{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Caitlin , 18 mei 2020

Gezellig borrelen aan een diner loungeset

In ons normaal gesproken drukke bestaan is het belangrijk af en toe even stil te kunnen staan om te reflecteren op de dag die achter ons ligt, of juist vooruit te kijken naar wat ons die dag te wachten staat. Nu we door de Corona-crisis veel tijd met familie of ons gezin thuis doorbrengen is al te meer het besef aanwezig van het vinden van een goede balans tussen werk en familieleven. Met de komst van het mooie voorjaarsweer is het dan ook heerlijk om buiten in onze eigen tuin even samen te kunnen genieten en te ontspannen op een comfortabele loungeset. Met een diner loungeset kun je hier bovendien ook nog buiten aan dineren.

Soorten loungesets

Diner loungesets zijn beschikbaar in vele materialen, afmetingen en kleuren, dus je hebt de keuze uit verschillende modellen in aansluiting op jouw wensen. De meest populaire diner loungesets bestaan uit een hoekbank met tafel, eventueel in combinatie met een aantal hockers of voetenbankjes. Deze voetenbankjes zijn multi-functioneel, aangezien je deze ook als stoelen kunt gebruiken aan de tafel. Uiteraard kun je ook voor een uitvoering kiezen met een rechte bank en extra stoelen, of, indien je ruimte beperkt is, een met alleen maar loungestoelen zonder bank. Op loungestoelen zit je ook aangenaam aan tafel.
Een loungeset worden doorgaans geleverd met een lage loungetafel, die je als bijzettafel kunt gebruiken om wat finger food of drinken op te zetten. Deze tafel is niet echt geschikt om comfortabel aan te dineren. Om buiten aan tafel te kunnen dineren zul je een diner loungeset dienen te selecteren. Deze heeft een hogere tafel waar je comfortabel met een groep aan kunt zitten en kunt genieten van een heerlijke maaltijd in goed gezelschap.

Dineren in de open lucht

Met een diner loungeset kun je buiten in je tuin optimaal genieten van favoriete gerechten, terwijl je nog even samen nagenieten in de zon aan het eind van een lange, drukke dag. Die heerlijke namiddagzon doet alle drukte van de dag even vergeten en je kunt je heerlijk ontspannen op jouw eigen loungebank of stoel. Geniet in aanloop naar het diner van een lekker aperitief terwijl je nog even de dag doorspreekt met je familie of vrienden. Je kunt buiten aan een diner loungeset net zo comfortabel dineren als je binnen in de huiskamer gewend bent. Buiten echter zit je uiteraard lekker in het zonnetje of kun je genieten van een frisse avondbries en profiteert nog even van wat gezonde buitenlucht.
Aan de hoge loungetafel zit je allemaal comfortabel en heb je de ruimte om je servies en bestek uit te leggen zoals dat hoort. Je kunt de tafel ook gepast dekken en aankleden voor een optimale dinersfeer. Of je nu geniet van een eenvoudig een-pansgerecht, of de tafel dekt voor een uitgebreid meergangenmenu, met een diner loungeset zit je buiten uitermate comfortabel en smaakt het eten des te beter. Natafelen wordt bijna een must: je blijft gegarandeerd langer zitten voor een dessert of koffie, aangezien de loungebank of -stoelen door hun optimale comfort uitnodigen tot langer relaxen Met de heerlijke kussens zak je lekker achterover na een rijkelijke maaltijd, zodat je even kunt nagenieten en napraten zodra de zon ondergaat. En als het diner voorbij is kun je nog heerlijk natafelen of genieten van een voortreffelijk kaasplankje of goed glas rode of witte. Wat jouw voorkeuren ook zijn, op een diner loungeset worden de avonden langer en langer.

Materialen

Diner loungesets zijn verkrijgbaar in vele verschillende materialen en kleuren. Het meest populair zijn de wicker sets in bruin en grijs, aangezien deze kleuren vaak het beste bij de natuurlijke kleuren van de tuin aansluiten. Wicker is een materiaal dat goed bestand is tegen zon en regen en daarmee vrij goed buiten kan blijven staan. Uiteraard zijn er ook wat fleurigere en fellere tinten verkrijgbaar als daar jouw voorkeur naar uitgaat. Fellere kleuren kunnen wel sneller vaal kunnen worden door weersinvloeden en je dient deze beter te beschermen tegen teveel zonlicht.
Behalve wicker zijn er ook diverse houten en metalen diner loungesets verkrijgbaar. Qua materiaal is het aan te bevelen te kiezen voor een model diner loungeset wat goed buiten kan staan en bestand is tegen een regenbui en felle zon. Er zijn ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar waarmee je jouw loungeset kunt afschermen tegen teveel regen of zonlicht, waarmee het materiaal langer meegaat.

Sfeervol en praktisch

Diner loungesets bieden een sfeervolle en praktische zitgelegenheid om in eigen tuin aan te kunnen dineren. Bovendien springen ze door hun uitstraling in het oog wanneer er gasten op bezoek komen. Je gasten zullen langer blijven zitten, diners zullen langer doorgaan, want het is zo gezellig en je zit zo sfeervol en comfortabel. Een diner loungeset is verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen, waarmee je deze kunt aanpassen aan de voor jouw beschikbare ruimte in de tuin.