{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Het aanschaffen van een ronde loungeset

  • Door Caitlin
  • Wednesday 15 / 07 / 2020 0
Het aanschaffen van een ronde loungeset

Als je van plan bent voor jouw tuin een nieuwe tuinset aan te schaffen en je veel gehoord en gezien hebt over loungesets, dan is het goed om te weten dat deze beschikbaar zijn in diverse uitvoeringen.
De meest gangbare loungesets bestaan uit een hoekbank opstelling met loungebank en lage tafel. Soms worden hier nog twee stoelen aan toegevoegd of de tafel vervangen door een hoge tafel met twee of vier hockers.

Als je van plan bent voor jouw tuin een nieuwe tuinset aan te schaffen en je veel gehoord en gezien hebt over loungesets, dan is het goed om te weten dat deze beschikbaar zijn in diverse uitvoeringen.
De meest gangbare loungesets bestaan uit een hoekbank opstelling met loungebank en lage tafel. Soms worden hier nog twee stoelen aan toegevoegd of de tafel vervangen door een hoge tafel met twee of vier hockers.


Er zijn tegenwoordig echter ook ronde loungesets. Hierbij is de bank rond of halfrond en kun je bijvoorbeeld ook twee banken bij elkaar plaatsen om een volledige cirkel te creëren.

Modulaire opstelling

Een echt in het oog springende set is de modulaire loungeset, die zowel als ligbed kan worden gebruikt als je alle onderdelen tegen elkaar schuift, alsmede als afzonderlijke poefen door de elementen uit elkaar te schuiven. De tafel, bank en poefen vormen daarbij gezamenlijk een cirkel. Dit type ronde loungeset biedt plaats aan minimaal vier tot zes personen en is daarmee uitstekend geschikt voor een gezin of vriendenkring.

Halfronde sets

Indien je een ronde loungeset wenst, dan zul je zien dat het aanbod voornamelijk bestaat uit halfronde sets. Veel sets zijn opgedeeld in losse elementen, die je zelf naar keuze in een opstelling kunt zetten. Zo zijn er halfronde sets bestaande uit twee tot vier banken met tussentafeltjes en eventueel nog een aantal aanvullende hockers. Doordat dit allemaal losse elementen zijn kun je ze behalve in de halfronde opstelling ook in een eigen opstelling plaatsen, al naar gelang de gelegenheid. Hiermee heb je dan ook een meer veelzijdige set dan bij een hoekbank opstelling.

Wicker en rattan

Bij de keuze voor een ronde loungeset zijn er diverse materialen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een moderne wicker ronde loungeset. Een wicker loungeset is gemaakt van polyethleen rattan (ook wel PE rattan of poly rattan genoemd), waarbij de manier waarop de kunststof rattan vezels rondom het aluminium of stalen frame worden geweven ‘wicker’ wordt genoemd. In de volksmond is de naam wicker echter zo verbonden geraakt aan dit type materiaal dat men de naam ook voor het materiaal zelf is gaan gebruiken. De officiële naam van het materiaal is dus eigenlijk PE rattan en wicker is de productiemethode.


Een wicker of rattan loungeset geeft een zeer moderne en trendy indruk.De tafel bestaat uit een aluminium of stalen frame waar omheen de kunststof vezels worden gewikkeld. Het resultaat is een stevige loungeset die weerbestendig, roestbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Wicker is verkrijgbaar in verschillende diktes en diverse kleuren, waarmee het ook in de kleur van natuurlijk hout of rotan kan worden geleverd.

Rotan

Er zijn ook ronde loungesets van natuurlijke rotan verkrijgbaar, alhoewel het aanbod hiervan beperkt is. PE rattan is beter bestand tegen wisselende weersomstandigheden dan natuurlijke rotan en kan daarmee beter buiten blijven staan.


Natuurlijke rotan ziet er wel erg mooi en degelijk uit en geeft een zeer landelijke en warme indruk. Je dient het goed te behandelen en onderhouden om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat.

Rond of hoekopstelling?

De meest verkochte soort tafel is over het algemeen de rechthoekige. Als je de collecties van verschillende tuinmeubelzaken in je regio bekijkt, dan zul je zien dat het grootste deel van hun loungesets een rechthoekige tafel heeft. Deze vorm is voor grote gezinnen vaak ook de meest praktische, aangezien je deze tafel in een groot aantal afmetingen kunt krijgen en ook eenvoudig tegen de muur aan kunt zetten om ruimte te besparen.


We zien echter ook steeds vaker de ronde vorm tafels terug in tuinsets en nu ook in loungesets. Dit is een zeer traditionele tuintafelvorm. Het grote verschil bij een ronde tuintafel is dat er geen hoofdeinde is. Iedereen aan de tafel heeft daarmee een gelijkwaardige status en er hoeft geen hiërarchie te zijn op basis van plek aan de tafel of onenigheid wie waar mag zitten. In tegenstelling tot een rechthoekige tafel maakt het bij een ronde tuintafel immers niet uit aan welke kant van de tafel je zit.


Met een ronde opstelling heb je bovendien een veel praktischer vorm. Niet alleen wanneer je eet maar ook bij andere activiteiten, is een ronde tafel handig voor alle personen om het midden van de tafel te bereiken. Als je bijvoorbeeld een spel speelt in de tuin, dan gaat dat over het algemeen makkelijker gezeten aan een ronde tafel dan aan een rechthoekige tafel. Iedereen zit immers even ver van het midden van de tafel vandaan. Daarmee is een ronde tafel dan ook uitermate geschikt voor gezinnen met meerdere kinderen, die graag samen buiten in de tuin spelen. Zo kunnen de kinderen zichzelf heerlijk vermaken aan de tafel en zich bezighouden met verschillende activiteiten.


Bij een ronde opstelling is het ook een stuk eenvoudiger dan bij een hoekbank opstelling om er nog een paar stoelen bij te plaatsen en allemaal iets in te schuiven, zodat je ook met meer dan acht personen samen aan de tafel kunt zitten. Bovendien kun je elkaar gezeten in een ronde opstelling allemaal aankijken, waarmee een opstelling met een ronde loungetafel vaak een stuk gezellig oogt en meer interactie onderling creëert.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »