{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

15 april 2021

Een tuin waar ieder kind van droomt!

Een tuin waar ieder kind van droomt.Het is de droom van ieder kind, een tuin waar je naar hartenlust kunt spelen en ravotten, waar je vies mag worden en waar je je fantasie de vrije loop kunt laten!
Wij laten u in dit artikel zien hoe u voor kinderen de ideale droomtuin kunt realiseren, met een paar simpele stappen kunt u namelijk al een groot verschil maken en ervoor zorgen dat de tuin enorm aantrekkelijk is voor kinderen!

Ook als ouders raden we aan laat uw fantasie de vrije loop en geniet van de heerlijke onbezorgdheid en het enthousiasme waarmee uw kinderen van de kinder droomtuin zullen genieten!

Ieder kind is anders en heeft een eigen droom.


Om te beginnen is het goed om u te realiseren dat geen kind hetzelfde is en dat een droomtuin dan ook voor ieder kind een andere definitie zal hebben.
Waar de een droomt van een tuin waar je heerlijk kunt kliederen en ravotten en waar je tot op je sokken vies mag worden, zal het andere kind dromen van een tuin vol magie en lichtjes.
En daarom is het ook zo mooi om eerst samen met uw kind te kijken welke tuinwensen er het beste zullen passen.
Alleen al het gesprek met uw kind aangaan kan al veel opleveren, hoe leuk is het om samen te fantaseren over de ideale tuin en om de meest fantastische plannen samen te bedenken, hoe gekker hoe beter en niets is onmogelijk zou het motto moeten zijn!

Het is goed om samen met het kind te kijken waar het blij van zal worden, wat vindt het leuk, waar liggen de interesses van uw kind. Als dit duidelijk is zal het namelijk makkelijker zijn om hier vervolgens een plan op te maken en te werken aan het realiseren van de droomtuin.

Er zijn kinderen die dromen van een echt piratenschip in de tuin, maar er zijn ook kinderen die niets liever zouden willen dan een eigen speelhuisje waar ze heerlijk ongestoord hun eigen gang kunnen gaan en welke gegarandeerd zal staan voor uren speel plezier!

Van een droom naar een planAls de droom van uw kind duidelijk is dan is het tijd om een plan te gaan maken. Dit kunt u het beste via de volgende stappen doen. Maak een plattegrond van de tuin en bedenk goed hoeveel ruimte er is. Als dit duidelijk is dan start u met de basiselementen, wat zijn de grotere onderdelen welke in de tuin zullen komen? U snapt dat dit belangrijk is om de verdere inhoud van de tuin te bepalen en de positie van de items. Als het bijvoorbeeld de bedoeling is dat er een zwembad in de tuin zal komen dan is het eerst heel erg handig om te kijken waar dit zwembad zal komen omdat het dusdanig veel plek in zal nemen dat andere objecten eventueel minder plek in kunnen nemen en dus ook minder ruimte overhouden. Start dus altijd met het grootste object en geef dit een plekje in de tuin. Als dat gebeurt is is het tijd om verder te kijken, welke wensen zijn er nog meer en waar in de tuin kunnen deze gerealiseerd worden?
Ook hierbij is het weer zaak om goed te kijken waar u wat wilt plaatsen en om hierbij ook rekening te houden met eventuele bestaande vaste items in de tuin. Maar ook zaken als zon, beschutting, schaduw en de plek ten opzichte van het huis spelen vaak een grote rol. Als de plek voor de objecten gekozen is kunt u kijken naar de aankleding eromheen. Wat is er nog meer wenselijk en vooral wat zou u zelf ook graag willen? Als u al deze zaken met elkaar combineert komt u vervolgens tot een goed plan wat u kunt gaan uitvoeren!
De eerste stappen naar het maken van de kinder droomtuin zijn gezet!

Veiligheid staat altijd voorop

Zoals we allemaal weten is veiligheid bij kinderen ook enorm belangrijk. Ook in de tuin dient u hier zeker rekening mee te houden! Kijkt goed naar de veiligheidsomstandigheden rondom een zwembad bijvoorbeeld, en laat u adviseren over de mogelijkheden.
Maar ook bij speeltoestellen is veiligheid enorm belangrijk, kies een speeltoestel dat bij de leeftijd van uw kind past en van een goed en betrouwbaar merk waarvan de kwaliteit bekend is! Dit voorkomt ongelukken en onnodige verrassingen! Ook is het uiteraard daarna altijd nog zaak om zelf ook enorm goed op te letten als het speeltoestel eenmaal staat en uw kind aan het spelen is! Vaak wordt ook gebruik gemaakt van rubbermatten rondom een glijbaan of speeltoestel, dit kan ervoor zorgen dat bij eventueel vallen het kind niet zo hard terecht zal komen!
Ook is het raadzaam om goed te kijken naar de struiken en planten in de tuin. Zijn ze veilig voor kinderen en zitten er geen giftige varianten bij?
Maar steken er ook geen grote prikkels en doornen uit of kan het aanraken van de plant of stuik irritatie aan de kinderhuid veroorzaken. Allemaal zaken waar u goed op dient te letten alvorens u een kinderobject in de tuin plaatst.

Ook grind is vaak een keuze waar u goed over na moet denken bij gebruik in de kindertuin. Ten eerste is het met fietsjes enorm lastig om door het grind vooruit te komen en zijn kinderen er dan ook vaak niet al te dol op. Daarnaast zorgt het grind bij valpartijen ook voor enorm nare wondjes. Iets om even goed naar te kijken dus en uzelf af te vragen of het gebruik van grind in de tuin echt noodzakelijk is of dat het ook eventueel vervangen zou kunnen worden door tegels of gras?

De piratentuinHet is de droom van vele kleine jongens, een echte piratentuin! En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om dit droombeeld thuis in de tuin te realiseren!
Met een watertafel, steigerhout en een opblaabaar zwembadje komt u namelijk al een heel eind!

Tegenwoordig zijn ze bijna overal wel te koop, de watertafels waar kinderen met bootjes in kunnen spelen. In de piratentuin komt deze dan ook zeker van pas maar we plaatsen hem niet zomaar we bouwen er een heus schip omheen!

Rondom de watertafel kunt u namelijk vrij gemakkelijk van steigerhout een ombouw maken in de vorm van een schip, u laat het simpelweg taps toelopen in een punt en de vorm van het schip staat! Daarnaast is het ook enorm handig om in de ombouw van hout twee bankjes aan weerszijden van de watertafel te plaatsen zodat de kinderen hier lekker op kunnen zitten terwijl ze met de watertafel aan het spelen zijn!

Als u dan het feest helemaal compleet wil maken dan kunt u een bezemsteel bevestigen aan de ombouw en hier een vlag aan bevestigen. Dan heeft u meteen ook een leuke activiteit met de kinderen te pakken want hoe leuk is het als ze de vlag eerst zelf kunnen versieren! Of wie weet maken jullie wel samen een vlag met een echt familie wapen! Succes gegarandeerd! Als u dan naast het schip een opblaasbaar zwembadje plaatst dan kunnen de kinderen spelen dat ze met het schip varen! Plaats een paar plastic visjes in het zwembad en het lijkt net de echte zee! De fantasie van kinderen is enorm dus ze weten hier zeker weten een enorm leuk verhaal van te maken!

Een onderkomen voor een ware prinsesNaast de jongens denken wij natuurlijk ook aan de meisjes! De meeste meisjes vinden het enorm leuk om prinsesje te spelen! Een echte prinsessentuin is dan ook vaak een grote hit! Maar hoe maakt u deze en wat mag er echt niet missen?

Iedere prinses heeft natuurlijk een prachtig kasteel nodig! Een mooi onderkomen waar zij haar gasten kan ontvangen en thee met koekjes kan serveren!
Tegenwoordig kunt u bij iedere bouwmarkt wel een houten speelhuisje kopen! Maar ook kan het heel erg leuk zijn om zelf met hout aan de slag te gaan.
De basis is een simpel houten speelhuisje maar we gaan er een waar kasteel van maken, dit doen wij op de volgende manier!

Om het huisje om te toveren tot een kasteel gaan we een aantal items toevoegen, allerleerst maken we mooie gordijntjes en plaatsen deze voor de raampjes. Daarnaast spuiten we de deurknop en kozijnen goudkleurig. Ook kopen we kleine plantenbakken en bevestigen deze onder de ramen.

Een echte prinses loopt natuurlijk enkel naar de voordeur over de rode loper, of in dit geval de roze loper, plaats een roze loper op het pad naar de deur van het speelhuisje en uw kind zal zich bij het betreden van het huisje een echte prinses voelen!

Om het feest helemaal compleet te maken is het ook nog enorm leuk om de binnenkant van het huisje helemaal aan te pakken! Plaats een prinses waardige stoel in het midden van het huisje en leg er een mooi kussentje op. Spuit simpele fotolijstjes goud en het lijkt net of er prachtige kunst aan de muur van het huisje hangt!

Een paar mooie theekopjes en een theepot en het feest is compleet, de prinses kan plaats nemen in haar stoel en is klaar om al haar gasten te ontvangen en samen een feestje te gaan vieren!

Modder, ravotten en vieze voeten in de tuinDan is er natuurlijk ook nog het avontuurlijke kind wat je het meeste plezier doet als hij of zij heerlijk met zijn voeten in de modder kan stampen!
Ook daar hebben wij aan gedacht, namelijk met de echte natuurtuin waar ze naar hartenlust kunnen ravotten en ontdekken en waar de modder van hun kruin tot hun tenen mag komen te zitten.

Bij deze tuin zijn er eigenlijk bijna geen regels of leidraad, het hele idee is dat het ook een vrij rommelige tuin zal zijn waar de kinderen heerlijk in op ontdekking zullen gaan! Lekker rondbanjeren, vies worden en vooral niet teveel nadenken en regeltjes volgen!

Bij deze tuin kan het enorm leuk zijn om een modderkeuken te plaatsen, dit is een houten speelkeukentje waar kinderen heerlijk in kunnen koken en bakken met modder. Vaak zit er een ijzeren of plastic kom in welke dienst doet als wasbak, ook hangen er vaak haakjes waar allerlei lepels en pannetjes aan hangen zodat het kind heerlijk zijn of haar gang kan gaan! Wat water erbij, bloemblaadjes en zand en voor je het weet heb je de lekkerste moddersoep of zandtaart die de oven uit komt rollen!

Maar ook een stukje moestuin of een kruidentuintje doen het in deze tuin enorm goed. Mooi voordeel hiervan is dat kinderen ook meteen leren om te ontdekken!
Welke gewassen en kruiden groeien er, hoe worden ze groot en wat hebben ze nodig. Dit hele proces kan enorm leuk zijn om te volgen en kinderen kunnen er ontzettend veel van leren! Daarnaast kan het ook nog eens erg fijn zijn om vervolgens te oogsten en leert de ervaring dat kinderen ook eerder geneigd zijn er lekker van te eten omdat ze er zelf aan meegeholpen hebben om het gewas te verbouwen! Twee vliegen in een klap zouden wij zeggen!

Ook een insectenhotel kan erg leuk en leerzaam zijn en past perfect in de natuurtuin! Samen kijken welke insecten er in het hotel hun intrek nemen en vervolgens alle kleuren en bezigheden van de diertjes bestuderen!

En om het helemaal af te hebben, mits er voldoende ruimte is uiteraard, zouden een stel kippen of geitjes de tuin helemaal compleet maken! Dieren en kinderen zijn altijd al een ideale combinatie en hoe leuk zou het zijn om geitjes rond te hebben lopen in de achtertuin of om verse eieren te rapen bij je eigen kippen!

Dromen komen uit voor ieder kindWelk type kinder droomtuin u uiteindelijk ook kiest met deze tips kunt u altijd uitgaan van een succesformule! De kinderen zullen naar hartenlust spelen en ontdekken in de tuin en maar wat graag vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis nemen om samen mee in de tuin te spelen! En wie weet genieten jaren later uw eventuele kleinkinderen er ook nog eens van!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »