{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Bryan, 10 juli 2019

Een sfeervolle zitplek in de tuin maak je zo

In de zomermaanden is de tuin de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Of dit nu is om lekker van de zon te genieten, te eten met familie of om te borrelen met vrienden. Het is dan wel zo fijn om hiervoor een speciaal plekje in te richten met voldoende sfeer en zitruimte. In deze blog lees je hoe je het beste een sfeervolle zitplek voor jezelf kunt realiseren.

1. Kies of maak een overdekte plek

Zelfs als het zomer is in Nederland heb je geen garantie dat het altijd lekker en droog weer is. Een overdekte loungeplek is daarom ideaal voor in Nederlandse tuinen. Een overkapping, ook wel veranda genoemd, zie je vaak direct aan de achterkant van het huis óf juist aan de achterkant van de tuin. Een dergelijke overkapping is niet alleen lekker als het regent, maar ook als je op zoek bent naar wat schaduw of als het buiten af begint te koelen. Onder een overkapping blijft warmte namelijk een stuk beter hangen.

2. Zorg voor comfortabele zitplekken

Echt relaxen doe je natuurlijk pas als je hiervoor een comfortabele zitplek hebt. Alhoewel een tuinstoel voor even best lekker zit, is dit niet ideaal. Zeker niet als je vaak groepen visite over de vloer hebt. Zorg daarom voor comfortabele zitplekken bij jou zitplek. Denk hierbij aan een mooie loungeset waar je zowel in kunt wegzakken als zitten met een grote groep. Je kunt er voor kiezen om een loungeset te kopen in een woonwinkel, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met steigerhout, zodat je precies rekening kunt houden met de afmetingen van de overkapping waaronder je de loungeset wilt plaatsen.

3. Voeg extra sfeerelementen toe

Een plek: check. Comfortabele zitplekken: check. Hoog tijd om wat extra sfeer aan te brengen op de zitplek. Uiteraard kan dit van alles zijn en is eigen smaak hierin ook van belang. Wat echter bij iedere zitplek zorgt voor een gezellige sfeer is een vuurkorf of vuurschaal. Want zeg nu zelf, wat is er nou gezelliger dan onder goed gezelschap genieten van het geluid van vuurtje?! Durf jij het niet aan om met vuur te spelen onder een overkapping? Dan is een terraswarmer een prima alternatief. Behalve warmte, is ook licht en decoratie van groot belang op de sfeer. Denk hierbij aan dimbare LED inbouwspots in het dak, tuinschilderijen aan de muur en gezellige tuinkussens op de loungeset.