{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 11 januari 2022

Genieten van je tuin in de wintermaanden

Als je een tuin hebt dan wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk van genieten dat is logisch. In het voorjaar en de zomer kun je dit dan ook heel goed doen door lekker veel buiten te zitten, te genieten van de natuur om je heen en het mooie zonnetje en door heerlijk met de planten en de bloemen in je tuin bezig te zijn.

 

Dit is vaak ook een dankbare taak want in de lente en de zomer ziet je tuin er nu eenmaal ook op zijn best uit en is het dus optimaal genieten van je tuin zonder dat je er eigenlijk al te veel moeite voor hoeft te doen. Wel zijn dit ook de twee seizoenen waarin het meeste werk aan je tuin moet gebeuren maar laten we eerlijk zijn dat is toch net allemaal even wat fijner met een lekker zonnetje erbij!

 

Het is dan ook helemaal geen straf om lekker in je tuin in de weer te zijn als het zonnetje stralend aan de hemel staat en de temperatuur zeer aangenaam is. Het is eigenlijk dan gewoon een fijn feestje. Ook steken we vaak in de zomer lekker de barbecue of de buitenhaard aan en brengen we avonden lang buiten door genietend van het heerlijke weer en het samen zijn!

 

Als je dit zo leest dan klinkt de winter natuurlijk op zich al meteen een stuk minder aantrekkelijk en toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. want wist je dat je dus ook in de wintermaanden optimaal van je tuin kunt genieten! In deze blog gaan wij je laten zien hoe je dat het beste kunt doen! Hoe kun je er nu voor zorgen dat je in de winter net zoveel plezier aan je tuin beleefd als in de andere maanden! Lees je met ons mee?

 

Je tuin ligt er grijs en grauw bij

 

Je hebt net de heerlijke zomermaanden achter de rug en nu is het bijna het einde van de herfst en de winter nadert. We kunnen wel stellen dat je tuin er nu een heel stuk anders bij ligt. De bloeiende bloemen en struiken zijn uitgebloeid en veranderd in kale en dorre takjes. De heggen met prachtige groene bladeren zijn nu kaal en de bruine blaadjes liggen op de grond. Waar ze aan het begin nog de prachtige herfstachtige tinten hadden van rood en geel is er nu weinig meer van over en liggen ze dor op de grond.

 

Als je nu je tuin in kijkt kunnen we dus wel stellen dat alles heel grijs en grauw oogt en dat is natuurlijk niet zo prettig. Het kijkt veel leuker als je tuin er mooi bijligt natuurlijk en nu alles zo grijs en grauw is geeft dat meteen een heel ander beeld.

 

Veel mensen worden er zelfs een beetje somber van en vinden het op deze manier helemaal niet gezellig om naar buiten te kijken. Gelukkig dan ook maar dat je hier heel goed iets tegen kunt doen en ervoor kunt zorgen dat je tuin er wel weer helemaal gezellig uit komt te zien! Wij laten je in deze blog graag zien hoe we dat doen!

 

Kies voor groen blijvende planten en heggen

 

Een eerste tip is eigenlijk meteen een hele belangrijke en ook echt een tip waar je heel erg veel aan kunt hebben. Wij zouden je namelijk ten eerste adviseren om te kiezen voor zoveel mogelijk groen blijvende planten en heggen. Deze kun je heel gemakkelijk overal kopen en maken dus echt al een enorm verschil in je tuin in de winter.

 

Het scheelt namelijk nogal of je nu tegen een kale heg aan zit te kijken of tegen een heg vol met groen blad. En ook is het een mooi gezicht als er in je tuin nog allemaal planten en struiken te vinden zijn vol groene blaadjes!

 

Het beste is dan ook nog eens als je deze struiken en planten een beetje verdeeld door de tuin hebt staan. Zo ben je er dus zeker van dat je op veel verschillende plekken in de tuin kunt genieten van een groen uitzicht en dat kijkt toch weer een heel stuk anders uit het raam natuurlijk! Daarnaast is het een kleine moeite en geeft het dus wel een groots resultaat!

 

Laat je dus bij het lokale tuincentrum goed informeren over welke planten en struiken er zo veel mogelijk groen blijven en dus niet uitvallen in de winter. Op deze manier weet je zeker dat je een goede koop zal doen en dat je dus straks ook kunt genieten van een groen gezicht in je tuin!

 

Hang de lampjes op

 

Een andere leuke tip om je tuin wat gezelliger in de wintermaanden te maken is door het ophangen van kerstlichtjes of een ander soort lampjes. Door overal in je tuin gezellige lichtpuntjes te maken komt het er natuurlijk al snel heel erg gezellig uit te zien! Daarnaast is het gewoon heel erg leuk om zo heerlijk te genieten van al die gezelligheid.

 

Want laten we eerlijk zijn de lichtjes in de tuin zien er natuurlijk meteen al heel sfeervol en gezellig uit en geven een heel leuk beeld aan je tuin. Je zou helemaal zin krijgen om lekker in je tuin te gaan zitten en te gaan genieten van al het moois om je heen! En dat kun je eigenlijk ook best prima doen! Pak er een dikke deken bij en een heerlijke mok warme chocolademelk kleed jezelf lekker warm aan en ga heerlijk zitten te genieten van alle gezelligheid om je heen. Op wintersport doe je het ook dus waarom zou je het thuis niet doen eigenlijk.

 

En op deze manier geniet je dus ook in de winter van je tuin. Het is juist heel erg fijn om ook in de kou lekker buiten te komen en te genieten van het weer. Met een heerlijk winterzonnetje erbij is het heel goed te doen!

 

Vogeltjes in je tuin’

 

In de winter is er voor de vogels vaak heel weinig voedsel in je tuin te vinden. Alles is bevroren of ligt zelfs onder een laagje sneeuw of ijs. Je kunt je dus wel voorstellen dat ze dan ook weinig in je tuin te zoeken hebben en op zoek gaan naar een plek waar ze wel wat voedsel kunnen vinden en dat is natuurlijk heel erg jammer want het is juist zo leuk om deze diertjes in je tuin rond te zien fladderen. Dat maakt het ook meteen weer heel gezellig.

 

Gelukkig kun je op dit gebied zelf heel makkelijk actie ondernemen en er zo toch voor zorgen dat de vogels ook jouw kant weer op komen en je tuin weer weten te vinden! Zo kun je de vogels dus lokken door zelf voedsel voor ze op te hangen en een plek om te schuilen. Met wat vetbolletjes met vogel voer en een mooi vogelhuisje kom je dus al een heel eind en weten de vogels dus ook jouw tuin weer te vinden! En dat is natuurlijk precies de bedoeling.

 

En wist je trouwens dat je deze vetbolletjes ook nog eens heel erg makkelijk zelf kunt maken! Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat je vogelvoer met vet in een pannetje smelt en goed door elkaar roert. Daarna maak je er bolletjes van die je in de vriezer uit laat harden en klaar ben je! Nu heb jij dus heel makkelijk je eigen vogelvoer gemaakt en kunnen de vogels ook in jouw tuin heerlijk smullen en genieten. Daarnaast heb jij nu weer wat leuks te zien als je uit het raam kijkt en dat is natuurlijk helemaal leuk!

 

Plant speciale winterse planten en bloemen

 

Een hele goede en slimme tip is om speciaal winterse planten en bloemen te planten zodat je dus ook zeker weet dat je in de winter wat te zien hebt in je tuin. Op deze manier ziet het er natuurlijk heel gezellig uit en steken er toch hier en daar wat mooie bloemetjes en planten uit je tuin! Dit zorgt voor een heel gezellig beeld en dat is natuurlijk echt genieten!

 

Er zijn dan ook meer dan genoeg planten en bloemen te vinden die juist in de winter bloeien dus dit is niet zo moeilijk. Je zou het uiteraard ook altijd bij het lokale tuincentrum bij jou in de buurt na kunnen vragen zodat je zeker weet dat je bloemen en planten kiest die ook daadwerkelijk bloeien in de winter zodat je van het gezicht kunt genieten!

 

Wel is het zo dat je deze dan voor de winter al moet planten in je tuin. In de winter zelf is de aarde vaak bevroren en kun je dit dus beter niet doen. Uiteraard kun je wel voor planten of bloemen in een pot of bak kiezen en deze vervolgens in je tuin zetten!

 

Geef een winters feestje

 

En dan hebben we nog een laatste tip om te zorgen voor veel gezelligheid in je tuin in de winterse maanden. Net als in de zomer kun je ook prima in de winter een tuin feestje houden alleen dan wel in winterse sferen. Dit kun je heel makkelijk doen door een aantal vuurkorven aan te steken, wat lichtjes in je tuin te hangen en heerlijke zitplekken te maken met wat zachte bontvellen erop. Zorg ook voor lekkere plaids en voldoende warm eten en drinken. Uiteraard is het helemaal compleet als je ook nog heaters in je tuin hebt staan.

 

Vervolgens kun je zo prima familie en vrienden uitnodigen voor een gezellige avond bij jou in de tuin! Zo kun je met elkaar genieten van de sfeer en gezelligheid en heb je vaak helemaal niet door dat het koud is. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een party tent te plaatsen zo weet je ook nog eens zeker dat je lekker droog en beschut kunt zitten en dat is natuurlijk helemaal fijn zo kunnen storm en regen ook geen roet in het eten gooien!

 

Een winters feestje is dus zeker weten een heel erg goed idee en kan dus ook nog eens voor heel erg veel gezelligheid zorgen! Wij snappen in ieder geval wel dat dit heel erg leuk kan zijn en zouden het je dan ook zeker aanraden!

 

Genieten van je tuin in de winter

 

Zoals je dus wel kunt zien kun je dus ook prima van je tuin genieten in de winter maanden. Er zijn dan ook meer dan genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tuin er ook in de wintermaanden gezellig uit ziet! Zo kun je natuurlijk gezellige lampjes ophangen of ervoor zorgen dat je planten en struiken en heggen hebt staan die ook in de winter groen blijven.

 

Maar ook kun je natuurlijk een gezellig feestje in de tuin geven en dit helemaal leuk aankleden. Als je voor voldoende warmte bronnen zorgt is dit optimaal genieten en mis je echt geen zonnige zomer. Wel is het dan slim om jezelf goed warm aan te kleden en om ervoor te zorgen dat je lekker een warme plaid of deken bij de hand hebt!

 

Ook is het natuurlijk heel leuk om goed voor de vogeltjes buiten te zorgen! Als je buiten wat lekkers voor ze ophangt weten ze vaak je tuin wel te vinden en kunnen ze heerlijk genieten van al het lekkers dat daar te vinden is en zeker in de wintermaanden zijn ze daar ook nog eens ontzettend blij mee! genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat er wat lekkers voor de vogels in je tuin klaar hangt.

 

Met al deze tips bij elkaar kun je dus ook in de winter optimaal van je eigen tuin genieten en blijft dit ook echt niet enkel en alleen beperkt tot de zomer. Op deze manier haal je dus ook nog eens alles uit je tuin wat erin zit en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn! Wij raden het je dan ook zeker aan om op deze manier goed voor je tuin te zorgen!