{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Caitlin, 12 augustus 2020

Goedkope tuinmeubelen in Nederland

Tuinmeubelen zijn het hele jaar door te koop. Of je nu in de zomer of in de winter op zoek bent naar een nieuwe tuinstoel, tafel of complete tuinset, er zijn altijd verkooplocaties beschikbaar om de tuinmeubelen te vinden die jij zoekt. Natuurlijk zullen de meeste mensen in aanloop naar het voorjaar op zoek gaan of zelfs al in het seizoen ontdekken dat hun oude tuinstoelen echt aan vervanging toe zijn. Of je wilt gewoon wat extra stoelen, omdat je vaker gasten op bezoek krijgt die ook in de tuin willen zitten. Wat voor reden je ook hebt om tuinmeubelen te willen aanschaffen, er zijn altijd zowel in als buiten het seizoen tuinmeubelen te verkrijgen.


Het kan zelfs voordeliger zijn om juist buiten het zomerseizoen om te kopen en in de herfst of winter op zoek te gaan naar die nieuwe gewenste tuinset. Vaak zullen fabrikanten vanaf de nazomer en in de loop van de herfst de prijzen van hun tuinsets verlagen met honderden euro’s, zodat je voor een zeer aantrekkelijke prijs jouw droom tuinset of loungeset op de kop zou kunnen tikken.

Nieuw of tweedehands kopen

Als je een beperkt budget hebt voor de aanschaf, dan zul je misschien overwegen om in plaats van nieuwe tuinmeubelen voor een tweedehands tuinset of loungeset te kiezen. Uiteraard zijn er via Marktplaats.nl of eBay bijvoorbeeld vele tweedehands tuinmeubelen te koop tegen aantrekkelijke prijzen. Meestal komen hier echter nog bezorgkosten of ophaalkosten bij, waardoor je netto niet zo heel veel goedkoper uit bent in vergelijking met het aanschaffen van een nieuwe set tuinmeubilair. Vaak koop je op deze online platforms van particulieren, maar er zijn ook bedrijven die via Marktplaats hun producten aanbieden. Tenzij je een specifiek antiek of klassiek model tuinset zoekt wat niet langer in de winkel verkrijgbaar is, maar bijvoorbeeld wel door een particulier wordt aangeboden, is het meestal beter om voor nieuwe tuinmeubelen te kiezen. Zo weet je tenminste wat je koopt, aangezien je ze goed kunt bekijken en uitproberen in de winkel.

Wat voor tuinmeubelen passen bij jou?

Een mooie tuinset of loungeset kan echt de sfeer bepalen in je tuin en ervoor zorgen dat je tuin tot leven komt en uitnodigt om er vaak en langdurig tijd in door te brengen. Met een aantal comfortabele tuinstoelen en mooie tafel kun je al snel een aangenaam hoekje in je tuin creëren om heerlijk te genieten van het prachtige weer.


Als je goedkope tuinmeubelen wilt kopen, zul je je eerst moeten afvragen hoe jij eigenlijk gebruik maakt van je tuin? Ben je iemand die urenlang op het terras in de zon kan zitten of languit liggen met een goed boek? Of ben je meer iemand die geniet van de avonduren buiten en de lekkere dinertjes met familie of gezellige barbecues met vrienden in de tuin? Afhankelijk van jouw gebruik zullen bepaalde soorten tuinmeubelen hier het beste op aansluiten.

Tuinmeubilair voor zonaanbidders

Wanneer jij iemand bent die het meest geniet van het zomerweer door heerlijk uren achter elkaar languit in de zon te liggen, dan zul je waarschijnlijk niet zoveel behoefte hebben aan een loungebank of normale tuinstoelen, maar zul je liever een verstelbare stoel, ligstoel of ligbed aanschaffen. Afhankelijk van of je alleen maar wilt kunnen liggen of ook rechtop wilt kunnen zitten zal een van deze tuinmeubelen de beste keuze voor je zijn. Een verstelbare stoel of ligstoel kun je in verschillende standen zetten, en deze kunnen ook in zitstand worden gezet, terwijl een ligbed is bedoeld om echt languit gestrekt op te kunnen liggen. Voor alle drie zijn er ook goedkope modellen beschikbaar, als je op het juiste moment zoekt of als je kiest voor de goedkopere materialen. Voor wat verstelbare stoelen betreft zijn de kunststof stoelen meestal het voordeligst.

Tuinbank of picknicktafel

Als je in Nederland goedkope tuinmeubelen wilt kopen dan zul je dienen te overwegen of je wel een volledige tuinset nodig hebt, of bijvoorbeeld alleen een paar tuinstoelen met klein bijzettafeltje of een tuinbank wilt kopen. Zo zijn er verschillende soorten tuinbanken die je al voor een hele lage prijs kunt aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld een grenen of metalen tuinbank kopen waarop je prima kunt zitten als je geen behoefte hebt aan een tuintafel.


Verder zijn er ook picknicktafels, die bestaan uit een tafel met aan weerszijden een bankje. Deze zijn vrijwel altijd van hout gemaakt, maar er zijn ook metalen of kunststof varianten te krijgen. Met een picknicktafel heb je een goedkoop tuinmeubel waaraan je zowel heerlijk kunt zitten om bijvoorbeeld een boek te lezen, een goed gesprek te voeren of lekker samen te dineren. Het is kortom een multifunctioneel tuinmeubel, die als volwaardige tuinset kan worden beschouwd, aangezien je er vaak met wel vier personen aan kunt plaatsnemen. Zo heb je voor een relatief lage prijs een voor jou zeer praktisch tuinmeubel waaraan je aangenaam kunt eten en ook ’s avonds lekker kunt zitten om na te tafelen tot in de kleine uurtjes.

Volwaardige dinerset

Zoek je toch meer comfort om in eigen tuin heerlijk te kunnen dineren met familie of vrienden, dan is een dinerset de beste keuze. Dinersets worden in het najaar en winter ook vaak tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden, waardoor je soms met een hoge korting een mooie dinerset kunt bemachtigen. Met een dinerset beschik je over een comfortabele dinertafel, waarop je voldoende ruimte hebt om gerechten uit te stallen en aan te zitten, met daarbij speciale tuinstoelen van aangename, bijpassende hoogte, indien nodig met armleuningen, waarop je comfortabel kunt aanschuiven om in goed gezelschap te genieten van de lekkerste gerechten in de open buitenlucht! Waarom zou je tenslotte in de zomer binnen eten, terwijl je ook uitstekend buiten kunt tafelen? En als het je nog wat te warm is rond je reguliere etenstijd, dat eet je toch gewoon wat later op de avond. Dat is immers het voordeel van de zomer, dat je zulke heerlijke lange dagen hebt!


Er zijn ook hoge tafels verkrijgbaar waaraan je kunt dineren. Als je houdt van bartafels met krukken, dan kun je ook overwegen een hoge dinertafel aan te schaffen met dinerkrukken. Ook dit type set hoeft niet duur te zijn en door het naseizoen af te wachten en juist in de herfst of winter te kopen zul je vaak al een dinerset tientallen procenten goedkoper kunnen vinden.

Kleine of grote tuin

Er zijn vele soorten tuinsets verkrijgbaar. Afhankelijk van de voor jouw beschikbare ruimte in je tuin of op je terras zul je al een eerste selectie kunnen maken. Als je slechts de beschikking hebt over een kleine tuin of balkon, dan zal een grote loungeset hoogstwaarschijnlijk niet gaan passen. Voor een kleine tuin zijn er speciale kleine tuinsets verkrijgbaar in alle denkbare materialen.


Zo kun je voor een kleine tuin bijvoorbeeld een houten of metalen bistroset aanschaffen. Dit is een kleine tuinset die meestal bestaat uit een kleine (ronde) tuintafel met twee stoelen. Van oorsprong zag je de bistroset vaak alleen in metaal of gietijzer en van hout, maar tegenwoordig kun je ze ook in bijvoorbeeld het goedkopere wicker krijgen.


Wanneer je echt specifiek op zoek bent naar een tuinset, dan zijn er standaard tuinsets en loungesets verkrijgbaar. Met een gewone tuinset zijn er al vele mogelijke materialen te verkrijgen. De keuze qua materiaal hang af van of je de tuinset het hele jaar door buiten wilt kunnen laten staan of dat je deze in de winter naar binnen wilt halen. Indien je de tuinset het hele jaar buiten wilt kunnen laten staan, dan is een kunststof tuinset van wicker meestal de beste optie. Wicker is een kunststof vlechtwerk rondom een aluminium of roestvrij stalen frame. Daarmee is het een materiaal dat alle weersomstandigheden goed kan doorstaan en ook in het najaar en winter prima buiten kan blijven staan.


Tuinsets kunnen bestaan uit een tafel met een paar stoelen of een tafel met een bank. Het voordeel van een bank is dat je er vaak met wat meer mensen op kunt zitten.

Een goedkope loungeset

Een loungeset bestaat eveneens uit een tafel met een bank, vaak in een L-vormige hoekopstelling. Bij deze sets worden echter dikkere zitkussens en leuningen gebruikt, waardoor je een veel comfortabeler bank hebt, waarop je zowel goed rechtop kunt zitten als even ontspannen in onderuit kunt zakken of zelfs languit kunt liggen. Een loungeset is dan ook de beste keuze voor als je optimaal zitcomfort en ontspanning in één zoekt. Bovendien zien loungesets er vaak indrukwekkend uit en springen ze echt in het oog wanneer je gasten op bezoek krijgt.


Er wordt vaak gestunt met prijzen van loungesets, aangezien de vraag ernaar tegenwoordig erg groot is. Zo kun je dan ook al voor een zeer lage prijs een volwaardige loungeset aanschaffen. Het is echter belangrijk de loungeset eerst in het echt te bekijken en uit te proberen voordat je deze aanschaft, aangezien de zeer goedkope loungesets vaak toch van kwalitatief minder goede materialen zijn gemaakt.

Beste locaties voor goedkope tuinmeubelen

Voor goedkope tuinmeubelen zijn er vele locaties waar je terecht kunt in Nederland. Het beste kun je als eerste je geluk beproeven bij een van de vele grotere tuincentra zoals Intratuin of bouwmarkten van Praxis, Gamma en Karwei in je regio, aangezien deze vrijwel allemaal over collecties tuinmeubelen beschikken en vaak stunten met de prijzen. Daarnaast zijn er ook woondiscounters als Kwantum, of winkelketens als Ikea waar je regelmatig tuinmeubelen voor een aantrekkelijk lage prijs zult kunnen vinden.


Tegenwoordig worden tuinmeubelen ook online veel verkocht en thuisbezorgd, maar een nadeel daarvan is dat je de kwaliteit moeilijk kunt controleren totdat de meubelen daadwerkelijk in je tuin staan.