{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Een tuinhuisje in jouw tuin; goed idee of niet?

  • Thursday 28 / 01 / 2021 0
Een tuinhuisje in jouw tuin; goed idee of niet?

Vind je het inrichten van jouw tuin ook zo lastig? Heb je bijvoorbeeld moeite om keuzes te maken? Of vind je het lastig om alle ruimte zo optimaal mogelijk te benutten? Als een dergelijke situatie bij jou bekend in de oren klinkt, is het advies om out-of-the-box te gaan denken. Juist door uit jouw comfortzone te stappen, kun je uiteindelijk de juiste keuzes gaan maken.

 

Desalniettemin kunnen we het ons goed voorstellen dat je met dilemma’s blijft zitten. Aan de ene kant wil je genieten van een fraaie tuin, terwijl je anderzijds ook wilt genieten van de nodige functionaliteiten in jouw tuin. Mede daarom is het soms wenselijk om voor de gulden middenweg te gaan. Oftewel: voor onderdelen in jouw tuin waarmee je van zowel de uitstraling als van de functie kunt genieten.

 

Mogelijk denk je nu direct aan tuinmeubelen. Ook dat kunnen wij ons goed voorstellen. Met de juiste tuinmeubelen weet je namelijk niet alleen van gemak in jouw tuin te genieten, maar je weet ook nog eens een fraaie uitstraling te verkrijgen. Dat is ook mogelijk als je voor de plaatsing van een tuinhuisje in jouw tuin kiest. Maar, is het nou aan te raden om voor een tuinhuisje te kiezen? Die vraag staat volledig centraal in dit informatieve artikel.

 

Daarbij bespreken we in dit artikel overigens nog veel meer belangrijke zaken. Zo bespreken we ook wat de belangrijkste voordelen van een tuinhuisje zijn, tussen welke soorten tuinhuisjes je kunt kiezen en waar je goed op moet letten. Deze aandachtspunten hebben niet alleen betrekking op het uitzoekproces, maar ook betrekking op het plaatsen van het tuinhuisje in jouw tuin.

 

Wat is een tuinhuisje precies?

 

Als we het over tuinhuisjes hebben, hebben we het over onwijs veel verschillende soorten huisjes voor in de tuin. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een losstaand tuinhuisje, maar je kunt hierbij ook denken aan een tuinhuisje inclusief een overkapping.

 

Ook valt er nog onderscheid te maken tussen een tuinhuisje mét deuren en een open tuinhuisje. Bij een open tuinhuisje heb je geen deuren – of andere afsluitmogelijkheid – om het tuinhuisje volledig af te dichten. Is dat handig? In sommige situaties kan dat zeker handig zijn ja, terwijl het in andere situaties juist verstandiger is om voor een tuinhuisje met deuren te kiezen.

 

Feit is hoe dan ook dat het aanbod van tuinhuisjes in de afgelopen jaren flink toegenomen is. Je hebt hierdoor niet alleen de keus uit verschillende vormen tuinhuizen, maar ook uit tuinhuisjes van verschillende materialen. Ook op het gebied van kleurstelling, afwerking, kwaliteit en prijskaartje heb je tegenwoordig meer dan voldoende om te kiezen.

 

Is een tuinhuisje in jouw tuin aan te raden?

 

Ben je op dit moment bezig met het maken van een tuinontwerp? Vind je het lastig om jouw tuin zo handig mogelijk in te richten? Dan is het zeker aan te raden om eens naar een tuinhuisje te kijken. Het belangrijkste voordeel van een tuinhuisje is namelijk de veelzijdigheid: je kunt op verschillende manieren dus van de voordelen van een tuinhuisje genieten!

 

Daarbij willen wij wel het volgende opmerken: als je een kleine tuin hebt, is het niet super voor de hand liggend om een tuinhuisje in jouw tuin te gaan plaatsen. Dat is echter wél het geval als je meer dan voldoende ruimte in jouw tuin hebt; in bijvoorbeeld een grote tuin komt een tuinhuisje in ieder geval perfect tot zijn recht.

 

Ook moet je rekening houden met een vrij forse investering. Voor bijvoorbeeld een bedrag van 1000 euro kun je in principe geen fraaie en geschikte variant vinden. Heb je een (veel) groter budget tot jouw beschikking? Dan is het zéker wel mogelijk om een tuinhuisje naar wens aan te schaffen.

 

Kortom: een tuinhuisje is in bepaalde situaties absoluut aan te raden. Wel moet je rekening houden met de forse afmetingen van een tuinhuisje én met het relatief forse prijskaartje. Als beide ‘criteria’ geen problemen voor jou vormen, kun je in onze ogen maar één verstandige beslissing nemen: direct een tuinhuisje uitkiezen.

 

Wat zijn de voordelen van een tuinhuisje?

 

Heb je een tuin met daarin nog de nodige ‘vrije ruimte’? Heb je ook nog voldoende budget beschikbaar om iets leuks van jouw tuin te gaan maken? Dan is het zeker aan te raden om naar de mogelijkheden van een tuinhuisje te kijken.

 

In onze ogen is het namelijk een feit dat een tuinhuisje meerdere voordelen met zich mee brengt. Van deze voordelen kun je praktisch gezien elke dag genieten; een tuinhuisje levert in principe te allen tijde de verschillende voordelen.

 

Over welke voordelen we het hier hebben? Dat bespreken we graag in het restant van dit artikel. Hieronder bespreken we in ieder geval de belangrijkste voordelen van een tuinhuisje, inclusief een korte toelichting.

 

Veelzijdigheid

 

Het belangrijkste voordeel van een tuinhuisje is terug te vinden in de veelzijdigheid. Zoals hierboven al aangehaald: je kunt op verschillende manieren van de voordelen van een tuinhuisje genieten. Hoe dat komt? Dat is puur te danken dat je op verschillende manieren van een tuinhuisje gebruik kunt maken.

 

Je kunt het tuinhuisje bijvoorbeeld als opslagruimte gaan gebruiken. In dat geval kun je bijvoorbeeld jouw tuinmeubelen, jouw tuinkussens en overige producten op een handige manier in jouw tuinhuisje bewaren. Het voordeel hiervan? Je hebt nooit meer last van een rommelige tuin. Je kunt immers alle meubelen of aanverwante producten op een handige, veilige en droge manier in het tuinhuisje opbergen.

 

Je kunt er echter ook voor kiezen om een leuk zitje in het tuinhuisje te creëren; denk hierbij aan een leuke tuinset. Vervolgens kun je hier lekker borrelen met vrienden, kun je lekker (overdekt) een boekje lezen en kun je ook met jouw gehele gezin heerlijk ontbijten in het tuinhuisje. Als jouw voorkeur hiernaar uit gaat, is het wel zaak om te kiezen voor een relatief groot tuinhuisje. Je wilt immers in het tuinhuisje wel voldoende ruimte hebben om te kunnen bewegen én om de tuinset kwijt te kunnen.

 

Ook is het mogelijk om voor een tuinhuis met overkapping te kiezen. In dat geval geniet je eigenlijk van beide hierboven genoemde voordelen. Onder de overkapping kun je immers genieten van de late avondzon, terwijl je in het tuinhuisje bijvoorbeeld de tuinkussens op kunt bergen. Een absoluut voordeel van de overkapping is overigens dat je ook nog in het donker en in de winter van jouw tuin kunt genieten. De overkapping beschermt je immers perfect tegen de wind en tegen de regen; dat is zéker het geval als je kiest voor een overkapping met dichte zijkanten.

 

Kortom: je kunt een tuinhuis altijd op de gewenste manier gebruiken. Juist door deze veelzijdigheid kun je het tuinhuisje ook altijd naar eigen wens inrichten. In onze ogen is alleen dit voordeel al voldoende reden om te kiezen voor een tuinhuis in jouw tuin!

 

Prachtige uitstraling

 

Als je voor een tuinhuisje kiest, kies je indirect voor een vrij opvallend onderdeel in jouw tuin. Het is nu eenmaal een feit dat een tuinhuis vaak relatief groot is en daardoor ook goed in elke tuin opvalt. Dat is echter absoluut géén probleem, aangezien een tuinhuisje juist een prachtige uitstraling met zich mee brengt.

 

Wil je een tuin met een landelijke uitstraling creëren? Dan is het aan te raden om voor een tuinhuisje van hout te kiezen; daarmee weet je de landelijke uitstraling van jouw tuin alleen maar te versterken. Gaat jouw voorkeur meer uit naar een tuin met een moderne uitstraling? Dan kun je ook kiezen voor een tuinhuisje van bijvoorbeeld aluminium, glas of een combinatie van verschillende materialen.

 

Juist vanwege de prachtige uitstraling is een tuinhuisje eigenlijk voor elke tuin een aanwinst. Je kunt met een tuinhuisje simpelweg de uitstraling van jouw tuin beïnvloeden; dankzij een tuinhuisje kun je dan ook snel jouw tuin geheel naar wens gaan maken.

 

Zodra je in de ochtend de gordijnen in jouw woonkamer open doet, zie je bovendien het fraaie tuinhuisje staan. Een tuinhuisje is groot, is opvallend én is bepalend voor de uitstraling van jouw tuin. Ook dit is een belangrijke reden waarom veel mensen voor de plaatsing van een tuinhuisje kiezen.

 

Fraaie tuinafscheiding

 

Wil je jouw tuin op een fraaie manier af gaan scheiden ten opzichte van de tuin van jouw buren? Dan kun je daarbij in de basis tussen drie verschillende mogelijkheden kiezen: je kunt kiezen voor een hekwerk, je kunt kiezen voor een haag en je kunt kiezen voor een schutting.

 

Het is echter ook mogelijk om één van de afscheiding mogelijkheden te combineren met een tuinhuis. Doordat een tuinhuis vrij groot is, kun je een tuinhuisje ook prima als afscheiding in jouw tuin gaan gebruiken! Bijkomend voordeel hiervan is dat je het tuinhuisje perfect kunt combineren met de huidige afscheiding in jouw tuin. Zo kun je een tuinhuisje prima combineren met een haag, maar ook prima met een schutting.

 

Kortom: wil je voor een fraaie tuinafscheiding gaan? Wil je daarbij ook nog van het nodige gemak genieten? Wil je simpelweg van de veelzijdigheid gaan genieten? Dan is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een tuinhuisje in jouw tuin!

 

Geheel naar wens samen te stellen

 

Spreken de bovengenoemde voordelen jou absoluut aan? Ben je daarom op zoek naar de mogelijkheden om een tuinhuisje daadwerkelijk in jouw tuin te gaan plaatsen? Dan is het goed om te weten dat je een tuinhuisje geheel zelf naar wens samen kunt gaan stellen.

 

Hoe dit precies zit? Nou, via verschillende leveranciers is het mogelijk om bijvoorbeeld een tuinhuisje qua afmetingen perfect naar jouw wens samen te stellen. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het tuinhuisje perfect in jouw tuin past én dat je dus op de meest ideale gebruik maakt van de ruimte in jouw tuin.

 

Ook op het gebied van vormgeving, materiaalgebruik en kleurgebruik heb je alles zelf voor het zeggen. Dat is overigens ook het geval als het tuinhuisje al langere tijd in jouw tuin staat. Als je bijvoorbeeld voor een houten tuinhuisje hebt gekozen, kun je dit tuinhuisje immers altijd nog in de gewenste kleur schilderen.

 

Kortom: je kunt een tuinhuisje altijd naar wens samenstellen. Ook gedurende de jaren kun je het tuinhuisje naar jouw eigen wens aan blijven passen. Je weet hierdoor niet alleen van de veelzijdigheid van het tuinhuisje te genieten, maar óók extra van de fraaie uitstraling van het tuinhuisje!

 

Wat zijn de nadelen van een tuinhuisje?

 

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de belangrijkste voordelen van een tuinhuisje. Aangezien we jou zo uitgebreid mogelijk willen informeren, bespreken we graag ook nog wat de belangrijkste nadelen van een tuinhuisje zijn.

 

Neem de onderstaande nadelen op je gemakje door en hak de knoop voor jezelf door. Op basis van de voor- én nadelen van een tuinhuisje kun je in ieder geval zelf de juiste keuze gaan maken!

 

Vrij prijzig

 

Lijkt het jou heerlijk om van de voordelen van een tuinhuisje te genieten? Dan moet je daar in eerste instantie wel een flinke investering voor gaan doen. De aanschaf van een tuinhuisje is namelijk alles behalve een goedkope aangelegenheid.

 

Daarbij is het wel zo dat je grotendeels zelf de uiteindelijke kosten kunt bepalen. Je kunt immers zelf bepalen hoe groot het tuinhuisje moet worden en van welk materiaal het tuinhuisje vervaardigd moet zijn. Op basis van de keuzes die je zelf maakt, kun je dus nog het prijskaartje van het tuinhuisje beïnvloeden.

 

Ben je bereid om vrij veel geld in een tuinhuisje te investeren? Dan ga je vanaf het eerste moment van de hierboven genoemde voordelen genieten. Ben je niet bereid om vrij veel geld in een tuinhuisje te investeren? Dan kun je ook altijd nog kijken naar een kleiner tuinhuisje. Des te kleiner een tuinhuisje is, des te minder je hiervoor hoeft te betalen.

 

Je hebt de nodige ruimte in jouw tuin nodig

 

Wil je graag jouw tuinmeubelen in de winter in jouw tuinhuisje op gaan bergen? Dan weet je één ding zeker: je hebt de nodige ruimte in jouw tuinhuisje nodig. Je moet immers ook de vrij grote loungeset en de vrij grote tuinbank in jouw tuinhuisje op kunnen bergen.

 

Het is dan ook een gekend nadeel dat je voor een tuinhuisje vrij veel ruimte in jouw tuin vrij moet houden. Je moet hierbij niet alleen rekening met het tuinhuisje zelf houden, maar ook met het looppad er naar toe. Kies je voor een écht groot tuinhuisje? Dan moet je ook nog rekening met de fundering gaan houden.

 

Doordat je de nodige ruimte in jouw tuin nodig hebt, is een tuinhuisje niet direct geschikt voor in een kleine tuin. Ook hierbij geldt echter weer dat je wel zelf invloed op de afmetingen van het tuinhuisje uit kunt voeren. Des te kleiner het tuinhuisje is, des te minder ruimte je in jouw tuin vrij hoeft te houden.

 

Je moet het tuinhuisje regelmatig onderhouden

 

Een gekend nadeel van tuinmeubelen is dat je hier het nodige onderhoud aan uit moet voeren. Dat is ook het geval als je voor bijvoorbeeld een houten terras of voor een tuinhuisje hebt gekozen. Ja, ook een tuinhuisje moet je regelmatig goed onderhouden.

 

Als je voor bijvoorbeeld een tuinhuisje van hout gekozen hebt, is het zaak om het tuinhuisje af en toe opnieuw in de beits te zetten. Ook is het soms nodig om het tuinhuisje opnieuw te schilderen of om het tuinhuisje volledig in de lak te zetten.

 

Ongeacht voor welk materiaal je kiest, moet je ook nog goed rekening houden met het vuil. Een tuinhuisje komt gedurende het jaar met allerlei weersomstandigheden in aanraking, waardoor het huisje gedurende het jaar ook vrij vies kan worden. Vocht, mos en bladeren zijn bijvoorbeeld al snel van grote invloed op de uitstraling van jouw tuinhuisje. Als je optimaal van jouw fraaie tuinhuisje wilt genieten, is het dus aan te raden om jouw tuinhuisje regelmatig schoon te maken.

 

Een tuinhuisje in jouw tuin; goed idee of niet?

 

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met de voor- én nadelen van een tuinhuisje. Als afsluiting van dit artikel geven wij graag antwoord op de bovenstaande vraag; is het een goed idee om een tuinhuisje in jouw tuin te plaatsen?

Laten we voorop stellen dat dit voornamelijk afhankelijk is van jouw budget en de aanwezige ruimte in jouw tuin. Als je voldoende ruimte én geld hebt, kunnen wij de plaatsing van een tuinhuisje absoluut aanraden. Je geniet al snel van meerdere voordelen, waarbij in onze ogen de nadelen absoluut niet opwegen tegen deze voordelen!

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »