{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door caitlin, 12 juni 2020

Genieten op je eigen zwarte loungeset

In alle drukte van ons dagelijks leven vergeten we wel eens even aan de rem te trekken en te onthaasten. Soms lijkt ons leven op een voortrazende trein die maar aan de stations voorbij rijdt, en willen we maar al te graag even bij een station stoppen om uit te stappen en van de omgeving te genieten en een nieuwe locatie te verkennen. Dat kan, en wel in eigen tuin! Want met een loungeset in je eigen tuin creëer je die oase van rust. Op een loungeset kun je even op adem komen van een drukke dag op kantoor en een moment genieten in het bijzijn van familie of vrienden. De gedachtetrein komt kortom even tot stilstand en je hebt de gelegenheid tot bezinning en het ophelderen van je gedachten.


Een loungeset is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest gangbare kleuren zijn bruin en beige. Verder zijn er ook grijze, witte en zwarte loungesets. Een loungeset zwart kan door zijn mooie donkere kleur erg indrukwekkend staan in een tuin en maakt echt een hele andere indruk dan de gangbare kleuren die je veelal ziet. Met een loungeset zwart maak je echt indruk op je gasten.

Blikvanger

Wat is er nu fijner dan na een drukke, lange werkdag thuis te kunnen komen en lekker languit te kunnen zitten en te genieten van een zwoele zomeravond op jouw eigen loungeset zwart buiten? Op een comfortabele hoekbank of stoelen in jouw eigen loungeset geniet je optimaal van de rust en ontspanning in een vertrouwde omgeving.


In plaats van een standaard tuinset met kunststof tuinstoelen zit je op een loungeset zwart zoveel zachter door de lekkere dikke gevoerde kussens en leuningen. Vaak zijn de rugleuningen bovendien verstelbaar, waardoor je deze wat naar achteren kunt kantelen voor meer zitcomfort. Een aantal extra sierkussens kan het comfort nog verder verhogen. Met een loungeset zwart heb je een echte blikvanger in je tuin. Door zijn mooie donkere kleur springt deze echt in het oog op je terras. Bovendien kun je hem goed combineren met bijvoorbeeld grijze of gekleurde sierkussens, waarmee je een mooie kleurencombinatie kunt creëren. Je hebt met een loungeset zwart kortom niet alleen een optimaal zitcomfort, maar ook een zeer aantrekkelijk ogende en stijlvolle en tijdloze set in je tuin.

Materiaalkeuze zwarte loungeset

Een loungeset zwart is verkrijgbaar in diverse materialen en afmetingen. Qua materiaal is het aan te bevelen te kiezen voor een model loungeset wat goed buiten kan staan en bestand is tegen een regenbui en felle zon. Tegenwoordig worden veel sets al van materialen gemaakt die weerbestendig zijn. Het meest populaire materiaal voor loungesets is momenteel PE rattan, ook wel wicker genoemd. Dit is een kunststof vlechtwerk, wat rondom een aluminium frame wordt gewikkeld. Het is weerbestendig en onderhoudsvriendelijk, wat het een ideaal materiaal maakt voor gebruik in tuinmeubilair. Het lijkt veel op natuurlijke rotan, maar is beter bestand tegen regen en UV-straling door de water- en vuil afstotende behandeling die het materiaal krijgt. Daarmee hoef je het slechts af en toe af te nemen met een mild reinigingsmiddel om ervoor te zorgen dat vuil zich niet op de vezels vastzet. Je kunt eventueel een zachte borstel gebruiken om kruimels of etensresten van de zittingen te vegen. Daarnaast zijn er loungesets in zwart aluminium verkrijgbaar. Aluminium is een lichtgewicht, sterk en duurzaam materiaal dat bovendien roestvrij is. Dit maakt het een onderhoudsvrij materiaal, dat je slechts af en toe met een vochtige doek en eventueel een milde reiniger dient af te nemen. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat tuinmeubilair van aluminium gemakkelijk is te verplaatsen als je in de zon wilt blijven zitten (of juist niet).

Je kunt zowel kiezen voor losse stoelen of juist een comfortabele hoekbank of rechte bank of ronde bank. Wat jouw persoonlijke wensen ook zijn, je zult zien dat er volop keuze is op het gebied van loungesets voor buiten. Normaal gesproken wordt er bij een loungeset een lage loungetafel of voetenbank geleverd, maar als je er ook aan wilt dineren kun je deze eveneens vervangen door een dineertafel, zodat je ook gezellig buiten aan jouw loungeset zwart kunt eten met familie of vrienden. Veel modellen bieden bovendien bijpassende loungestoelen aan, zodat je er eventueel nog extra stoelen bij kunt aanschaffen in hetzelfde ontwerp, waarmee je een mooie set creëert in jouw tuin.

Kussens en beschermhoezen

De zitkussens worden bijna altijd bij de loungeset meegeleverd, zodat je passende kussens hebt in de stijl van de meubels. Vaak worden de kussens voorzien van een water- en vuil afstotende hoes, die je gemakkelijk kunt wassen. Deze zijn echter niet altijd 100% waterdicht, dus het beste is de kussens binnen of in een kussenbox op te bergen na gebruik. Er zijn ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar waarmee je jouw loungeset kunt afschermen tegen teveel regen of zonlicht, waarmee het materiaal langer meegaat.