{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Een terras schoonmaken; hoe kun je dit het beste doen?

  • Tuesday 23 / 02 / 2021 0
Een terras schoonmaken; hoe kun je dit het beste doen?

Breng jij veel tijd door op jouw loungeset in jouw tuin? Of dineren jullie in principe elke avond aan de tuintafel op jouw terras? In beide gevallen breng je veel tijd op en rondom jouw terras door, waardoor het zeer prettig zou zijn als dit terras netjes schoongemaakt is. Maar, hoe kun je dit nou het beste doen? Welke mogelijkheden heb je voor het reinigen van een terras? En met welke facetten moet je goed rekening houden? Op onder meer die twee vragen vind je in dit artikel een passend antwoord.
 
We kunnen in ieder geval één ding vooropstellen: het schoonmaken van een terras is absoluut een aanrader. Indien je jouw terras netjes schoon weet te maken, geniet je namelijk van meerdere voordelen. Ook over deze voordelen lees je in dit artikel meer terug; je wilt ongetwijfeld direct na dit artikel al starten met het schoonmaken van jouw terras.
 
Nou, dat komt dan goed uit. In dit artikel bespreken we namelijk ook wat je nodig hebt om een terras te reinigen. Zo bespreken we welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken, welke benodigdheden je hiervoor nodig hebt en op welke manier je vervolgens aan de slag kunt gaan. Kortom: in dit artikel vind je alle relevante informatie omtrent het schoonmaken van een terras.

Waarom een terras schoonmaken?

Zoals hierboven al gesteld, is het dus van ongekend belang om een terras goed schoon te maken. Juist als je een terras goed schoon weet te houden, geniet je van meerdere voordelen. Die voordelen zorgen er op hun beurt weer voor dat je nog meer van jouw tuin gaat genieten. Al met al valt of staat het leef plezier in jouw tuin dus deels met het schoonmaken van het terras.

Het eerste voordeel van een schoongemaakt terras is terug te vinden in de hygiëne. Indien je jouw terras netjes schoon weet te houden, geniet je van de gewenste hygiëne. Zo zijn alle tuinmeubelen op jouw terras netjes schoon en hoef je ook niet bang te zijn voor allerlei viezigheden op bijvoorbeeld de bestrating van jouw terras. Nee, in plaats daarvan geniet je van een keurig schoongemaakte omgeving. Net zoals in huis geldt hierbij ook dat een schone omgeving voor een hygiënisch gevoel zorgt; ideaal dus!

Het tweede voordeel heeft betrekking op de uitstraling van jouw terras. Indien je jouw terras netjes schoon weet te houden, weet jouw terras ook zijn fraaie uitstraling te behouden. Je geniet hierdoor van een prachtige tuin, je geniet hierdoor van jouw aangename terras en je gaat ook nog meer van jouw tuinmeubelen op het terras genieten. Dit merk je niet alleen terug tijdens het gebruik van de tuinmeubelen, maar ook als je bijvoorbeeld vanuit huis naar jouw tuin kijkt. Een schoongemaakt terras is dan een lust voor het oog en draagt dus bij aan het plezier dat jij met/aan jouw tuin gaat beleven.

Verder weet je op deze manier ook nog de waarde van jouw woning te verbeteren. Wat we hiermee bedoelen? Nou, de kans bestaat altijd dat je een nóg mooiere woning bijvoorbeeld in jouw dorp te koop ziet staan. Op dat moment krijg je mogelijk interesse om te verhuizen en jouw huidige huis te kopen. Indien je daarvoor kiest, krijgt jouw huis met een opgeruimde tuin veel meer waarde. Kopers zien namelijk ook dat jij zuinig bent geweest en dat de algehele staat van het huis dus goed moet zijn. Mocht je ooit besluiten om jouw huis te verkopen, weet je dus dat een schoongemaakt terras jou nóg een klein handje kan helpen.

Tot slot is het een schoongemaakt terras ook gewoon ‘beter’ voor de hersenen. Je ervaart met een schoongemaakt terras rust, je geniet van jouw gezellige tuin en je hoeft je niet continu te irriteren aan bijvoorbeeld het mos op jouw bestrating. Nee, in plaats daarvan geniet je juist van al het moois dat jouw tuin te bieden heeft. Als jij ook nóg meer van jouw tuin wilt gaan genieten, is het dus aan te raden om jouw tuin schoon te maken. Over het schoonmaken van jouw tuin lees je hieronder meer; wij hebben alle tips en relevante informatie voor jou op een rijtje gezet.

Wanneer terras schoonmaken?

Heb je interesse om jouw terras schoon te gaan maken? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de dagen waarop je dit het beste kunt doen. Nou, in principe kun je het gehele jaar door jouw terras schoonmaken. Om meerdere redenen is het sowieso aan te raden om dit in het voorjaar te doen. Als je in het voorjaar jouw terras netjes schoonmaakt, geniet je immers de gehele zomer van een schoon terras.

Vaak zien we dat ook dat mensen voor het volgende patroon kiezen: in het voorjaar het terras schoonmaken, in de zomer van de tuin genieten en in het najaar wederom het terras schoonmaken. Als jij ook dit patroon aan weet te houden, geniet je sowieso van een heerlijk schoon terras in de zomer. Waarom je dan ook nog in het najaar het terras zou schoonmaken? Nou, daarmee maak je het schoonmaken van het terras in het komende voorjaar weer een stuk makkelijker. Je hoeft dán immers een stuk minder vuil van de straattegels te verwijderen.

Verder is het advies om goed naar de weersomstandigheden te kijken. Als het buiten erg warm is en het zonnetje lekker schijnt, is het niet aan te raden om jouw terras schoon te maken. Zeker als het echt warm is, wordt het water op jouw terras direct verdampt. Je bent daarmee eigenlijk water aan het verspillen, terwijl je ook niet het gewenste resultaat weet te boeken.

In plaats daarvan kun je vele malen beter kiezen voor een regenachtige dag. Als het buiten lekker regent, kun je al die regen ook gebruiken voor het schoonmaken van jouw terras. Je hoeft hierdoor een stuk minder water te verspillen en je kunt op deze manier ook zeer efficiënt werken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is met het feit dat je een nat pak gaat krijgen.

Kortom: er zijn meerdere momenten waarop je het beste jouw terras schoon kunt maken. Echter bestaan hier geen ‘vaste’ of ‘specifieke’ regels voor. In de basis is het vooral verstandig om naar jouw voorkeuren te kijken en naar de precieze weersomstandigheden.

Het enige wat wij je wel echt mee willen geven, is dat je jouw terras het beste twee keer per jaar schoon kunt maken. Als je slechts één keer per jaar jouw terras schoon gaat maken, is de kans groot dat je gedurende het jaar alsnog met een vies terras te maken krijgt. Kies er daarom bij voorkeur voor dat je twee keer per jaar jouw terras keurig schoonmaakt.

Zelf terras schoonmaken? Of terras schoon laten maken?

Zo, je weet nu precies wanneer het beste een terras schoongemaakt kan worden. De volgende vraag daarbij is echter of je dit zelf gaat doen of dat je hier een vakman voor inhuurt. Waar gaat op dit moment jouw voorkeur naar?

Wat ons betreft bieden beide mogelijkheden hun eigen voor- en nadelen. Als je het niet erg vindt om zelf hier enige tijd aan te besteden, is het absoluut aan te raden om zelf jouw terras te reinigen. Het reinigen van een terras is namelijk niet super lastig, is leuk om te doen en geeft je een voldaan gevoel. Met name als je het aan het einde het terras er spic en span bij ziet liggen, ben je tevreden met de arbeid die je geleverd hebt.

Wat zijn dan de redenen om iemand in te huren voor het reinigen van jouw terras? Nou, één van de redenen daarvoor is terug te vinden in de tijdsinvestering. Als je jouw terras echt goed schoon wilt maken, ben je hier namelijk al snel enkele uurtjes aan kwijt. Wil of kun je deze uurtjes niet besteden aan het reinigen van jouw terras? Dan is het dus altijd nog interessant om hier een vakman voor in te huren.

Daarbij moet je wel rekening houden met een bepaalde kosteninvestering. Een vakman komt immers niet gratis jouw terras schoonmaken; vraag daarom bij meerdere vakmensen bij jou in de buurt offertes op. Als je eenmaal de juiste vakman uit hebt gekozen, ga je daar ongetwijfeld geen spijt van krijgen.

Je gaat er echter ook geen spijt van krijgen als je zelf de handjes uit de mouwen steekt. Bepaal dus voor jezelf wat jouw voorkeur geniet, bepaal of je zelf veel tijd aan het schoonmaken van jouw terras kunt besteden en kom vervolgens direct in actie!

Wat heb je nodig om een terras schoon te maken?

Wil je graag jouw terras zelf schoon gaan maken? Dan is het goed om te weten dat je hier slechts enkele hulpmiddelen voor nodig hebt. Het eerste wat je sowieso altijd nodig hebt, is water. Voldoende water zelfs. Met het water kun je namelijk bijvoorbeeld het mos/de alg van de terrastegels afspuiten, terwijl je met dit water ook perfect bijvoorbeeld jouw tuintafel schoon kunt maken. Een terras schoonmaken zónder water is in principe onmogelijk.

Daarnaast heb je bij voorkeur ook een terrasreiniger nodig. Een terrasreiniger kun je op bijvoorbeeld een hogedrukreiniger aansluiten, waarna je met deze reiniger over het terras heen kunt ‘schrobben’. Dankzij de terrasreiniger weet je in ieder geval snel, goed en efficiënt jouw terras prachtig schoon te maken.

Heb je géén terrasreiniger bij de hand? Dan kun je ook met bijvoorbeeld een spons en bezem aan de slag te gaan. Met de spons kun je al het mos van jouw terrastegels afwrijven, terwijl je met de bezem dit vuil vervolgens op één hoop kunt vegen. Ook hierbij is het wel weer van belang dat je voldoende water weet te gebruiken.

Is het vuil echt heel hardnekkig? En merk je dat je het vuil niet kunt verwijderen met behulp van een spons? Dan is het aan te raden om toch een hogedrukreiniger te gaan gebruiken. Over het gebruik van een hogedrukreiniger vertellen wij je hieronder graag iets meer.

De beste manier om een terras schoon te maken

Wil je graag afscheid nemen van de vervuilde stenen op jouw terras? En wil je ook direct jouw tuintafel even goed onder handen nemen? Dan heb je hier in principe twee dingen voor nodig: water en een hogedrukreiniger. In onze ogen kun je het beste met een hogedrukreiniger een terras schoonmaken, aangezien dit apparaat voor de nodige voordelen zorgt.

Zo is het een absoluut voordeel dat een hogedrukreiniger super snel werkt. Dit is puur te danken aan de kracht van het apparaat; juist dankzij deze kracht kun je snel het mos van de terrastegels afspuiten. Verder is het ook een absoluut voordeel dat je – dankzij de kracht van het apparaat – zelf amper kracht hoeft te zetten. Je hoeft immers zelf niet arbeidsintensief te schrobben of iets dergelijks; nee, daar heb je de kracht van de hogedrukreiniger voor.

Hoe je het beste met de hogedrukreiniger aan de slag kunt gaan? Wij raden je aan om allereerst het terras even goed nat te spuiten met de hogedrukreiniger. Vervolgens kun je mogelijke voorwerpen van het terras afhalen en de terrasreiniger op de hogedrukreiniger klikken. Met deze terrasreiniger hoef je vervolgens alleen maar het gehele terras over te gaan. Je ziet direct dat al het mos en alle andere viezigheden direct van de tegels af worden gehaald.

Nadat je al dit mos los gehaald hebt, kun je het met de hogedrukreiniger ook direct afspuiten. Je geniet hierdoor al snel van het gewenste resultaat, zonder dat je hier zelf de nodige arbeid voor hoeft te leveren. In onze ogen is dit dan ook verreweg de beste mogelijkheid om een terras netjes en snel te reinigen!

Slotwoord

Wil jij graag jouw terras weer hygiënisch, netjes en schoonmaken? Dan is het aan te raden om direct in actie te komen. Als je enkele uurtjes in het reinigen van jouw terras steekt, geniet je namelijk al direct van de nodige voordelen. Zo ga je nóg meer van jouw tuin genieten en wil je ongetwijfeld nóg meer tijd in jouw tuin doorbrengen. Veel succes met het reinigen van jouw terras!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »