{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Een zwembad in jouw tuin; veel zaken waar je rekening mee moet houden

  • Thursday 21 / 01 / 2021 0
Een zwembad in jouw tuin; veel zaken waar je rekening mee moet houden

Het jaar 2020 is in veel opzichten een bijzonder jaar geweest. Door het Covid-19 virus moest men opeens vanuit huis gaan werken, konden we niet meer sporten en verliepen alle contacten eigenlijk alleen nog maar via de smartphone. Tegelijkertijd zijn we door het Covid-19 virus ook weer meer naar de basis teruggekeerd. Veel mensen hebben tijdens dit bijzondere jaar namelijk opgemerkt dat niet alles draait om status, geld en macht. Nee, in de basis draait het erom dat je leuke dingen in jouw vrije tijd doet, aangezien juist die herinneringen onbetaalbaar zijn.

 

Ben jij ook tot die conclusie gekomen? Ben je ondertussen ook tot de conclusie gekomen dat je jouw tuin opnieuw in wilt gaan richten? Ook dat is iets wat wij bij vrij veel huishoudens tijdens en na de coronacrisis hebben gezien: doordat veel mensen vanuit huis moesten werken, hebben ook meer en meer mensen veel tijd in hun tuin doorgebracht. Juist daardoor zijn er ook veel huishoudens achter gekomen dat hun tuin toch nét iets leuker en handiger ingericht kan worden.

 

Geldt dat ook voor jou? En wil jij jouw tuin eens helemaal onder handen gaan nemen? Dan is het mogelijk interessant om eens te kijken naar het plaatsen van een zwembad in jouw tuin! Ja, je leest het goed: een zwembad in jouw tuin. Als je een zwembad in jouw tuin hebt, hoef je in de zomer eigenlijk jouw tuin niet meer te verlaten. Je kunt heerlijk relaxen op jouw loungestoel, je kunt lekker dineren aan de tuintafel en je kunt een verfrissende duik in het zwembad nemen. Wat wens je nog meer?

 

Graag willen wij alvast het volgende opmerken: een zwembad is niet langer meer voor alleen de grote tuinen weggelegd. Door verschillende (technologische) ontwikkelingen is het nu namelijk ook mogelijk om in een kleinere tuin een zwembad aan te laten letten. Wel moet je met enkele zaken rekening gaan houden. Je moet hier echt héél goed rekening mee gaan houden, aangezien juist deze zaken bepalend zijn voor het uiteindelijke plezier dat jij aan jouw zwembad gaat beleven.

 

Maar, waar moet je nou rekening mee houden? Het antwoord op die vraag geven wij graag in dit artikel. In dit artikel bespreken wij veel zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een zwembad, het laten plaatsen van een zwembad en het aankleden van een zwembad. Wij raden je in ieder geval aan om de nodige tijd voor dit artikel uit te trekken; er zijn namelijk vrij veel zaken waar je echt goed rekening mee moet gaan houden.

 

Ontwerpen van jouw tuin

Bij het maken van een tuinontwerp moet je al direct belangrijke knopen door gaan hakken. Dat is ook het geval als je een zwembad in jouw tuin aan wilt laten leggen; hier moet je tijdens het tuinontwerp volledig rekening mee houden. Het zwembad zelf neemt namelijk de nodige ruimte in beslag, maar dat geldt ook zeker voor bijvoorbeeld de afwatering en andere systemen die voor het zwembad vereist zijn.

 

Indien je een zwembad in jouw wenst te hebben, is het dan ook aan te raden om hiervoor contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf weet namelijk precies waar je rekening mee moet houden, welke onderdelen bij een zwembad onmisbaar zijn en hoe het zwembad aangelegd kan worden.

 

Plaatsing van het zwembad

Voordat je van de voordelen van een zwembad kunt gaan genieten, moet je uiteraard wel het zwembad in jouw tuin laten plaatsen. Wij willen je hiervoor graag alvast waarschuwen: dit proces neemt namelijk de nodige tijd in beslag. Eerst moet een grote kuil in jouw tuin uitgegraven worden, vervolgens moeten alle voorbereidingen getroffen worden en vervolgens moet het zwembad ook daadwerkelijk geplaatst gaan worden. Je bent dus al snel enige weken verder, voordat je pas van het zwembad kunt genieten.

 

Daarbij moet je ook met een behoorlijke investering rekening houden. Voor een zwembad ben je al snel duizenden tot tienduizenden euro’s kwijt. De exacte kosten zijn wel afhankelijk van meerdere factoren, waarover je later in dit artikel meer kunt lezen.

 

Ons advies is om in ieder geval niet te lichtzinnig te denken over het laten plaatsen van een zwembad in jouw tuin. Je moet hierbij echt rekening houden met een forse investering en met een flinke doorloopperiode. Pas na enkele weken kun je dus pas van jouw zwembad gaan genieten.

 

Wil je graag in de komende zomer van jouw zwembad in de tuin gaan genieten? Dan is het dus zaak om tijdig de voorbereidingen te gaan treffen. Hoe je deze voorbereidingen het beste kunt treffen, vind je in dit artikel terug!

 

Hoe kun je het juiste zwembad uitkiezen?

Heb je eenmaal voor jezelf de keuze gemaakt? Wil je graag een zwembad in jouw tuin aan laten leggen? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een geschikt zwembad voor in jouw tuin. Voordeel hierbij is dat je tegenwoordig een op-maat-gemaakt-zwembad kunt bestellen. Dit betekent dat je niet meer afhankelijk van de standaardafmetingen bent, maar dat je een speciaal zwembad voor in jouw tuin kunt laten ontwerpen.

 

Voordat je dit kunt doen, moet je wel enkele belangrijke keuzes gaan maken. Zo moet je goed na gaan denken over de afmetingen van het zwembad. Meet de ruimte in jouw tuin op en bepaal welk gedeelte je van jouw tuin wilt reserveren voor het nieuwe zwembad. Houd hierbij niet alleen rekening met het zwembad zelf, maar ook met de strook rondom het zwembad. Je wilt immers ook nog bestrating om het zwembad heen hebben, of wellicht een klein gazon.

 

Verder moet je ook goed rekening gaan houden met de diepte van het zwembad. Wil je een echt diep zwembad? Of gaat je voorkeur uit naar een zwembad waarin je moeiteloos overal kunt staan? De keus is aan jou, maar is zeker bepalend voor de uiteindelijke kosten van het zwembad. Des te dieper je het zwembad wilt hebben, des te dieper jouw tuin uitgegraven moet worden. Dat levert logischerwijs ook een forser prijskaartje op.

 

Uiteraard moet je ook goed rekening gaan houden met overige wensen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld een trapje in jouw zwembad hebben? Of kies je ervoor om het zonder trapje te gaan doen? Ook moet je nog goed rekening houden met de afwerking van het zwembad en de totale uitstraling van het zwembad. Wil je bijvoorbeeld dat de bodem volledig blauw kleurt? Of wil je liever een andere kleur op de bodem van jouw zwembad aanbrengen? De keus is aan jou, dus denk hier in ieder geval heel goed over na.

 

Verder moet je nog goed nadenken over een eventuele verwarming in het zwembad. Door het water in jouw zwembad te laten verwarmen, kun je nóg meer van jouw heerlijke zwembad gaan genieten. Je moet hierbij echter wel rekening houden met een forse investering; niet alleen voor het verwarmingssysteem, maar ook voor de energierekening waar je mee te maken gaat krijgen.

 

Tot slot is het ook goed om rekening te houden met jouw budget. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je aan een zwembad uit kunt geven en ga binnen dat budget op zoek naar alle mogelijkheden. Wij kunnen je alvast één ding verklappen: De kosten voor een zwembad lopen al vrij snel op. Dit komt niet alleen door alle werkzaamheden, maar ook door allerlei aanvullende componenten die je aan moet schaffen. Zo moet je bijvoorbeeld een afdekhoes aanschaffen, moet je het zwembad goed schoon houden en moet je ook het water blijven zuiveren.

 

Het onderhoud van het zwembad

Heb je een prachtig ontwerp voor jouw zwembad gemaakt? Wil je bijvoorbeeld een prachtig zwembad van 3 bij 4 meter in jouw achtertuin hebben? Dan is het verstandig om rekening te houden met de verschillende aanvullende systemen die jouw zwembad nodig heeft.

 

Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het water in het zwembad continu gezuiverd wordt. Ook moet het water continu op het juiste peil blijven en moeten de verschillende waardes van het water in orde zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je zelf het nodige werk verrichten. Daarnaast moet je ook verschillende aanvullende systemen uit gaan kiezen, waar verschillende bedrijven je perfect over kunnen adviseren.

 

Op dit vlak willen wij je het volgende advies geven: laat je heel goed adviseren. Aangezien je hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks een zwembad in jouw tuin aan laat leggen, is het vrij lastig om op dit vlak direct de juiste keuzes te gaan maken. Je kunt – met dank aan een specialist bij jou in de buurt – alsnog de juiste keuzes gaan maken.

 

Als het zwembad eenmaal in jouw tuin aangelegd is, moet je ook veel rekening met het onderhoud houden. Zo moet je af en toe het chloor bijvullen, moet je de bodem van het zwembad goed schoonhouden, moet je de randen van het zwembad goed schoonhouden en moet je het zwembad ook continu afdekken.

 

Afdekken van het zwembad

In de afgelopen jaren hebben we in ons veel dagen mogen genieten van heerlijke temperaturen. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit in de komende jaren ook het geval blijft, maar desalniettemin zijn er ook véél dagen waarin het niet al te aangenaam in ons land is. Juist op die dagen is het van belang dat je jouw zwembad op de juiste manier af weet te dekken.

 

Waarom het afdekken van een zwembad zo belangrijk is? Omdat je het zwembad hier op een handige manier mee schoon weet te houden. Je hoeft alleen maar het afdekzeil over het zwembad heen te spannen, waarna je eigenlijk nergens meer omkijken naar hebt. Je voorkomt hiermee bovendien dat bladeren en ander vuil zich in of op jouw zwembad kan gaan nestelen.

 

Gedurende het jaar is het daarom ook onwijs belangrijk om continu het afdekzeil te blijven gebruiken. Juist door hier consequent mee om te gaan, kun je jouw zwembad netjes schoon houden. Bovendien voorkom je hiermee dat je op de lange termijn problemen met jouw zwembad gaat krijgen. Als jouw zwembad continu vol met bladeren ligt, kunnen deze bladeren gaan zorgen voor bijvoorbeeld een verstopping. Dit kun je dus voorkomen door jouw zwembad met enige regelmaat goed af te dekken.

 

Aankleden van het zwembad

 

Heb je het zwembad in jouw tuin door een professionele partij aan laten leggen? Dan kun je direct gaan genieten van al het moois dat een zwembad te bieden heeft. Op warme dagen kun je een heerlijke plons in het zwembad nemen, terwijl je mogelijk ook op warme zomeravonden nog van het zwembad kunt genieten. 

 

Indien je nóg meer van jouw zwembad wilt gaan genieten, is het aan te raden om jouw zwembad netjes aan te kleden. Voor het aankleden van jouw zwembad heb je meerdere mogelijkheden, waarover wij je graag hieronder nader informeren.

 

Bestrating

 

Wil je het graag zo veilig mogelijk rondom jouw zwembad houden? Wil je ook nog eens jouw zwembad op een nette manier afwerken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor veilige en fraaie bestrating. Dit is bestrating die niet glad wordt, ook al plonst er veel water uit jouw zwembad.

 

We zien ook wel eens dat men kiest voor houten planken rondom het zwembad. In onze ogen is dat ook een prachtige manier van bestrating, maar je moet wel goed rekening houden met de gladheid. Met name als het hout echt nat is, kan dit hout al snel heel glad worden. Je wilt uiteraard niet dat jij of jouw kinderen over deze planken uitglijdt; maak op dit vlak dus de juiste keuze!

 

Begroeiing

 

Gaat jouw voorkeur uit naar een tuin met een landelijke uitstraling? Dan is het aan te raden om jouw zwembad te voorzien van fraaie begroeiing. Je kunt bijvoorbeeld struiken rondom jouw zwembad plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om een gazon rondom jouw zwembad aan te brengen.

 

Persoonlijk zijn wij nogal fan van een gazon rondom het zwembad. Waarom? Omdat je dan ook heerlijk een handdoek op het gazon neer kunt leggen en daarmee van het lekkere zonnetje kunt genieten. uiteraard kun je ook een loungestoel op het gazon neerzetten, waardoor je na het nemen van een frisse duik even comfortabel van het zonnetje weet te genieten!

 

Op het gebied van begroeiing kun je in ieder geval alle kanten op. Ons advies is daarom om de nodige inspiratie via het internet op te doen, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken. Wat de juiste keuze is, is afhankelijk van jouw voorkeuren, jouw budget en de gehele uitstraling van jouw tuin!

 

Tuinhuisje/overkapping

 

Iets wat je regelmatig ziet, is dat er vlak bij het zwembad een tuinhuisje wordt neergezet. In dit tuinhuisje kun je je bijvoorbeeld omkleden, kun je jouw handdoek droog neerleggen of kun je een gezellig zitje creëren.

 

Wij zijn zelf fan van een tuinhuisje inclusief een soort van veranda. Op deze veranda kun je vervolgens heerlijk van het zonnetje genieten, waarna je een verfrissende duik in het zwembad kunt nemen. Als je daadwerkelijk een tuinhuisje in jouw tuin wilt plaatsen, moet je ook rekening houden met een forse investering. Deze investering is echter wel elke cent dubbel en dwars waard!

 

Slotwoord

 

Zo, als je een zwembad in jouw tuin wenst te hebben, moet je dus echt met veel zaken rekening houden. Dat is dan ook dé reden waarom je bij een zwembad niet over een nacht ijs kan gaan. Je moet echt goed nadenken, je moet belangrijke knopen door gaan hakken en je moet enig geduld zien op te brengen. Als je dat geduld op weet te brengen, kun je vervolgens in ieder geval van een heerlijk zwembad in jouw tuin gaan genieten. Veel succes met het maken van de keuzes en het aan laten leggen van het zwembad in jouw tuin!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »