{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Heeft de zon invloed op je tuinmeubelen?

  • Door Jasper
  • Tuesday 14 / 05 / 2019 0
Heeft de zon invloed op je tuinmeubelen?

Heeft de zon invloed op je tuinmeubelen?

De meeste tuinmeubelen staan het gehele jaar door buiten in de tuin. Logischerwijs heeft niet iedereen de ruimte om de tuinmeubelen in de winter in een schuur op te bergen. In dat geval is het van belang om de tuinmeubelen in je eigen tuin goed te beschermen. In de koude wintermaanden kunnen de verschillende weersomstandigheden, bijvoorbeeld de regen en de wind, invloed hebben op de staat van de tuinmeubelen. Zorg daarom voor een afdekhoes, zodat je tuinmeubilair goed beschermd blijft.

Maar, is er dan ook nog iets wat je in de zomer aan je tuinmeubelen dient te doen? In de zomer schijnt tenslotte de zon veelvuldig. Met name in de zomer van 2018 hebben we van ongekend veel zonnestralen mogen genieten. Dat is uiteraard heerlijk, maar het betekent ook een extra belasting voor je tuinmeubelen. De tuinmeubelen staan tenslotte elke dag in contact met de felle en intense zonnestralen. Is dat goed voor de tuinmeubelen, of juist niet?

Materiaal

Het antwoord op die vraag is niet zo eenduidig te geven. Het is namelijk afhankelijk van het soort materiaal waarvan de tuinmeubelen vervaardigd zijn. De meest gangbare materialen, bijvoorbeeld teakhout en aluminium, zijn perfect bestand tegen de zonnestralen. Andere materialen, zoals RVS, zijn weer veel minder bestand tegen de zonnestralen. Dit heeft te maken met de samenstelling van het materiaal.

We kunnen je in ieder geval altijd aan raden om je tuinmeubelen te beschermen door middel van een protectorspray. Een dergelijke spray zorgt voor een beschermlaag op je tuinmeubelen, waardoor je meubelen beter beschermd zijn tegen de zonnestralen.

Kwaliteit van de meubelen

Overigens speelt ook de kwaliteit van de meubelen een grote rol. Als je tuinmeubilair van hoogwaardige kwaliteit hebt, zijn de meubelen beter beschermd tegen de UV straling. Dat geldt echter vice versa ook. Meubelen van mindere kwaliteit bieden ook minder bescherming tegen de UV straling. In dit geval geldt dus ook dat een investering in tuinmeubilair van hoogwaardige kwaliteit een juist besluit is. Als je interesse in één van de tuinmeubelen uit ons assortiment hebt, kan je er van uit gaan dat de kwaliteit zéér goed is. Wij leveren tenslotte alleen maar kwalitatief hoogwaardige producten.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »