{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe groot moet jouw nieuwe loungeset worden? Lees het hier!

  • Monday 22 / 02 / 2021 0
Hoe groot moet jouw nieuwe loungeset worden? Lees het hier!

Bij het inrichten van een tuin moet je enkele belangrijke keuzes gaan maken. Zo moet je keuzes maken met betrekking tot de stijl van de tuin, tot de uitstraling van de tuin en tot het gemak dat je in de tuin gaat beleven. Al met al is het, juist hierdoor, vrij lastig om een tuin direct geheel naar wens in te richten. Wil jij de uitdaging aangaan om direct jouw tuin geheel naar wens in te richten en naar wens aan te kleden? Dan is het ook van belang om jouw pijlen te richten op de juiste tuinmeubelen voor in jouw achtertuin.
 
Als we het over tuinmeubelen voor in de tuin hebben, denken wij eigenlijk direct aan een loungeset. Een loungeset is wat ons betreft de belichaming van een fraaie, nuttige en aangename tuin. Een loungeset heeft immers een fraaie uitstraling, biedt onwijs veel comfort en stelt je in staat om op een relaxte manier van jouw tuin te genieten. Juist vanwege deze redenen kunnen wij je van harte aanraden om altijd voor een loungeset te kiezen.

Lijkt het jou ook wel iets om een loungeset in jouw tuin te gaan plaatsen? Ben je daarom op dit moment op zoek naar een geschikte loungeset voor in jouw tuin? Op dit moment weet je meerdere dingen zeker: je hebt vrij veel keus, je moet op meerdere criteria letten en je hebt rekening te houden met de ruimte in jouw tuin. Met name op dat laatste aspect richten wij in dit artikel onze pijlen; na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je voor jezelf kunt bepalen hoe groot de loungeset moet gaan worden!

Hoe kun je de afmetingen van jouw loungeset gaan bepalen?

Voordat je op zoek naar een geschikte loungeset kunt gaan, moet je eerst jouw wensen op een rijtje gaan zetten. Waar wil je de loungeset precies voor gebruiken? Waar moet de loungeset in jouw tuin komen te staan? Hoe wil je de loungeset in jouw tuin neer zetten? Met welke andere tuinmeubelen en accessoires wil je de loungeset vergezellen? En hoeveel geld wil je aan de nieuwe loungeset uitgeven? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden.

Daarbij is het ook héél belangrijk om goed naar de ruimte in jouw tuin te kijken. Wil jij bijvoorbeeld een grote loungeset in jouw tuin neerzetten, terwijl je slechts 2 meter ruimte over hebt voor een loungeset? Dan kun je jouw plannen voor een grote loungeset direct in de koelkast zetten.

Wij willen je graag aanraden om allereerst te bepalen wáár de loungeset in jouw tuin precies moet komen te staan. Heb je dat bepaald? Dan is het zaak om de aanwezige ruimte bij die plek op te gaan meten. Je kunt dit simpel met een rolmaat doen, waarbij je de lengte en diepte van de ruimte op de betreffende plek in jouw tuin handig op kunt meten.

Heb je die afmetingen duidelijk in beeld gebracht? Dan kun je ook gericht gaan bepalen wat de maximale afmetingen van de nieuwe loungeset kunnen zijn. Heb je bijvoorbeeld een ruimte van 4 bij 3 meter? Dan weet je dat jouw loungeset binnen deze afmetingen moet passen én dat je ook nog enige ruimte rondom de loungeset wenst te hebben. Die ruimte heb je namelijk nodig voor bijvoorbeeld een bijzettafeltje, om langs je loungeset heen te kunnen lopen of voor een leuke loungestoel. Ook is het voor het oog wenselijk als de loungeset niet volledig opgepropt in jouw tuin staat; daarmee weet je jouw tuin een stuk fraaier te laten ogen.

Moraal van het verhaal: bepaal eerst waar de loungeset moet komen te staan en meet vervolgens de aanwezige ruimte op. Op basis van die uitkomst kun je gericht op zoek gaan naar een passende loungeset. Daarbij is het óók aan te raden om op het volgende aandachtspunt te letten.

Aantal zitplaatsen

Heb je bepaald hoe groot de loungeset in jouw tuin maximaal kan worden? Dan is het ook zaak om goed na te gaan denken over de hoeveelheid zitplaatsen. Heb je bijvoorbeeld een groot huishouden? Dan heb je behoefte aan meer zitplaatsen in verhouding tot iemand die alleen woont of alleen met een partner woont.

Maar, mogelijk wil jij ook languit op de loungeset kunnen liggen. In dat geval heb je ook behoefte aan een grotere loungeset, aangezien je op een grote loungeset al helemaal onderuit kunt gaan liggen.

Al met al moet je ook goed na gaan denken over de gewenste hoeveelheid zitplaatsen. Deze zitplaatsen zijn afhankelijk van jouw voorkeuren, van jouw gezinsgrootte en van de manier waarop je gebruik van de loungeset wilt maken. Zoals je in ons aanbod al kunt zien, is het aanbod van loungesets vrij divers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een loungeset voor 6 personen, maar je kunt ook kiezen voor een loungeset voor 2 personen. De keus is volledig aan jou én afhankelijk van de aanwezige ruimte in jouw tuin.

Samenstelling van de loungeset

Als we het over een loungeset hebben, hebben we het niet zomaar over een loungeset. Nee, je hebt tegenwoordig de keus uit tal van loungesets, waarbij het opvallend is dat geen enkele loungeset hetzelfde is. Als je meerdere loungesets naast elkaar zet, weet elke loungeset zich op een bepaald vlak te onderscheiden. Dat onderscheid kan onder meer gemaakt worden door de samenstelling van de loungeset.

Wil jij bijvoorbeeld een loungeset die bestaat uit een loungebank en een loungestoel? Of heb je liever een loungeset die bestaat uit twee loungebanken? Of heb je toch liever een loungeset die bestaat uit meerdere loungestoelen en een kleine loungebank? De keus is echt volledig aan jou op dit gebied; veel fabrikanten bieden in ieder geval meerdere samenstellingen aan, waardoor je altijd wel een geschikte samenstelling kunt vinden. Een samenstelling die volledig op jouw wensen aansluit en die volledig in jouw tuin past.

Daarmee komen we ook direct weer terug op de aanwezige ruimte in jouw tuin. De aanwezige ruimte in jouw tuin is ook bepalend voor de samenstelling waar je voor kunt kiezen. Heb je bijvoorbeeld niet al te veel ruimte in jouw tuin? Dan is het advies om te kiezen voor een kleine loungebank of voor eventueel twee loungestoel. Heb je een grotere tuin? Dan kun je het zo gek maken als je zelf maar wilt én kun je dus uit meerdere soorten samenstellingen kiezen. Op dit moment is het voor jou vooral van belang om goed na te denken over jouw voorkeuren. Denk hierbij dus goed na over de hoeveelheid zitplaatsen én over de samenstelling van de loungeset!

Hoe kun je de beste loungeset vinden?

Zo, je hebt in dit artikel al veel waardevolle informatie kunnen vinden over het uitkiezen van een loungeset. Zo heb je kunnen lezen dat je goed naar de afmetingen, naar de hoeveelheid zitplaatsen en naar de samenstelling van de loungeset moet kijken. Op basis van deze criteria kun je al een eerste schifting maken, maar je merkt dan al snel dat je alsnog uit heel veel verschillende loungesets een keuze moet gaan maken. Hoe je dan uiteindelijk de beste loungeset kunt vinden? Op die vraag geven wij graag in het restant van dit artikel ook nog een antwoord!

Allereerst kunnen wij vooropstellen dat het vergelijken van loungeset een tijdrovende klus is. Je moet op heel veel criteria letten, je hebt met jouw eigen voorkeuren te maken en je moet een goed vergelijk zien te maken. Om jou hier een handje bij te helpen, hebben wij de belangrijkste criteria hieronder opgesomd. Als je op de hieronder besproken criteria goed weet te letten, kun je uiteindelijk de beste loungeset voor in jouw achtertuin vinden!

Daarvoor ben je overigens ook direct bij ons aan het juiste adres; wij bieden een uitgebreid en divers aanbod van de beste loungesets aan. Deze loungeset zijn van de beste merken, zijn scherp geprijsd en sluiten op jouw voorkeuren aan. Check dus ook zeker even onze webshop als je op zoek gaat naar de beste loungeset voor in jouw achtertuin!

Materiaal van de loungeset

Gaat jouw voorkeur uit naar een loungeset van hout? Heb jij liever een loungeset van vlechtwerk? Of heb je toch liever een loungeset van aluminium, van kunststof of van rotan? De keus is volledig aan jou op dit gebied. Als je ons aanbod van loungesets bekijkt, zie je direct dat wij deze sets in tal van materialen aanbieden. Daartoe zijn wij in staat omdat meerdere fabrikanten hun loungesets in allerlei soorten materialen uitvoeren. Juist daardoor heb je op dit vlak meer dan genoeg keus.

Wat is dan de beste keuze? Dat hangt echt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Wel is het goed om te weten dat het materiaal grotendeels bepalend is voor de uitstraling van de loungeset. Als je een houten loungeset en een aluminium loungeset naast elkaar ziet, zie je duidelijk dat beide loungesets een andere uitstraling met zich mee brengen.

Daarnaast is het materiaal ook nog bepalend voor het onderhoud dat je (eventueel) uit moet gaan voeren. Als je voor een houten loungeset kiest, heb je na verloop van tijd te maken met lakken, beitsen, schuren en verven. Kies je voor een loungeset van bijvoorbeeld aluminium of kunststof? Dan heb je daar geen omkijken naar. Probeer voor jezelf te bepalen wat je op dit gebied prettig vindt.

Tot slot is het ook nog zo dat het materiaal bepalend is voor de levensduur. Als je voor één van de loungesets uit ons aanbod kiest, ben je in ieder geval verzekerd van een lange levensduur. Wij bieden namelijk alleen de beste loungesets tegen de beste merken aan, waardoor je altijd wel van een lange levensduur weet te genieten!

Kleur van de loungeset

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat het materiaal bepalend is voor de uitstraling van de loungeset. Daar blijft het echter niet bij, aangezien ook de kleur van de loungeset hiervoor bepalend is. Zet bijvoorbeeld maar eens een donkerbruine en een witte loungeset naast elkaar en je ziet direct duidelijke verschillen.

Het is aan jou om te bepalen naar welke kleurstelling jouw voorkeur uit gaat. Wil jij het liefste een donkergekleurde loungeset hebben? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar een lichtgekleurde loungeset? De keus is volledig aan jou. Let in ieder geval goed op de rest van de inrichting van jouw tuin. Heb je bijvoorbeeld een tuintafel in het wit en zijn alle overige tuinmeubelen ook in het wit uitgevoerd? Dan is het mogelijk voor de hand liggend om ook voor een witte loungeset te kiezen.

Vergelijk de verschillende kleuren in ieder geval goed met elkaar, denk goed na over jouw voorkeuren en hak uiteindelijk de knoop door. Doordat de loungesets tegenwoordig in tal van kleuren verkrijgbaar zijn, heb je in ieder geval voldoende om uit te kiezen!

Prijskaartje van de loungeset

Heb je bepaald wat de kleur en het materiaal van de loungeset moet gaan worden? Dan heb je al een flinke schifting in het aanbod van loungesets weten te maken. Wat je nu moet gaan doen, is goed nadenken over jouw beschikbare budget voor de loungeset. Hoeveel geld kun én wil je uitgeven aan de nieuwe loungeset? Probeer hier goed over na te denken en probeer voor jezelf echt een plafond vast te stellen.

Binnen het gestelde budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste loungeset. Hierbij let je dus niet alleen op het prijskaartje, maar ook op de hierboven genoemde criteria. Als je uiteindelijk goed op al deze criteria weet te letten, ben je in staat om de beste loungeset aan te schaffen!

Slotwoord

Wil jij graag een nieuwe loungeset aanschaffen? Dan weet je nu in ieder geval dat je op meerdere criteria moet letten. Ook weet je dat je goed na moet denken over de hoeveelheid zitplaatsen en over de samenstelling van de loungeset. Voordat je überhaupt met de zoektocht kunt starten, dien je ook nog ogen de afmetingen in jouw tuin op te meten.

Voor elk soort tuin vind je in ons aanbod gelukkig een geschikte loungeset. Zet daarom direct je wensen op een rijtje, bepaal je maximale budget, meet de ruimte in jouw tuin op en maak direct een goed vergelijk via onze website. Heb je via onze website uiteindelijk de beste loungeset gevonden? Dan weet je dat deze loungeset van een hoge kwaliteit is, een gunstig prijskaartje heeft én voor jou op het lijf geschreven is. Bestel direct de gewenste loungeset en geniet nog meer van jouw tuin!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »