{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Het beste moment voor de aanschaf van tuinmeubelen

  • Door Sanne
  • Tuesday 27 / 07 / 2021 0
Het beste moment voor de aanschaf van tuinmeubelen

Als je op zoek bent naar de juiste tuinmeubelen voor in je tuin dan kan dit soms een flinke zoektocht zijn. Er is namelijk zo ontzettend veel te krijgen, en het aanbod kan soms zelfs een beetje overweldigend zijn. Voor veel mensen komt het moment om tuinmeubelen aan te schaffen als hun tuin helemaal af is. De inrichting is klaar en dan kunnen de puntjes op de i, en komen dus de tuinmeubelen aan bod.

 

Een ander moment waarop we vaak zien dat mensen nieuwe tuinmeubelen aanschaffen is als de oude kapot zijn gegaan, na jarenlang gebruik kan het natuurlijk soms zo zijn dat jouw meubelen echt aan vervanging toe zijn. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat men graag met de laatste trends mee doet en dus op regelmatige basis de tuinmeubelen vervangt om mee te doen met de laatste trends op dat gebied. Uiteraard is dit wel een dure hobby en is dit ook niet voor iedereen weggelegd en dan hebben we het nog niet eens over de duurzaamheid ervan.

 

Feit is wel dat mensen op veel verschillende momenten besluiten om tuinmeubelen aan te schaffen, maar wat is nu het beste moment? Wanneer kun jij nu het beste op zoek gaan naar nieuwe tuinmeubelen en deze ook aan gaan schaffen? Wij zochten het allemaal voor je uit en laten je het in deze blog dan ook graag weten! Na het lezen van deze blog weet jij ook wanneer je het beste op pad kunt gaan voor nieuwe tuinmeubelen!

 

Wat zijn redenen om op zoek te gaan

 

Als eerste kijken we even naar de redenen waarom mensen op zoek gaan naar nieuwe tuinmeubelen. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Ten eerste kan het zo zijn dat mensen voor de eerste keer tuinmeubelen aanschaffen, dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je net op jezelf bent gaan wonen. Maar we zien ook vaak dat mensen na een tijd hun tuinmeubelen vervangen omdat de meubelen hieraan toe zijn. Zeker na een langere periode van intensief gebruik kan het soms gewoon tijd voor wat nieuws zijn natuurlijk!

 

Een andere reden kan soms zijn dat de inrichting van de tuin veranderd of dat er een verhuizing heeft plaatsgevonden. Op deze manier kan het zo zijn dat je huidige tuinmeubelen niet meer in de tuin passen en dat je dus op zoek moet gaan naar wat nieuws. En tot slot kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat je graag de laatste trends op de voet volgt en vervolgens hier ook graag aan mee doet en dus regelmatig jouw tuinmeubelen vervangt door meubelen die op dat moment helemaal in zijn. Uiteraard is dit vaak wel een duur verhaal en zijn er ook niet heel veel mensen die hiervoor kiezen maar toch komt het zeker voor.

 

Zoals je dus ziet zijn er verschillende redenen om te kiezen voor nieuwe tuinmeubelen. Het ligt er maar net aan wat er bij jouw en je tuin past. En het kan dus soms zo zijn dat je leefomgeving veranderd en dat hier ook andere tuinmeubelen bij passen. En dan komt dus het moment dat je op zoek moet naar wat anders en hoe pak je dat dan aan? En wat is dan het beste moment om tot de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen over te gaan?

 

De beslissing is genomen

 

En dan is het dus zover, de beslissing is genomen dat er nieuwe tuinmeubelen moeten komen. En of dat het nu gaat om het vervangen van de huidige meubelen omdat ze stuk of versleten zijn, of vervanging omdat je toe bent aan wat nieuws het kan allemaal.

 

Vaak begint het er dan mee dat je dus echt besluit dat het tijd is voor wat nieuws en dan kan het hele proces beginnen. Want wat komt er dan voor in de plaats, en welke tuinmeubelen zou je dan graag wel in jouw achtertuin willen hebben staan? Dit kan soms nog best een flinke puzzel zijn en dit komt vooral door het feit dat het aanbod zo ongelofelijk hoog is. Dit heeft uiteraard veel voordelen, zo is er voor ieder wat wils en kun je ook in verschillende prijsklassen zoeken, maar daarnaast kan het ook soms juist overweldigend zijn en ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Het aanbod is zo ongelofelijk groot dat het juist dan lastig kan zijn om een goede keuze te maken en om tuinmeubelen te vinden die echt bij jou passen. Vandaar dat we je met deze blog graag een beetje op weg willen helpen en je willen vertellen hoe je dit dan aanpakt, waar begin je en hoe vind je jou weg in tuinmeubel land.

 

Ten eerste is het heel belangrijk dat je gaat bedenken wat je dan wel zou willen, welke stijl spreekt je aan, en welk soort meubelen zoek je. Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel mogelijkheden, zo kun je keuzes maken van een loungebank tot en met een eettafel en alles ertussen in, maar wat past er nu het beste bij jouw tuin en waar gaat dus jouw voorkeur naar uit?

 

Als je eenmaal hebt bedacht waar je voorkeur naar uitgaat dan ga je eerst ook kijken naar de ruimte, wat past er allemaal in je tuin en waar kun je dus allemaal een plekje voor vinden? Dit kan best even puzzelen zijn maar is wel ongelofelijk belangrijk, hiermee voorkom je namelijk dat je straks met tuinmeubelen zit die eigenlijk helemaal niet passend bij de ruimte zijn, of die je in het ergste geval zelfs helemaal niet kwijt kunt, en dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!

 

En dan is er ook nog de stijl van de tuinmeubelen, want welke stijl spreekt jou het meeste aan? Waar word je blij van en welke stijl past er het beste bij de rest van de inrichting van je tuin. Ook hier zijn weer ongelofelijk veel keuzes in te maken en het verschilt dan ook enorm per persoon waar je voor kiest en waar je voorkeur ligt. Zo zijn er moderne meubelen maar ook landelijke meubelen en nog veel meer opties om voor te kiezen!

 

De juiste prijs

 

Als je dus een beetje hebt bedacht wat je mooi zou vinden en welke stijl je aanspreekt dan is het tijd om vervolgens ook te kijken naar de prijs. Vaak heb je zelf wel een bepaald budget in gedachte waar je rekening mee moet houden en waar je niet graag overheen gaat. Dit budget verschilt natuurlijk enorm per persoon en het is ook nog eens zo dat de markt ook meegaat in dit enorme verschil.

 

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de prijzen van tuinmeubelen dan kun je hier echt alle kanten mee op. Ze zijn er werkelijk waarin bijna alle prijsklassen en het is maar net hoe gek je het zelf zou willen maken. Wel is het altijd heel belangrijk om op de prijs-kwaliteitverhouding te letten, zeker bij tuinmeubelen. Want je wil natuurlijk wel graag dat jouw meubelen van goede kwaliteit zijn en een tijdje meegaan.

 

Daarnaast is het ook aan te raden om een beetje om je heen te kijken. Veel tuinmeubelen worden namelijk bij verschillende leveranciers voor verschillende prijzen aangeboden. Het kan dus zeker lonen om een beetje te zoeken en zo de beste prijs voor dezelfde set te vinden! Doe je dit niet dan ben je natuurlijk een dief van je eigen portemonnee.

 

Het is dus heel belangrijk om voor jezelf een realistisch budget te stellen en hier vervolgens mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk vind je dan tuinmeubelen voor de beste prijs die ook nog eens een goede kwaliteit hebben en goed in verhouding staan!

 

Het juiste moment

 

Maar dan komen we natuurlijk bij het punt uit waar het allemaal om draait, want wat is nu het juiste moment om tuinmeubelen aan te schaffen? Op welk moment kun je nu het beste schakelen en toch echt tot een aankoop overgaan.

 

Stel je bent op het punt beland dat je al je voor onderzoek gedaan hebt, je weet welke stijl je mooi vindt, je hebt voor een bepaald materiaal gekozen, ook het soort meubel heb je bedacht en uiteindelijk heb je ook nog gekeken of het qua formaat gaat passen in je tuin en of het binnen je budget past. Eigenlijk heb je dus het hele plaatje rond gemaakt en staat niets een aankoop meer in de weg.

 

Maar wanneer ga je dan over tot de aankoop, er zijn een aantal momenten waar je uit kunt kiezen die heel gunstig zijn maar ook hierbij is het maar net de vraag waar je voorkeur ligt. Ten eerste kun je ervoor kiezen om in het voorjaar op pad te gaan voor nieuwe tuinmeubelen. Het grote voordeel wat je dan hebt is dat er nog meer dan voldoende voorraad is, je kunt ook uit de nieuwste collectie kiezen en eigenlijk is alles nog leverbaar. Vaak vallen de levertijden ook wel mee en als je vroeg in het voorjaar besteld kun je zeker in de zomer van je nieuwe tuinmeubelen genieten. Enige nadeel is dat alles nu nog heel duur is en er nog geen kortingen zijn over het algemeen.

 

Een ander moment is juist na de zomer, op dit moment gaan er vaak veel tuinmeubelen in de aanbieding en kun je dus op zoek naar de mooiste tuinset voor een hele gunstige prijs. Nadeel is wel dat het dan dus flink zoeken is want vaak zijn er veel tuinmeubelen al niet meer verkrijgbaar en op voorraad, dus dit kan natuurlijk wel lastig zijn, zeker als je je oog hebt laten vallen op een specifieke set is het nog maar de vraag of deze ook in de aanbieding terecht komt.

 

Ook heb je dan minder lange levertijden al zou dat natuurlijk niet zo heel erg zijn want je gaat toch het najaar in en je maakt er een stuk minder gebruik van. Dat is dan ook meteen wel een nadeel, de meubelen komen eerst een hele herfst en winter buiten te staan totdat je er gebruik van kan maken. Dat is wel iets om jezelf goed te realiseren!

 

Een andere factor waar je rekening mee moet houden is dat je natuurlijk wel graag meteen gebruik maakt van je set. Daarom is het dus ook in het voorjaar echt wel aan te raden om op tijd op pad te gaan zodat je zeker weet dat je jouw meubelen hebt van de zomer. De levertijden kunnen soms namelijk flink oplopen en het is erg jammer als je dan te laat bent en juist in de zomer nog niet van je meubelen kunt genieten.

 

Jouw nieuwe tuinmeubelen

 

Uiteindelijk is de keuze dus volledig aan jouzelf, waar kies je voor? Hecht je vooral veel waarde aan dat je meubelen er op tijd zijn en dat je er deze zomer al gebruik van kan maken, of kies je liever voor de beste prijs en vind je het dan ook niet erg om te wachten. Dit zijn uiteraard hele persoonlijke keuzes die iedereen op zijn eigen manier maakt. Waar je vervolgens voor kiest is helemaal afhankelijk van wat je zelf prettig vindt!

 

Maar als dan het moment komt dat jouw nieuwe tuinmeubelen geleverd worden dan is dit natuurlijk wel een heel fijn moment! Heerlijk genieten van de mooie meubelen waar je fijn gebruik van kunt gaan maken. Ook is het vaak erg fijn om het resultaat van je keuzes te zien. Want alles komt nu samen bij elkaar, de keuze voor de stijl, het materiaal en het soort tuinmeubel. Eindelijk kun je nu zien hoe dit in jouw eigen achtertuin tot zijn recht komt!

 

En het fijne is dat je er ook nog eens voor gekozen hebt om jouw tuinmeubelen op het juiste moment aan te schaffen, en of dit nu was op het moment dat je juist alle keuze had of op het moment dat je het meubel voor een fijne prijs kon kopen, het is altijd prettig en een succes!

 

Uiteindelijk kun je vooral heerlijk gaan genieten op jouw nieuwe tuinmeubelen die je tuin echt helemaal af en compleet maken!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »