{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

19 november 2020

Een tuinset kopen bij de outlet

Nederland kent vier seizoenen. Voor mensen die niet van de warmte houden kunnen de herfst en winter bijzonder aangenaam zijn met de lagere temperaturen, de prachtige herfstkleuren, soms heerlijke winterse blauwe luchten. De winter brengt echter ook vaak ongure dagen waarop de wind snijdend koud kan zijn en je het liefste gewoon lekker binnen bij de warmte van de kachel blijft zitten.

Maar als dan eindelijk na vele koude weken die eerste lentedag weer aanbreekt in maart of april, dan zullen bij de meesten van ons toch weer de lentekriebels gaan opspelen, omdat we er weer op uit kunnen. De lente maakt weer meer buiten mogelijk en kan eveneens een heerlijke tijd zijn om volop van je eigen tuin te genieten. Hiervoor is uiteraard een comfortabele zitgelegenheid nodig, dus een goede tuinset is een must.

Als je besloten hebt om een nieuwe tuinset te kopen, maar een beperkt budget hebt, dan kun je overwegen om een tuinset bij de outlet aan te schaffen. Hier vind je vele mooie tuinsets tegen aantrekkelijke prijzen.

De opzet van een tuinmeubelen outlet

Het concept achter een outlet in het algemeen is het samenbrengen van restpartijen van verschillende merken en deze aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen. Bij een tuinmeubelen outlet vind je dan ook een variatie aan merken tegen gunstige prijzen. Door hun uitgebreide aanbod kunnen ze het gehele jaar door goede aanbiedingen op tuinmeubelen verstrekken en zal je bij de outlet te aller tijde een hoogwaardige tuinset tegen een mooie prijs kunnen bemachtigen.

Een groot deel van de outlets beschikt bovendien over een groot magazijn, waardoor ze altijd vanuit voorraad kunnen leveren, zodat je een door jou bestelde tuinset vaak al binnen enkele dagen geleverd kunt krijgen en je dus geen weken hoeft te wachten tot deze binnen is bij de winkel.

Koop een tuinset in het najaar

Ook wanneer je in de winter op zoek gaat naar een nieuwe tuinset, zijn er volop verkooplocaties beschikbaar om te vinden wat jij zoekt. De meeste mensen zullen in aanloop naar het voorjaar op zoek gaan naar een tuinset, omdat je er dan bij het tevoorschijn halen van je oude tuinmeubelen bijvoorbeeld achter komt dat deze niet meer zo mooi zijn en echt aan vervanging toe zijn, danwel dat je een grotere set nodig hebt, omdat je nogal wat gasten over de vloer krijgt. Wat voor reden je ook hebt om een nieuwe tuinset te willen aanschaffen, er zijn altijd zowel in als buiten het seizoen tuinsets te koop.

Als je echter buiten het zomerseizoen je nieuwe tuinset aanschaft kan het een stuk schelen in de prijs. Juist in de herfst of winter zullen veel fabrikanten de prijzen van hun tuinsets verlagen met vaak honderden euro’s om van hun restvoorraden af te komen, zodat je doorgaans al voor een zeer aantrekkelijke prijs jouw gewenste tuinset op de kop zou kunnen tikken. Voor een zelfde bedrag waarvoor je midden in het tuinseizoen een set koopt van een B-merk, heb je gedurende de herfst of winter mogelijk een betere set van een gerenommeerd A-merk, dus het is zeker de moeite waard om op het juiste moment aan te schaffen!

Grote outlets in Nederland

Veel tuinmeubelen outlets vind je vlak langs de snelweg of dichtbij een industrieterrein buiten de stad. Vaak beschikken ze over een groot parkeerterrein, zodat je dichtbij kunt parkeren en eenvoudig kunt inladen als je iets hebt gekocht wat je direct wilt meenemen. Tuinmeubelen outlets zijn erg in trek, omdat je hier op een grote oppervlakte een groot aantal collecties aan tuinmeubelen van uiteenlopende merken kunt kopen tegen aantrekkelijke prijzen, waardoor je snel een vergelijking kunt maken van de beste opties voor jouw tuin.

Lage prijzen voor topmerken

Je zult misschien verwachten dat tuinmeubelen outlets alleen maar goedkope merken verkopen van lagere kwaliteit, maar dat is niet het geval. Bij de meeste outlets vind je niet alleen eigen huismerken van vaak prima kwaliteit, maar ook de vooraanstaande exclusieve merken zoals Hartman, Garden Impressions, Royal Garden, en nog veel meer. Kortom, aan kwaliteit hebben de meeste outlets zeker geen gebrek, maar voor een prijs waarmee je vaak honderden euro’s kunt besparen ten opzichte van andere tuinmeubelzaken. Bovendien hebben vele outlets de tuinsets op voorraad leverbaar, zodat je deze binnen enkele dagen na het plaatsen van je bestelling vaak al in huis kunt hebben. En als je met eigen vervoer naar een van de outlets gaat kun je de set zelfs vaak al ter plekke gelijk meenemen.

Bij de outlet vind je kortom niet alleen maar goedkope merken van lage kwaliteit, maar zijn ook de topmerken te vinden tegen aantrekkelijke aanbiedingen. Zo kun je vaak voor dezelfde prijs als waarvoor je normaal gesproken een goedkope tuinset koopt van een B-merk hier een mooie set van een A-merk aanschaffen. Bovendien zijn bij outlets het hele jaar door aanbiedingen van tuinsets te vinden, zodat je op elk moment in het jaar een mooie tuinset kunt vinden.

Wicker tuinsets

Een mooie tuinset kan echt de sfeer bepalen in je tuin en ervoor zorgen dat je tuin tot leven komt en uitnodigt om er vaak en langdurig tijd in door te brengen. Met een aantal comfortabele tuinstoelen en een mooie en praktische tuintafel kun je al snel een aangenaam hoekje in je tuin creëren om heerlijk te genieten van het prachtige weer.

Bij de meeste outlets zal je een ruime selectie aan tuinsets kunnen vinden van verschillende materialen. Momenteel wordt het aanbod overheerst door het materiaal wicker. Dit is een kunststof vlechtwerk wat rondom een metalen frame wordt gewikkeld. Hierdoor ontstaan tuinmeubelen die eruit zien als rotan of riet, maar die zeer weerbestendig zijn en heel goed het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Het grootste deel van het tuinmeubelaanbod is tegenwoordig gericht op vier seizoenen, dus weerbestendige, robuuste en onderhoudsvriendelijke materialen, waar je weinig tot geen omkijken naar heeft, maar die je kunt gebruiken wanneer je maar wilt.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van de kleuren grijs, beige en bruin, die heel natuurlijk en landelijk aandoen. Dit maakt wicker tot een zeer populair materiaal, aangezien het weerbestendig is en weinig onderhoud vergt.

Een ander kunststof materiaal dat tegenwoordig voor tafelbladen wel wordt gebruikt is polywood. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met een wicker tuinset. Polywood is een materiaal gemaakt uit een soort kunstshars, waarop een print kan worden geperst onder hoge temperatuur. Deze print heeft vaak een houten look, waarmee het veel lijkt op hardhoutsoorten als teak of acacia. Het is echter een sterke bovenlaag die zeer weerbestendig is en onderhoudsvriendelijk.

Kunststof tuinsets

De kunststof tuinset bestaat al decennialang, maar heeft in die jaren veel veranderingen doorgemaakt. De bekende witte tuinset bestaat echter nog steeds, alhoewel designs en de kwaliteit van het materiaal met de jaren sterk zijn verbeterd. Daarnaast kun je vrijwel alle kleuren kunststof krijgen momenteel, maar worden net als bij wicker toch voornamelijk grijs, beige en zwart het meest verkocht. Kunststof tuinmeubelen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Houten tuinsets

Houten tuinsets zijn grotendeels onder te verdelen in tuinsets gemaakt van hardhout en zachthout. Deze verschillen van elkaar in hardheid. De meeste hardhoutsoorten zijn harder dan het merendeel van de zachthoutsoorten. Toch zijn er uitzonderingen en heb je ook zeer harde zachthoutsoorten. De term is dan ook verwarrend in het gebruik en vaak zal je in de praktijk merken dat er van hardhout wordt gesproken als het hout tenminste van gemiddelde dichtheid is (ongeacht of het afkomstig is van een hardhout of zachthoutsoort). Uiteindelijk gaat het erom dat je een houtsoort gebruikt die geschikt is voor buitengebruik. Hardhout is afkomstig van loofbomen, zachthout van naaldbomen.

Een houten tuinset vereist meer onderhoud dan een kunststof of metalen tuinset. De meeste houtsoorten dienen tenminste een of twee keer per jaar te worden gelakt of gebeitst om in goede staat te blijven. Soms dien je het hout eerst even licht op te schuren voordat je de beits of lak aanbrengt.

Met de beits of lak scherm je het hout af tegen weersinvloeden. Veel houtsoorten zullen onder invloed van vocht en droogte krimpen en scheuren, oftewel gaan werken. Door het hout te behandelen krijgt vocht geen kans om in het hout te dringen.

Aluminium tuinsets

Aluminium tuinsets worden tegenwoordig ook veel verkocht bij de outlet. Aluminium is een veelzijdig, sterk en duurzaam materiaal. Het is een metaal dat niet kan doorroesten en wordt door de aangebrachte poedercoating bovendien beschermd tegen beschadiging en oxidatie (verkleuring onder invloed van zuurstof).

Daarnaast wordt aluminium niet heet in de zon, maar neemt het de temperatuur van de lucht aan. Hierdoor blijft dit metaal ook in de warme zomermaanden koel genoeg om op te zitten.

Vaak wordt het in een tuinset of loungeset verwerkt in combinatie met zittingen en tafelblad van hout of kunststof, waardoor een trendy en modern design ontstaat.

Goedkope loungesets bij de outlet

Een loungeset is een speciale tuinset bestaande uit een loungebank in combinatie met een tafel of voetenbank, vaak in een L-vormige hoekopstelling. Deze sets zitten comfortabeler dankzij het gebruik van de vele kussens. Voor de zittingen en de leuningen worden dikke gevoerde kussens gebruikt, waardoor je zachter en aangenamer kunt zitten en zelfs kunt liggen als je dat prettig vindt. Daarnaast worden er vaak extra sierkussens op geplaatst, waardoor je op elke plek van de loungebank aangenaam kunt zitten en de bank er bovendien uitnodigend en indrukwekkend uit ziet. Een loungeset is dan ook de beste keuze voor als je optimaal zitcomfort en ontspanning in één zoekt. Loungesets zien er bovendien indrukwekkend uit en ze springen echt in het oog wanneer je gasten op bezoek krijgt in je tuin.

Vaak wordt er bij tuinmeubelen outlets gestunt met de prijzen van loungesets, aangezien de vraag naar dit type tuinsets tegenwoordig erg groot is. Zo kun je dan ook al voor een zeer lage prijs een volwaardige loungeset aanschaffen. Het is echter belangrijk de loungeset eerst in het echt te bekijken en uit te proberen voordat je deze aanschaft, aangezien de zeer goedkope loungesets soms van kwalitatief minder goede materialen zijn gemaakt.

Loungesets worden voor het grootste deel uitgevoerd in wicker, maar je zult ook houten en metalen sets kunnen vinden. Voor houten loungesets wordt meestal gebruik gemaakt van teakhout of een andere houtsoort die met een greywash is behandeld, waardoor deze het uiterlijk van teakhout krijgt. Teakhout is zeer populair vanwege het duurzame karakter en de mooie zilvergrijze kleur die het hout na verloop van tijd krijgt onder invloed van zon, regen en zuurstof.

Teakhouten loungesets liggen vaak in de hogere prijsklassen. Voor een goedkopere loungeset zal je bij de outlet meestal uitkomen bij een wicker of metalen loungeset. Ook kun je kiezen voor een alternatieve houtsoort als acaciahout, die meestal een stuk voordeliger is dan teak, maar eveneens zeer duurzaam en aantrekkelijk voor gebruik in de tuin.