{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 23 januari 2023

Het verwerken van kleurvakken in je tuin

Het toevoegen van meer kleur aan de tuin is de wens van veel mensen. Vaak gebeurt dit echter stapsgewijs en in kleine vorm. Doormiddel van accessoires of bloemen en planten proberen mensen vaak wat sfeer en kleur aan hun tuin toe te voegen met een gezellig en sfeervol resultaat. Dit zijn dan ook de meest gangbare manieren voor het toevoegen van kleur in je tuin. Maar er zijn nog veel meer fijne manieren. Deze manieren zijn wellicht minder bekend maar minstens zo leuk.

 

In deze blog gaan wij je een manier laten zien die er wat ons betreft uitspringt. Op deze manier voeg je dan ook makkelijk en snel wat kleur toe aan je tuin waardoor je een heel mooi en bijzonder geheel krijgt. Het leuke aan deze manier is dat het ook wat aparter is waardoor je dus echt een bijzonder eind resultaat krijgt. Ook is het zo dat je iedere kleur kan kiezen die je maar wens voor dit project zo kun je het dus volledig naar wens maken.

 

We gaan je in deze blog namelijk vertellen hoe je kunt werken met kleurvakken en hoe je deze vervolgens ook kunt verwerken in je tuin. Lees dus snel met ons mee en leer alles over kleurvakken in je tuin en de toepassing ervan.

 

Heel veel kleur in je tuin

 

We kunnen wel stellen dat de meeste mensen toch wel houden van wat kleur in de tuin. Dit is ook helemaal niet zo verwonderlijk met kleur in de tuin kun je namelijk een heleboel bereiken. Ten eerste zorgt kleur in de tuin ervoor dat je makkelijk en snel een bepaalde kleur toe kan voegen maar ook kun je met kleur er bijvoorbeeld voor zorgen dat een tuin optisch groter oogt, of lichter bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk heel erg handig en fijn en daarom alleen al komt kleur vaak heel erg goed van pas in je tuin.

 

Met kleur in de tuin is het dan ook vooral heel leuk om hier goed over na te denken. Welke kleuren vindt je mooi? Welke kleuren passen bij de rest van je tuin? Welke sfeer zie je graag terug in je tuin en wat kunnen kleuren hierbij betekenen. Meer dan genoeg verschillende manieren dus om kleuren aan je tuin toe te voegen en om er dus mee uit de voeten te kunnen.

 

De mate waarin je kleur aan je tuin toevoegt is natuurlijk heel persoonlijk. Dit verschilt dan ook vaak enorm. Ook heeft dit vaak te maken met het doel waarmee je graag kleur naar je tuin toe brengt. In ieder geval kunnen we wel stellen dat kleur altijd een goed idee is.

 

Het werken met kleurvakken

 

Als we het dus hebben over kleur toevoegen aan je tuin dan kun je jezelf natuurlijk ook vast wel voorstellen dat hier ongelofelijk veel manieren voor zijn. Dit is heel erg prettig want zo kun je dus heel erg goed kiezen voor een manier die bij je tuin past.

 

Vaak zien we dat mensen voor de meest veilige optie kiezen en dat is kleur toevoegen doormiddel van accessoires. Op deze wijze kun je snel en gemakkelijk wat meer kleur aan je tuin toevoegen maar dit ook net zo snel en makkelijk weer veranderen of zelfs verwijderen en juist dat is dus heel erg handig en makkelijk!

 

Maar er zijn natuurlijk meer manieren om kleur aan je tuin toe te voegen. Zo kun je dit bijvoorbeeld ook prima doen door met groen te werken in je tuin. Als je bijvoorbeeld bloemen of planten een mooi plekje in je tuin geeft heb je vaak ook al snel en makkelijk aardig wat kleur te pakken. En ook dat zorgt dus voor heel wat sfeer en gezelligheid. Hierbij is het natuurlijk wel zo dat je aan bepaalde kleuren vast zit en dat je hier niet zo makkelijk verandering in aan kunt brengen maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn.

 

En wat dacht je van gekleurde tegels in de tuin, of een kleurtje op de kozijnen van je tuinhuis of je schutting. Dit is wel iets gewaagder en iets wat dus ook minder vaak gedaan wordt maar daarom niet minder handig en fijn. Ook dit geeft dus direct veel sfeer en kleur aan je tuin waar je optimaal van genieten kunt.

 

En dan hebben we natuurlijk de kleurvakken nog. Dit is dus een manier die vrij nieuw is en nu enorm in opkomst is. En niet geheel zonder reden. Het is namelijk een ontzettend fijne manier om voor wat kleur in je tuin te zorgen en je hebt dan ook in een oogwenk veel sfeer te pakken. Daarnaast past het eigenlijk in iedere stijl tuin en komt het overal goed tot zijn recht. Vaak denkt men ten onrechte dat het vooral de moderne tuin is waar je het beste met kleurvakken werken kunt maar niets is dus minder waar.

 

Zoals je ziet zijn er dus heel wat verschillende manieren waarop je kleur aan je tuin toe kunt voegen en al die verschillende manieren hebben zo hun eigen eigenschappen. Het is dan ook zeker weten een feestje om hiermee aan de slag te gaan en om zo dus voor kleurvakken te kiezen die je tuin helemaal af maken.

 

Hoe zien kleurvakken er precies uit

 

De gedachte achter de kleurvakken is eigenlijk heel erg simpel. Het gaat er dus om dat je met verschillende kleuren vakken maakt in verschillende afmetingen en verhoudingen en dat je die dus ergens een plekje geeft in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld op je schutting heel makkelijk werken met kleurvakken door deze op je schutting aan te brengen. Maar ook kun je prima een blinde muur in je tuin versieren met wat prachtige kleurvakken. En dan hebben we natuurlijk de tegels in je tuin nog. Er zijn heel veel verschillende tegels in verschillende kleuren en vormen te vinden, ook hier kun je dus heel makkelijk en handig een mooi kleur vak mee realiseren of zelfs verschillende kleurvakken.

 

Maar ook op andere manieren kun je kleurvakken aan je tuin toevoegen. Zo kun je deze vakken bijvoorbeeld een prima plekje geven op een canvas. Veel mensen vinden het dan ook erg leuk om een tuinposter te realiseren met verschillende kleurvakken erop en deze vervolgens een plekje te geven ergens in de tuin.

 

Kortom een kleurvlak is dus een vak in een bepaalde kleur wat vervolgens ergens een plekje in je tuin kan krijgen waar het helemaal tot zijn recht komt.

 

Passend bij verschillende stijlen

 

Ook al lijkt het op het eerste oog wellicht niet zo toch is het zo dat een kleur vak past bij heel erg veel verschillende stijlen. Zo zijn er verschillende stijlen te vinden die waarbij je ieder op een andere manier de kleur vakken toe kan passen voor ook steeds weer een ander resultaat!

 

Als je bijvoorbeeld de brocante stijl neemt zou je wellicht niet zo snel aan kleurvakken denken. Toch komen ze hier ook prima tot hun recht. Zo kun je in een brocante tuin de kleurvakken namelijk heel recht houden en als langwerpige rechthoeken in een rustige kleur aan je tuin toevoegen. Op deze manier oogt het juist heel erg chique en stijlvol en dat is natuurlijk een feestje.

 

Maar ook kan het zo zijn dat je er bijvoorbeeld voor kiest om een hele moderne sfeer in je tuin te hebben. Ook hier kun je dan weer veel kanten mee op. Zo kun je bij een moderne sfeer heel goed gebruik maken van kleur vakken in veel verschillende kleuren en afmetingen en er zo dus ook een heel sfeervol geheel van maken! Ook dit is echt een feestje en zorgt voor heel erg veel sfeer en gezelligheid in je tuin maar vooral benadrukt het dus heel erg goed de moderne stijl van je tuin die je dus graag wil weergeven.

 

En als je een hele speelse en kleurrijke invulling van je tuin wil hebben dan zit je met de kleur vakken natuurlijk helemaal gebakken. Heel veel verschillende kleurvakken in allerlei verschillende kleuren vormen dan ook een bont geheel en zorgen voor veel speelsheid in je tuin.

 

Het is dus wel duidelijk dat al deze kleur vakken prima passen bij verschillende stijlen in een tuin. Je kunt er dan ook heel erg veel kanten mee op en op die wijze het plaatje in je tuin compleet maken. De kleur vakken kunnen enorm veel toevoegen aan je tuin en dat is natuurlijk precies wat jij graag zou willen zien!

 

Stem de vakken op elkaar af

 

Als je gaat werken met kleur vakken in je tuin is een ding heel belangrijk. En dit geld eigenlijk voor iedere tuin maakt niet uit welke stijl je hebt in je tuin. Zorg er namelijk altijd voor dat je de kleurvakken goed op elkaar afstemt. Alleen zo krijg je dan ook het beste resultaat en zorg je voor veel sfeer in je tuin.

 

Als je de vakken namelijk goed op elkaar afstemt dan blijft alles ook in balans en juist dat is zo fijn en zorgt voor een heel mooi en evenwichtig geheel. Je wil natuurlijk graag het gevoel hebben dat het hele plaatje klopt als jij je tuin in stapt en dat is dan ook vooral het geval als alles bij elkaar past en goed op elkaar is afgestemd.

 

Dit betekent overigens niet dat alle kleur vakken ook per definitie dezelfde kleuren moeten hebben. Wel betekent het dat het belangrijk is om goed te kijken of de vlakken en de kleuren bij elkaar passen en dus op elkaar afgestemd zijn en een geheel vormen voor het mooiste resultaat.

 

Het verwerken van kleurvakken in je tuin

 

Kleurvakken zijn zoals je ziet een enorm fijne aanwinst voor je tuin. Er zijn weinig andere manieren van kleur aanbrengen die bij zoveel verschillende soorten en stijlen tuinen passen en die daarnaast ook nog eens zo veel sfeer en gezelligheid toevoegen. Daarnaast is het ook een wat meer aparte manier die je nog minder vaak ziet dus ook als je echt wat speciaals in je tuin wil hebben ben je met kleur vakken aan het goede adres.

 

Het leuke aan de kleurvakken is dus ten eerste dat je verschillende kleuren hebt maar ook dat je al deze verschillende kleuren weer allemaal op verschillende manieren aan je tuin toe kan voegen. Hierdoor kun je de kleur vakken dus altijd heel makkelijk en snel aanpassen aan de stijl van je tuin. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om te werken met heel veel verschillende kleuren die je zo allemaal op elkaar afstemt en zo alsnog samen een geheel laat vormen.

 

Kleur is natuurlijk heel erg belangrijk in je tuin en heeft dan ook verschillende functies. Ten eerste zorgt het ervoor dat je kunt werken aan warmte, sfeer en gezelligheid in je tuin. Maar daarnaast zorgt het er ook voor dat je met kleur een bepaalde stijl in je tuin neer kunt zetten. En vergeet vooral de optische effecten van kleur niet. Zo kun je met kleur een ruimte bijvoorbeeld groter laten lijken of lichter. Zo zie je dus maar dat je kleur op veel verschillende manieren in kunt zetten in je tuin allemaal met een sfeervol en gezellig resultaat.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »