{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

31 januari 2021

Een tuinhuisje aanschaffen en plaatsen; waar moet je rekening mee houden?

Bij het inrichten van een tuin moet je legio keuzes gaan maken. Je moet de juiste bestrating uitkiezen, je moet keuzes maken wat betreft de begroeiing en je moet keuzes maken op het gebied van de tuinmeubelen in jouw tuin. Daarbij is het goed mogelijk dat je alsnog veel ruimte in jouw tuin overhoudt.

 

Wat je vervolgens met die ruimte kunt doen? Je kunt het volledig vol bestraten, maar je kunt óók kiezen voor het plaatsen van een tuinhuisje in jouw tuin. Dankzij een tuinhuisje geniet je al snel van meerdere voordelen, waardoor de aanschaf hiervan absoluut aan te raden is.

 

Heb je voor jezelf beslist dat je een tuinhuisje in jouw tuin wilt hebben? Dan sta je voor een leuke uitdaging: je moet namelijk het gewenste tuinhuisje gaan vinden. Om jou daar een handje bij te helpen, hebben wij dit artikel geschreven. In dit artikel vind je een lijst met punten waar je goed rekening mee moet houden. Nadat je dit artikel doorgelezen hebt, heb je eigenlijk kennis in huis om direct het gewenste tuinhuisje uit te gaan zoeken!

 

Is het aan te raden om voor een tuinhuisje te kiezen?

Heb je vrij veel ruimte in jouw tuin nodig? Wil je op een handige manier deze ruimte gaan benutten? En heb je ook nog een flink budget tot jouw beschikking? Dan is het inderdaad aan te raden om voor een tuinhuisje te kiezen. Zoals je wellicht al gemerkt had, zijn er dus wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

 

Zo is het dus een feit dat je over de nodige ruimte en het nodige budget moet beschikken. Als dat het geval is, geniet je echter al snel van meerdere voordelen:

 

  • Veelzijdigheid: een absoluut voordeel van een tuinhuisje is dat je het huisje op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt een leuk zitje in het tuinhuisje creëren, maar je kunt het tuinhuisje ook als opbergruimte gaan gebruiken. Aan jou de keus, maar aan veelzijdigheid in ieder geval géén gebrek!
  • Prachtige uitstraling: wil je graag jouw tuin qua uitstraling en inrichting 100% naar jouw wens maken? Ook dan is het aan te raden om voor een tuinhuisje te kiezen. Met een tuinhuisje kun je – onder meer door de forse afmetingen – immers een flinke invloed op de gehele uitstraling van jouw tuin uitoefenen. Bovendien kun je een tuinhuisje perfect in een moderne tuin én in een landelijke tuin implementeren.
  • Fraaie tuinafscheiding: als je jouw tuin van jouw buren af wilt scheiden, heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Deze mogelijkheden kun je echter ook combineren met de plaatsing van een tuinhuisje. Doordat een tuinhuisje vrij groot en hoog is, kun je dankzij het tuinhuisje van nóg meer privacy in jouw tuin gaan genieten!
  • Geheel naar wens samen te stellen: heb je niet super veel ruimte in jouw tuin? Dan kun je alsnog voor een tuinhuisje kiezen; je kunt er namelijk ook nog voor kiezen om zelf een tuinhuisje te gaan ontwerpen. Qua afmetingen en uitstraling kun je dit tuinhuisje volledig op jouw wensen afstemmen!

 

Een tuinhuisje aanschaffen; waar moet je goed op letten?

Zo, je hebt hierboven in het kort kennis kunnen maken met de voordelen van een tuinhuisje. Wat denk je er vooralsnog van? Hebben deze voordelen jou over de streep getrokken om een tuinhuisje aan te gaan schaffen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen; in onze ogen is een tuinhuisje voor elke tuin een ware aanwinst.

 

Maar, hoe kun je nou het juiste tuinhuisje voor in jouw tuin vinden? En waar moet je verder goed rekening mee houden? Op deze twee vragen geven wij hieronder graag een uitgebreid antwoord. Het is nu eenmaal een feit dat je meestal niet binnen een dag al het perfecte tuinhuisje weet te vinden. Nee, dit is vaak een langdurig proces waarin je de nodige knopen door moet gaan hakken.

 

Waar moet het tuinhuisje komen te staan?

Allereerst moet je goed na gaan denken over de plaatsing van het tuinhuisje in jouw tuin. Je moet voor jezelf gaan bepalen wáár je het tuinhuisje graag wenst te hebben; wil je deze links achter in de hoek zetten? Of heb je toch liever een tuinhuisje direct naast de opening van jouw schutting? Op dit vlak is de keus volledig aan jou.

 

Als je de gewenste plaats hebt bepaald, is het direct zaak om alle afmetingen goed op te meten. Op basis van deze afmetingen kun je immers de juiste keuze voor het juiste tuinhuisje gaan maken.

 

Let wel op: houd hierbij ook rekening met de ruimte om het tuinhuisje heen. Je wilt immers ook nog een looppad naar het tuinhuisje creëren of mogelijk plantjes rondom het tuinhuisje plaatsen. Focus je dus niet blind op de daadwerkelijke afmetingen, maar reken altijd met een klein beetje extra ruimte om het tuinhuisje heen.

 

Waar wil je het tuinhuisje voor gebruiken? 

Heb je interesse om een tuinhuisje in jouw tuin te gaan plaatsen? Dan heb je daar ongetwijfeld ook al direct een bepaald doel voor. Ons advies is om in ieder geval goed na te gaan denken waar je het tuinhuisje precies voor wilt gaan gebruiken.

 

Wil je het tuinhuisje gebruiken als extra opbergruimte? Of wil je een leuk zitje in jouw tuinhuisje gaan creëren? Dit zijn eigenlijk de twee meest voorkomende gebruiksdoeleinden van een tuinhuisje. Je kunt echter ook nog voor een tuinhuisje met overkapping kiezen, waardoor je van nóg meer gebruiksdoeleinden weet te genieten.

 

Welke uitstraling met het tuinhuisje hebben?

Heb je voor jezelf bepaald waar je het tuinhuisje in jouw tuin wilt hebben? Weet je daardoor ook precies hoe groot het tuinhuisje kan gaan worden? Dan is ons advies om goed na te gaan denken over de uitstraling van het tuinhuisje.

 

Heb je bijvoorbeeld een tuin met een landelijke uitstraling? Dan is het voor de hand liggend om voor bijvoorbeeld een tuinhuisje van hout te kiezen. Hout past immers perfect in een tuin met een landelijke uitstraling. Als je een tuin met een moderne uitstraling hebt, kun je ook voor een houten tuinhuisje kiezen. In dat geval is het echter ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een aluminium tuinhuisje of een tuinhuisje van glas.

 

Je moet, kortom, goed na gaan denken over de uitstraling van jouw tuinhuisje. Houd daarbij rekening met jouw voorkeuren en met de uitstraling die je in jouw tuin wilt creëren. Feit is dat je op het gebied van tuinhuisjes in ieder geval voldoende keus hebt om jouw tuin volledig naar wens te gaan maken.

 

Hierbij is het aan te raden om je op drie verschillende aspecten te richten:

  • De vormgeving: wil je bijvoorbeeld voor een vierkant tuinhuisje gaan? Wil je een tuinhuisje met een plat dak of met een punt dak? Of wil je wellicht een tuinhuisje inclusief een overkapping? Denk kortom goed na over de vormgeving van het tuinhuisje.
  • Het materiaal: zoals hierboven al toegelicht, is ook het materiaal van cruciaal belang. Denk goed na over het materiaal, kijk goed naar de rest van de inrichting van jouw tuin en kom uiteindelijk tot de juiste keuze.
  • De kleurstelling: tot slot is het advies ook nog om goed over de kleurstelling van het tuinhuisje na te denken. Wil je bijvoorbeeld een donkergekleurd tuinhuisje hebben? Of gaat jouw voorkeur uit naar een wit tuinhuisje? Ook op dit vlak is de keus volledig aan jou!

 

Hoeveel geld wil/kun je uitgeven aan het tuinhuisje?

Heb je bepaald waar het tuinhuisje in jouw tuin moet gaan komen? Heb je ook nog goed nagedacht over het de gewenste uitstraling van het tuinhuisje? Dan is het advies om ook goed over jouw budget na te gaan denken. Probeer voor jezelf simpelweg te bepalen hoeveel geld je uit wilt/kunt geven aan de aanschaf van het tuinhuisje.

 

Daarbij moet je overigens goed rekening houden met de afmetingen en het materiaalgebruik. Het is eigenlijk een gegeven dat een groter tuinhuisje duurder is dan een kleiner tuinhuisje. Wel speelt het materiaal hier ook nog een cruciale rol bij; let dus goed op alle facetten van een tuinhuisje, zodat je uiteindelijk voor de gewenste hoeveelheid geld een prachtig tuinhuisje aan kunt schaffen.

 

Wil je het tuinhuisje zelf ontwerpen?
In dit artikel hebben we het vooralsnog gehad over het aanschaffen van een tuinhuisje. Het is echter ook een mogelijkheid om een tuinhuisje zelf te gaan ontwerpen. Als jouw keuze daarnaar uit gaat, is het nog belangrijker om goed over jouw tuinhuisje na te gaan denken.

 

Zelf een tuinhuisje ontwerpen brengt in ieder geval de nodige voordelen met zich mee. Zo is het een absoluut voordeel dat je het tuinhuisje qua afmetingen én qua uitstraling volledig op jouw wensen af kunt stemmen. Je weet hierdoor 100% zeker dat je op korte én lange termijn optimaal van jouw tuinhuisje gaat genieten.

 

Lijkt het jou wel iets om zelf een tuinhuisje te gaan ontwerpen? Dan is het advies wel om rekening te houden met een vrij forse investering. In nagenoeg alle gevallen is het zelf ontwerpen van een tuinhuisje duurder dan het aankopen van een standaard tuinhuisje.

 

Hoe vind je nou het perfecte tuinhuisje?

Het mag duidelijk zijn; het uitzoeken van een tuinhuisje is zeker geen gemakkelijke klus. Je moet de nodige knopen door gaan hakken en je moet ook goed na gaan denken over bepaalde aspecten.

 

Mede daarom willen wij je het volgende adviseren: doe echt goed onderzoek naar alle mogelijkheden die je hebt. Ga daarbij ook direct inspiratie op doen bij bijvoorbeeld leveranciers van tuinhuisjes of door op het internet naar tuinhuisjes te gaan zoeken.

 

Via onder meer Pinterest en Instagram kun je onwijs veel foto’s van prachtige tuinhuisjes vinden. Des te meer inspiratie je op weet te doen, des te beter je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. In dit geval is de keuze juist als je op zowel korte- als op lange termijn zéér tevreden met jouw aankoop gaat zijn!

 

Een tuinhuisje plaatsen in jouw tuin; waar moet je rekening mee houden?

Heb je dankzij de tips uit dit artikel het gewenste tuinhuisje aan weten te schaffen? Dan ben je er nog niet helemaal; het tuinhuisje moet immers ook nog in jouw tuin geplaatst gaan worden. Ook hierbij moet je met enkele belangrijke aandachtspunten rekening houden.

 

Zo moet je goed nagaan of het noodzakelijk is om een bepaalde fundering in jouw tuin aan te (laten) leggen. Je wilt immers dat het tuinhuisje stevig én 100% waterpas staat. Dat is alleen mogelijk als het tuinhuisje op een egale en stevige bodem kan staan. Indien je bijvoorbeeld in een gebied met kleigrond woont, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Doe hier dus goed onderzoek naar en laat je hier ook goed over adviseren door experts.

 

Verder is het ook zaak dat je de betreffende ruimte in jouw tuin vrij gaat maken. Mogelijk moet je hiervoor struiken snoeien, moet je onkruid verwijderen of moet je rommel uit jouw tuin weg gaan gooien. Zorg er in ieder geval voor dat je de betreffende plek in jouw tuin volledig leeg haalt, zodat het tuinhuisje direct geplaatst kan worden.

 

Daarvoor moet je overigens nog een belangrijke keuze maken: ga je het tuinhuisje zelf plaatsen of ga je hiervoor de hulp van een specialist inschakelen? Voor beide valt wel wat te zeggen:

 

  • Zelf het tuinhuisje plaatsen: als je zelf het tuinhuisje gaat plaatsen, weet je een flinke hoeveelheid kosten te besparen. Je hoeft immers geen (dure) vakman in te huren. Wel moet je relatief handig zijn en over de juiste gereedschappen en benodigdheden beschikken.
  • Een vakman inhuren: wil je 100% zeker weten dat jouw tuinhuisje perfect geplaatst wordt? Dan is het aan te raden om een vakman in te huren. Je bent hier wel de nodige kosten aan kwijt, maar je geniet wel van veel gemak. Bovendien hoef je zelf niet de handen uit de mouwen te steken!

 

Kortom: wil je zelf arbeid leveren, wil je kosten besparen en ben je relatief handig? Plaats dan zelf het tuinhuisje. Wil je het graag zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Huur dan een vakman in voor het laten plaatsen van het tuinhuisje.

 

Tot slot moet je ook nog goed kijken naar de manier waarop het tuinhuisje geleverd wordt. Krijg je het tuinhuisje als één product geleverd? Of moet je het tuinhuisje zelf nog volledig in elkaar gaan zetten. In de meeste gevallen is het zo dat je alle onderdelen van het tuinhuisje geleverd krijgt, waarna jij alleen maar het tuinhuisje op de juiste manier in elkaar hoeft te zetten.

 

Krijg je het tuinhuisje direct volledig gemonteerd geleverd? Dan is het goed om rekening te houden met het transport. Het tuinhuisje moet immers wel naar jouw huis gebracht worden én moet ook met bijvoorbeeld een kraan in jouw tuin geplaatst worden.

 

Slotwoord

Bij zowel het uitzoeken als het (laten) plaatsen van een tuinhuisje moet je met de nodige zaken rekening houden. Onder aan de streep is hierdoor een tuinhuisje ook niet super voordelig te noemen, maar een tuinhuisje is wel absoluut een aanwinst voor jouw tuin. Heb jij ook interesse om een tuinhuisje in jouw tuin te (laten) plaatsen? Neem alle informatie uit dit artikel goed in je op en ga gericht op zoek naar het beste tuinhuisje voor in jouw tuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »