{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het schoonmaken van een parasol

Het schoonmaken van een parasol

Het schoonmaken van een parasol

Veel personen kunnen tijdens de warme zomermaanden heerlijk in de tuin vertoeven, dankzij een parasol. De parasol houdt de krachtige zonnestralen tegen, waardoor het comfort verbeterd wordt. Een parasol heeft echter te maken vele invloeden. Dat geldt voor de Uv-straling van de zon, maar ook bijvoorbeeld de wind en de regen. Hierdoor kan het na verloop van tijd voorkomen dat het doek van de parasol er viezig uit begint te zien.

Het schoonmaken van je parasol is dan ook een taak die wij je absoluut aan raden. Door het schoonmaken van je parasol kan je de levensduur verlengen. Bovendien ziet je parasol er dan altijd netjes uit en dat is ook iets waard.

Doek schoonmaken

De eerste stap is om regelmatig het doek schoon te maken. Haal bijvoorbeeld bladeren van het doek af; dat geldt ook voor ander vuil en stof. Dit kan bijvoorbeeld met een bezem of met een doekje. Wees hier wel voorzichtig mee!

Vervolgens kan je het doek ook met een spons of zachte borstel schoonmaken. Let er hierbij wel op dat elke parasol een beschermlaag heeft. Als je te hard over het doek heen gaat schrobben, kan je deze beschermlaag verwijderen of beschadigen. Maak daarom het doek met een zachte spons of borstel schoon en doe dit met beleid.

Als je het doek van een parasol schoonmaakt, is het gebruik van een tuinslang aan te raden. Je kan het doek even goed nat spuiten en vervolgens kan je de zachte spons of borstel gebruiken. Let op: gebruik geen hogedrukspuit. De hogedrukspuit kan er ook voor zorgen dat de bovenste beschermlaag aangetast wordt.

Laten drogen

Het is vervolgens een kwestie van het laten drogen van het doek. Je kan de parasol simpelweg in de zon neerzetten, waardoor het doek vanzelf gaat drogen. Als het doek eenmaal opgedroogd is, kan je weer genieten van een heerlijk schone parasol.

Frequentie van schoonmaken

We willen je aanraden om het doek van een parasol met enige frequentie schoon te maken. Op die manier houd je het doek in de optimale conditie. Het voordeel hiervan? Je kan veel langer genieten van een prachtige en schone parasol. Bovendien is het schoonmaken van een parasol geen hogere wiskunde. Nee, je moet er enkel een beetje tijd aan besteden.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »