{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Het online kopen van een loungeset

  • Door Caitlin
  • Thursday 15 / 10 / 2020 0
Het online kopen van een loungeset

De aanschaf van een tuinset kan een belangrijke aankoop zijn. Zeker als je een tuinset zoekt die goed aansluit bij het ontwerp van je tuin en je interieur, zal je een zorgvuldige keuze willen maken en niet overhaast een beslissing willen nemen.

De aanschaf van een tuinset kan een belangrijke aankoop zijn. Zeker als je een tuinset zoekt die goed aansluit bij het ontwerp van je tuin en je interieur, zal je een zorgvuldige keuze willen maken en niet overhaast een beslissing willen nemen.

Een loungeset is een luxe tuinset, bestaande uit een loungehoekbank en lage loungetafel en/of voetenbank, eventueel aangevuld met een aantal fauteuils of loungekrukjes. Een loungeset is verkrijgbaar in vele verschillende designs en kleuren, waarmee je zowel een set kunt aanschaffen met een moderne uitstraling als een meer klassieke loungeset die bij een traditionele tuin of inrichting past. Met een loungeset koop je echt een blikvanger in je tuin, het is een soort tuinset die echt opvalt en je tuin een heel ander aanzien kan geven.

Aangezien tuinmeubelen tegenwoordig bij vele verschillende winkels worden verkocht, kun je uiteraard een aantal winkels afgaan om hun collecties van loungesets te vergelijken om tot een uiteindelijke keuze te komen. Als je er tegenop ziet op vele winkels langs te struinen om alle verschillende modellen te vergelijken kun je echter ook heel goed een loungeset online kopen, aangezien de meeste grote winkelketens een groot deel van hun collectie en de aanbiedingen op hun website, webshop of sociale media plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je de deur niet meer uit hoeft en je gewoon vanaf je smartphone of tablet een prachtige loungeset kunt bestellen en comfortabel aan huis kunt laten afleveren.

Webshops tuinmeubelzaken

Tegenwoordig heeft vrijwel elke grote winkelketen naast hun fysieke winkels in de centra van de grote steden en gemeenten ook een eigen webshop. Zo vind je ook veel van de grote tuinmeubelzaken online.
Tuinmeubelzaken zoals bijvoorbeeld AVH Tuinmeubelen Outdoor, Tuinmeubelshop.nl, Kees Smit, VanderGarde Tuinmeubelen en Buitenhof Tuinmeubelen, om er maar een aantal te noemen, hebben allemaal fysieke winkels en showrooms, maar verkopen daarnaast ook complete tuinsets en loungesets via hun online webshops.

Via hun webshops kun je eenvoudig filteren op het soort tuinmeubel dat je zoekt en ook op soorten loungesets. Als je bijvoorbeeld al weet dat je een teakhouten loungeset wilt aanschaffen, dan kun je dit in de webshops aangeven, zodat je alleen die loungesets te zien krijgt en daarmee snel een vergelijking kunt maken op basis van model, materiaal, afmeting en prijs.

Het voordeel is dat je de producten die je online hebt gezien ook in een van hun winkels kunt gaan bekijken voordat je besluit om te kopen. Zo heb je in ieder geval de gelegenheid om het materiaal en de afwerking van de loungeset eerst in het echt te zien en met name ook even te kunnen gaan proefzitten om het zitcomfort van de loungeset te testen voordat je de knoop doorhakt. Als je online bestelt, dan zie je de loungeset immers meestal pas zodra deze bij jou thuis wordt bezorgd. Je hebt dan weliswaar nog twee weken wettelijke bedenktijd, maar het is goed om in ieder geval te ervaren hoe comfortabel jouw nieuwe tuinset zal zitten. Je wilt immers het ongemak voorkomen om zo’n grote aankoop weer retour te moeten sturen.

Online tuinmeubelen outlets

Je kunt je loungeset ook kopen bij online tuinmeubelen outlets. Dit zijn grotendeels fysieke winkels, alhoewel er ook tuinmeubelen outlets zijn die alleen aan online verkoop doen en geen fysieke showroom hebben voor klanten. Bij tuinmeubelen outlets kun je loungesets vaak voor hele lage prijzen kopen, soms tot wel honderden euro’s goedkoper dan bij reguliere tuincentra of meubelzaken. Het gaat hierbij vaak om restpartijen van collecties van het voorgaande jaar, die door de komst van de nieuwe collectie tegen een gereduceerde prijs kunnen worden aangeboden. Hierdoor kun je er voor een aantrekkelijke prijs vaak al een complete loungeset aanschaffen. Als je geen loungeset met een vaste opstelling wilt, dan kun je hier ook terecht voor losse lounge-elementen, zoals loungebanken en –stoelen, en hockers (voetenbankjes).

Veel outlets, zoals Oude Wesselink, Latour Tuinmeubelen, Fonteyn en Spork Tuinmeubelen, beschikken over hun eigen website, waarop je een groot deel van de collectie kunt zien en vaak ook online kunt bestellen en laten bezorgen. Hierdoor hoef je in principe niet meer fysiek naar een van hun winkels of showrooms toe, alhoewel het bij de aanschaf van een volledige loungeset wel is aan te raden deze eerst in het echt te bekijken en te testen voordat je deze aanschaft. Het zitcomfort van een loungestoel of loungehoekbank is immers van een foto niet echt in te schatten. Om te voorkomen dat deze niet zit zoals je had verwacht kun je daarom beter langs de winkel gaan en even gaan proefzitten, zodat je een betere indruk hebt van het zitcomfort van een specifiek model loungebank of stoel dat je voor ogen hebt.

Online marktplaatsen

Tegenwoordig kunnen we vrijwel alles wat we wel en niet nodig hebben online aanschaffen. Er zijn de bekende online platforms als Amazon.com, Alibaba en in Nederland hebben we onder andere Bol.com, waarop je vrijwel alle denkbare producten nieuw kunt aanschaffen. Hier vind je ook een uitgebreide selectie aan tuinmeubilair, variërend van losse tuinstoelen of tafels, tot en met grote luxe loungesets en tuinaccessoires. Het voordeel van dit soort websites is dat ze doorgaans werken met betrouwbare leveranciers, waarvan de kwaliteit gewaarborgd is, maar omdat het aanbod elke dag toeneemt kun je ook wel eens de pech hebben een minder hoogwaardig product aan te schaffen. Echter kun je bij niet goed je geld meestal terugkrijgen binnen 30 dagen na aankoop.

Daarnaast zijn er ook de online marktplaatsen en veilingssites als Ebay en Marktplaats.nl, waarop je zowel tweedehands als nieuwe loungeset of losse loungemeubelen kunt krijgen. Besef wel dat je hier zowel van bedrijven als particulieren producten kunt kopen. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de verkoper voordat je geld overmaakt, zodat je er zeker van bent dat je de door jouw gekochte loungeset ook daadwerkelijk ontvangt.

Postorderbedrijven

Loungesets zijn daarnaast ook te verkrijgen via de websites van de bekende voormalige postorderbedrijven in ons land, zoals bijvoorbeeld Wehkamp en Otto. Waar deze bedrijven voorheen werkten met een huis-aan-huis verspreide product catalogus, vindt het merendeel van hun verkoop tegenwoordig online plaats. Ook deze bedrijven werken met bepaalde kwaliteitsgaranties en bieden bovendien een 30 dagen bedenktijd aan na aanschaf. Je kunt de producten gewoon thuis laten bezorgen of afhalen bij een PostNL Punt bij jou in de buurt.

Websites bouwmarkten en tuincentra

Bij de grote bouwmarkten en tuincentra kun je eveneens via hun websites uit hun collectie bestellen en thuis laten bezorgen. De meeste bouwmarkten maken nog gebruik van wekelijkse folders met daarin hun aanbiedingen, die je digitaal via hun website kunt bekijken, zodat je direct een overzicht hebt met hun laatste aanbiedingen op het gebied van tuinmeubelen.

Alhoewel de tuincentra zich voornamelijk richten op de inrichting van de tuin zelf en een groot aanbod aan groene planten, bomen en bloemen bieden, verkopen deze meestal ook hun eigen collecties aan tuinsets. Met name de grote ketens als Intratuin, Groenrijk of Boerenbond kunnen loungesets of losse loungemeubelen tegen aantrekkelijke prijzen bieden doordat ze groot inkopen. Je zult op hun websites dan ook mogelijk een complete loungeset tegen een mooie prijs kunnen vinden.

Veel tuincentra hebben bovendien tegenwoordig een afleverdienst, zodat je je aangekochte tuinmeubelen gewoon kunt laten thuisbezorgen, meestal tegen een lage vergoeding.

Websites van non-food retailers

Voor het kopen van een loungeset online kun je ook terecht op de websites van non-food retailers en woondiscounters zoals Blokker en Kwantum, die een grote variatie aan producten aanbieden voor de woning, waaronder in het zomerseizoen vaak ook tuinmeubilair. Hema biedt voornamelijk tuinaccessoires aan zoals verlichting, barbecues en parasols.

Kwantum is een winkel die zich meer richt op de gehele inrichting van de woning tegen kortingsprijzen, dus je vindt in hun webshop niet alleen tuinmeubelen, maar voornamelijk ook meubels en woonaccessoires voor in huis tegen aantrekkelijke prijzen. Zo worden er dan ook vaak goedkope tuinmeubelen aangeboden via de Actiepagina op hun website, waarmee je op de aanschaf flink kunt besparen. Je vindt hier bijvoorbeeld (kleine) tuinsets vanaf zo’n honderd euro of losse tuinstoelen voor net iets meer dan een tientje. Woon-discounter.nl is een online aanbieder die voor particulieren alleen via online verkoop hun meubels en accessoires aanbiedt. Klanten kunnen via de website bestellen en de tuinmeubelen worden vanuit het landelijke distributiecentrum in Breda bezorgd. Voor zakelijke klanten is er wel de mogelijkheid een showroom te bezoeken.

Grote online retailers

In Nederland hebben we ook toegang tot een aantal grote online Retail platforms. Er zijn de bekende online platforms als het Amerikaanse Amazon, Chinese Alibaba en we hebben we natuurlijk ons eigen Bol.com, waarop je vrijwel alle denkbare producten nieuw kunt aanschaffen. Op deze platforms vind je ook een selectie aan tuinmeubilair, variërend van losse tuinstoelen of tafels, tot en met grote luxe loungesets en tuinaccessoires. Het voordeel van dit soort websites is dat ze doorgaans werken met betrouwbare leveranciers, waarvan de kwaliteit gewaarborgd is, maar omdat het aanbod elke dag toeneemt kun je ook wel eens de pech hebben een minder hoogwaardig product aan te schaffen. Echter kun je bij niet goed je geld meestal terugkrijgen binnen 30 dagen na aankoop.

Marktplaats.nl en veilingsites

Voor het kopen van een loungeset online kun je uiteraard ook overwegen om deze tweedehands aan te schaffen. Dit kan via diverse online marktplaatsen en veilingssites, zoals Marktplaats.nl of eBay, waarop je zowel tweedehands als nieuwe tuinsets of losse tuinmeubelen kunt krijgen. Je dient hierbij wel goed op de betrouwbaarheid van de verkoper te letten, aangezien hier zowel bedrijven als particulieren producten op aanbieden. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de verkoper voordat je geld overmaakt, zodat je er zeker van bent dat je het gekochte tuinmeubilair ook daadwerkelijk ontvangt. Bovendien zal je bij aanschaf van een loungeset van een particulier zeker even willen kijken hoe deze er in het echt uitziet, voordat je tot aankoop overgaat. Houd er wel rekening mee dat je bij het aanschaffen van een groot product als een tuinset of loungeset meestal wel zelf voor transport zult dienen te zorgen om de loungeset op te halen bij de verkoper, waardoor er mogelijk nog extra kosten voor het huren van bijvoorbeeld een bestelbus bij kunnen komen.

Koop op afstand

Het kopen van een product via internet wordt gezien als een koop op afstand, omdat er geen persoonlijk contact plaatsvind met een verkoper zoals dat in een winkel wel gebeurd. Met het doen van een aankoop via internet dien je rekening te houden met je rechten als koper. Deze verschillen ten opzichte van het doen van een aankoop in een fysieke winkel.

Aangezien je meestal geen persoonlijk contact met een verkoper hebt via internet, zijn er een aantal extra rechten bij de aanschaf van bijvoorbeeld een loungeset. Zo is er een wettelijke bedenktijd, waarbinnen je van de aankoop kunt afzien. Deze tijd is ingesteld, omdat je het aangekochte artikel immers niet hebt kunnen zien voor de aankoop. Wettelijk is deze bedenktijd 14 dagen, maar het kan zijn dat de verkoper een langere bedenktijd geeft van bijvoorbeeld 30 dagen. Dit betekent dat je binnen de bedenktijd het gekochte tuinmeubel zonder opgaaf van redenen weer kunt terugsturen als je er bijvoorbeeld niet tevreden mee bent of van de aankoop wilt af zien.

De verkoper is daarnaast verplicht om je als koper via hun website te informeren over de bedenktijd en hoe je eventueel een aangekochte tuinset of tuinmeubelen terug kunt sturen als je van de aanschaf af wilt zien. Verder dient de verkoper duidelijk te vermelden of eventuele kosten voor het terugsturen voor jouw rekening zijn dan wel worden vergoed door de verkoper.

Doe wat vooronderzoek bij online aankopen

Aangezien er wel wat risico’s kleven aan het kopen van een loungeset online, is het goed om wat vooronderzoek te doen om zeker te weten dat je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt. Bekijk dan ook goed hoe de reputatie van een website en specifieke verkoper is, voordat je tot aankoop overgaat. Het beste is dan ook voor de aanschaf van hoog geprijsde loungesets te kiezen voor een gerenommeerde tuinmeubelwebsite of online aanbieder, zodat je er zeker van bent dat je een hoogwaardig product zult ontvangen en bovendien beschermd bent tegen eventuele schade aan het product dat je geleverd krijgt en je geld terug kunt krijgen indien de loungeset niet aan jouw verwachtingen voldoet.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »