{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Help, het regent in de zomervakantie

  • Door Roos
  • Thursday 02 / 09 / 2021 0
Help, het regent in de zomervakantie

Het is alweer zover de zomervakantie is nu in het hele land aangebroken. Alle regio’s hebben nu vakantie en we genieten met zijn allen vol op van de komende vrije weken die voor ons in het verschiet liggen! Vaak kijken we er al het hele jaar naar uit, het moment dat de zomervakantie begint en we allemaal wat meer tijd met elkaar door kunnen brengen en ook leuke dingen kunnen gaan doen.

 

Soms gaan we lekker op vakantie in het binnen land of het buiten land en soms blijven we ook gewoon lekker thuis, het kan allemaal. Een dingen hebben we echter wel gemeen waar we onze vakantie ook doorbrengen het is wel erg fijn als dit kan met een lekker zonnetje erbij! Helaas hebben we dit niet altijd voor het zeggen en kan het ook net zo goed heel erg hard regenen en dat is helaas dan ook vaak het geval! Zo ook dit jaar, de laatste dagen komt er flink wat regen vallen en dit zorgt ervoor dat meer tijd binnen doorbrengen dan we eigenlijk zouden willen.

 

Maar gelukkig zijn er ook heel veel activiteiten die je prima in de regen kunt ondernemen en kan het zelfs zo zijn voordelen hebben. Ja je leest het goed het is echt waar ook in de regen kun jij genieten van het buiten zijn en avonturen beleven! Wij vertellen je in deze blog graag onze tips en laten je dan ook graag zien hoe je ook in de regen van je tuin kunt genieten! Lees je met ons mee?

 

Het regent, het regent

 

Vaak worden we er allemaal niet bepaald vrolijk van als we naar buiten kijken en zien dat het regent! Zeker niet in de vakantie waarbij we ons toch vaak juist verheugen op het ondernemen van allerlei leuke dingen! Die regen kan dan aardig vervelend zijn en iets waar je dan ook totaal niet op zit te wachten. Toch kun je er vaak helaas maar weinig aan doen en zal je er het beste van moeten maken.

 

Het is een van de weinige dingen op de wereld die we helaas niet kunnen controleren en dan hebben we het over het weer. Dat er in de zomervakantie dus ook soms flink wat dagen met regen bij kunnen zitten valt helaas niet te voorkomen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat dit een stuk minder leuk is en dat je hierdoor vaak een stuk minder leuke dingen kunt gaan doen. En zeker in de vakantie is dat natuurlijk ontzettend jammer. Juist nu er wel voldoende tijd en ruimte is om dingen te ondernemen wordt dit tegengehouden door het weer. Allemaal ontzettend jammer natuurlijk maar gelukkig kunnen we genoeg leuke dingen bedenken die ook in de regen leuk zijn om te doen!

 

Creatief nadenken

 

Als het veel regent in de zomervakantie dan vraagt dit vaak om een omschakeling en een verandering van de plannen. Je zal dus creatief moeten nadenken om te kijken hoe je er toch voor kunt zorgen dat je lekker kunt genieten van de vrije tijd met elkaar zonder dat je te veel last hebt van de regen.

 

Dit betekent dat je wat verder moet denken dan de normale activiteiten die je meestal uitvoert in de vakantie. Als je normaal vaak lekker gaat genieten van zwemmen of naar het strand of een meer gaat dan kun je dat als het regent natuurlijk maar beter overslaan. Hier moet je dus wel rekening mee houden en dit vraagt dus wat van je creativiteit. Want als je een beetje goed nadenkt en buiten de paden durf te denken dan kom je er namelijk al snel achter dat er ook leuke activiteiten zijn om in de regen te ondernemen.

 

Dit zijn dan vaak activiteiten waarbij je juist gebruik gaat maken van regen en wat dit met de natuur doet. En dat is natuurlijk een hele andere denkwijze! Eentje waar je ook heel erg veel plezier aan kunt beleven en optimaal van kunt genieten! In deze blog laten wij je dan ook graag zien hoe je dit omdenken aanpakt en hoe je er dan ook voor zorgt dat je ook kunt genieten van een heerlijke regenbui!

 

Gebruik maken van de regen

 

Als je dus op zoek gaat naar activiteiten die je ook kunt uitvoeren als het regent dan is het vooral heel handig dat je gaat kijken naar activiteiten waarbij je dus gebruik kunt maken van de regen! Dit is natuurlijk extra leuk doordat het iets is wat je normaal eigenlijk nooit doet. We zijn allemaal gewend om met regen juist binnen te blijven en nu ga je juist buiten vermaak opzoeken in de regen.

 

Vooral kinderen vinden dit ook vaak ontzettend leuk omdat het voor ze voelt alsof ze iets gaan doen wat normaal helemaal nooit mag. Ze voelen zich hierdoor heel speciaal en ook heel erg groot. En daarnaast beleven ze ook nog eens ontzettend veel plezier aan het spelen in de regen! En hoe bijzonder is het natuurlijk ook wel niet als je lekker kunt rond rennen in de regen en hier heerlijk kunt spelen! Kaplaarzen aan en je regenjas aan en lekker naar buiten gaan!

 

Je ziet dat het dus juist ook ongelofelijk veel plezier op kan leveren om lekker in de regen te spelen! Dus twijfel niet langer en gebruik je fantasie voor een leuke activiteit in de regen, en als je het lastig vindt om zelf iets te bedenken dan staan er dus voldoende leuke tips in deze blog!

 

Stampen in de plassen

 

Ten eerste is het vooral voor kinderen natuurlijk ontzettend leuk om in de regen naar buiten te gaan en lekker in de plassen te stampen! Je kunt er natuurlijk ook een heel leuk spelletje van maken of zelfs een wedstrijd. Allemaal trekken jullie je laarzen en je regenjas aan en dan is het stampen geblazen. Probeer zoveel mogelijk nieuwe plassen te vinden en degene die als eerste tien plassen te pakken heeft die is de winnaar.

 

Op deze manier maak je er dus echt een feestje van om lekker buiten te zijn in de regen en te genieten van het stampen in de plassen! Vooral voor kinderen is dit een onwijs leuke activiteit want hoe leuk is het als je opeens lekker in iedere plas mag stampen die je tegenkomt en er nog een wedstrijd mee kunt winnen ook!

 

Sporen zoeken

 

Als het regent dan spoelt er vaak een heleboel weg, zo ook sporen van dieren. Maar soms kun je geluk hebben en zijn er echt nog wel een paar te vinden buiten! Het kan dan ook erg leuk zijn om gewapend met een vergrootglas op stap te gaan en te kijken of jij nog een paar sporen kunt ontdekken die de regen nog niet heeft weggevaagd.

 

Denk hierbij ook vooral heel creatief na en ga op zoek naar plekjes waar de regen misschien nog niet bij heeft kunnen komen. Op deze manier heb je natuurlijk een grotere kans dat er een paar sporen zijn blijven liggen die jij nu dus heel goed kunt zien! Ook dit is weer een leuke activiteit waar vooral kinderen heel veel plezier aan kunnen gaan beleven.

 

Maar ook voor ouders kan het leuk en leerzaam zijn om samen met je kinderen op onderzoek uit te gaan en te kijken of je zoveel mogelijk sporen kunt vinden. Wie weet immers wat je allemaal tegenkomt en wat je daar ook allemaal nog van kunt leren!

 

Waar schuilen de dieren

 

Een andere leuke bezigheid in de regen is om te gaan kijken of je kunt ontdekken waar de dieren zich schuilhouden voor de regen. Welke dieren schuilen er eigenlijk voor de regen en welke dieren trekken zich er niet zoveel van aan? En waar kun je deze dieren vervolgens dan vinden?

 

Het is ontzettend leuk om op onderzoek te gaan en goed om je heen te kijken. Zie je bijvoorbeeld een holle boom of een grote struik ga dan snel even kijken of hieronder misschien wel dieren aan het schuilen zijn. Het is heel leuk om deze dieren te ontdekken en vervolgens dus te weten waar ze zich schuilhouden als er een flinke regenbui overkomt!

 

Op deze manier beleef je niet alleen heel erg veel plezier. Je leert ook nog eens heel erg veel over allerlei verschillende soorten dieren. Zo leer je waar ze zich schuilhouden en welke dieren wel en niet schuilen voor de regen want dit is dus ook lang niet altijd het geval!

 

Welke dieren houden van de regen

 

Want zoals we net al aangaven gaan lang niet alle dieren schuilen voor de regen. Er zijn namelijk ook dieren die de regen juist heerlijk vinden en helemaal geen plekje opzoeken om te schuilen. Zij blijven namelijk lekker zitten waar ze zitten buiten en genieten van de regendruppels om zich heen!

 

Je kunt het je natuurlijk bijna niet voorstellen want meestal zijn we natuurlijk juist gewend dat dieren hier helemaal niet van houden maar dat blijkt dus heel erg mee te vallen! Heel veel dieren vinden het juist heel erg fijn als het regent. Het kan dan ook ontzettend leuk zijn om tijdens een regenbui lekker naar buiten te gaan en te kijken welke dieren er allemaal verschijnen. Uiteraard zijn er dus ook heel veel dieren die zich schuilhouden voor de regen maar er zijn er ook meer dan genoeg die ervan genieten en die je dus juist ineens tevoorschijn ziet komen! Een ontzettend leuk gezicht waar je dan ook heel erg van kunt genieten.

 

En ook hier kun je natuurlijk weer een leuk spelletje van maken. Want je kan natuurlijk doen wie het eerste 5 dieren heeft gevonden die niet schuilen voor de regen! Wedden dat jullie allemaal druk op zoek gaan en dat het nog spannend zal worden wie er als eerste de meeste dieren gezien heeft!

 

Op deze manier maak je dus goed gebruik van de regen en kun je er zelfs een heel erg leuk spelletje mee spelen waar je met het hele gezin van kunt genieten!

 

Help het regent

 

Zoals je dus wel kunt lezen hoeft het helemaal geen grote ramp te zijn als het gaat regenen in de zomervakantie. Natuurlijk is het zo dat je waarschijnlijk allerlei leuke plannen had gemaakt en dat deze nu misschien wel heel erg anders gaan lopen maar dat neemt niet weg dat er alsnog genoeg leuks te bedenken valt.

 

Het is dus echt een kwestie van omdenken, laat het beeld van een lekker zonnetje en een ijsje in je hand los en laat je creativiteit de vrije loop om vervolgens allerlei leuke activiteiten te bedenken die je ook heel erg goed buiten in de regen kunt ondernemen. En bij deze activiteiten kun je zoals je ziet soms zelfs heel erg slim gebruik maken van de regen en dat is natuurlijk helemaal heel erg handig!

 

Op deze manier zorg je dus dat je van de regen een positief iets maakt in plaats van iets wat je vakantie verpest en waarvan je liever had gezien dat het er niet zou zijn. Zeker kinderen vinden het vaak ook juist ontzettend leuk als het regent. Dit is weer eens wat anders en normaal zijn ze gewend dat ze binnen moeten blijven als het regent. Als ze dus ni ineens allerlei activiteiten mogen ondernemen dan vinden ze dat dus vaak juist ontzettend leuk en zelfs ook een beetje spannend. Het voelt dan ook echt als een avontuur voor ze! Op deze manier heb je dus al de helft gewonnen en zorg je ervoor dat je heerlijk kunt genieten met je kinderen in de regen. Want dat is uiteindelijk wel waar de zomervakantie voor bedoeld is heerlijk genieten met elkaar met of zonder zon en ook zonder of met regen! Maak overal een feestje van en maak onverzetbare herinneringen voor het leven!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »