{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Een zee van ruimte, maak er optimaal gebruik van

  • Door Sanne
  • Friday 23 / 07 / 2021 0
Een zee van ruimte, maak er optimaal gebruik van

Voor heel veel mensen is het een ultiem beeld van een droomtuin, een prachtige grote tuin met een zee van ruimte! Voldoende ruimte om al je tuin wensen uit te laten komen en optimaal te genieten van het buitenleven! Het is dan ook van veel mensen een wens om een grote tuin te hebben met vooral veel oppervlakte.

 

Maar wat vaak vergeten wordt, is dat bij een grote tuin met veel oppervlakte vaak ook wel een flinke uitdaging komt kijken. Want hoe zorg je er nu voor dat je deze tuin zo goed mogelijk inricht en dat je alles tot zijn recht laat komen? Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt en zorg je er toch ook nog voor dat alles als een geheel aanvoelt.

 

Het lijkt soms makkelijker om een grote ruimte in te richten dan een kleinere, maar helaas is niets minder waar. Juist bij meer ruimte kan het erg lastig zijn om de ruimte op een goede manier in te delen en om ervoor te zorgen dat het toch heel sfeervol oogt. Juist bij veel ruimte kan het namelijk een risico zijn dat het al snel kil en leeg gaat ogen en dat is nu juist het tegenovergestelde van wat je wil bereiken met de ruimte om je heen.

 

Op deze manier gaat dus ook vaak het nut van de tuin verloren en maak je juist geen optimaal gebruik van de ruimte die je om je heen hebt. Het is dan ook veel beter om ervoor te zorgen dat je de ruimte op een slimme manier indeelt. Maar hier zijn wel een aantal regels voor. Als je graag wil dat jouw grote tuin toch heel sfeervol en gezellig aanvoelt dan moet je met een aantal factoren rekening houden. In deze blog vertellen wij je graag wat deze factoren zijn en hoe je er toch voor kunt zorgen dat jouw grote tuin heel gezellig en sfeervol aanvoelt! Na deze blog kun ook jij zelf aan de slag en kun je van jouw tuin een waar pareltje maken!

 

Een grote ruimte biedt veel mogelijkheden

 

Ten eerste is het handig om je bij een grote tuin te realiseren dat de grote ruimte die je nu tot je beschikking hebt heel veel mogelijkheden met zich meebrengt. Je hoeft je niet snel zorgen te maken dat bepaalde elementen die je graag aan je tuin zou willen toevoegen te groot zijn voor in de ruimte die je tot je beschikking hebt en dat is natuurlijk wel erg fijn!

 

Dit zorgt ervoor dat je enkel in mogelijkheden hoeft te denken, want in principe is het excuus geen ruimte, nu geen optie en kun je dus echt alle kanten op. Dit is ontzettend fijn en zorgt ervoor dat je echt de tijd en ruimte kunt nemen, letterlijk, om te bedenken wat jij nu graag zou willen.

 

Wil je een heel groot gazon of juist een groot zwembad, of wie weet wil je wel een tuinhuis of een mooie buitenkeuken, met veel ruimte tot je beschikking is het allemaal mogelijk. Uiteraard speelt ook het budget wat je tot je beschikking hebt hierin wel een rol maar er zijn vaak meer dan voldoende mogelijkheden om jouw tuin aan je wensen te laten voldoen!

 

Een grote ruimte tot je beschikking is dus ontzettend fijn en biedt meer dan voldoende mogelijkheden om al je tuin wensen uit te laten komen!

 

Waar moet je op letten bij de inrichting

 

Bij de inrichting van een grote tuin met veel oppervlakte zijn er wel een aantal factoren waar je goed op moet letten om ervoor te zorgen dat de tuin toch heel sfeervol en gezellig aan zal voelen! Als je dit namelijk niet doet heb je de kans dat het geheel niet heel sfeervol zal gaan ogen en dat de tuin wat massaal en kil aan zal voelen. En dit is nu juist niet de bedoeling.

 

Ten eerste is het dus heel belangrijk om de ruimte op te delen in kleinere sub ruimtes. Op deze manier doorbreek je als het ware het grote en massale geheel en zorg je voor wat meer sfeer. Door deze kleine sub ruimtes vervolgens ook nog eens allemaal een eigen functie en uitstraling te geven zorg je helemaal voor een sfeervol geheel!

 

Het is dan ook wel belangrijk om van tevoren goed te bedenken welke functies jij allemaal in je tuin terug zou willen laten komen. Wat heb je allemaal nodig en waar zou je graag gebruik van maken in je tuin? Als je dit namelijk weet kun je hier vervolgens naar handelen en ervoor zorgen dat jouw tuin aan al jouw wensen zal voldoen!

 

Wil jij bijvoorbeeld lekker buiten eten en koken in je tuin omdat je dit heel fijn en gezellig vindt, richt dan vooral een deel van je tuin hierop in. En dan komt dus ook meteen het voordeel van een grote tuin om de hoek kijken. Doordat je dus een grote ruimte tot je beschikking hebt kun je hier meteen allerlei kanten mee op! Je hoeft dus niet te kiezen tussen een BBQ of een pizza oven maar je kunt je helemaal uitleven en een volledige buiten keuken laten plaatsen met alles erop en eraan en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

Zo zie je dus maar dat een grote tuin meteen heel veel mogelijkheden biedt, je hoeft bijna geen keuzes te maken maar voegt gewoon alles toe wat je zo fijn lijkt!

 

En als je bijvoorbeeld graag een groot gazon in je tuin wil plaatsen waar je kinderen lekker kunnen spelen en voetballen dan is dit ook geen probleem. De ruimte leent zich hier prima voor en daarnaast is het vaak ook nog eens een fijn gezicht om een mooi stuk groen in de tuin te hebben staan!

 

Naast het indelen van de ruimtes is het vooral ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen gebruikt die groot genoeg zijn om de ruimte te vullen! Zoek dus naar meubelen die wat toevoegen en wees vooral niet te bang dat ze te groot voor de ruimte zullen zijn. Kleinere meubels zullen helaas de neiging hebben om weg te vallen in de grote ruimte die je tot je beschikking hebt en dat is natuurlijk enorm zonde! Gelukkig kun je dit heel goed voorkomen door niet bang te zijn om grote meubelen te gebruiken!

 

Maar ook met het groen in je tuin hoef je niet bang te zijn om grote struiken, bomen of planten te gebruiken! Juist doordat je zoveel ruimte hebt is het erg mooi om een statement te maken met mooie grote planten. Maar ook bomen doen het in een grote ruimte ontzettend goed! Ze zorgen daarnaast al snel voor een sfeervol geheel en laat dat nu net de bedoeling zijn!

 

Start altijd met een goed plan

 

Zo zie je maar dat een tuin met een grote oppervlakte enorm veel mogelijkheden biedt. Je kunt er heel veel kanten mee op en het zorgt ervoor dat het er heel gezellig uitziet. Daarnaast is het ook nog eens fijn om al je tuin wensen uit te laten komen! Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je tuin aan al je wensen voldoet en je ook echt optimaal gebruik van je tuin zal maken!

 

Wees in een grote tuin vooral niet bang om ook grote meubelen en grote bomen en struiken te gebruiken. De ruimte kan deze grote items prima hebben en ze zorgen direct ook voor veel sfeer. Je hoeft je dus niet te laten beperken in je wensen door een eventueel gebrek aan ruimte want dat is in een grote tuin gelukkig niet aan de orde. Denk vooral aan wat jij mooi en fijn vindt en geef dat een plekje in de ruimte.

 

Het is wel erg belangrijk om de tuin op te delen in verschillende delen, op deze manier zorg je ervoor dat de tuin wat meer sfeer krijgt en het niet te kil en massaal aan zal voelen. Het lijkt misschien tegenstrijdig om een grote tuin op te gaan delen in kleinere vakken maar in de praktijk zal je zien dat dit echt heel goed werkt en zal je er ook al snel de voordelen van ervaren.

 

Uiteraard is het bij het inrichten van een grotere tuin wel zaak om goed naar je budget te kijken. Alles kost nu eenmaal een stuk meer omdat je ook overal veel meer van nodig hebt. Dit zou je gerust een nadeel van een grotere tuin kunnen noemen en kan dan ook soms best even puzzelen zijn. Het beste is om goed te bedenken wat jij echt belangrijk vindt en om op deze manier een lijst te maken van de items die echt niet in je tuin mogen ontbreken!

 

Uiteindelijk kun jij op deze manier je droomtuin realiseren waar je nog heel lang heel erg veel plezier van kunt hebben en waar je met volle teugen kunt genieten van de ruimte om je heen, een grote tuin is groot genieten

 

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »