{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 22 oktober 2021

Herfstversiering uit de natuur

De herfst is weer begonnen en dit kunnen we meteen al goed zien als we buiten komen. Overal om ons heen beginnen de blaadjes al te verkleuren in allerlei tinten geel, rood en bruin en hier en daar vallen de blaadjes zelfs al van de bomen. Daarnaast doet het weer ook al gezellig mee en krijgen we al diverse buien voor onze kiezen en neemt de wind zo nu en dan ook behoorlijk toe!

 

Het is dan ook erg bijzonder om te zien hoe de natuur zo snel na de zomer direct al herfstachtige trekjes vertoond! Voor ons mensen kan het soms wel even omschakelen zijn. we zijn namelijk net wat gewend geraakt aan de heerlijke warme temperaturen van de zomer en het heerlijke zonnetje op ons gezicht en nu breekt er toch ineens weer een hele andere periode aan waarbij we ineens weer een stuk meer binnen komen te zitten! Enorm jammer natuurlijk maar aan de andere kant heeft de herfst ook zeker zo zijn charme.

 

Wat de herfst namelijk wel met zich meebrengt is geen zon maar gezelligheid, heel veel gezelligheid. Heel veel mensen waarderen dit ook enorm aan dit seizoen, het kan enorm fijn zijn om het binnen juist heel gezellig te maken als buiten de storm flink tekeer gaat. En door het onstuimige weer brengen mensen ook meer tijd thuis door en ook dit is vaak een reden om het thuis extra gezellig te maken!

 

En wat is er dan leuker dan dit te doen met herfst versiering vanuit de natuur. Het is namelijk heel leuk om je huis helemaal gezellig te maken met versiering die je buiten in de natuur kunt vinden, zeker in de herfst heeft de natuur heel veel moois te bieden, denk bijvoorbeeld aan prachtige herfst bladeren of kastanjes. In deze blog gaan wij je laten zien hoe je met deze mooie herfst producten de meest gezellige versiering voor in huis kunt maken. Op deze manier breng jij dus echt de herfst naar binnen en zorg je voor heel veel gezelligheid!

 

De natuur heeft veel te bieden

 

Het is absoluut geen geheim dat de natuur ons veel te bieden heeft, er groeit en bloeit van alles in de natuur en hier profiteren we als mensen enorm van. In de zomer plukken we bijvoorbeeld de meest mooie bloemen en snoepen we van vers fruit dat aan verschillende struiken groeit. Maar niet alleen in de zomer heeft de natuur ons veel te bieden. Ook in de herfst kunnen we heel veel mooie schatten in de natuur vinden!

 

Wat denk je bijvoorbeeld van kastanjes, of schitterende herfstbladeren in allerlei prachtige kleuren? Maar ook vinden we in de natuur veel andere soorten items die we prachtig in huis kunnen gebruiken om ons huis een hele gezellige sfeer te geven. Vaak is het ook een kwestie van je fantasie gebruiken en lekker aan de slag gaan. Maar eigenlijk zou je alles wat je hiervoor nodig hebt prima in de natuur kunnen vinden!

 

Je kunt deze items ook op veel verschillende plekken vinden. Vaak zien we dat mensen naar een park of een bos gaan of in ieder geval een natuurlijke plek. Hier heb je natuurlijk de grootste kans om de meest mooie schatten te vinden en dit is dan ook zeker een aanrader! Een dagje naar het bos kan je werkelijk waar tassen vol schatten opleveren waar je vervolgens de meest mooie dingen mee kunt maken!

 

Een dagje naar het bos

 

Zoals we net al aangaven kan je dus vooral in het bos de meest prachtige herfst schatten vinden waar je vervolgens dus schitterende herfst versiering mee kunt maken! Daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om op deze manier dus een lekker dagje naar het bos te combineren met het zoeken van herfst items uit de natuur. Je hebt dan ook meteen een heerlijk dagje weg op deze manier waar je lekker van kunt genieten! Wij zouden je dan ook sowieso zeker aanraden om in de herfst regelmatig het bos te bezoeken, ook als je niet op zoek bent naar schatten. Je kunt hier namelijk genieten van de meest mooie herfst kleuren en overal om je heen is wel iets te zien. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens erg gezond om lekker door de natuur te wandelen en om je heen te kijken! Je bent lekker actief bezig, ademt de frisse buiten lucht in en met een beetje geluk vind je ook nog eens schitterende schatten wat wil je eigenlijk nog meer!

 

Herfstversiering in huis

 

Het is dus enorm leuk om je huis gezellig te versieren als de herfst zijn intrede doet. En veel mensen doen dit dan ook naar hartenlust. Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende versieringen te bedenken maar een hele bekende is toch wel de herfstkrans. Dit is een prachtige krans gemaakt van bijvoorbeeld bladeren en allerlei andere herfst items uit de natuur die je vervolgens ergens een mooi plekje in huis kunt geven!

 

Wat je hiervoor nodig hebt is eigenlijk heel erg simpel. Ten eerste moet je op zoek gaan naar allerlei mooie gekleurde herfstbladeren. Vervolgens kun je deze nog aanvullen met bijvoorbeeld wat kastanjes of takjes of beukennootjes. Daarnaast heb je een krans of een ring nodig en een lijmpistool en dan ben je er eigenlijk al! Het enige wat je nu hoeft te doen is de bladeren op de krans lijmen zodat er een mooie volle krans van herfst bladeren ontstaat. Als dit gebeurd is pak je het lijmpistool en lijm je er wat kastanjes en beukennootjes etc. tussen. Op deze manier maak je heel de krans vol en wordt het een prachtig item om te zien!

 

Deze krans kun je vervolgens een mooi plekje in huis geven! Hang hem bijvoorbeeld boven een schouw of aan een deur. Maar ook op een kast misstaat hij niet. In ieder geval is het de moeite waard om hem mooi in het zich te hangen zodat je er heerlijk van kunt genieten!

 

Maar naast een krans is er natuurlijk nog veel meer leuke versiering te bedenken. Voor de volgende versiering heb je een glazen pot, vaas of windlicht nodig. Wat je moet doen is eigenlijk heel simpel, vul deze met kastanjes of beukennootjes en zet er vervolgens een stompe kaars bovenop. Op deze manier ziet het er heel gezellig uit en heeft het meteen een herfstachtig sfeertje!

 

En dan hebben we nog een hele leuke tip, je kunt namelijk ook heel erg makkelijk van bladeren een slinger maken! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is bladeren aan een touw te rijgen en deze slinger een gezellig plekje in huis te geven! Ook dit ziet er weer heel erg gezellig uit en brengt snel veel sfeer in huis terwijl het eigenlijk maar weinig moeite kost en al helemaal weinig geld. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is lekker buiten wat bladeren te zoeken en een touw te vinden en klaar ben je! Maak de slinger met verschillende kleuren en vormen bladeren voor een extra speels effect! Vervolgens kun je deze slinger eigenlijk overal waar je maar wil in huis een plekje geven het ziet er namelijk al snel heel erg gezellig en sfeervol uit, waar je hem ook zal hangen!

 

Een echte herfsttafel

 

En dan hebben we nog een echte klassieker op het lijstje staan. Wie kent er namelijk niet de ouderwetse herfsttafel die we vroeger als kinderen soms al in huis of op school hadden? Een prachtige tafel gevuld met de meest leuke herfst items waar kinderen uren mee zoet konden zijn. ten eerste is het natuurlijk heel erg leuk om dit te doen met kinderen maar daarnaast is het ook nog eens onwijs leerzaam! Ze leren namelijk zo alles over de herfst en wat erbij hoort te herkennen en dat vinden ze natuurlijk heel erg leuk! Als ze vervolgens ook nog eens op zoek mogen naar de meest leuke herfst items in de natuur voor op de herfst tafel dan is het feest natuurlijk helemaal compleet!

 

En voor jezelf is dit natuurlijk ook erg leuk. Ten eerste brengt het weer wat nostalgie terug en daarnaast is het ook nog eens een erg fijne manier om te genieten van de natuur en tegelijkertijd te leren.

 

Wij vinden een herfsttafel dan ook zeker een gouden klassieker die eigenlijk niet in je huis mag ontbreken. Juist deze herfst tafel zorgt ervoor dat alles er zo gezellig uit komt te zien en dat de herfst sfeer in je huis hangt!

 

Je kunt uiteraard zelf ook kiezen welke items je op de herfst tafel terug wil zien. Dit kunnen natuurlijk veel verschillende items zijn van allerlei verschillende bladeren tot nootjes of kastanjes maar ook takjes en steentjes vinden er natuurlijk prima hun weg! Het leuke is om kinderen ook hierbij hun fantasie te laten gebruiken en om ze zo ook echt te laten genieten van alles wat de natuur te bieden heeft en het leuke is dat dit vaak veel meer is dan je zelf misschien denkt!

 

Herfstkleuren in de tuin

 

Maar niet alleen binnen kun je de herfst sfeer heel goed neerzetten ook buiten kun je hier prima mee uit de voeten. Zo kun je kiezen voor allerlei verschillende herfstkleuren in de tuin. Plant dus planten die deze kleuren bevatten en die er zo dus ook voor zorgen dat er een hele gezellige herfst sfeer in je tuin komt te hangen!

 

Kies hiervoor planten met geel, rood of groen en je hebt al snel de sfeer te pakken! Wit, roze en paars zouden we buiten spel laten want dit zijn juist kleuren die erg aan de zomer doen denken! Ook kun je in de tuin prima een mooie herfst krans een plekje geven. Let er dan wel op dat het er eentje is die bestand is tegen weer en wind anders is het natuurlijk wel erg zonde van al je werk!

 

Ook is het erg leuk om kastanjes en andere herfst schatten een plekje op de tuintafel te geven op deze manier realiseer je eigenlijk een herfst tafel buiten in plaats vanbinnen.

 

Herfstversiering uit de natuur

 

Zoals je dus kunt zien is de herfst echt een ontzettend leuk seizoen waar je ook echt optimaal van kunt genieten. De herfst heeft ons dan ook zoveel meer te bieden dan enkel regen en wind. De herfst zorgt juist ook voor prachtige kleuren buiten en voor mooie schatten om te vinden. Daarnaast komt de natuur er dus ook prachtig uit te zien en is dit al een cadeautje op zich!

 

Het leuke is dat je dus ook binnen je woning heel prima in herfst sferen kunt brengen met schatten die je buiten in de natuur vindt. Zo breng je dus echt letterlijk de herfst naar binnen en dat is natuurlijk wel heel erg leuk! Dit kun je dan ook weer op verschillende manieren doen en dat hebben we je dan ook in deze blog laten zien! Het leuke is om het zoeken van deze schatten te combineren met een heerlijk uitstapje naar het bos of een park om zo optimaal van de prachtige natuur te genieten!

 

Maar niet alleen binnen kun je de herfst brengen met mooie versiering dit kun je absoluut ook huiden in je tuin op een makkelijke manier doen en ook hiervoor hopen we je wat leuke ideeën te hebben gegeven! Op deze manier kun je er een echt herfst spektakel van maken en kun je binnen en buiten dus echt optimaal genieten!

 

En vergeet natuurlijk de herfsttafel niet, zeker voor kinderen is dit namelijk ontzettend leuk om te doen. Ze kunnen hierdoor zowel creatief bezig zijn als lekker buiten in de natuur zijn om items voor de tafel te zoeken en tot slot kunnen ze ook nog eens veel leren door met de tafel alles over de herfst te leren en te benoemen. Een heel erg goed idee dus een kersttafel in huis.