{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Enkele tips voor het creëren van een tropische tuin

  • Door Sanne
  • Friday 28 / 05 / 2021 0
Enkele tips voor het creëren van een tropische tuin

Wil je jouw tuin opnieuw in gaan richten? Of heb je intrek genomen in een compleet nieuw huis waarbij je de tuin volledig nieuw in kunt richten? In beide gevallen sta je voor een uitdaging. Je moet namelijk met veel factoren rekening houden, je moet belangrijke knopen doorhakken en je moet hier de nodige tijd aan besteden.
Het inrichten van een tuin is echter niet alleen een uitdaging. Nee, het is ook nog eens leuk om te doen. Je kunt namelijk allerlei kanten op én je kunt de tuin van jouw dromen creëren. Doordat je zo ongekend veel keuze hebt, kun je de tuin realiseren waar je jarenlang van gedroomd hebt. Droom jij al jarenlang van een tuin met een tropische uitstraling? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.
In dit artikel vind je namelijk enkele tips voor het inrichten van een tropische tuin. Als je deze tips op weet te volgen, kun je binnen no time een tropische tuin creëren. Een tuin waarin je niet alleen van de heerlijke temperaturen in ons land geniet, maar waarin je gedachten ook automatisch naar tropische oorden uit gaan. Met een tropische tuin weet je eigenlijk de vakantie echt naar jouw tuin toe te halen.
Is het creëren van een tropische tuin lastig? Nou, je moet wel goed rekening met enkele aandachtspunten houden. Welke aandachtspunten dit precies zijn, bespreken we graag ook uitgebreid in dit artikel. Eigenlijk kun je dit artikel zien als een complete gids. Een complete gids voor het inrichten van een tropische tuin.

Wat is een tropische tuin precies?

Als we het over een landelijke tuin hebben, heb je hier mogelijk direct een beeld bij. Je denkt hierbij wellicht direct aan veel begroeiing en aan het gebruik van natuurlijke materialen. Zo tref je in een dergelijke tuin bijvoorbeeld veel tuinmeubelen van hout aan. Hout is immers een natuurlijk product, waardoor bijvoorbeeld een houten tuintafel perfect in een natuurlijke tuin past.
Maar, wat is nou precies een tropische tuin? Het lastige is dat we hier geen eenzijdig antwoord op kunnen geven. Je kunt een tropische tuin eigenlijk volledig naar inzicht in richten. Jij hebt bij een tropische tuin misschien direct een gedachte aan een palmboom, terwijl andere mensen juist direct aan verkoeling in de vorm van water denken.
Al met al kunnen wij je geen vaste definitie voor een tropische tuin geven. Het enige wat we je mee kunnen geven, is dat je kunt denken aan een tropisch oord. Ga je bijvoorbeeld elk jaar naar heerlijke kuuroorden in het buitenland? Dan tref je bij de betreffende hotels ongetwijfeld prachtige tuinen aan. De elementen die je in dergelijke tuinen tegenkomt, kun je nu naar jouw eigen tuin gaan halen.
Aan welke elementen je daarbij kunt denken? Nou, dat gaan we je graag in dit artikel vertellen. Zo vertellen we uitgebreid welke elementen in een tropische tuin passen én welke elementen wij aan kunnen raden. Daarbij verwijzen wij af en toe ook naar ons eigen aanbod. In onze webshop tref je namelijk een uitgebreid aanbod van de beste meubelen en accessoires voor in de tuin. Binnen dit aanbod tref je ook veel meubelen en accessoires die perfect in een tropische tuin passen. Neem het artikel dus op je gemakje door, laat je inspireren en check vervolgens ons aanbod!

Waarom jouw tuin op een tropische manier inrichten?

Als je 100 willekeurige Nederlandse tuinen binnenstapt, kom je veelvuldig dezelfde soort inrichting tegen. Over het algemeen zijn Nederlanders namelijk niet super creatief met het inrichten en indelen van de tuin. Zo vind je in veel Nederlandse tuinen bijvoorbeeld veel bestrating. Of beter gezegd: heel veel bestrating.
Wil jij graag jouw tuin op een unieke manier inrichten? Dan heb je al direct de eerste reden te pakken om voor een tropische tuin te kiezen. Met een tropische tuin weet je jouw tuin echt te onderscheiden ten opzichte van de andere tuinen bij jou in de straat.
Daarbij weet je ook direct optimaal van jouw tuin te genieten. Zodra je jouw tuin binnenstapt, heb je namelijk direct het vakantiegevoel. Hoe dat komt? Dat komt puur door de associatie die je maakt met de kuuroorden waar je normaal gesproken tijdens jouw vakantie van geniet. Door dergelijke kuuroorden min of meer naar jouw tuin te halen, weet je het vakantiegevoel naar jouw tuin te halen. Elk uur die je vervolgens in jouw tuin door gaat brengen, voelt eigenlijk als een vakantie aan. Hoe ideaal is dat?
Daarnaast zijn wij ook van mening dat een tropische tuin prachtig is. De uitstraling is niet alleen uniek, maar is ook fraai te noemen. Bovendien heb je de keus uit meerdere elementen waarmee je een tropische tuin kunt creëren. Je kunt dus vele kanten op bij de inrichting van een tropische tuin, waardoor je de tuin echt volledig naar eigen wens kunt maken.
Verder zijn wij ook van mening dat een tropische tuin direct vrolijkheid oproept. In de huidige maatschappij is ook dat wenselijk, aangezien er al genoeg ellende in de wereld is. Zodra je één voet in jouw tuin zet, ervaar je direct een gevoel van vrolijkheid. Dat heeft ook te maken met de associatie die we reeds hierboven aangegeven hebben; de associatie met de kuuroorden waar je normaal gesproken van een heerlijke vakantie geniet.
Tot slot is het ook nog leuk om te weten dat een tropische tuin warmer aanvoelt. Ook dit heeft weer met de hierboven genoemde associatie te maken. Als je bijvoorbeeld een palmboom in jouw tuin ziet staan, kun je eigenlijk direct van het vakantiegevoel genieten. Normaal gesproken tref je dergelijke bomen alleen in bijvoorbeeld Spanje en Mexico aan.
Al met al zijn er dus meer dan voldoende redenen om direct voor een tropische tuin te kiezen. Spreken de hierboven genoemde redenen jou ook aan? Dan is het aan te raden om dit artikel op je gemakje door te nemen. In de rest van dit artikel vind je namelijk nuttige informatie én kun je een hoop inspiratie op doen. Neem het artikel op je gemakje door en start direct met het maken van een tropisch tuinontwerp.

Een tuin tropisch inrichten; hier moet je rekening mee houden

Zo, wil jij graag een tuin op een tropische manier in gaan richten? Dan is het belangrijk om met meerdere facetten rekening te houden. Zo moet je onder meer met het klimaat in ons land rekening houden. Niet alle planten en struiken die je in tropische oorden aantreft, kunnen in ons land leven.
Hoe dat komt? Nou, het klimaat is en blijft hier toch anders dan in de vakantielanden. Sommige planten en struiken kunnen bijvoorbeeld niet al te goed tegen regen. Voor dergelijke planten en struiken is ons land dus zeker niet ideaal te noemen.
Daarnaast zijn er ook struiken en planten die in speciale grond geplant moet worden. Deze grond tref je wel in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk en Mexico aan, maar niet in jouw eigen achtertuin. Als je op zoek naar geschikte begroeiing gaat, is dit dus iets waar je heel goed rekening mee moet houden. Het is immers zonde om honderden euro’s aan planten uit te geven die niet overleven in ons land.
Tevens moet je met de ‘normale’ facetten rekening houden. Wat we hiermee bedoelen? Nou, ongeacht op welke manier je jouw tuin in gaat richten, zijn er aspecten waar je rekening mee moet houden. Eén van de voorbeelden hiervan is de ruimte in jouw tuin. Hoeveel ruimte heb je in jouw tuin om bijvoorbeeld een palmboom neer te zetten? Of hoeveel ruimte heb je in jouw tuin om een jacuzzi neer te zetten? Dit zijn slechts enkele vragen waar je goed over na moet denken.
Ook moet je goed nadenken over jouw wensen en jouw beschikbare budget. Wij willen je daarom alvast het volgende aanraden: zet éérst jouw wensen op een rijtje. Nadat je jouw wensen op een rijtje gezet hebt, kun je gericht op zoek gaan naar een passende, tropische inrichting. Daarbij moet je dus ook goed rekening houden met de inhoud van jouw portemonnee. Hoeveel geld wil én kun je spenderen aan de tropische inrichting van jouw tuin? Probeer ook dat duidelijk voor jezelf in kaart te brengen, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar de beste tropische inrichting voor in jouw tuin!

Wat zijn bekende stijlelementen uit een tropische tuin?

Droom jij al jarenlang van een tuin met een tropische inrichting? Dan is dit hét moment om in actie te komen. In dit artikel heb je reeds veel informatie kunnen vinden, maar we willen je nu graag nog enkele handige tips geven. Dat doen we aan de hand van bekende stijlelementen.
Wat zijn bekende stijlelementen? Nou, dat zijn eigenlijk elementen die perfect in een tropische tuin thuishoren. Door goed naar deze stijlelementen te kijken, kun je op een relatief makkelijke manier een tropische tuin inrichten. Door de onderstaande tips op te volgen, weet je het dus een stuk makkelijker voor jezelf te maken. Bovendien kun je dankzij deze tips ook direct de nodige inspiratie op doen.

Tropische begroeiing

Passen een orchidee en een hyacint in een tropische tuin? Nee, eigenlijk niet. Dergelijke soorten planten horen eigenlijk meer in een typische Nederlandse tuin thuis. Als jij graag een tropische tuin wilt hebben, is het advies om jouw pijlen te richten op tropische begroeiing.
Wat voorbeelden zijn van tropische begroeiing? Nou, je kunt onder meer aan de al eerder genoemde palmboom denken. Als je een palmboom in jouw tuin neerzet, heb je echt direct het tropische gevoel. dat geldt ook voor bijvoorbeeld cactussen en aanverwante planten.
Met andere woorden: denk goed na over de planten die je normaal gesproken in het buitenland aantreft. Ga vervolgens op zoek naar planten die ook daadwerkelijk in ons land kunnen overleven. Kies je uiteindelijk voor bijvoorbeeld een palmboom? Dan moet je deze boom in de winter goed afdekken; een dergelijke boom kan namelijk niet tegen vorst.

Zorg voor verkoeling

Als je een tropische tuin instapt, krijg je het eigenlijk al direct warm. Mede daarom is het aan te raden om voor verkoeling in de tuin te zorgen. Eigenlijk is dat sowieso iets waar veel mensen direct aan denken bij tropische oorden. Bij de tropische oorden kun je immers een verfrissende duik in het zwembad of in de zee nemen.
Hoe je voor verkoeling in jouw eigen tuin kunt zorgen? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een zwembad in jouw tuin te plaatsen. Dit hoeft niet altijd een duur inbouwzwembad te zijn. Nee, in de afgelopen jaren zijn ook betaalbare mogelijkheden nop de markt verschenen.
Daarnaast kun je ook voor bijvoorbeeld een jacuzzi kiezen. Een jacuzzi is eigenlijk ook iets wat perfect in een tropische tuin past. Als je naar een luxe kuuroord gaat, kom je daar immers ook een jacuzzi of een bubbelbad tegen. Ook op het gebied van jacuzzi’s hebben wij goed nieuws voor je; de jacuzzi’s zijn in de afgelopen jaren steeds betaalbaarder geworden.

Zorg voor kleuren in de tuin

Als je in het buitenland loopt, valt ongetwijfeld direct de gekleurde begroeiing op. Ook bijvoorbeeld de huizen en gebouwen in het buitenland zijn veel kleurrijker dan wij hier gewend zijn. Als je nou echt een tropische tuin wenst te hebben, is het daarom aan te raden om voor de nodige kleuren in jouw tuin te zorgen.
Hoe je deze kleuren in jouw tuin kunt creëren? Dat doe je onder meer door kleurrijke beplanting in jouw tuin neer te zetten. Ook kun je kiezen voor kleurrijke tuinmeubelen en kleurrijke accessoires. In principe maakt het niet heel veel uit hoe je deze kleuren creëert. Het gaat er vooral om dat je de kleuren weet te creëren.
Zijn er dan ook nog specifieke kleuren die bij een tropische stijl passen? Nou, met name de felle kleuren doen het goed in de tropische oorden. Durf dus voor kleuren zoals geel, rood en blauw in de tuin te kiezen. Daarmee weet je jouw tuin alleen maar vrolijker en gezelliger te maken. Iets wat absoluut bij een tropische tuin hoort.

Zorg voor comfortabele tuinmeubelen

Wat doe jij als je in het buitenland in een kuuroord verblijft? Veel mensen kiezen er op zo’n plek om lekker uit te rusten. Hoe je in jouw eigen tuin uit kunt rusten? Dat doe je door comfortabele tuinmeubelen aan te schaffen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld aan ligbedden, aan loungeset en aan loungebanken denken.
Dankzij dergelijke tuinmeubelen kun je in jouw tuin echt volledig tot rust komen. Je geniet daarbij van het mooie leven en je hebt direct weer de associatie met vakantie. Tijdens jouw vakanties geniet je immers ook van bijvoorbeeld een ligbed. Door een fraai ligbed in jouw tuin neer te zetten, weet je dus direct dat vakantiegevoel op te roepen.

Zorg voor warmte in de tuin

Als je naar een tropisch oord gaat, doe je dit mogelijk vanwege de hoge temperaturen. In ons land hebben we niet met dergelijke temperaturen te maken, maar je kunt dergelijke temperaturen wel creëren. Hoe je dat doet? Dat doe je onder meer door voor een terrasverwarmer of een infrarood warmtekussen te kiezen.
Met dergelijke elementen kun je het letterlijk en figuurlijk warm maken in jouw tuin. Je creëert meer sfeer, terwijl je de temperatuur ook nog daadwerkelijk weet te verhogen. De aanschaf van een terrasverwarmer of infrarood warmtekussen is dan ook iets wat wij absoluut aan kunnen raden!

Slotwoord

Wil jij graag een tropische tuin inrichten? Dan weet je nu in ieder geval precies hoe je dit moet doen. Volg de bovenstaande tips op en ga in ons webshop direct op zoek naar de bijpassende meubelen en accessoires. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw tropische tuin!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »