{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Een tuintafel met parasolgat kopen? Altijd verstandig!

  • Wednesday 03 / 03 / 2021 0
Een tuintafel met parasolgat kopen? Altijd verstandig!

Ben je op zoek naar een geschikte tafel voor in jouw tuin? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt onwijs veel keuze. In de afgelopen jaren hebben veel merken/fabrikanten interessante tuintafels ontwikkeld, waardoor we nu een uitgebreid aanbod van tuintafels aan kunnen bieden. Als je een kijkje in ons assortiment neemt, weet je ook niet wat je ziet. Het aanbod is echt heel divers en uitgebreid, waardoor je in ieder geval meer dan voldoende keuze hebt.

Wat de beste tuintafel voor in jouw tuin is? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw voorkeuren en van jouw wensen. Graag helpen we jou hier wel een handje bij; dit doen we door allerlei blogartikelen te schrijven over het uitkiezen van de beste tuintafel. In dit artikel richten wij onze pijlen een specifiek soort tuintafel voor in jouw tuin: een tuintafel met een parasolgat. Graag bespreken we wat een dergelijke tafel precies is, op welke manier je de beste tuintafel met parasolgat uit kunt kiezen en hoe je vervolgens zo optimaal mogelijk van deze tuintafel gebruik kunt maken. 

Heb je op dit moment interesse om een nieuwe tuintafel aan te schaffen? Dan is het aan te raden om dit artikel op je gemakje door te nemen. Daarbij is de kans overigens wel groot dat je direct na het lezen van dit artikel interesse hebt om de beste tuintafel met parasolgat aan te schaffen. Daarvoor kun je dan direct terecht in onze webshop; wij bieden immers een uitgebreid aanbod van de beste tuintafels met parasolgat aan!

Wat is een tuintafel met parasolgat precies?

Ben je vroeger wel eens naar een camping geweest? Op de meeste campings is een zitgedeelte te vinden waar je bijvoorbeeld heerlijk van een koel drankje of een lekker ijsje kunt genieten. Bij dit zitgedeelte zie je vaak een tuintafel in combinatie met tuinstoeltjes geplaatst staan. Met name in het buitenland zie je echter vaak dat er ook een parasol nog bijgezet moet worden; daarbij kiest men er voor om de parasol door het parasolgat van de tuintafel heen te steken. Op die manier kun je dus op de camping in de schaduw van bijvoorbeeld een lekker ijsje genieten.

Dit werkt zo niet alleen op een camping, maar mogelijk ook in de toekomst in jouw achtertuin. Een tuintafel met parasolgat is niks meer dan een tuintafel met in het midden van de tafel een gat. Door dit gat kun je de parasolstok doen, waarna je deze parasolstok eventueel nog aan de parasolvoet onder de tafel vast kunt maken. Op deze manier geniet je van meerdere voordelen: je kunt heerlijk gebruik maken van de tuintafel en je bent ook nog van de gewenste bescherming tegen de zon verzekerd. Deze combinatie tezamen zorgt ervoor dat een tuintafel met parasolgat in de afgelopen jaren toch wel vrij populair is geworden.

Wat zijn de voordelen van een tuintafel met parasolgat?

Zo, je hebt hierboven in het kort kennis kunnen maken met een tuintafel met parasolgat. Wat denk je hier op dit moment van? Spreekt deze tafel jou wel aan of lijkt het je helemaal niks? Ongeacht wat jouw eerste indruk is, is het aan te raden om hieronder even de voordelen van een dergelijke tuintafel door te nemen. Het is namelijk een feit dat een dergelijke tuintafel echt heel veel voordelen met zich mee brengt.

Zo is het een absoluut voordeel dat je op een aangename manier gebruik van deze tuintafel kunt maken. Je hoeft immers nooit bang te zijn dat je in de felle zonnestralen jouw ontbijt moet nuttigen. Ondertussen kun je er echter wel voor kiezen om dat te doen, aangezien je niet ‘verplicht’ bent om de parasol in dit parasolgat te stoppen. Je kunt het, kortom, volledig naar jouw wens maken. Heb je behoefte aan de schaduw? Dan plaats je de parasol in het parasolgat. Heb je geen behoefte aan de schaduw? Dan plaats je de parasol niet in het parasolgat. Zo simpel en efficiënt gaat het bij een tuintafel met een parasolgat.

Daarbij geniet je ook nog van een kostenbesparing. Het is namelijk niet meer nodig om nog los een dure parasol te kopen, aangezien je met de parasol in de tafel al van de gewenste schaduw wilt genieten. Wil je ook elders in jouw tuin van schaduw genieten? Dan kun je ervoor kiezen om de parasol elders in jouw tuin neer te zetten; als het een parasol met een parasolvoet betreft, is dat sowieso geen enkel probleem.

Ondertussen geniet je ook nog van de voordelen van de tuintafel zelf. Je kunt namelijk heerlijk plaatsnemen aan de tuintafel, je kunt heerlijk dineren aan de tuintafel, je kunt gezellig borrelen aan de tuintafel en je kunt een boekje aan de tuintafel lezen. Eigenlijk geniet je dus van alle voordelen van een tuintafel, alleen geniet je daarbij ook nog eens extra van de gewenste schaduw. Juist die combinatie maakt de aanschaf van een tuintafel met parasolgat onwijs interessant.

Kortom: ben je op zoek naar een handige, veelzijdige en fraaie tafel voor in jouw tuin? Wil je hierbij ook direct van de gewenste schaduw in jouw tuin gaan genieten? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar een tuintafel met een parasolgat. Eerder in dit artikel gaven we al aan dat een dergelijke set perfect op een camping past, maar uiteraard past een dergelijke set ook perfect in jouw tuin. Daarbij is het wel zaak om op zoek te gaan naar de tuintafel met parasolgat die volledig op jouw wensen aansluit; daarover lees je hieronder meer. Wij bespreken hieronder namelijk hoe je de beste tuintafel met parasolgat voor in jouw tuin kunt vinden.

Hoe kun je de beste tuintafel met parasolgat vinden?

Spreken bovengenoemde voordelen jou in het bijzonder aan? Wil je daarom zelf ook van deze voordelen gaan profiteren? Dan is het goed om te weten dat je de keus uit een uitgebreid aanbod hebt. Meer en meer merken hebben de potentie van een dergelijke tuintafel ingezien én zijn daardoor een dergelijke tuintafel gaan ontwerpen. Dit betekent dat je nu meer dan voldoende keuze hebt en dat je een goed vergelijk kunt maken.

Voordat je dit vergelijk gaat maken, is het wel van belang om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Zo moet je goed na gaan denken over de plaatsing van de tuintafel; wil je deze op het terras in jouw tuin zetten of heb je mogelijk een ander plekje voor deze tafel in gedachte? Denk hierbij goed en logisch na over de plaatsing en meet vervolgens de aanwezige ruimte op. Op basis van die ruimte kun je vervolgens gericht gaan zoeken naar een tuintafel met bijpassende afmetingen.

Daarbij is het ook zaak om goed na te denken over de hoeveelheid zitplaatsen. Wil je bijvoorbeeld met twee personen aan de tafel plaats nemen? Of wil je graag met zes personen aan de tafel plaats nemen? Dit maakt een nogal groot verschil en is dus ook bepalend voor het soort tafel waar je naar op zoek kunt gaan. Denk hier goed over na en bepaal vervolgens direct hoe groot de tafel moet zijn. Daarbij moet je dus ook goed rekening houden met de aanwezige ruimte in jouw tuin en de plaatsing van de tuintafel.

Heb je eenmaal besloten hoe groot de tafel moet worden? Dan kun je al een eerste schifting in het uitgebreide aanbod gaan maken. Je kunt namelijk de te grote tafels al uit het aanbod filteren, waardoor je een kleiner aanbod van geschikte tuintafels overhoudt. Het is vervolgens zaak om ook die tuintafels op de juiste manier met elkaar te vergelijken.

Dit doe je onder meer door goed naar het materiaalgebruik van de tafels te kijken. Wil je bijvoorbeeld een tuintafel van graniet aanschaffen? Of heb je liever een tuintafel van hout of van aluminium? De keus is volledig aan jou; je kunt in ieder geval uit meerdere materiaalsoorten kiezen. Probeer hierbij niet alleen naar de uitstraling te kijken, maar houd ook direct rekening met het benodigde onderhoud. Als je een tuintafel van hout aanschaft, heeft deze tuintafel immers behoefte aan enig onderhoud. Daar is géén sprake van als je kiest voor een tuintafel van aluminium of kunststof.

Verder is het van belang dat je goed gaat kijken naar de kleur van de tafel. Wil je bijvoorbeeld een groene tuintafel met parasolgat hebben? Of heb je liever een witte tuintafel met parasolgat? In principe heb je ook op dit vlak alle keuze, waardoor je echt een goed vergelijk moet gaan maken. Probeer dus voor jezelf te bepalen welke kleur je mooi vindt én welke kleur goed in jouw tuin past. Heb je bijvoorbeeld andere tuinmeubelen in het zwart in jouw tuin staan? Dan is het aan te raden om ook voor zwart te gaan, aangezien je op die manier een fraai geheel weet te creëren. Je kunt echter ook voor bijvoorbeeld een witte tuintafel kiezen, aangezien je op die manier voor een fraai contrast kunt zorgen. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat!

Kijk uiteraard ook goed naar de vormgeving van de tuintafels. Zo op het eerste oog zou je wellicht denken dat alle tuintafels dezelfde vormgeving hebben, maar daar is absoluut geen sprake van. Bij sommige tuintafels is het tafelblad bijvoorbeeld een stuk dikker, terwijl bij andere tuintafels de poten een unieke uitstraling hebben. Al deze facetten tezamen zorgen ervoor dat eigenlijk elke tuintafel met parasolgat een andere vormgeving heeft.

Uiteraard moet je ook nog goed kijken naar het parasolgat kijken. Hoe groot is dit parasolgat? En welke parasol heb je dus nodig om in dit parasolgat te kunnen stoppen? Bij nagenoeg alle tuintafels vind je een gangbare diameter terug, zodat je veel soorten parasols in het parasolgat kunt stoppen. Mocht je thuis al een parasol hebben liggen/staan, is het verstandig om even die diameter op te meten. De kans is namelijk groot dat je alsnog een parasol vindt die qua diameter passend is voor het parasolgat van jouw tuintafel.

Tot slot is het ook nog aan te raden om goed naar het prijskaartje van de tuintafel te kijken. Als je meerdere tuintafels met elkaar vergelijkt, zie je direct dat de prijzen nogal variëren. Voor de ene tuintafel betaal je bijvoorbeeld 300 euro, terwijl je voor de andere tuintafel 700 euro moet betalen. De prijen variëren nogal en de keus is dus volledig aan jou. Hoeveel geld wil je aan de tuintafel met parasolgat uitgeven? Op deze vraag hebben wij eigenlijk maar één handige tip: durf te investeren in een goede tuintafel met parasolgat. Als je een hoogwaardige tuintafel met parasolgat aanschaft, ga je daar namelijk op de lange termijn immens van genieten!

Slotwoord

Zo, heb je nu ook interesse om een prachtige tuintafel met parasolgat te kopen? Spreken de bovengenoemde voordelen jou in het bijzonder aan? Dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een goed vergelijk voor jezelf te gaan maken. Het aanbod is immers vrij uitgebreid, waardoor je meer dan voldoende te kiezen hebt. Voor welke tuintafel je het beste kunt gaan, is volledig van jouw eigen voorkeuren afhankelijk. Denk dus goed na over de facetten waar jouw voorkeur naar uit gaat, maak een goed vergelijk en hak vervolgens de knoop door. Van de aanschaf van een tuintafel met parasolgat ga je zeker geen spijt krijgen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »