{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 17 april 2021

En tuin bij uw nieuwbouwwoning?

Een tuin bij uw nieuwbouwwoningWat een mooi moment in uw leven, u krijgt de sleutel van uw nieuwbouwwoning. Eindelijk is dan het moment daar, wat begon als een paar schetsen is nu eindelijk uitgegroeid tot een prachtige woning die vandaag opgeleverd wordt.
Maanden liep u rond op de bouwplaats om steeds even een kijkje te nemen naar de nieuwste vorderingen. Van het in de grond slaan van de eerste heipaal tot het plaatsen van de kozijnen, u zag het allemaal gebeurden!
Het wachten duurde lang maar u wist waar u het voor deed! U maakte vele keuzes, waar komen de lichtpunten, welke tegels kiezen we in de badkamer, op welke hoogte komen de kozijnen, hoeveel stopcontacten willen we.
Allemaal belangrijke keuzes die er met elkaar voor zorgden dat het huis nu volledig aan al uw woonwensen voldoet!

Maar naast het huis is er nog een deel van de woning die uw aandacht vereist. Namelijk de tuin! Nu de woning eindelijk is opgeleverd kan ook daar het feest beginnen!
Nu is het nog een kaal stuk grond maar over enkele maanden zal er een prachtig ingerichte tuin staan die volledig aan al uw wensen zal voldoen! En dan kan het echte genieten pas echt beginnen!

Wij nemen u in dit artikel mee op reis door het gehele proces van het aanleggen van een nieuwbouw tuin, leest u met ons mee?

Het ontwerpen van de tuinHet is dus eindelijk zover, de woning waar u al zolang naar uitkijkt is eindelijk opgeleverd inclusief een mooi stuk grond waar later de tuin zal komen.
Het lege stuk grond biedt mogelijkheden en hoe mooi is het dat alles nog openligt en u het volledig naar wens in kunt gaan richten.

Het is goed om eerst te bedenken wat u allemaal zou willen in uw tuin. En het is dan vooral belangrijk om te denken in mogelijkheden, laat u niet belemmeren door het gevoel dat sommige dingen misschien niet haalbaar zijn maar probeer eerst echt zo ruim mogelijk te denken.
Later kunt u de plannen altijd nog bijschaven mochten er obstakels op het pad komen. Maar tijdens het ontwerpproces is het belangrijk om zo vrij mogelijk te denken, alleen dan kunt u het dichts bij uw droomtuin komen!

Het is dus zaak om eerst al uw wensen op papier te zetten. En zoals we al aangaven denk zo vrij mogelijk en schrijf alles op wat u graag zou willen.
Hierna is het belangrijk om met de plattegrond te gaan kijken wat er daadwerkelijk in de tuin past.

Het is ook raadzaam om voordat u met de plattegrond aan de slag gaat de tuin eerst goed na te meten. Staan alle maatpaaltjes goed en is de tuin ook werkelijk op ware grootte volgens de aangegeven afmetingen op het koopcontract.

Als dit het geval blijkt te zijn dan kunt u inderdaad de maten doorvoeren naar een plattegrond en deze als uitgangspunt gebruiken voor het maken van het nieuwe tuinplan.

Altijd starten bij de basisVervolgens is het zaak om bij de basis te beginnen. Wilt u bijvoorbeeld een terras in de tuin of een vijver geef deze grote vaste items dan eerst een plek. En zo deelt u stukje bij beetje de tuin in tot er een totaalbeeld ontstaat! Maak dus vooraf een lijst met vaste items die u graag in de tuin zou zien verschijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een terras, een veranda, tuinhuis, vijver, gazon of vaste looppaden. Deze deelt u allemaal eerst in op de plattegrond. Het is fijn om alles dusdanig op elkaar af te stemmen zodat het een geheel zal vormen.

Bekijk bijvoorbeeld ook waar u borders zou willen plaatsen of bomen. U hoeft dan nog niet eens in detail te treden en te weten welk soort beplanting u in de borders zou willen. Dit is iets wat u later allemaal kunt bedenken en invullen. Het belangrijkste is nu dat de vaste items eerst allemaal hun plek vinden.

Neem hierin ook meteen het lichtplan en de waterpunten mee. Deze dienen als eerste aangelegd te worden en zijn later vaak lastig te veranderen. Kijk goed waar u elektriciteit zou willen hebben in de tuin. Denk hierbij aan punten waar u tuinverlichting zou willen aanbrengen of aan plekken waar u graag een stopcontact zou willen om bijvoorbeeld gereedschap te gebruiken of losse verlichting in te pluggen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken waar u het liefste de waterpunten zou willen plaatsen. Waar is het handig om direct toegang tot het water te hebben. Op welke plaats bevindt zich uw terras, het kan vaak handig zijn om hier een waterpunt in de buurt te hebben. Maar kijk bijvoorbeeld ook naar een plek om een eventueel zwembad voor de kindjes te vullen of een plek waar zij water kunnen tappen om mee te spelen.

Nu de tuin nog niet aangelegd is en u dus nog vrij spel heeft, geeft dit u alle ruimte om goed over deze punten na te denken en om alles vervolgens goed op elkaar af te stemmen. Hier zal u vervolgens lange tijd plezier van hebben!

Ook kunt u alvast nadenken over de afscheiding tussen de tuinen. Kiest u voor een heg of een houten schutting. Bij deze keuze kan het erg fijn zijn om te toekomstige buren te betrekken. Het kan namelijk vaak prettig zijn om met meerdere buren tegelijk een keuze te maken.
Naast dat het ervoor zorgt dat alles tot een eenheid zal worden en het heel netjes oogt kunt u soms ook met meerdere aankopen tegelijk korting bedingen bij bedrijven. Zij zijn vaak geneigd als men bijvoorbeeld voor meerdere tuinen schuttingen afneemt om iets leuks met de prijs te doen! En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Als de basis is gekozenAls u alle keuzes voor de basis van de tuin heeft gemaakt dan kan de verdere inrichting van start. Zo zijn er vaak nog een hoop beslissingen die genomen moeten worden.
Als u bijvoorbeeld voor borders in de tuin heeft gekozen kunt u nu gaan nadenken over de invulling hiervan. Welke planten passen bij elkaar, wanneer bloeien ze, en welke kleur zijn ze. Zo kunt u ervoor zorgen dat u een prachtig bloemenbed creëert vol schitterende kleuren.

Maar ook de keuze voor de tegels, kiest u voor gevoegde tegels, keien of toch misschien klinkers. Het zijn allemaal hele persoonlijke keuzes en het is raadzaam om bij de keuzes ook rekening te houden met zaken als onderhoud, kleur en sterkte.
Niet alleen de tegels moeten gekozen worden en de borders gevuld, ook de overige beplanting zal uitgezocht moeten worden. Kiest u voor bomen, groot of klein? Of misschien mooie struiken die direct de tuin met groen zullen vullen.
Of kiest u er juist voor om verdeeld over de tuin potten met planten te plaatsen. Zo heeft u overal wat groen staan maar kunt u dit ook heel makkelijk wisselen. Sowieso is dit vaak een keuze die mensen bewust maken om veel losse elementen aan een tuin toe te voegen.
Hiermee bedoelen we elementen die verplaatst kunnen worden. Zo kunt u heel makkelijk van plek veranderen en krijgt de tuin direct een ander gevoel. Ook kan het handig zijn als u bijvoorbeeld graag gasten ontvangt, op deze wijze past u gemakkelijk de tuin aan naar het moment en het aantal bezoekers!

modern, landelijk of vol kleurAlle keuzes bij elkaar zullen zorgen voor een persoonlijke stijl.
Wordt het een hele moderne tuin, een landelijke tuin of juist een tuin vol kleur. Bij een nieuwbouwwoning zien we eigenlijk wel heel vaak dat mensen voor een vrij moderne tuin kiezen. De woningen zijn vaak zelf ook redelijk modern en veel mensen vinden het prettig om de tuin hierop aan te passen.

We zien dan ook veel gevoegde grote keramische tegels, veel strakke heggen of schuttingen van zwart potdeksel. Maar ook overkappingen en veranda’s zijn erg populair.
Ook zien we vaak een meer rustige beplanting met weinig verschillende kleuren. Enorm hip is het tegenwoordig om planten met verschillende groentinten te kiezen en deze elkaar in de tuin af te laten wisselen.

Ook waterornamenten zien we tegenwoordig vaak terug in de moderne tuin. Het staat vaak erg mooi en werkt rustgevend en is vaak ook een echte eye catcher in de tuin!

Maar toch zien we ook landelijke tuinen en dan met name bij de nieuwbouwwoningen in jaren 30 stijl. Deze tuinen zijn vaak kleurrijk, voorzien van bomen en planten en de bestrating bestaat vaak uit klinkers of keien. Ook zien we hier vaak schuttingen in houten potdeksel vorm. Dit alles voor een warm en landelijk effect.

Maar ook de kleurrijke tuin komt steeds vaker om de hoek kijken. Tuinen vol verschillende kleuren bloemen, met felgekleurde kussens op de banken en tegels in mozaïek vorm! Eigenlijk zijn dit vaak tuinen met de populaire Ibiza vibe!

We houden van comfortTegenwoordig houden we ook steeds meer van comfort en dit zien we terug in de keuze voor de zitmeubelen. Er worden vaak meubelen aangeschaft van goede en luxe kwaliteit met heerlijke zachte kussens! Ook zien we steeds vaker ligbedden of loungehoeken verschijnen.

Naast luxe meubelen kiezen we er ook steeds vaker voor om heerlijk luxe te kunnen koken buiten. De BBQ lijkt verleden tijd en de buitenkeuken wint aan terrein.
Een keuken in de tuin voorzien van een BBQ-plek, aanrechtblad en soms zelfs een wijnkoelkast en een pizza oven! Het kan allemaal en zal zorgen voor een heel luxe gevoel in de tuin! Het zal bijna zijn alsof u op vakantie bent!

Maar ook de jacuzzi wint aan terrein! Een heerlijke plek in de tuin om tot rust te komen na een lange dag werken! Eindelijk ontspanning en heerlijk in de Jacuzzi ploffen om bij te komen! Wie droomt er nu niet van! En naast de jacuzzi zien we ook het zwembad steeds vaker terug in de tuin! Zodra men er enigszins de ruimte voor heeft in de tuin wordt er steeds vaker voor gekozen een zwembad te plaatsen. Dit heeft ook deels te maken met de verandering van temperatuur in ons land. Het worden steeds warmere zomers dus men kan er ook optimaal gebruik van maken!

En heerlijk afkoelen in eigen tuin na een lange warme zomerdag!

Het eindresultaat boven verwachtingEn dan is het zover de tuin is klaar! Alle elementen die u los van elkaar heeft uitgezocht komen nu bij elkaar en vormen samen een geheel! Het grote genieten kan nu eindelijk gaan beginnen. Alles heeft zijn plek gevonden, de tegels liggen, de bomen zijn geplant en de BBQ kan aangestoken worden.

Het is enorm fijn om eindelijk het eindresultaat te zien van al het harde werken! En hoe leuk is het, wat begon als een stuk kale grond is nu uiteindelijk uitgegroeid tot een prachtige tuin met alles erop en eraan!

Vaak heeft de tuin nog wel tijd nodig om goed te groeien. Meestal kiest u namelijk voor jonge bomen, planten en struiken en deze hebben nog tijd nodig om uit te groeien en meer blad en bloem te krijgen. Maar na verloop van tijd zal dit zeker zichtbaar zijn en zullen ze prachtig uitgroeien!

Ook kan het soms best zo zijn dat u na verloop van tijd toch nog een paar dingen zal veranderen aan de tuin. Het is namelijk vaak zo dat als u de tuin eenmaal echt gaat gebruiken u soms tegen ding aanloopt die toch beter anders kunnen wellicht. Hier komt u vaak enkel tijdens het gebruik van de tuin achter wat ook logisch is.

Maar na een jaar kunt u vaak toch echt wel zeggen dat de tuin helemaal af en naar wens is en dat alles echt zijn plekje heeft gevonden! De tuin van uw dromen volledig naar wens!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »