{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het beste van de boerderij

  • Door Sanne
  • Wednesday 18 / 08 / 2021 0
Het beste van de boerderij

In ons land hebben we ontzettend veel boerderijen, deze bestaan ook al heel erg lang en worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Deze boeren bedrijven spelen dus al oneindig lang een belangrijke rol in onze maatschappij. Zo zorgen zij voor voedsel en zorgen ze daarnaast ook nog eens voor het behoudt van grote stukken groen in ons land wat zeker ook een belangrijk punt is.

 

Al in de vorige eeuw verbouwden de boeren voedsel en hier profiteerde dan de hele bevolking van. Tegen betaling of arbeid kon men dan verschillende gewassen afnemen, maar ook broden of stukken vlees. De boerderij speelde dus al snel een heel belangrijke rol in onze samenleving.

 

Vandaag de dag liggen veel van de producten die hun oorsprong op de boerderij vinden bij ons in de supermarkten die we bijna op iedere hoek van de straat wel kunnen vinden. En daarnaast worden de producten van de boerderij ook steeds vaker bij de boerderij zelf verkocht in een zogenaamde boerderij winkel. Deze manier van verkopen wint steeds meer terrein, mensen vinden het prettig om hun producten vers bij de boer te kopen en er op deze manier voor te zorgen dat ze zo gezond en vers mogelijke eten, zeker nu we allemaal steeds meer waarde aan onze gezondheid hechten zien we deze trend ontstaan.

 

Maar welke producten halen we dan eigenlijk allemaal bij de boerderij vandaan? En wat is hier het grote voordeel van? In deze blog vertellen we je alles over de beste boerderij producten zodat jij je ook helemaal thuis voelt in het boeren leven!

 

Verschillende soorten boerderijen

 

Er zijn in Nederland ontzettend veel boerderijen maar ook ontzettend veel verschillende soorten. Sommige boerderijen hebben zich in een product gespecialiseerd en andere in meer verschillende. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is in ieder geval dat ze verse producten produceren zonder allerlei geur kleur en smaakstoffen. Daarnaast gebruiken ze over het algemeen ook bijna geen bestrijdingsmiddelen en dus ben jij verzekerd van heerlijke verse voeding!

 

Een aantal van de verschillende soorten boerderijen die we in ons land kennen zijn een veeteelt bedrijf, hier wordt dus met name vee geteeld voor de vlees consumptie in ons land. Vaak gaat dit om koeien en varkens. Maar daarnaast hebben we ook nog het pluimvee teelt, hier worden met name kippen geteeld voor onze stukjes kip. En dan heb je daarnaast ook nog groenteteelt, en het woord zegt het eigenlijk al hier worden verschillende soorten groenten geteeld.

 

Al deze verschillende boerderijen zorgen dus voor verschillende soorten producten die wij vervolgens met zijn allen consumeren. Som eten we ze puur en soms vormen ze ook een bouwstof voor een ander product. Dit doen we dus al eeuwenlang en hier profiteren we met zijn allen van.

 

Doordat er zoveel verschillende soorten boerderijen zijn die allemaal een andere teelt hebben kunnen wij onszelf in dit land voldoende voorzien van verschillende soorten voedsel, en dat is wel een erg belangrijk gegeven!

 

Puur en eerlijk voedsel

 

De producten die van de boerderij afkomen zijn allemaal zogenaamde pure en eerlijke producten. Dit houdt in dat ze zonder allerlei bestrijdingsmiddelen geteeld worden en daardoor weet je dus als consument dat je gezonde producten eet.

 

Om die reden snappen wij dus ook wel dat steeds meer mensen hun producten rechtstreeks bij de boer vandaan halen in plaats van dat ze de gang naar de supermarkt maken. Dit heeft namelijk best wat voordelen, ten eerste ben je dan verzekerd van eerlijke en pure producten die onbewerkt zijn, er zijn geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en je proeft echt de pure smaak van de producten zoals ze bedoeld zijn! Daarnaast is het ook erg fijn om op deze manier de boer te steunen. Boeren hebben het tegenwoordig best zwaar in ons land en door rechtstreeks bij de boer te kopen help je ze een handje op weg!

 

De meest verse groenten

 

Maar welke producten zijn dat dan die vers van de boerderij af komen en waar we met zijn allen zo van kunnen genieten? Het is eigenlijk te veel om op te noemen maar we willen toch een paar groepen aan jullie laten zien!

 

Ten eerste heb je natuurlijk de verse groenten! Deze worden op de boerderij geteeld en vervolgens geoogst zodat wij ervan kunnen genieten. Denk dan bijvoorbeeld aan bloemkool, boerenkool, wortelen of broccoli deze komen allemaal uit onze eigen Hollandse bodem en smaken heerlijk vers en puur.

 

Maar wist je dat deze groenten ook nog eens boordevol goede vitamines zitten, ze zijn dus ook echt ontzettend gezond voor je! Daarnaast zijn dit groenten waar je ook nog eens allerlei kanten mee op kunt en die je op een makkelijke manier in allerlei gerechten kunt verwerken. Zo kun je er bijvoorbeeld een stamppot mee maken, maar je kunt ze ook roerbakken, maar zelfs rauw misstaan deze groenten niet. Werkelijk enorm veelzijdig dus en dat maakt ze waarschijnlijk ook zo populair!

 

Ontzettend fijn dus dat al die boeren in ons land deze mooie producten voor ons telen zodat we hier met zijn allen van kunnen genieten!

 

De lekkerste kazen

 

De een is er dol op en de ander moet er niets van hebben, dan hebben we het over kaas. Een product wat zelfs een handelsmerk is voor ons land! Tot ver over onze eigen landsgrenzen staan we bekend om onze kazen en wereldwijd worden ze dan ook vanuit ons land gekocht.

 

De kaas industrie is een industrie die zijn weerga niet kent en die al ongelofelijk lang enorm goed draait! Het leuke aan kaas is dat er zoveel verschillende soorten zijn, zo heb je jonge en oude kaas, pittige en zachte kaas en zelfs romige of rokerige kaas. De mogelijkheden zijn dus eindeloos!

 

En boeren kaas is het allerlekkerst! Gemaakt van de melk van de koeien die in het weiland staan, verser kan bijna niet. Het is overigens ook ontzettend leuk en leerzaam om te zien hoe ze kaas maken op de boerderij. Het hele proces vanaf de koe die gemolken wordt tot de kazen die liggen te rusten is werkelijk waar heel leerzaam interessant. En wist je trouwens dat hoe langer de kaas vervolgens ligt te rijpen hoe pittiger hij smaakt! Veel mensen houden dan ook veel van oudere kaas omdat deze vol van smaak is!

 

En ook kazen kunnen we in heel veel gerechten gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een lekkere pasta met geraspte kaas, of een kaas fondue. Maar ook gewoon zo vers uit het vuistje is een stukje kaas nooit verkeerd. We eten dan ook op heel veel verschillende momenten kaas en eigenlijk komt een lekker stuk kaas bij iedere maaltijd wel van pas!

 

Ook kun je kaas op veel verschillende manieren bereiden, zo kun je het zo eten, maar je kunt het ook bakken, grillen of smelten. Allemaal even lekker en de echte kaasliefhebber is er dan ook dol op!

 

Heerlijk verse melk

 

We hadden het net al even over de lekkerste kazen en deze worden natuurlijk gemaakt van melk. Maar melk zelf is ook een heerlijk product wat we zeker niet mogen overslaan. Het leuke aan melk is dat je het heel goed zo kunt drinken maar dat het ook de basis vormt voor heel veel anderen producten, kortom melk is een enorm veelzijdig product!

 

Voor veel mensen gaat er werkelijk waar niets boven een heerlijk glas verse melk! Maar melk wordt zoals we net al even aangaven dus ook in ontzettend veel andere producten gebruikt, eigenlijk zijn dat er zelfs te veel om op te noemen. Zo wordt melk vaak gebruikt bij allerlei producten die gebakken moeten worden, denk dan bijvoorbeeld aan koekjes en broodjes maar ook aan cake en taarten. Maar melk wordt ook gebruikt om kaas van te maken en vla en yoghurt en allerlei andere soorten zuivel producten. Melk is dus zeker wel een heel belangrijk product in onze maatschappij en zonder melk zouden we heel veel andere producten niet kunnen maken.

 

Maar voor veel mensen blijft het toch het allerlekkerst om een heerlijk glas verse melk te drinken. En wist je dat dit ook nog eens heel erg gezond voor je is. Melk bevat namelijk heel veel calcium en dit hebben we nodig om sterke botten te krijgen! Melk is dus wel degelijk heel belangrijk en je wil liever niet zonder!

 

Granen van het land

 

Ook zijn er ontzettend veel boeren die graan verbouwen, en dat is maar goed ook, want ook graan komt heel veel van pas in veel verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan brood, een product dat we zelfs allemaal dagelijks eten, het belangrijkste bestanddeel van brood is graan.

 

Maar ook wordt graan verwerkt in allerlei andere producten, denk bijvoorbeeld aan pasta, koekjes, brood en meer van dat soort producten. We gebruiken het dus ongemerkt heel erg veel en het is zelfs zo dat er vaak weinig producten te vinden zijn die geen granen bevatten.

 

In ons land hebben we dan ook veel boeren die graan verbouwen, simpelweg omdat er ook heel erg veel vraag naar is. Want ook de graan industrie is wederom een hele grote en belangrijke industrie in ons land.

 

Een stukje vlees

 

Ook al is het soms wat omstreden en eet lang niet iedereen een stukje vlees bij het avondeten, toch is ook dit een belangrijk product dat in ons land voorkomt van de boerderij. We onderscheiden in ons land vooral rundvlees of varkensvlees, en zo hebben we veel rundvee boerderijen en veel varkensboerderijen. Op beide worden varkens en koeien groot gebracht om daarna geslacht te worden voor vlees.

 

Tegenwoordig zijn echter wel steeds meer mensen vegetariër en begint de roep te klinken om minder vlees te eten. Het schijnt minder goed voor je gezondheid te zijn en veel mensen beginnen er dan ook de nadelen van in te zien. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het voor veel mensen niet goed voelt om vlees te eten omdat de dieren enkel voor de slacht groot gebracht worden. Dit is dan ook voor velen een reden om vegetariër te worden.

 

Maar toch zijn er nog voldoende mensen die wel vlees eten en vandaar dat het ook nog een grote industrie is in ons land. Wel zijn er veel regels rondom de omstandigheden waarin de dieren leven. Het dieren welzijn speelt hierin een belangrijke rol.

De boerderij als hoofd leverancier

 

Zoals je kunt zien komen er ontzettend veel producten die we in ons dagelijks leven gebruiken bij de boerderij vandaan. De boeren spelen dan ook een grote rol in onze huidige maatschappij en nemen voor een groot deel onze voedselvoorziening op zich. Van kaas tot brood en alles er tussen in voor een groot deel vindt het allemaal zijn basis in de boerderij.

 

En hoe fijn is het om deze producten rechtstreeks van de boer te kopen, zo zijn er geen geur, kleur en smaakstoffen toegevoegd en weet je zeker dat je zo puur en gezond mogelijk eet. Want zeker in de tijd van vandaag de dag waarbij mensen steeds meer met hun gezondheid bezig zijn is het erg belangrijk om ook zo gezond mogelijk te eten.

 

Door verse producten rechtstreeks bij de boer te kopen weet je zeker dat je gezonde en pure voeding binnen krijgt. Op deze manier zorg je dus goed voor jezelf en profiteer je ook nog eens van het beste wat de boerderij je te bieden heeft.

 

De boerderij speelt dus een belangrijke rol in onze samenleving en we zouden niet meer zonder kunnen. Het is fijn om te zien dat er zoveel mooie en vooral ook lekkere producten van de boerderijen afkomen die ook nog eens heerlijk smaken! Deze producten zijn eerlijk en puur en wat kunnen we daar toch van genieten!

 

Daarnaast is het natuurlijk ook enorm mooi om op deze manier de teelt in ons land in stand te houden en te genieten van alle verse producten die met veel liefde in onze eigen Hollandse klei bodem worden gekweekt. We mogen dan een klein landje zijn maar er komen toch echt wel de meest heerlijke producten uit voort! Waar een klein land al niet groot in is.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »