{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Alleen vandaag nog 10% extra korting op het gehele assortiment - kortingscode CYBERMONDAY2021 - En voer GRATISHOES in bij opmerkingen bij elke tuin- of loungeset

Enkele tips voor het aankleden van een balkon

  • Monday 01 / 03 / 2021 0
Enkele tips voor het aankleden van een balkon

Weinig landen zijn zo dichtbebouwd als Nederland. Dit heeft tot gevolg dat in meer en meer steden flats of appartement gebouwd worden, aangezien er de lucht in wel nog voldoende ruimte is. Het gevolg hiervan is weer dat veel huishoudens op dit moment niet over een tuin beschikken, maar wel over een balkon.

 

Ben jij ook de trotse bezitter van bijvoorbeeld een appartement met een balkon? Dan wil je dit balkon ongetwijfeld op de meest handige en fraaie manier aan gaan kleden. Mocht je dit lastig vinden, ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres.

 

In dit artikel bespreken wij namelijk van A tot Z hoe je een balkon aan kunt kleden. Zo bespreken we waar je rekening mee moet houden, welke accessoires geschikt zijn voor op een balkon en welke tuinmeubelen zéér geschikt zijn voor een balkon. Op voorhand kunnen wij je alvast één ding meegeven: het uitkiezen van tuinmeubelen voor op een balkon is compleet anders dan het uitkiezen van tuinmeubelen voor in een ‘normale’ tuin.

 

Moraal van het verhaal vooralsnog: als je een balkon aan wilt gaan kleden, is het aan te raden om dit artikel op je gemakje door te nemen. Nadat je dit artikel doorgenomen hebt, weet je in ieder geval precies hoe je het beste jouw balkon in kunt gaan richten en aan kunt gaan kleden.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je graag jouw balkon in gaan richten? Dan is het goed om met enkele zaken rekening te houden. Die zaken gaan wij hieronder bespreken en laten direct duidelijk het verschil zien tussen een balkon en een normale tuin.

 

Zo ben je allereerst op een balkon echt gebonden aan minieme afmetingen. Je hebt te maken met twee muren aan de beide zijkanten en een afrastering aan de voorkant van het balkon. Door deze afrasteringen moet je het echt met deze ruimte doen; je kunt niet, zoals bij een ‘normale’ tuin, besluiten om bijvoorbeeld een tuinhuisje in jouw tuin neer te zetten.

 

Bij een balkon heb je dus met een stuk minder ruimte tot jouw beschikking. Is dat direct een nadeel? Nee, allerminst. Als je een balkon op een leuke manier aan weet te kleden, kun je echt veel gezelligheid creëren. Een balkon is immers vrij knus, waardoor je het relatief makkelijk warm en gezellig aan kunt kleden.

 

Verder moet je ook rekening houden met de gebruikte materialen op een balkon. Bij een balkon zie je géén natuurlijke materialen terugkomen, maar juist wel steen en beton. Dergelijke materialen horen normaliter eigenlijk in een tuin met een moderne uitstraling thuis; bij het inrichten van een balkon neig je daarom mogelijk op voorhand al naar de moderne uitstraling. Indien jouw voorkeur toch naar een tuin met een landelijke uitstraling gaat, is dat echter ook geen probleem. In dat geval kun je namelijk een mooi contrast op jouw balkon gaan creëren.

 

Tot slot moet je nog rekening houden met enkele praktische zaken. Wil je bijvoorbeeld een hele grote loungeset op jouw balkon neerzetten? Dan moet je er ook rekening mee houden dat deze loungeset op jouw balkon terecht komt. Je moet in dat geval de loungeset mogelijk door het hele trappenhuis van jouw flat/appartement complex tillen. Mogelijk kun je ook met een lift gaan werken, maar dat kan weer een prijzige aangelegenheid worden. Kies daarom bij voorkeur voor tuinmeubelen die uit meerdere delen bestaan, zodat je deze delen relatief makkelijk op het balkon pas in elkaar kunt zetten.

 

Is het lastig om een balkon naar wens aan te kleden? Nee, dat valt eigenlijk wel mee. Als je een balkon in gaat richten, is het vooral van belang dat je jouw pijlen op de juiste zaken en tuinmeubelen richt. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar allerlei soorten tuinmeubelen aanschaffen en je kunt ook niet zomaar bijvoorbeeld een grote boom aanschaffen. Bij veel balkons heb je immers ook nog met een beperking in de hoogte te maken.

 

Doe dus goed onderzoek voor jezelf naar alle mogelijkheden, vergelijk goed de verschillende tuinmeubelen en houd rekening met de beperkingen. Hierbij raden wij je uiteraard ook nog aan om dit artikel door te lezen. Hieronder laten wij je namelijk kennis maken met de beste tuinmeubelen en beste tuinaccessoires voor op een balkon.

 

Welke tuinmeubelen zijn geschikt voor op een balkon?

Heb je het geluk dat de zon heerlijk op jouw balkon schijnt? Dan wil je hier tijdens de warme zomermaanden ongetwijfeld heerlijk van gaan genieten. Nou, dat is absoluut mogelijk als je de juiste tuinmeubelen aan weet te schaffen. Maar, wat zijn nou de juiste tuinmeubelen voor op een balkon? Het antwoord op die vraag vind je hieronder.

 

Allereerst is het een feit dat deze tuinmeubelen niet al te groot zijn. Ja, je kunt wel voor een grote loungeset kiezen, maar de kans bestaat dat jouw hele balkon daarmee al volstaat. Mede daarom is het in onze ogen handiger om je pijlen te richten op de kleinere tuinmeubelen. Heb je dan alsnog voldoende keus? Ja, dat heb je zeker. In de afgelopen jaren zijn namelijk meerdere tuinmeubelen ontwikkeld die perfect op een balkon passen. Deze meubelen zijn zelfs speciaal voor een balkon ontwikkeld!

 

Hieronder laten wij je graag kennis maken met enkele van deze tuinmeubelen. Neem de korte stukjes over deze tuinmeubelen op je gemakje door en bepaal welke variant(en) jou het meeste aanspreekt. Deze variant(en) kun je vervolgens via onze webshop direct aanschaffen!

 

Lounge balkonset

Als je in onze webshop op ‘Loungesets’ klikt, krijg je een uitgebreid aanbod van loungesets voorgeschoteld. Daarbij zie je aan de linkerkant van het scherm ook direct enkele varianten naar voren komen, waaronder een lounge balkonset. Zoals de naam al doet vermoeden, is een dergelijke set speciaal voor op een balkon ontwikkeld.

 

In onze ogen is de aanschaf van een lounge balkonset absoluut aan te raden voor op een balkon. Waarom? Omdat je met deze set echt een hele comfortabel en knus zithoekje weet te creëren. Een zithoekje waarin je veel tijd op een aangename manier door kunt gaan brengen.

 

Dat is onder meer te danken aan de samenstelling van een lounge balkonset. Een lounge balkonset bestaat namelijk – in de meeste gevallen – uit twee aparte loungestoelen. Deze loungestoelen worden vaak ook nog vergezeld door een bijzettafeltje, waardoor je ook direct van het nodige gemak geniet.

 

Wat is nou precies het voordeel van de twee losse loungestoelen? Het voordeel hiervan is dat je met twee personen heerlijk op jouw balkon languit kunt liggen. Geef je er op dit moment de voorkeur aan om toch even lekker te zitten? Wil je bijvoorbeeld een boekje lezen of gezellig borrelen met een vriend of vriendin? In beide gevallen is een lounge balkonset ook geschikt voor je, aangezien je de loungestoelen volledig naar wens in kunt stellen.

 

Verder is het ook een absoluut voordeel dat een dergelijke set niet al te veel ruimte in beslag neemt. Zelfs op de kleinere balkons kun je probleemloos een dergelijke set kwijt, terwijl je dan ook nog enige ruimte rondom de set overhoudt.

 

Wil je graag een lounge balkonset voor op jouw balkon aan gaan schaffen? Check dan direct ons aanbod, vergelijk de verschillende varianten en bepaal direct naar welke variant jouw voorkeur gaat. Wij kunnen je in ieder geval één ding verzekeren: in onze webshop vind je onwijs veel verschillende lounge balkonsets terug. Zo kun je kiezen uit allerlei verschillende kleuren, allerlei verschillende indelingen van de set en allerlei verschillende gebruikte materialen. Naar welke lounge balkonset gaat jouw voorkeur uit? De aanschaf van een lounge balkonset is in ieder geval van harte aan te raden!

 

Bistro & balkonsets

Gaat de voorkeur van jou niet uit naar de hierboven genoemde lounge balkonsets? Of ben je op zoek naar meerdere meubelstukken, zodat je deze meubelstukken vervolgens goed met elkaar kunt gaan vergelijken? Dan hebben wij goed nieuws voor je: ook de zogeheten bistro & balkonset is een aanrader voor op een balkon!

 

Een dergelijke set bestaat uit een tafeltje en meerdere stoelen. Hoeveel stoelen precies? Dat is afhankelijk van de set waar jouw voorkeur naar uit gaat, mar in veel gevallen gaat het hierbij om twee stoelen. Op het gebied van deze stoelen bestaan echter hele grote verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor loungestoelen, maar je kunt ook kiezen voor normale stoelen met daarin een heerlijk kussentje.

 

Een absoluut voordeel van een bistro & balkonset is terug te vinden in de afmetingen. Bij veel bistro & balkonsets is de tafel bijvoorbeeld rond, waardoor de set nog minder ruimte in beslag neemt. Ondertussen nemen de stoelen ook niet al te veel ruimte in beslag, waardoor je moeiteloos een bistro & balkonset op jouw balkon kwijt kunt.

 

Is het aan te raden om te kiezen voor een bistro & balkonset? Ja, in onze ogen wel. Deze sets brengen veel gemak met zich mee, stralen veel gezelligheid uit en nemen dus niet al te veel ruimte in beslag. Met name de gezelligheid is wat ons betreft één van de belangrijkste pluspunten!

 

Lijkt het jou wel iets om een bistro & balkonset op jouw balkon neer te gaan zetten? Dan is het aan te raden om direct ons aanbod van deze sets te gaan bekijken. Wij bieden namelijk een uitgebreid aanbod van bistro & balkonsets aan, waardoor je direct een geschikte variant voor op jouw balkon kunt vinden. Let hierbij goed op het gebruikte materiaal, op de kleur van de set, op de hoeveelheid zitplaatsen, op handige eigenschappen én op het prijskaartje. Nadat je een goed vergelijk gemaakt hebt, heb je ongetwijfeld direct de beste bistro & balkonset gevonden.

 

Een kleine parasol

Lig je eenmaal heerlijk op jouw loungeset op jouw balkon? Of ben je zittend op jouw heerlijke stoel van het zonnetje aan het genieten? In beide gevallen is het van belang om jouw lichaam goed tegen de felle zonnestralen te beschermen. In de afgelopen jaren is het in ons land ’s zomers steeds warmer geworden, waarbij temperaturen van wel 35 graden aangetikt werden.

 

Als het buiten zo warm is, is het onverstandig om in de zon te gaan liggen. De zonnestralen zijn namelijk té fel, waardoor jouw huid direct schade oploopt. Dit merk je niet alleen terug aan een rode en verbrande huid, maar kun je ook op de lange termijn merken aan bijvoorbeeld gezondheidsproblemen. Genoeg reden dus om jouw huid direct te beschermen tegen de felle zonnestralen.

 

Hoe je dat het beste op een balkon kunt doen? In onze ogen kun je dit het beste doen met behulp van een kleine parasol. Een kleine parasol kun je moeiteloos op jouw balkon kwijt, waarbij je al direct geniet van de gewenste schaduw op jouw balkon. Nadat je de parasol eenmaal op jouw balkon neergezet hebt, geniet je dus altijd van schaduw. Wil je eens wél in de volle zon liggen? Dan klap je de parasol uiteraard ook weer moeiteloos in.

 

Op een balkon is een goede parasol eigenlijk onmisbaar. Heb jij op dit moment nog géén parasol? Dan is de aanschaf hiervan dus zeer aan te raden; check direct ons uitgebreide aanbod. Bij ons vind je zowel stokparasols als zweefparasols, waardoor je een goed vergelijk voor jezelf kunt maken. Per soort bieden wij ook meerdere varianten aan, zodat je direct de beste parasol voor op jouw balkon kunt vinden!

 

Leuke plantjes

Zoals eerder al gesteld: een balkon bestaat in veel gevallen uit beton en steen. Deze materialen zijn zeer robuust, maar brengen wel een beetje een kille en koude uitstraling met zich mee. Wil je daar graag iets aan gaan doen? Wil je graag meer gezelligheid en warmte op jouw balkon gaan creëren? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen.

 

Als dat het geval is, raden wij je in ieder geval aan om leuke plantjes te kopen. Deze plantjes kun je op jouw balkon op de grond neerzetten, maar je kunt deze plantjes ook aan de reling van jouw balkon op gaan hangen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een prachtige hangende bloembak aanschaffen; onwijs leuk voor op een balkon.

 

Met leuke (gekleurde) plantjes weet je in ieder geval meer sfeer te creëren. Jouw balkon oogt hierdoor al direct een stuk warmer, een stuk gezelliger en een stuk knusser. Wil je dat graag voor elkaar krijgen? Ga dan direct naar het tuincentrum, check ons aanbod voor de meest fraaie bloempotten en schaf direct de gewenste plantjes aan. Van het plaatsen van plantjes op jouw balkon ga je zéker geen spijt krijgen!

 

Slotwoord

Zo, heb jij nu ook direct inspiratie om jouw balkon leuk aan te gaan kleden? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Met behulp van de bovengenoemde accessoires en meubelen kun je in ieder geval jouw balkon op een super leuke manier aan gaan kleden.

 

Wil je direct de beste meubelen en accessoires voor op een balkon aanschaffen? Dan ben je bij ons ook daarvoor aan het juiste adres; wij bieden immers een uitgebreid aanbod van bovengenoemde meubelen en accessoires aan. Neem dus een kijkje in onze webshop, vergelijk de verschillende varianten en hak direct de knoop door. Als je eenmaal de gewenste producten in onze webshop gevonden hebt, kun je deze veilig, snel én goedkoop bestellen. Als je de bestelde producten eenmaal in huis hebt, geniet je direct nóg meer van jouw gezellige balkon!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »