{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 1 september 2021

Een verjaardagsfeestje in de tuin

Iedereen kijkt er vaak het hele jaar naar uit, het moment dat je jarig bent. Uiteraard is de magie als kind het grootst en neemt het daarna wat af maar toch kijken we er over het algemeen allemaal ieder jaar weer heel erg naar uit! Het is dan ook altijd reden voor een feestje en een feestelijk gevoel om het feit te kunnen vieren dat je er weer een jaartje bij hebt gekregen.

Uiteraard is een feestje altijd leuk, maar de mensen die in de lente of zomer jarig zijn weten ook dat het heel erg leuk is om een tuinfeestje te geven! Een feestje in de buitenlucht waar je heerlijk kunt genieten van een lekker zonnetje en goed gezelschap. Vandaar dat het dan ook zeker een aanrader is om je verjaardag dan lekker buiten te vieren, daarnaast zitten daar ook nog heel veel voordelen aan maar daar komen we later even op terug!

Mocht je dus jarig zijn in de lente en zomer dan is het zeker handig om deze blog even te lezen en zo te kunnen zien hoe je nu van je achtertuin een waar feestparadijs maakt en hoe je dus een heerlijk feestje in je tuin kunt geven waar je nog lang van kunt na genieten! Alle ingrediënten komen aan bod, de locatie, versiering, hapjes, drankjes en natuurlijk een heerlijke sfeer! Zo heb jij alles in huis om van jouw verjaardag een onvergetelijk feest te maken. Of je nu jong bent of al wat ouder iedereen verdient een mooie verjaardag waar hij of zij nog lang op terug kan kijken met een glimlach!

Een feestje in de tuin

Als je jarig bent in de zomer of de lente dan hoef je er vaak niet zo lang over na te denken, je besluit dan namelijk al snel om je verjaardagsfeestje als het tenminste enigszins mogelijk is met het weer lekker buiten te geven! Dit is niet alleen heel erg gezellig maar heeft ook nog eens flink wat voordelen.

Uiteraard is het in ons land natuurlijk wel altijd maar de vraag of het ook echt kan en of het weer het wel zal toelaten want dit kan natuurlijk ook wel eens tegen zitten! Maar als het enigszins mogelijk is dan is een feestje in de tuin natuurlijk wel een heel erg goed idee! Ook is het natuurlijk wel maar net de vraag of jouw tuin hier geschikt voor is maar met een beetje creatief denken kom je vaak natuurlijk wel al een heel eind!

De voordelen van een feestje buiten

Je verjaardag in de tuin vieren heeft ten eerste en aantal heel fijne voordelen! Iedereen kent het wel je viert een verjaardag binnen en als het feest voorbij is dan is het een grote rotzooi. Hier word je natuurlijk helemaal niet vrolijk van en vaak ben je dan nog dagen bezig om al het bewijs van het feestje te verwijderen en duurt het lange tijd voordat alles weer helemaal op orde is. En dan is het natuurlijk nog maar de vraag of er niets is stuk gegaan want ook dat kan zomaar gebeuren.

Als je jouw feestje buiten in de tuin viert dan heb je hier natuurlijk allemaal helemaal geen last van. Alles vindt dan buiten plaats en dan maken wat kruimels meer of minder natuurlijk helemaal niet zo veel meer uit, de vogels weten er immers wel raad mee. daarnaast is het ook nog eens zo dat je vaak buiten wat meer kanten uit kunt. Veel mensen vinden het altijd erg ongemakkelijk als je tijdens een verjaardag allemaal in een kring je taart zit te eten, als je jouw verjaardag in de tuin viert gaat dit vaak allemaal wat losser. Je hebt bijvoorbeeld sneller dat de kinderen lekker kunnen gaan spelen en ouders staan dan soms even op om lekker te kijken op deze manier krijg je dus een hele ongedwongen sfeer en dat is natuurlijk precies waar je naar op zoek bent en dat maakt meteen een verjaardag in de tuin ook zo ontzettend sfeervol!

Kinderen kunnen hun gang gaan

En dat is dan meteen ook misschien wel het grootste voordeel van een verjaardag in je tuin, het feit dat kinderen lekker hun gang kunnen gaan! Ze kunnen lekker spelen en rondwandelen en zijn lekker bezig in de buitenlucht. Ze hoeven niet verplicht te blijven zitten en dit zorgt vaak al op zichzelf voor een hele fijne en gezellige sfeer! Kinderen die namelijk altijd stil moeten zitten op een verjaardag worden er vaak niet gezelliger op vandaar dat het buiten een heel ander verhaal is en dus ook een heel goed idee!

Ook kun je buiten allerlei spelletjes organiseren die vaak met veel plezier en enthousiasme ontvangen worden! Kinderen genieten hier enorm van en dat maakt het tot een waar feestje! denk bijvoorbeeld aan ezeltje prik, hints of een eierrace. Allemaal ontzettend grappig en leuk en vooral ook heel erg fijn om lekker buiten te spelen!

Voor kinderen is een buiten verjaardag dus echt ideaal en eigenlijk zouden wij dit dan ook iedereen aanraden mits je kind natuurlijk in de lente of zomer jarig is en het lekker weer is. Maar verder is het echt een aanrader om als het even kan een kinderverjaardag lekker buiten te vieren dat scheelt namelijk onwijs veel gedoe!

Een thema kiezen

Wat vaak ontzettend leuk is bij een verjaardagsfeest is om een thema te kiezen! En zeker ook bij een kinderverjaardag kan dit heel erg leuk zijn! Het fijne aan een thema is dat je dan meteen een leidraad hebt voor allerlei versieringen en een cadeau dit maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet!

Overigens zijn er natuurlijk ook ontelbaar veel thema’s te kiezen dus er is er altijd wel eentje die bij je past! Op deze manier ben jij verzekerd van een heerlijk feestje in stijl! Denk bijvoorbeeld aan een tropisch thema dit is zeker voor een feestje in de zomer een onwijs leuk idee! Iedereen kan dan in tropische kleding verschijnen en het is vaak ontzettend leuk om je tuin helemaal in tropische sfeer te versieren. Denk dan bijvoorbeeld aan slingers met de afbeeldingen van ananassen of ballonnen met allerlei leuk zomers fruit. En ook met de taart en de hapjes en de drankjes kun jij jezelf natuurlijk helemaal in dit thema uitleven! Wij vinden een tropisch feestje dus een ontzettend goed idee en als je dan op het einde ook nog een lekker ijsje serveert dan is het feest natuurlijk helemaal compleet!

Kies dus met zorg een thema uit en hier kun je dan vervolgens enorm van genieten! Zorg ervoor dat alles klopt en ga een dag of avond dat kan natuurlijk ook vol plezier tegemoet!

Bescherming en verkoeling of warmte

In ons land kun je met het weer alle kanten op. Dat is ook echt iets waar ons land om bekend staat! Van heel warm tot koud en alles ertussenin het kan allemaal! Een van de dingen die we vaak meemaken in ons land is dat het ineens erg hard kan regenen. Dan is het als je een feestje in de tuin aan het vieren bent natuurlijk wel zo handig als je wat beschutting kunt vinden. Als jij dus een feestje in de tuin geeft en je weet dat het weer wat onbestendig lijkt dan is het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat je ook wat bescherming en beschutting kunt vinden. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de vorm van een tent of overkapping.

Maar ook kan het juist heel erg warm worden in ons land, zo warm dat het zelfs buiten flink puffen kan zijn en een feestje misschien helemaal niet zo aangenaam is. Ook dan is er gelukkig voldoende wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je toch lekker kunt genieten van een heerlijk feestje in de tuin, zo kun je bijvoorbeeld ventilatoren buiten zetten om te proberen het hiermee iets af te laten koelen maar ook is het heel handig en slim om wat teiltjes met koud water neer te zetten zodat mensen hierin of hiermee wat verkoeling kunnen vinden! En tot slot is het natuurlijk ook heel handig om een parasol of meerdere te hebben staan in je tuin zodat mensen hier wat schaduw en dus ook verkoeling onder kunnen vinden! Op deze manier zorg je er dus voor dat je de juiste omstandigheden hebt gerealiseerd waarbij mensen hopelijk wat verkoeling kunnen vinden!

En dan kan het tot slot ook juist weer de andere kant op en kan het dus ook zomaar juist erg koud worden in ons land. En ook dan kun je gelukkig wat maatregelen nemen om het leed te verzachten en om er toch voor te zorgen dat je er lekker behaaglijk bij kunt zitten! Dit kun je vooral doen door ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld een plaid bij de hand hebt die de mensen om zich heen kunnen slaan, maar ook een vuurkorf kan voor aardig wat warmte zorgen en kan ook er aangenaam zijn. Daarnaast ziet dat er ook meteen nog eens heel erg gezellig uit dus wat wil je nog meer zou je denken! En vergeet ook vooral niet dat er nog heaters zijn, deze zorgen op een hele makkelijke en vooral ook snelle manier voor veel warmte in je tuin en dat is natuurlijk precies de bedoeling! Als je dus een paar heaters plaatst ben je ook verzekerd van voldoende warmte in je tuin gelukkig!

Zo zie je maar dat je met de juiste voorbereidingen dus ook heel erg goed beschermd bent tegen allerlei verschillende soorten weersomstandigheden. Op deze manier kun je er dus ook echt voor zorgen dat de omstandigheden op je tuinfeest optimaal zijn en blijft er alle tijd over om vooral heerlijk te genieten! En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait!

Een feestje in de tuin

Zoals je ziet is een verjaardag vieren in de tuin echt een ontzettend goed idee! Zeker met de juiste voorbereidingen kun je er echt een ontzettend leuk feestje van maken en ervoor zorgen dat je een geweldige dag of avond beleefd! En niet alleen is het heel erg leuk en gezellig om een feestje in de tuin te vieren het heeft natuurlijk ook nog eens heel erg veel voordelen! Zo is het ten eerste zo dat je alle rommel die een feestje natuurlijk altijd met zich meebrengt allemaal buiten de deur houdt! En dat is natuurlijk al heel erg prettig! Maar dat is niet het enige voordeel, daarnaast is het ook nog eens erg fijn voor kinderen. Iedereen die zijn of haar kinderen wel eens heeft meegenomen naar een verjaardag weet dat dit soms best wel een flinke uitdaging kan zijn! Met een feest in de tuin kun je dit probleem gelukkig heel makkelijk voorkomen!

Hiermee zorg je er namelijk voor dat je heerlijk kunt genieten van het plezier dat je kinderen hebben buiten. Zij kunnen namelijk heerlijk spelen en hun gang gaan en dit zorgt er dan weer voor dat jij ook een stuk rustiger kunt zitten! Dat is voor iedereen dus mooi meegenomen! Ook dat is dus weer een groot voordeel van een feestje in de tuin!

Wel is het natuurlijk zo dat je goed moet opletten dat je voldoende bescherming hebt tegen allerlei weersomstandigheden zodat je gasten het niet te warm of te koud krijgen en dat je goed beschut kunt zijn tegen regen of wind. Maar als je jezelf hier goed op voorbereid en ervoor zorgt dat dit allemaal geregeld is dan kun je er alleen maar heel erg van genieten allemaal!

Vandaar dat onze beste tip ook is om alles tot in de puntjes te organiseren en om ervoor te zorgen dat je met een goed gevoel aan je feestje kunt beginnen! Nu alleen nog hopen dat het zonnetje schijnt en dan ga je werkelijk waar een geweldige feestdag tegemoet waar je nog heel lang met veel plezier op terug kunt kijken!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »