kiest, is het van belang dat je in ieder geval de juiste voorbereidingen gaat treffen. Ook daarover later meer in dit artikel!

Mogelijkheid 1: schutting laten plaatsen

Heb je een schutting gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Wil je deze schutting graag op de juiste manier in jouw tuin laten plaatsen? Dan is het mogelijk interessant om hier een vakman voor in te huren. Als je hier een vakman voor in huurt, ben je eigenlijk verzekerd van het best mogelijke resultaat. Een vakman heeft hier immers veel ervaring mee en is dus ook in staat om de schutting op de best mogelijke manier te plaatsen. Loopt de vakman tegen probleempjes aan tijdens het plaatsen van de schutting? Dan heeft de vakman ongetwijfeld ook wel direct een idee hoe dit opgelost kan worden.
Over wat voor vakman we het hier precies hebben? Nou, je kunt hierbij denken aan een hovenier of aan bijvoorbeeld een handige timmerman. In onze ogen kun je hierbij het beste kiezen voor een hovenier, aangezien een hovenier ook naar het totaalplaatje kijkt. Zo kan de schutting direct geïntegreerd worden in de tuin en kun je de hovenier mogelijk ook al direct andere klussen in jouw tuin uit laten voeren. Je weet daarmee eigenlijk meerdere vliegen in één klap te vangen.
Wel is het goed om rekening te houden met een nadeel; de kosten. Als je een vakman in gaat huren, krijg je hier uiteraard een factuur voor gestuurd. De kosten voor het laten plaatsen van een schutting kunnen – weten wij eigen ervaring – behoorlijk hoog oplopen. Desalniettemin is het interessant om hier een vakman voor in te huren, aangezien je hier een hoop tijd mee weet te besparen. Ook hoef je zelf niet de handjes uit de mouwen te steken, waardoor de investering opeens een stuk beter te ‘begrijpen’ is.
Al met al is het laten plaatsen van een schutting dus zeker interessant te noemen. Wel moet je hierbij goed rekening houden met het feit dat dit een bepaalde investering met zich mee brengt. Het is aan jou om te bepalen of je deze investering de moeite waard vindt.
Wil je graag de investering zo laag mogelijk houden? Dan kun je daarvoor in overleg treden met de hovenier. Mogelijk kun je zelf al de oudere schutting verwijderen, waardoor de hovenier dit zelf niet meer hoeft te doen. Op die manier weet je al een hoop kosten te besparen, waardoor de totale investering een stuk lager uit gaat vallen.

Mogelijkheid 2: schutting zelf plaatsen

Zie jij het niet zo zitten om een hovenier in te schakelen voor het plaatsen van jouw schutting? Wil je simpelweg die kosten niet maken? Of ben je mogelijk financieel niet in staat om die kosten te maken? Dan kun je er ook nog voor kiezen om zelf de schutting te plaatsen. Een absoluut voordeel hierbij is dat je de touwtjes volledig in handen hebt. Dit betekent dat je geen kosten hoeft te maken en dat je ook jouw eigen tijd in kunt delen.
Hierbij moet je wel rekening houden met een flinke tijdsinvestering. Aan het plaatsen van een schutting ben je al snel heel veel tijd kwijt. Tijd die je daardoor bijvoorbeeld niet aan leuke dingen kunt besteden. Tegelijkertijd moet je ook echt weten waar je mee bezig bent. Je moet enige kennis van zaken hebben en je moet ook de juiste voorbereidingen zien te treffen.
Tevens moet je continu de veiligheid in acht nemen. Niet alleen jouw eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de mensen om jou heen. De schutting moet niet zomaar om kunnen vallen en je moet ook niet zomaar gereedschap in jouw tuin rond laten slingeren. Met andere woorden: een goede voorbereiding is aan te raden én houd altijd de veiligheid in de gaten.
Is het nou echt aan te raden om zelf jouw schutting te plaatsen? Het antwoord op die vraag kun jij als enige geven. Wij kunnen het aanraden, maar we willen hierbij wel benadrukken dat je echt moet weten waar je mee bezig bent. Zo moet je weten hoe je de schutting kunt plaatsen en moet je ook de juiste voorbereidingen zien te treffen. Tevens is het zaak dat je de juiste gereedschappen in huis gaat halen én dat je de nodige tijd vrij maakt voor het plaatsen van de schutting.
Al met al kent het zelf plaatsen van een schutting de nodige aandachtspunten. Tegelijkertijd is het ook een ideale manier om geld te besparen. Je hoeft immers alleen maar geld aan het materiaal uit te geven én niet aan de vakman. Indien je ervoor kiest om zelf een schutting te plaatsen, weet je dus geld te besparen. Tegelijkertijd weet je ook dat je hier de nodige tijd voor vrij moet gaan maken; de keus is aan jou.

Hoe kun je de beste schutting uitkiezen?

Zo, je weet nu precies tussen welke plaatsingsmogelijkheden je kunt kiezen. Naar welke van de twee hierboven genoemde mogelijkheden gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Heb jij het liefste dat je zelf de handjes uit de mouwen gaat steken? Of ga je toch liever een vakman inhuren? De keus is aan jou.
Wij willen je in ieder geval nog het volgende aanraden: maak een goed vergelijk tussen alle soorten schuttingen. Je kunt tegenwoordig namelijk uit héél veel verschillende soorten schuttingen kiezen, waarbij het maken van een goed vergelijk absoluut aan te raden is. Hoe je dit vergelijk kunt maken? Wij helpen je daarvoor graag eventjes op weg.
Allereerst is het zaak om jouw eigen wensen op een rijtje te zetten. Waar moet de schutting precies komen? Welke uitstraling wil je met de schutting creëren? Welke kleur moet de schutting krijgen? En naar welk materiaal gaat jouw voorkeur uit? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Als je die antwoorden eenmaal in beeld voor jezelf hebt gebracht, kun je al een stuk gerichter op zoek gaan naar de nieuwe schutting voor in jouw tuin.
Daarbij is het ook aan te raden om goed naar jouw tuin zelf te kijken. Je moet immers ook goed de afmetingen van jouw tuin op gaan meten. Moet de schutting bijvoorbeeld 7 meter lang worden? Of heb je een schutting van bijvoorbeeld 13 meter lang nodig? De antwoorden op deze vragen zijn volledig afhankelijk van de afmetingen van jouw tuin. Meet deze afmetingen dus héél nauwkeurig op.
Verder moet je ook goed kijken naar de uitstraling en het materiaal van de schutting. Wil je voor een volledig houten schutting gaan? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar een combinatie van hout en steen? Dat is een trend die in de afgelopen jaren onwijs populair geworden is, maar ook een ‘normale’ houten schutting brengt de nodige voordelen met zich mee. Het is aan jou om op dit vlak de juiste keuze te maken.
Tevens is het aan te raden om goed naar het prijskaartje van de schutting te kijken. Ook bij een schutting geldt dat je moet betalen voor kwaliteit. Indien je de beste schutting wilt kopen, moet je dus rekening houden met een hoge(re) investering. Door vervolgens de schutting zelf te plaatsen, kun je alsnog de nodige kosten besparen.
Al met al zijn er dus vrij veel facetten waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een schutting. Wil je hier graag meer over weten? Wij hebben een compleet artikel geschreven over het uitkiezen van een schutting. In dat artikel vind je uitgebreide informatie over onder meer het bovenstaande.

Slotwoord

Wil jij graag met een schutting in jouw tuin van de gewenste privacy genieten? Dan heb je twee mogelijkheden: de schutting zelf plaatsen of de schutting laten plaatsen door een vakman. In onze ogen brengen beide voordelen de nodige voordelen met zich mee; maak daarom voor jezelf een goed vergelijk. Van de plaatsing van een schutting ga je hoe dan ook geen spijt krijgen. Ongeacht of je dit zelf doet of dat je dit laat doen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »