{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe geniet je in de tuin met regen

  • Door Roos
  • Friday 20 / 08 / 2021 0
Hoe geniet je in de tuin met regen

Het is heel simpel om lekker van je tuin te genieten als het mooi weer is. Met een zonnetje ziet alles er nu eenmaal een stuk beter uit en de zon zorgt er ook al snel voor dat je buiten lekker comfortabel kunt verblijven. Het zonnetje voelt warm aan op je lichaam en daarnaast kun je ook genieten van de warmte om je heen.

Ook merk je vaak dat je met een zonnetje en lekker weer ook veel sneller naar buiten gaat dan wanneer het regent of bewolkt is. En dit is eigenlijk heel erg zonde want ook als het bewolkt is of zachtjes regent kan de temperatuur in ons land zeker in de zomer nog heel erg aangenaam zijn! Het is dan natuurlijk erg jammer dat je dan niet meer kunt profiteren van het heerlijke weer en dat je verplicht binnen blijft zitten. En het is ook nog eens helemaal niet nodig want wist je dat je ook met regen prima kunt genieten van je tuin en het buiten leven! Wel is het natuurlijk zo dat je dan eventueel wat aanpassingen aan je tuin aan moet brengen of moet zoeken naar mogelijkheden.

Het belangrijkste is dus in principe niet het feit of het droog of regenachtig is maar het feit of de temperatuur aangenaam genoeg is om buiten te verblijven! Als dit het geval is dan kan het namelijk heel erg lekker zijn om lekker buiten te zijn! En ook met regen of bewolking kun je prima profiteren van de voordelen die het biedt om lekker in de buitenlucht te zijn en misschien zelfs nog wel meer want het is ontzettend gezond als er net een regenbui is gevallen de lucht zit dan namelijk vol zuurstof en daar wil je natuurlijk best van meegenieten!

In deze blog laten wij jouw dan ook graag zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw tuin ook helemaal geschikt is om zowel met regen als zon in te verblijven. Op die manier leer je genieten van je tuin door alle seizoenen heen en profiteer je echt optimaal van je tuin en al het goede dat je tuin te bieden heeft!

Regen is goed voor je tuin

Ten eerste is het ook nog wel heel fijn om te benoemen dat regen dus voor je tuin juist heel erg prettig is! Het is ten eerste goed voor al het groen in je tuin! Het groen profiteert namelijk enorm van deze natuurlijke bron van water en neemt dit dan ook met volle teugen op. De regen zorgt er dus voor dat alles goed kan groeien en bloeien en dat is natuurlijk precies wat je graag wil zien als je een groene tuin hebt met veel mooie bloemen en planten erin!

Regen zorgt dus voor een vochtige grond en een vochtige grond zorgt weer voor een hele goede voedingsbodem voor bloemen en planten en zo is de cirkel dan weer rond. Op deze manier zorgt de natuur dus voor zichzelf en kun jij dus optimaal profiteren van een groene tuin!

Regen is dus onmisbaar voor onze tuinen en dat maakt dat het dus juist zeer welkom is als er zo nu en dan een bui valt. Op deze manier blijft de natuur in evenwicht en blijven de planten en bloemen in je tuin lekker groen en dat is natuurlijk precies wat je graag wil zien. In ons land regent het in principe vrij veel, zeker in de herfst en winter maanden. Hier kan het groen in je tuin dus optimaal van profiteren. In de zomer kennen we juist weer meer zon en droogte en dan is het ook vaak nodig om je tuin te bewateren.

Schuilen voor de regen

Dat regen onmisbaar is voor je tuin dat is dus een feit maar dat je natuurlijk zelf liever niet in de regen in je tuin wil zitten dat begrijpen we natuurlijk ook heel goed. Vandaar dat het dus heel handig is om in je tuin voor plekken te zorgen waar je kunt schuilen voor de regen. Het is namelijk helemaal geen reden om meteen naar binnen te gaan als er een paar regendruppels vallen. In tegendeel zelfs. Ook als het regent kan het juist heel erg prettig zijn in je tuin. Wel is het dan natuurlijk zo dat je niet in de regen wil zitten en dus een schuilplek nodig hebt. Gelukkig kun je deze op heel veel plekken in je tuin vinden!

Heb je bijvoorbeeld een grote boom staan dan kan dit een prima schuilplek vormen voor de regen! Zeker als je een boom hebt die flink groot is en met veel bladeren bedekt dan houdt dit de ergste regen tegen en kun je dus heerlijk genieten van een natuurlijke schuilplek. Je ziet jezelf vast al helemaal zitten lekker onder de boom waar de bladeren van de boom de regen tegenhouden. Op deze manier heb je dus niet alleen schaduw van je boom in de tuin als de zon schijnt maar dus ook beschutting van regen of wind. Een natuurlijke vorm van bescherming in je tuin dus gratis en voor niets!

We zien hem tegenwoordig steeds vaker in een achtertuin verschijnen, we hebben het dan over een overkapping. Steeds meer mensen zien hier het nut van in en kiezen ervoor om een overkapping in de tuin te plaatsen zodat ze vervolgens door weer en wind lekker buiten in de tuin kunnen zitten. In de overkapping vindt je namelijk bescherming tegen de felle zon maar ook beschutting tegen regen of wind. Dit maakt een overkapping eigenlijk tot een onmisbaar element in je tuin waar je heel veel gebruik van kunt maken. Het is dan ook echt zo dat een overkapping ervoor zorgt dat je optimaal van je tuin kunt profiteren en het uiterste uit je tuin kunt halen! Regen of wind niets kan je weerhouden om lekker van je tuin te genieten en van het buitenzijn want onder de overkapping vind je namelijk altijd je plekje wel!

En dan hebben we ook nog een serre, deze staat natuurlijk niet los in je tuin maar zit vaak aan je woning vast. Maar een serre zorgt er wel voor dat je altijd lekker buiten kunt zitten ook al is het achter glas! Dit is dan ook de reden dat mensen ervoor kiezen om een serre aan hun woning te bouwen. Ze willen dan namelijk enorm graag lekker van het buiten leven genieten en zoveel mogelijk in contact staan met de tuin en de natuur maar tegelijkertijd willen ze ook beschermd zijn tegen regen en wind en felle zon. Een serre zorgt ervoor dat je dit allemaal kunt meemaken zonder ongemak van het weer te ervaren en dat is natuurlijk wel ontzettend fijn!

De temperatuur blijft goed

Het fijne van een regenbui in de zomer is dat de temperatuur vaak goed blijft. Hij zal wellicht wel even een paar graden zakken maar op een warme zomerdag hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Het is dan ook vaak niet de tegendruppels die regen onaangenaam maken maar meer het feit als het frisser gaat worden. Dat is dan ook gelijk de reden dat je op een warme zomerdag eigenlijk helemaal niet meteen naar binnen hoeft te gaan als het regent. Integendeel zelfs dat is helemaal geen goed idee.

Tijdens een regenbui merk je namelijk al snel dat het aangenaam warm blijft en dan wil je natuurlijk zelf ook graag lekker buiten blijven zitten, gelukkig kan dit ook heel goed als je zorgt voor voldoende beschutting in je tuin. Het voordeel is ook nog eens dat het op deze beschutte plekken in je tuin vaak zelfs een paar graden warmer is dan op de open plekken. Dit zorgt er dus al helemaal voor dat je heel makkelijk lekker buiten kunt blijven zitten tijdens een regenbui.

Uiteindelijk zie je dus dat de temperatuur het meest belangrijk is en dat je dan heus prima een paar regendruppels in je tuin kunt hebben. In deze blog hebben we het gehad over schuilplekken maar als je bijvoorbeeld met een hele lichte bui te maken hebt dan is dit niet eens aan de orde. Vaak voldoen je parasol of zonnescherm dan meer dan voldoende en heb je op die manier ook helemaal geen last van een regenbui.

Alles naar binnen of juist niet

Waar je wel rekening mee moet houden bij een regenbui in de zomer is dat je ervoor zorgt dat je alle spullen die niet nat mogen worden op tijd naar binnen haalt. Als bijvoorbeeld je tuinkussens nat worden van de regen dan duurt het erg lang voordat deze weer zullen drogen en in de tussentijd loop je dan zelfs de kans dat er schimmel in de kussens optreed. In het ergste geval zijn ze dan zelfs niet meer te redden en moet je ze weg doen. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen dus haal ze dan ook bij een regenbui snel naar binnen.

En dit geld niet alleen voor je tuinkussens, ook andere items die niet goed tegen water kunnen kun je maar het beste snel naar binnen halen als het begint te regenen. Op deze manier bescherm je jouw spullen tegen een bui en kun je ze natuurlijk net zo makkelijk na de bui weer buiten leggen. Uiteraard zijn er ook veel items in je tuin die prima tegen wat regendruppels kunnen maar het is natuurlijk aan jezelf om af te wegen om welke spullen dit gaat en om de spullen die er wat minder goed tegen kunnen in veiligheid te brengen!

De volgende spullen kun je het beste naar binnen halen als het begint te regenen. De kussens van je tuinmeubelen, sierkussens, buitenkaarsen, papieren lampionnen en andere stoffen items. Deze kunnen vaak wat minder goed tegen de regen en kun je dan ook maar beter zo snel mogelijk naar binnen verplaatsen en na een regenbui weer buiten zetten!

In de tuin genieten met regen

Je ziet dus dat er meer dan genoeg manieren zijn om in de tuin te genieten ook als het regent! De regendruppels zorgen er dus absoluut niet voor dat je meteen naar binnen hoeft en ook buiten kun je dus prima van je tuin genieten tijdens een flinke regenbui! Het is dan ook vooral van belang dat je beschutting kunt vinden. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je heerlijk kunt genieten van al het moois om je heen en dat je ook zo lang mogelijk buiten kunt blijven, dit is natuurlijk ontzettend prettig.

Een groot voordeel van beschutting tegen de regen in je tuin is dus dat je veel langer buiten blijft zitten ook tijdens een regenbui. Je hoeft dan echt niet meteen naar binnen te vluchten maar bent nog prima beschermt tegen de regendruppels. Dit zorgt er dus voor dat je veel langer en veel meer plezier van je tuin hebt en dat is natuurlijk wel zo fijn en zorgt er dus voor dat je echt het optimale uit je tuin haalt!

Maar regen is dus niet alleen maar om voor te schuilen, het is ook nog eens erg nuttig voor je tuin en dan vooral voor al het groen in je tuin. Dit zou niet zonder regen kunnen en vandaar ook dat het erg belangrijk is om het groen in je tuin optimaal te laten profiteren van een paar regenbuien. Als je vervolgens zelf de spullen die niet nat mogen worden in je tuin beschermt en zelf beschutting zoekt voor de regen is het geen enkel probleem om lekker buiten te blijven juist ook tijdens een regenbui. Zorg dus voor een grote boom in de tuin met een dicht bladerdak, of een heerlijke overkapping of wie weet heb je zelfs wel een serre waar je kunt schuilen voor de regen. Op deze manier ben je heerlijk buiten en kun je daarnaast toch ook genieten van al het moois wat de natuur je te bieden heeft, want juist ook tijdens een regenbui kun je dit prima zien!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »