{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 15 augustus 2021

Het gebruik van hout in je tuin

Hout, een natuurlijk materiaal waar we heel veel kanten mee op kunnen. We gebruiken hout voor allerlei doeleinden, we maken er meubels van, bouwen er huizen van maar steken er ook de openhaard mee aan. Kortom hout is een echte duizendpoot die je op heel veel manieren kunt verwerken.

Ook in je tuin kun je ontzettend goed uit de voeten met hout, juist doordat hout een natuurlijk product is komt het in de tuin ontzettend goed tot zijn recht, daarnaast kun je hout ook nog eens erg goed bewerken dus je kunt er alle kanten mee op!

Je kunt hout gebruiken als onderdeel van een groter geheel maar ook op zichzelf staand kan hout een onderdeel van je tuin vormen. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos en met hout kun je ontzettend veel kanten op. Het gebruik van hout in tuinen is de laatste jaren dan ook enorm veel toegenomen. En uiteraard kenden we de houten tuinmeubelen ook veel langer maar hout wordt ook steeds vaker op andere manieren in een tuin toegepast en dat is toch echt wel een nieuwe ontwikkeling! Maar wel een hele logische ontwikkeling, het gebruik van hout heeft nu eenmaal heel veel voordelen en dit maakt het erg geschikt voor gebruik in een tuin. Wij snappen dus wel waarom hout zo populair is en waarom we het ook steeds meer in de tuinen terug zien!

 

Op allerlei manieren

Uiteraard kennen we allemaal wel houten tuinmeubelen, bijna iedereen heeft waarschijnlijk ook wel zelf een houten tuinmeubel in de tuin staan, of het nu gaat om een hele set of misschien enkel een bankje of een krukje we zien hout in ieder geval in heel veel tuinen terug.

Maar wist je dat je naast voor tuinmeubelen hout nog op heel veel andere manieren in je tuin kunt gebruiken? Het eerste wat dan vaak bij mensen op komt is het gebruik van hout voor een schutting en dat klopt natuurlijk ook, hout wordt vaak in een tuin gebruikt om een schutting van te maken. Maar dat niet alleen er zijn nog veel meer mogelijkheden, denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van hout om een tuinhuis of overkapping te bouwen, of het gebruik van hout voor een hekje of een afscheiding in de tuin, maar ook voor een omheining een tuinpad of een terras wordt steeds vaker hout gebruikt. En deze opties zijn toch nog een stuk minder bekend maar daarom niet minder de moeite waard! Al deze manieren zorgen er namelijk voor dat jouw tuin heel warm en gezellig aanvoelt want dat is namelijk het effect wat hout op je tuin heeft. Het zorgt voor een heel warm en gezellig gevoel.

Maar naast dat hout dus voor een warm en gezellig gevoel zorgt is het ook nog eens ontzettend praktisch, zo kun je het makkelijk bewerken en dus ook verwerken in allerlei bouw werken en is het ook nog eens vrij makkelijk te onderhouden! Wat wil je dus nog meer!

 

Een houten tuinhuis

Een tuinhuis in de tuin is toch vaak wel ontzettend handig. Er zijn vaak in een tuin zoveel losse spullen die rondslingeren en die je liever een fijn plekje geeft. Daarnaast heeft toch bijna ieder huishouden wel fietsen en gereedschap in huis en het is natuurlijk wel heel erg handig als je dit allemaal kwijt kunt in het tuinhuis. Zo heb je een plek waar je alles bij elkaar op kunt bergen en waar je spullen ook nog eens beschermd zijn tegen regen en wind!

Ontzettend prettig want op deze manier gaan je spullen dus ook een stuk langer mee! Zo zijn ze namelijk beschermd tegen allerlei invloeden van buitenaf en dat kunnen ze zeker wel goed gebruiken. Een tuinhuis is dus ontzettend handig en laten deze nu ook vaak van hout gemaakt zijn. En dat is eigenlijk ook helemaal niet zo vreemd. Doordat een tuinhuis van hout gemaakt wordt heb je namelijk veel keuze. Je kunt de vorm op deze manier helemaal samenstellen maar ook het formaat en de inhoud. Eigenlijk kun je door het tuinhuis van hout te maken het zo vormen dat het volledig naar wens is. En dat is dan meteen ook het grote voordeel van hout! Daarnaast zorgt het er wel ook voor dat je spullen heerlijk veilig en droog staan en laat dat nou net de bedoeling zijn!

 

Een overkapping

Een andere onwijs toffe toevoeging aan je tuin die we ook steeds meer terrein zien winnen is een houten overkapping! Een overkapping is dan ook zeker van grote meerwaarde aangezien je er veel plezier aan kunt beleven! Je kunt dan namelijk al snel lekker buiten zitten ook als er wat regendruppels vallen. Hierdoor maak je dus al snel veel meer gebruik van je tuin.

Maar ook als het aan het einde van de dag wat afkoelt heb je in de overkapping fijne beschutting en kun je toch net weer even wat langer buiten blijven zitten en dat is natuurlijk wel ontzettend fijn! Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen graag een overkapping in de tuin hebben staan en er dan vooral ook de voordelen van inzien als deze van hout is gemaakt!

En dat is dan ook meteen weer het voordeel! Als je overkapping van hout is gemaakt dan kun je hem volledig zelf vorm geven! Je kunt ervoor zorgen dat hij precies op het formaat is dat jij graag zou willen en vervolgens kun je hem helemaal vormen naar je wensen en dat blijft toch echt wel een heel fijn voordeel van hout. Op deze manier heb je dus een unieke overkapping die helemaal aan jouw wensen voldoet.

 

Een terras van hout

Misschien klinkt dit een beetje gek en weet je even niet wat je jezelf hierbij moet voorstellen. Dat is ook niet zo vreemd want deze manier van hout gebruiken in de tuin is dus pas de laatste tijd flink in opmars. Voorheen was het voornamelijk steen wat gebruikt werd voor een terras maar tegenwoordig zien we dat dus ook steeds meer met hout gebeuren.

Dit doet men dan met de zogenaamde houten vlonders, deze zijn natuurlijk al langer bekend. Deze vlonders kun je in verband met elkaar neer leggen zodat ze een fijn terras zullen vormen. Dit is ontzettend handig omdat je op deze manier dus een heel duurzaam terras hebt dat je dus ook weer helemaal op maat kunt maken. Daarnaast is het ook nog eens een voordeel van het hout dat het heel erg warm en gezellig oogt. Het geeft je terras dus gelijk heel erg veel sfeer en dat is natuurlijk iets wat je wel kunt gebruiken bij je terras!

Wel is het zaak om de houten vlonder goed te onderhouden. Zeker als ze dus bij een terras intensief gebruikt worden. Gelukkig zijn hier heel veel simpele manieren voor waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw terras in top conditie blijft en je er jarenlang plezier van kunt hebben. Een houten terras is dan ook een echte blikvanger van je tuin en doet zeker niet onder voor een terras van steen. Wij snappen dan ook zeker wel dat steeds meer mensen voor een houten terras kiezen het heeft immers flink wat voordelen!

 

Een tuinpad van hout

Als we denken aan een tuinpad dan zien we een pad met tegels of een pad met grind voor ons maar wist je dat er ook steeds meer tuinpaden van hout zijn? Waarschijnlijk moet je even nadenken over wat je jezelf daar nu precies bij voor moet stellen.

Eigenlijk is het heel simpel, net als bij een houten terras kun je dus ook bij een tuinpad gebruik maken van houten vlonder delen. Deze delen zijn ontzettend handig omdat je ze in allerlei vormen en maten kunt maken en op deze manier kun je dus een tuinpad helemaal naar je eigen wensen realiseren en dat is natuurlijk ontzettend handig!

Daarnaast heeft ook een houten tuinpad veel voordelen. Ten eerste kun je het pad dus heel erg makkelijk en snel vormgeven. Dit is natuurlijk ontzettend handig omdat je er op die manier voor kunt zorgen dat het pad perfect in je tuin past en aan al je wensen voldoet. Daarnaast is het net als bij een houten terras zo dat het er ontzettend warm en gezellig uitziet. Als jij dus een houten tuinpad tussen je gazon en je borders hebt lopen dan zorgt dit voor een heel warm en sfeervol geheel en dat is natuurlijk wel ontzettend leuk!

Ook een houten tuinpad moet je echter wel goed onderhouden maar als je dit op de juiste manier doet dan kun je er dus echt heel veel plezier van hebben! Op deze manier werkt het tuinpad voor jou en heb je er heel erg lang profijt van! Daarnaast is een houten tuinpad ook veel fijner voor kleine kinderen, ondanks dat de ondergrond nog steeds stevig genoeg is om over te wandelen en te fietsen doet het vallen toch een stuk minder pijn! Daarom is een houten tuinpad ook nog eens erg kindvriendelijk! Nog meer goede redenen dus om een houten tuinpad in je tuin te nemen!

 

Een houten ornament

Met hout kun je dus ontzettend veel kanten op, dat blijkt wel na het lezen van deze blog. Tot nu toe hebben we echter vooral laten zien hoe je hout in grote items in je tuin kunt verwerken, denk dan aan een schutting of een tuinhuis. Maar wist je dat je ook met kleinere elementen van hout in je tuin een heerlijke sfeer neer kunt zetten!

Zo kun je ook prachtige houten ornamenten in je tuin plaatsen die zorgen voor een heerlijke sfeer. Deze ornamenten geven eigenlijk direct een bepaalde sfeer aan je tuin en je kunt ze dan ook in alle soorten en maten aanschaffen. Al is het natuurlijk wel heel erg leuk om een ornament aan te schaffen wat helemaal bij de stijl van je tuin past. Zo zijn er brocante ornamenten te vinden, maar ook ornamenten die prima passen in een moderne stijl. Op deze manier kun je alle kanten op en kun je altijd wel een geschikt ornament vinden wat jouw tuin helemaal compleet maakt!

Daarnaast heb je dan ook een echte blikvanger in de tuin staan. Veel mensen zullen dan ook direct aangetrokken worden door het ornament en het zal ze opvallen. Op deze manier siert het dan ook echt je tuin en vandaar dat wij je dan ook zeker aanraden om een prachtig houten ornament in je tuin te plaatsen.

 

Het gebruik van hout in je tuin

Zoals je dus wel kunt zien kun je echt op heel veel manieren hout in je tuin verwerken. Je kunt hout gebruiken als basis in je tuin denk dan bijvoorbeeld aan een houten terras, of een houten tuinpad, maar ook een houten schutting of een houten tuinhuis of overkapping zagen we voorbij komen. Al deze items kun je prima van hout maken en op deze manier kun je er voor zorgen dat jouw tuin vol staat met items die ook echt bij je passen!

Het fijne is ook dat hout ontzettend veel voordelen heeft! Zo is het ten eerste een heel mooi product wat warmte en sfeer uitstraalt, maar daarnaast is het ook nog eens een product wat je erg makkelijk kunt bewerken en waar je dus allerlei kanten mee uit kunt. Doordat je hout zo fijn kunt bewerken zorgt het er ook voor dat je er veel profijt van hebt.

Als je vervolgens het hout in je tuin goed onderhoud kun je er ontzettend lang plezier van hebben! Voeg dus direct heel veel warmte en gezelligheid aan je tuin toe door op heel veel plekken voor een houten optie te kiezen! Dit is een keuze waar je zeker geen spijt van zal krijgen en waar je alleen maar heel veel van kan profiteren!

Kies dan ook bewust voor houten items die je vervolgens helemaal naar maat kunt maken zodat ze perfect in jouw tuin passen! Op deze manier maak je dus optimaal gebruik van hout in je tuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »