{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Goedkope oplossingen voor een sfeervolle tuin

  • Door Roos
  • Tuesday 28 / 09 / 2021 0
Goedkope oplossingen voor een sfeervolle tuin

We dromen er allemaal van, een tuin vol sfeer en gezelligheid. Waar voor de een deze droom ook echt uitkomt kan het voor de ander wel eens heel moeilijk zijn om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Hier kunnen veel redenen voor zijn maar eentje is vaak toch een krab budget en dan kan het flink lastig zijn om je tuin sfeervol en gezellig te maken! Vaak is het namelijk een stuk makkelijker te doen als je voldoende middelen tot je beschikking hebt om aan te schaffen wat je nodig hebt en op deze manier je tuin heel gezellig te maken!

 

Maar toch kun je ook met een kleiner budget ervoor zorgen dat je tuin er heel sfeervol en gezellig uitziet! In deze blog laten wij je dan ook een paar simpele oplossingen zien die weinig kosten maar waarmee je wel een groots resultaat behaald en ervoor kunt zorgen dat je tuin er meteen een stuk gezelliger en vol sfeer uit komt te zien! Je zal merken dat dit dus een stuk simpeler is dan je misschien denkt en dat dit helemaal geen fortuin hoeft te kosten!

 

Op deze manier kun je er dus gemakkelijk voor zorgen dat je tuin een plek zal zijn vol sfeer en gezelligheid waar je met veel plezier veel tijd door kunt brengen! Uiteindelijk kun je hier dan onwijs van genieten en profiteren en dat is natuurlijk precies de bedoeling! Een grote misvatting is dan ook dat dit effect alleen is te bereiken met veel geld maar niets is dus minder waar!

 

Lees dus gezellig met ons mee en leer hoe ook jij van je tuin een sfeervolle plek kunt maken waar je volop nieuwe avonturen kunt beleven en dat allemaal voor een klein budget waardoor er ruimte over blijft voor andere leuke dingen! Goedkoop kan namelijk ook heel gezellig zijn!

 

De juiste keuzes

 

Als je graag een sfeervolle tuin voor jezelf wil realiseren dan is het belangrijk om bepaalde keuzes te maken. Je maakt bijvoorbeeld keuzes op het gebied van materiaal, maar ook op het gebied van kleur en accessoires. Uiteindelijk maakt alles bij elkaar een beeld en dat is dan hoe je tuin er uit zal komen te zien en vooral hoe de sfeer in je tuin zal zijn.

 

Keuzes maken is dus altijd al heel erg belangrijk. Maar als je niet zoveel budget tot je beschikking hebt dan is keuzes maken ineens belangrijker dan ooit! Juist dan moet je namelijk extra goed nadenken over de keuzes die je maakt en is het nog belangrijker dat je ervoor zorgt dat je goede keuzes maakt die ook echt wat toevoegen aan het totaal plaatje! Op deze manier kun jij namelijk een tuin realiseren vol sfeer en gezelligheid en dat is natuurlijk een heel mooi doel op zich!

 

Maar hoe zorg je er dan voor dat je de juiste keuzes maakt? Eigenlijk is dit helemaal niet zo heel ingewikkeld. Als je namelijk er zeker van wil zijn dat je de juiste keuzes maakt dan is het vooral heel erg belangrijk om jezelf bij de keuzes die je gaat maken af te vragen of het daadwerkelijk gaat zorgen voor sfeer en gezelligheid in je tuin. Hiermee behoed je jezelf namelijk voor impuls aankopen waar je over het algemeen later spijt van krijgt.

 

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe de keuzes die je maakt iets toe gaan voegen aan het totaal beeld. Dus past het bij de rest van de keuzes die je al hebt gemaakt, vaak zijn we namelijk geneigd om allemaal losse keuzes te maken en dat is natuurlijk niet handig. Het is dan ook veel beter om goed na te denken over de keuzes die je maakt en om ook altijd het totaal plaatje in beeld te houden! Alleen op deze manier ben je namelijk verzekerd van een goede keuze!

 

Durf groots te denken

 

Als je weinig budget tot je beschikking hebt ben je vaak geneigd om te denken in kleine oplossingen. Omdat je denkt dat je met weinig geld ook alleen maar kleine dingen kunt kopen. Maar wist je dat het dus helemaal niet waar is. Het is juist zo dat je met grotere items vaak meer sfeer neer kunt zetten. Op deze manier maak je namelijk meteen een hele duidelijke verandering en dat is natuurlijk ook de bedoeling.

 

Het is dus aan te raden om groots te durven denken en om te zoeken naar items die meteen een positieve verandering te weeg brengen maar die dus niet zoveel kosten en gelukkig zijn die er dus heel veel! Zo kun je bijvoorbeeld denken aan rieten matten, dit klinkt misschien raar maar als je deze in je tuin plaatst tegen een bestaande schutting is het soms helemaal niet nodig om een schutting te vervangen maar geven deze matten al meteen heel veel sfeer.

 

Of denk bijvoorbeeld aan een stuk kunstgras, dit staat vaak ook heel erg gezellig in je tuin en hoeft dus ook helemaal niet veel te kosten maar geeft wel meteen echt een groots effect. En zo zijn er nog veel meer opties te bedenken van vrij grote items die ook echt effect hebben op de sfeer en inrichting in je tuin!

 

Groots denken is dus een heel goed idee en ook zeker een mogelijkheid. En soms ben je uiteindelijk per saldo minder kwijt voor een groter item dan voor een kleiner item. Dit komt ook doordat je van kleinere spullen vaak meer koopt of meer nodig hebt om het gezellig te maken dan van grotere items en dat zorgt voor een heel verschil!

 

Kies een stijl die bij je past

 

Een andere tip is om een stijl te kiezen. Heel vaak zijn mensen geneigd om veel verschillende stijlen door elkaar te gaan gebruiken en dat is niet zo handig. Dit zorgt namelijk voor een heel slordig gezicht en daar zit je natuurlijk net niet op te wachten. Als je uiteindelijk kiest voor een vaste stijl dan geeft dit heel veel rust en eenheid in je tuin en je raad het al, dat zorgt dus voor een heel sfeervol geheel.

 

Wij raden je dan ook zeker aan om je eerst goed te verdiepen in de verschillende stijlen die er mogelijk zijn en om dan vervolgens voor een stijl te gaan die het beste bij je past. op die manier krijg je namelijk ook het beste resultaat en ben je ervan verzekerd dat je uiteindelijk een stijl kiest die bij je past!

 

Daarbij willen we ook nog wel toevoegen dat het heel belangrijk is om een stijl te kiezen die je dan vervolgens ook helemaal door kunt trekken in heel de tuin op alle vlakken. Alleen op die manier kun je er echt een eenheid van maken en zal je tuin ook echt als een geheel ogen. Dit zorgt voor rust en ruimte en dat is natuurlijk precies waar je naar op zoek bent!

 

Niet alles hoeft nieuw te zijn

 

En dan hebben we nog een hele slimme tip. Het is namelijk zo dat lang niet alles nieuw hoeft te zijn wat je aanschaft voor je tuin. Vaak hebben mensen het idee dat ze alleen maar nieuwe items kunnen kopen volgens de nieuwste trends en dat ze dan op die manier een bepaalde sfeer kunnen realiseren in hun tuin. Maar dat is dus helemaal niet waar.

 

Een bezoekje aan de kringloop kan soms namelijk echt ook ontzettend veel opleveren en voor een hele goede buit zorgen! Hier kun je namelijk vaak de mooiste dingen vinden en ze noemen het dan ook vaak schat zoeken! Met deze schatten kun je er vrij makkelijk voor zorgen dat je tuin er heel erg gezellig uit komt te zien en dus ook vol sfeer zal zijn!

 

Het is uiteraard wel zo dat je soms echt even goed moet zoeken maar als je hier de tijd en moeite voor neemt kan het je echt ook heel wat opleveren en kun je met een mooie buit naar huis gaan. Wij zouden je dan ook zeker aanraden om ook echt eens een bezoekje te brengen aan de lokale kringloopwinkel of om marktplaats af te struinen en te kijken wat je daar allemaal tegen kunt komen.

 

Vaak is het ook nog eens veel leuker om gebruikte items in je tuin te plaatsen omdat deze items vaak een heel verhaal hebben! Het is ontzettend leuk om op deze manier eigenlijk een stukje geschiedenis je tuin in te brengen. Op deze manier kun je hier ook echt van genieten en dan zeker ook nog eens met de wetenschap dat het je zo weinig heeft gekost.

 

Vaak zijn deze gebruikte producten ook nog in prima staat en soms zelfs nog helemaal nieuw. Het zal je vaak verbazen wat mensen soms allemaal wel niet weg doen omdat ze zelf iets willen veranderen. Voor de een is dit dan misschien iets waar ze genoeg van hebben maar voor de ander kan het absoluut een schat zijn en van heel veel waarde! Kijk daarom zeker goed rond op de lokale kringloopmarkten en winkels en vraag ook gerust eens goed om je heen. Het zal je verbazen hoeveel spullen de mensen om je heen soms hebben staan die ze eigenlijk weg willen gaan gooien maar waarmee jij nog heel goed uit de voeten zou kunnen!

 

Kleur en verlichting

 

Vaak zijn dit twee factoren die enorm sfeer bepalend zijn. we hebben het dan over kleur en verlichting. Met deze twee factoren kun je heel makkelijk en snel een hele fijne sfeer neerzetten en dat is natuurlijk wel ontzettend prettig! Het is dan ook zeker altijd een fijne aanrader om veel kleur te gebruiken in je tuin. Dit kun je ook nog eens op een aantal simpele manieren doen die weinig geld kosten. Zo kun je bijvoorbeeld kleur toevoegen door bloemen in je tuin te plaatsen. Dit kost vaak helemaal niet veel maar geeft wel meteen een groots effect. Al met een paar verschillende bloemen in verschillende kleuren breng je heel erg veel sfeer in je tuin.

 

En dan moeten we ook zeker de verlichting niet vergeten. Ook hiermee kun je namelijk heel makkelijk veel sfeer in je tuin aanbrengen. Door het gebruik van de juiste tuin verlichting heb je namelijk al heel erg snel een sfeervol geheel te pakken! Voeg daarom ook zeker verlichting aan je tuin toe in allerlei verschillende vormen en maten

 

Je hoeft het niet meteen heel groots aan te pakken ook met wat kaarsen in je tuin of een leuke lichtslinger zorg je eigenlijk direct al voor heel erg veel sfeer! Deze zijn vaak ook niet zo kostbaar dus het is vaak best wel mogelijk om deze aan te schaffen. Zo maak je voor een kleine prijs dus een groot verschil en kun je zo genieten van veel sfeer in je tuin! Het is dan ook zeker een aanrader om lekker veel licht en kleur te gebruiken zodat jouw tuin een heerlijk sfeervolle plek zal worden waar je jezelf helemaal prettig zal voelen.

 

Goedkope oplossingen voor een sfeervolle tuin

 

Zoals je dus kunt zien kun je prima met een aantal sfeervolle oplossingen een hele sfeervolle tuin realiseren. Vaak denken mensen ten onrechte dat je alleen maar met heel veel geld voor een sfeervolle tuin kunt zorgen maar niets is minder waar. Ook met minder middelen kun je prima sfeer in je tuin neerzetten!

 

Wel is het dan zo dat je beter na moet denken over de keuzes die je maakt omdat het budget nu eenmaal beperkter is maar dat hoeft dus helemaal geen probleem te zijn. met een beetje creatief denken kom je namelijk vaak al een heel eind en kun jij dus heel veel sfeer aan je tuin geven! Maar ook tweedehands artikelen zijn hierin een hele slimme zet. Zo kun je hele toffe items scoren die nog een mooi tweede leven krijgen en jouw tuin helemaal opfleuren. Kijk dus goed om je heen en realiseer een heel sfeervol geheel in je eigen achtertuin voor een klein budget!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »