{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe bespaar je kosten op de inrichting van je tuin

  • Door Sanne
  • Tuesday 03 / 08 / 2021 0
Hoe bespaar je kosten op de inrichting van je tuin

In een vorige blog hebben we je al laten zien hoe je enorm veel kosten kunt besparen op de aanleg van je tuin. Vooral door het gebruik van een aantal slimme tips kun je hier namelijk enorm veel geld besparen en de kosten enorm dempen. We weten allemaal dat de aanleg van een tuin flink in de papieren kan gaan lopen en het is dan natuurlijk wel heel fijn als je deze kosten een beetje in de hand kunt houden en daardoor meer budget over kunt houden voor de inrichting van je tuin

 

Want ook dit is anders een flinke kostenpost. De inrichting van je tuin kan namelijk net als de aanleg van je tuin flink in de papieren gaan lopen. Zeker als je alles helemaal naar wens wil maken en je alles tot in de puntjes wil verzorgen. En net als bij de aanleg van je tuin zijn het ook hier vaak weer de kleine dingen waar je wellicht geen rekening mee had gehouden die zo enorm in de papieren gaan lopen.

 

Eigenlijk is dit bij iedere klus of verbouwing wel het geval, mensen vergeten enorm vaak hoeveel kosten er nog in de kleine dingen gaat zitten die toch echt wel noodzakelijk zijn. Het is dan ook vaak vooral al die kleine dingen bij elkaar die uiteindelijk voor een flink prijskaartje kunnen zorgen. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen dus daarom geven wij je ook een aantal slimme tips om te besparen op de inrichting van je tuin. Zodat ook jij deze helemaal naar wens kunt maken zonder de hoofdprijs te betalen!

 

Een goed plan om mee te beginnen

 

Net als bij de aanleg van je tuin begint het bij de inrichting van je tuin ook allemaal weer met een goed plan. Ten eerste is het dus zaak om eerst goed te bedenken wat je allemaal in je tuin zou willen plaatsen en hoe je graag zou willen dat de inrichting eruit komt te zien. Het is enorm belangrijk om dit eerst allemaal op een rijtje te zetten zodat je een leidraad hebt. Vervolgens kun je namelijk aan de hand van dit plan een begroting gaan maken en alles in orde maken.

 

Het plan is dus de basis van alles en om die reden ook enorm belangrijk. Net als bij de aanleg van een tuin begint het plan voor de inrichting van je tuin ook altijd met een lijstje met wensen, het is ten eerste dus altijd heel erg belangrijk om in kaart te brengen welke wensen je hebt en om vervolgens te kijken of deze ook te realiseren zijn.

 

Ga er eens goed voor zitten en kijk een goed om je heen in je tuin. Welke wensen heb je voor de inrichting ervan. Hoe ziet jouw droomtuin eruit en wat is jouw ideale plaatje? Breng dit allemaal in kaart zodat je vervolgens goed aan de slag kunt! Als je namelijk dit plan op papier hebt kun je het gaan uitvoeren en een budget gaan bepalen maar dat is natuurlijk de volgende stap.

 

Meten is weten

 

Als je een wensenlijstje hebt gemaakt dan is het vervolgens natuurlijk ook wel heel handig om te weten of al deze wensen haalbaar zijn. Een lijst je maken is een ding maar ook kijken of alles in je tuin zou gaan passen is natuurlijk de tweede stap. En deze stap is enorm belangrijk!

 

Het is namelijk erg slim om nu eerst te gaan meten zodat je precies weet welke ruimte je tot je beschikking hebt. Vervolgens kun je dan de wensen die je hebt gaan indelen in de ruimte. Je kunt dit precies doen door overal de maten van te gebruiken zodat je zeker weet dat alles gaat passen en je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Het zou namelijk enorm vervelend zijn als je allerlei mooie meubelen en items hebt uitgezocht om je tuin een mooie look te geven en als deze dan vervolgens niet gaan passen. Vandaar dat we ook altijd eerst aanraden om goed te meten zodat je precies weet wat je allemaal nodig hebt en of het ook gaat passen in je tuin.

 

Aan de hand daarvan kun je dus een definitieve lijst opstellen waarbij je heel precies in kaart kunt brengen wat je allemaal nodig hebt. Dit kan je vervolgens enorm helpen om een goede begroting te maken zodat je ook goed weet aan welk budget je jezelf moet houden!

 

De begroting

 

En dan is het zover, het is tijd om een begroting te gaan maken. Als het goed is weet je nu wat je allemaal nodig hebt en wat je graag zou willen plaatsen in je tuin om de inrichting van je dromen te realiseren. Daarnaast is het ook zo dat je ook hebt gekeken naar de maten dus je weet nu ook tot in detail welke meubelen er in je tuin gaan passen.

 

Dit is een belangrijk detail want als meubelen in maat verschillen kunnen ze vaak ook in prijs enorm verschillen. Zo kan het meubel dat jij op het oog hebt in de maat die jij graag zou willen hebben ineens een stuk duurder zijn en dat is natuurlijk niet zo prettig.

 

Vandaar dat het heel fijn is om eerst alle feiten op een rijtje te hebben zodat je vervolgens een kloppende begroting kunt maken waar je jezelf ook goed aan kunt houden, je hebt nu alles goed in kaart gebracht en dit zal enorm helpen om vervolgens een tuin in te richten die aan al je wensen zal voldoen.

 

Goed om je heen kijken

 

Als je een aantal items voor de inrichting van je tuin op het oog hebt dan is het ten eerste zaak om goed om je heen te kijken. Op deze manier kun je jezelf er namelijk van verzekeren dat je de laagste prijs voor de producten betaald. De prijs kan soms namelijk enorm verschillen bij leveranciers, en het loont dan ook echt enorm de moeite om goed om je heen te kijken en te zoeken tot dat je de laagste prijs kunt vinden! Op deze manier weet je dan ook zeker dat je niet teveel betaald.

 

Veel mensen zoeken een bepaald item en zodra ze het gevonden hebben zoeken ze niet verder meer maar kopen ze het en dit is echt ongelofelijk zonde. Juist als je namelijk even de moeite neemt om wat verder te zoeken kun je namelijk soms zien dat het enorm veel geld scheelt en kun je dus ook soms echt een flink bedrag besparen! En zeg nou eerlijk, wie wil dat nu niet!

 

Het loont dus zeker om eerst even goed te zoeken voordat je tot de aankoop van items over gaat. Op deze manier ben je verzekerd van de beste prijs en blijft er dus ook weer meer budget over voor de andere artikelen op je lijstje!

 

Een goedkopere optie

 

Als het gaat om de inrichting van je tuin dan kun je soms ontzettend veel leuke plannen hebben, vaak horen er bij deze plannen ook allerlei items en die kunnen soms flink in prijs oplopen. Het is namelijk soms zo dat je een aantal meubelen ziet of decoratie stukken waar je helemaal weg van bent. Deze kunnen alleen soms ontzettend duur zijn, zeker als ze van een bepaald merk of designer afkomstig zijn. 

 

Maar wist je dat als je een beetje goed zoekt je deze items soms ook echt een stuk goedkoper kunt vinden? Vaak worden populaire items van merken en designers ook nagemaakt in een goedkopere versie. Er is dan ook vaak helemaal niks mis mee om deze aan te schaffen en zo flink wat budget te besparen. Het fijne is dan ook meteen dat je vaak helemaal niet inlevert op kwaliteit, het enige wat er soms mist is een merkje maar het is maar net hoe belangrijk je dat vindt, veel mensen vinden het toch niet belangrijk genoeg om daar honderden euro’s meer voor te gaan betalen.

 

Geef tweedehands een kans

 

Een andere goede optie om aan mooie items voor de inrichting van je tuin te komen is het zoeken naar tweede hands opties. Veel mensen denken hier vaak niet zo goed over na of zijn hier niet zo in thuis. Maar wist je dat je onwijs veel mooie items tweede hands kunt vinden die echt nog in prima conditie zijn en soms enkel een schoonmaakbeurt nodig hebben. Deze items zijn vaak wel enorm goedkoop en kosten echt maar een fractie van het artikel wat je eigenlijk op het oog hebt.

 

Je bent dus in principe een dief van je eigen portemonnee als je kiest voor een nieuw en duur item terwijl je het dus ook veel goedkoper kunt krijgen! Het is alleen jammer dat er vaak een beetje het beeld bestaat dat tweede hands items altijd lelijk en stuk zijn, dit is namelijk echt niet het geval, tegenwoordig zijn de tweedehands items namelijk vaak in zo een goede staat dat ze wel als nieuw lijken.

 

Dit heeft alles te maken met de wegwerpmaatschappij waarin we vandaag de dag leven. Mensen kiezen al snel weer voor iets nieuws en zijn ook vrij snel op iets uitgekeken, ze schromen er dan ook niet om dan weer wat nieuws aan te schaffen en het vorige item wordt dan alweer voor een prikkie te koop aangeboden. Op deze manier kunnen mensen met wat minder geld daar heel fijn van profiteren. Zij kunnen dus echt voor een kleine prijs een mooi item aanschaffen! Dat wil je natuurlijk niet missen. Er zijn dus verschillende website waarop deze tweedehands items worden aangeboden maar het loont vaak ook om eens een kijkje bij de kringloop winkel te nemen en te kijken wat ze hier allemaal hebben staan.

 

Creatief denken

 

De beste manier om geld te besparen is om creatief te denken. Koop dus niet het eerste het beste maar verdiep je in wat er allemaal mogelijk is. En denk ook een beetje buiten de lijntjes, kijk vooraf wat je allemaal mooi vindt en wat je graag zou willen hebben en ga daarna op zoek naar manieren om dit ook aan te kunnen schaffen. 

 

Deze creativiteit kan je dus een heleboel geld besparen en dat is natuurlijk wel zo prettig, daarnaast is het ook erg leuk en leerzaam om op deze manier dus allerlei creatieve manieren te leren om aan je spullen te komen!

 

Geld besparen op de inrichting van je tuin

 

Zoals je dus kunt zien kun je ook met de inrichting van je tuin flink wat geld besparen, ook hier gaat het vooral om het maken van slimme keuzes en om het goed om je heen kijken. Niet het eerste het beste artikel aanschaffen maar eerst even goed kijken of er misschien ook andere opties zijn voordat je tot de aankoop overgaat. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je items koopt waar je de beste prijs voor betaald.

 

Zeker als je werkt met een budget is dit wel heel erg handig. Je wil namelijk niet over je budget heen gaan en de beste prijs betalen. Maar met een aantal slimme tips kun je dus ook zorgen voor een prachtige inrichting van je tuin! Een inrichting die aan al je wensen voldoet. Eigenlijk kom je er dan ook achter dat door een aantal slimme tips te gebruiken je helemaal geen keuzes hoeft te maken maar de inrichting van je dromen volledig te realiseren is.

 

En dat is uiteindelijk natuurlijk waar het allemaal om draait, het realiseren van de inrichting van je domen. Een inrichting waar je veel plezier aan kunt beleven en waar je helemaal blij mee bent! En dat enkel door een beetje slim denken en je creativiteit te gebruiken! Op deze manier is eigenlijk alles mogelijk!

 

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »