{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 15 september 2023

Hoe je alvast voor wat kleur in je tuin kan zorgen

De lente is in aantocht we zien en voelen het al aan alles maar het is toch nog even wachten voor het echt zover is. Sommige mensen vinden dit net even te lang duren en willen toch al wel erg graag in hun tuin aan de slag gaan en dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk. Na een lange herfst en winter is eigenlijk bijna alle kleur uit je tuin verdwenen en het is dan ook de hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen en om weer wat kleur aan je tuin toe te voegen. En gelukkig kun je dit dan ook op verschillende manieren doen. Wel hebben al deze manieren dus gemeen dat ze samen voor een hele gezellige en kleurrijke tuin zorgen!

 

In deze blog hebben we ze dan ook voor je op een rijtje gezet. De meest fijne en handige manieren om dus simpel en snel wat kleur aan je tuin toe te voegen waar je vervolgens dus enorm van genieten kan! Je ziet het vast al helemaal voor je. Een prachtige kleurrijke tuin die alweer helemaal klaar is voor de lente en waar jij dus lekker van kan genieten.

 

Wij verklappen je in ieder geval dat je zeker weten niet tot de lente hoeft te wachten en dat er dus zeker weten nu al manieren te vinden zijn om kleur aan je tuin toe te voegen, lees je mee?

 

Wat kleur voor je tuin kan doen

 

Om te beginnen gaan we eerst eens kijken waarom we nu eigenlijk altijd allemaal zo dol zijn op kleur in onze tuin. Wat kan kleur dan eigenlijk allemaal voor je doen? En waarom is het dus zo belangrijk en fijn om lekker veel kleur in je tuin te hebben? Dit heeft dan ook een aantal verschillende redenen.

 

Ten eerste zorgen kleuren altijd voor een bepaald gevoel. Iedere kleur roept weer een ander gevoel bij je op en dat is natuurlijk iets wat voor heel veel mensen erg fijn is. Zo zijn er kleuren waar je blij van wordt maar ook kleuren waar je juist heel veel energie van kan krijgen of rustig van kan worden. Dit is natuurlijk heel fijn en zeker ook gemakkelijk als je dit met kleuren op kan roepen.

 

Je kunt je dus vast wel voorstellen dat als je een bepaalde stijl of sfeer in je tuin realiseren wil dat kleuren hierbij eigenlijk bijna onmisbaar zijn! Het is dan ook heel belangrijk om eerst goed voor jezelf te bepalen welke stijl en sfeer je graag in je tuin zou willen realiseren zodat je hier vervolgens ook de juiste kleuren bij kan gaan zoeken. Dit werkt dan ook voor veel mensen het beste.

 

Maak de keuze voor beplanting met kleur

 

Een eerste manier om kleur aan je tuin toe te voegen is doormiddel van beplanting en dit kun je dan ook meteen op een aantal verschillende manieren aanpakken. Door kleuren aan je tuin toe te voegen zorg je er natuurlijk voor dat er een bepaalde stijl ontstaat. Kijk dan ook goed welke beplanting hier aan bij zou kunnen dragen.

 

Daarnaast is het ook meteen belangrijk om te kijken of deze beplanting soort ook op andere vlakken aan je verwachtingen voldoet. Kijk dus goed wat jij graag zou willen zien in je tuin. Zo hebben planten en bloemen en bomen vaak ook nog andere eigenschappen en ook hierbij is het dus belangrijk om goed te kijken welke eigenschappen dit zijn en hoe je deze ook in je voordeel kunt laten werken.

 

Een ding is in ieder geval zeker er is heel erg veel verschillende beplanting te vinden allemaal in de meest geweldige kleuren en vormen. Dit maakt het dus erg makkelijk om voor een soort te kiezen die helemaal aan je wensen voldoet en dit dus voldoende kleur met zich meebrengt! Roze, rood, paars, geel, het kan allemaal. De keuzes zijn ontelbaar! Een perfecte manier dus om zowel kleur als natuur aan je tuin toe te voegen en om hier optimaal van te genieten.

 

Kies de juiste accessoires

 

Naast beplanting zorgen ook accessoires natuurlijk voor heel erg veel sfeer en kleur in je tuin. En het fijne is dat je ook hier weer heel erg veel keuze en dus mogelijkheden in hebt en dat maakt het natuurlijk extra fijn. Er zijn dan ook heel veel manieren waarop je accessoires toe kunt voegen die niet alleen zorgen voor sfeer en gezelligheid maar ook voor een heel kleurrijk geheel! En laat dat nu precies de bedoeling zijn!

 

De juiste accessoires kiezen doe je dan ook op verschillende manieren maar het meest belangrijk is dat je goed kijkt naar welke accessoires zowel qua kleur als qua stijl bij je tuin passen je wil natuurlijk wel heel graag dat alles een mooi geheel met elkaar vormt en daar kun je gelukkig op deze manier voor zorgen!

 

Er is gelukkig ook no eens heel erg veel keuze in accessoires. Zo kun je kiezen voor gezellige kussens voor op de banken of wat dacht je van bloempotten of vazen in schitterende tinten. Een uitstekende manier dus om lekker veel kleur aan je tuin toe te voegen en om die lente verder alvast naar binnen te halen in je tuin.

 

Een parasol of zonnescherm vol kleur

 

En dan hebben we nog een hele leuke tip voor je klaarstaan waarmee je eigenlijk heel handig en snel een heleboel kleur te pakken hebt in je tuin en welke ook best aanwezig is. Maar dat is natuurlijk ook de bedoeling. We hebben het dan over een parasol of zonnescherm. Iets waar je wellicht niet meteen aan zou denken maar waar je dus zeker weten je voordeel mee kan doen! Het is dan ook heel erg leuk om op deze manier te zorgen voor sfeer en gezelligheid in je tuin maar vooral voor kleur. En ok het is natuurlijk ook wel mooi meegenomen dat je meteen lekker veel schaduw hebt en dat is dan ook echt absoluut een groot voordeel.

 

Vroeger zagen we vooral dat een zonnescherm uitgevoerd was in een enkele kleur of in donkere tinten. Gelukkig is dat dus vandaag de dag wel anders en zien we nu dus ook heel erg veel andere kleuren naar voren komen zo heb je nu de keuze uit een onwijs groot kleuren palet en kun je er dus eigenlijk alle kanten mee op en dat is toch echt wel heel erg fijn. Zo kun je dus met de keuze voor je parasol of zonnescherm heel erg veel doen met de kleuren in je tuin en de sfeer natuurlijk!

 

En denk je eens in hoe vrolijk het er natuurlijk uitziet als je lekker veel kleur in je tuin hebt en als je hier dus heerlijk van genieten kan. Het recept dus voor een hele vrolijke en sfeervolle tuin!

 

Kies voor kleurrijke tuinkussens

 

We hebben natuurlijk allemaal wel tuinmeubelen met kussens in de tuin staan. Dit ziet er niet alleen heel gezellig en sfeervol uit maar is ook nog eens heel erg functioneel. Je wil er natuurlijk wel comfortabel bijzitten. Vandaar dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je hier ook fijne tuinkussens op hebt waarbij je dus van extra comfort kan genieten.

 

Nu zijn deze kussens er natuurlijk in heel erg veel soorten en maten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op die manier is dit dus ook weer een hele fijne mogelijkheid om lekker wat kleur aan je tuin toe te voegen en daar zitten we natuurlijk op te wachten. Je kunt dan ook heel goed kissen voor kussens die helemaal bij je tuin passen en die heel veel sfeer en gezelligheid met zich meebrengen.

 

Naast heel veel kleuren zie je ook nog eens tuinkussens met allerlei fijne patronen en dat maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet! Op deze manier maak je het dan ook extra sfeervol in je tuin en gezellig! Je kunt op deze wijze dan ook echt een statement maken. Kies dan ook vooral kleuren waar je lekker blij van wordt zodat je er ook echt veel plezier aan kan beleven. Deze kleuren kunnen dan ook het plaatje in jouw tuin helemaal af maken!

 

Durf gerust je schutting van kleur te voorzien

 

Ook kan het een heel goed en fijn idee zijn om je schutting van de nodige kleur te voorzien. Vaak zijn mensen hier een beetje huiverig voor omdat het toch wel een grote aanpassing is en vooral ook eentje die je dus ook niet zo snel weer terug draait maar toch blijkt dit vaak een heel erg goed idee te zijn waar je tuin echt een enorme boost van kan krijgen. Er zijn dan ook veel verschillende kleuren om uit te kiezen en je kunt je tuin zo echt een heel stuk leuker en vrolijker maken!

 

Kijk goed naar welke kleuren jou aanspreken en welke kleuren ook goed bij jou tuin passen. Zo zorg je al snel voor lekker veel kleur en overzicht in je tuin. Daarnaast wil je natuurlijk ook wel graag altijd dat fijne blije gevoel ervaren als jij je tuin inloopt en daar kan wat kleur dan ook zeker weten bij helpen. Vooral als het op de juiste wijze is toegepast. Het is dan ook zeker niet iets om voor terug te deinzen maar iets wat je eigenlijk gewoon zou moeten doen aangezien het zoveel sfeer en gezelligheid aan je tuin geeft.

 

Daarnaast kun je ook met verschillende kleuren door elkaar werken. Zo geef je ook nog eens een heel speels effect aan je tuin en dat kan natuurlijk heel leuk zijn. Zeker in de zomer is dat echt heel erg leuk en zet dat de puntjes op de i.

 

Zorg voor de juiste balans

 

Echter is er wel iets om rekening mee te houden en dat is de juiste balans. Het is dan ook enorm belangrijk om voor de juiste balans in je tuin te zorgen zodat je niet met teveel kleuren door elkaar gaat werken zodat het teveel en overweldigend gaat worden. Uiteraard is kleur prime en kleuren combineren ook maar houdt wel altijd in het oog dat je graag ook nog wat rust in je tuin ervaren wil.

 

Daarvoor is het dus heel erg van belang dat je er ook voor zorgt dat je voldoende rust inbouwt zodat ook dit een plekje krijgt in je tuin en de balans dus onderaan de streep goed blijft. Alleen zo krijg je een tuin die goed in balans en verhouding is en waar je dus optimaal van genieten kan en waar je dus ook nog steeds lekker tot rust kan komen. Ook dat is niet onbelangrijk natuurlijk.

 

Hoe zorg jij alvast voor wat kleur in je tuin

 

Het toevoegen van kleur aan je tuin is een belangrijk onderwerp en een tip die je zeker niet vergeten mag. Het is dan ook erg leuk om te zorgen voor wat kleur in de tuin en om zo het plaatje compleet te maken in jouw achtertuin.

 

Als dan straks de zomer aanbreekt kan het echte genieten gaan beginnen. Zoals je wel kunt lezen kan het vroegtijdig in het seizoen toevoegen van kleur aan je tuin dus op heel veel verschillende manieren en dat is dan ook heel erg fijn. Zo kun je dan ook snel en gemakkelijk het plaatje compleet maken en zorgen voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin.

 

Een tuin vol kleur geeft dan ook veel plezier en blijdschap en is dan ook iets wat veel mensen graag in hun tuin terug zien. Daarnaast kun je op deze wijze ook snel en gemakkelijk een speels effect aan je tuin toevoegen en ook dat heeft vele fijne voordelen waar jij dus je voordeel prima mee kan doen! Onderaan de streep is een tuin vol kleur dus een heel erg goed idee.

 

Het leuke met kleur is dat het voor heel veel sfeer kan zorgen maar ook bepaalde gevoelens op kan roepen. Zo kunnen sommige kleuren voor rust en andere juist voor energie zorgen. Het is dan ook slim om van deze kennis gebruik te maken in je tuin en de kleuren in je tuin dan ook op deze wijze in te zetten! Geniet van kleur in je tuin en ga een schitterende zomer tegemoet.