{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 22 mei 2023

Hoe je met beplanting privacy creëert in je tuin

Voor veel mensen is privacy enorm belangrijk, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ze vinden het dan ook fijn om ook in de tuin voldoende privacy te hebben zodat ze zich hier fijn kunnen ontspannen en kunnen terug trekken na een drukke dag zonder nieuwsgierige blikken van buitenaf. Gelukkig zijn er dan ook meer dan voldoende verschillende manieren om voor privacy in je tuin te zorgen zodat je hier dus voldoende rust kunt vinden.

Uiteraard zijn er veel manieren die we kennen zoals het plaatsen van schuttingen, hekken of muren maar er zijn ook wat minder bekende manieren die wel degelijk voor heel veel privacy kunnen zorgen. In deze blog gaan we je dan ook met plezier kennis laten maken met al deze manieren zodat ook jij kunt genieten van rust en ontspanning in je tuin en meer dan voldoende privacy in je tuin.

Wij leggen de focus dan ook vooral op de beplanting in je tuin want hier kun je dus meer dan voldoende privacy mee realiseren en daarnaast ziet het er dan ook nog eens sfeervol en groen uit in je tuin. Lees je met ons mee?

Het belang van privacy in je tuin

Om verschillende redenen is privacy in je tuin enorm van belang. Ten eerste is het zo dat we allemaal vaak heel druk zijn en dat het dus erg prettig kan zijn om na een drukke dag werken je even helemaal terug te trekken in je eigen tuin en hier helemaal tot rust te komen. Als je dan nog van alle kanten bekeken wordt of mensen makkelijk contact met je kunnen maken dan vinden we dit vaak niet zo prettig. We hebben dan ook veel redenen om te zorgen voor privacy in de tuin.

Doordat we voldoende privacy in de tuin hebben kunnen we ook genieten van rust en ontspanning en dat is dan ook iets waar we onze tuinen graag voor gebruiken. We willen graag een plek hebben om even helemaal tot rust te komen en te ontspannen en dat kan dan ook gelukkig heel goed in onze eigen tuin. Zeker als daar dus voldoende privacy is. Je kunt dus stellen dat we vooral privacy willen om rust en ontspanning in onze tuin te kunnen ervaren.

De keuze voor de juiste planten

Als we gaan kijken hoe we privacy in onze tuin kunnen realiseren dan komen we dus al snel bij planten uit. Zij vormen dan ook een prima tool om privacy te verzorgen. Wel zijn er dan een aantal punten waar je even goed op moet gaan letten als je planten gebruikt om voor privacy in je tuin te zorgen. Ten eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar de hoogte en de breedte van de planten. Je wil natuurlijk wel dat ze ook daadwerkelijk de inkijk beperken. Zoek vooraf dan ook eerst goed de plek uit waar de planten komen te staan en kijk dan naar de afmetingen die je nodig hebt om daar voor privacy te zorgen.

Je wil namelijk graag dat ze breed genoeg zijn om bijvoorbeeld een dichte haag te vormen zonder inkijk. Goede keuzes hiervoor zijn bijvoorbeeld bamboe, taxus, laurier en klimop. Het is ook erg belangrijk om te kijken naar groenblijvende planten die dus het hele jaar door groen zijn zodat je dus altijd privacy hebt. Als je namelijk bladverliezende heggen of planten kiest heb je ook grote kans dat je een deel van het jaar alsnog in de kijker zit en dit wil je graag voorkomen.

De keuze voor de juiste planten is dan ook enorm belangrijk bij het zorgen voor privacy in de tuin en dan ook iets waar je even goed naar moet kijken. Dit kan dan ook op verschillende manieren en doordat er zoveel soorten planten zijn heb je ook meteen onwijs veel mogelijkheden en dat is echt een feestje.

Het combineren van verschillende soorten planten

Privacy is een ding maar daarnaast wil je natuurlijk ook graag een sfeervolle en gezellige tuin hebben. Het groen draagt hier dan ook zeker weten aan bij en het is dan ook mooi meegenomen dat het tegelijkertijd voor privacy kan zorgen. Wel kan het slim zijn om de keuze te maken om verschillende soorten planten met elkaar te combineren voor een natuurlijke uitstraling van je tuin. Dit geeft dan ook een heel mooi effect. Kies bijvoorbeeld voor een fijne combinatie van bomen, struiken en bijvoorbeeld klimplanten. Hierdoor ontstaat er dus meteen ook meer diepte in je tuin en daarnaast heb je ook meteen een stuk meer privacy te pakken. Wel zo prettig natuurlijk.

En het oog wil ook wat, juist als je de combinatie van verschillende soorten planten maakt ziet dit er dus al snel sfeervol en gezellig uit en wordt je tuin ook wat speelser, dit kan een verrassend effect geven. Meer dan genoeg reden dus om te kijken welke soorten planten jou aanspreken en om vervolgens te kijken of je deze een plekje in je tuin kan geven.

Zet de planten in groepen bij elkaar

Dat je natuurlijk veel groen in de tuin hebt is heel erg prettig maar het doel was in deze blog natuurlijk wel de privacy. Er zijn dan ook zeker weten nog wel een paar handige tips die ook echt daadwerkelijk ervoor gaan zorgen dat het groen privacy in je tuin zal gaan brengen.

Het kan dan ook heel slim zijn om de planten in groepen bij elkaar te planten. Zo zorgen ze dus ook echt daadwerkelijk voor privacy in je tuin. Doordat ze dus in groepen bij elkaar staan realiseer je makkelijk en snel een dichte begroeiing. En juist dat heb je nodig als je niet teveel inkijk in je tuin wil hebben. Plant dan ook gerust verschillende soorten planten bij elkaar die samen de ruimte wat dichter en meer beschut maken. Zo profiteer je dus optimaal van een fijne privacy in je tuin waar je ook echt je voordeel mee kan doen!

Let er echter wel op dat alle planten los van elkaar voldoende ruimte hebben om te groeien en bloeien en dat ook hun wortels plek hebben. Anders heb je de kans dat ze elkaar in de weg gaan zitten en belangrijke grondstoffen van elkaar af gaan pakken. Dit kan ten koste gaan van een deel van je planten. Houdt hier dus rekening mee.

Zorg voor een goed onderhoud van je beplanting

Als je de beplanting eenmaal hebt staan dan wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk profijt van hebben. Hiervoor is het belangrijk dat je goed voor de beplanting zorgt en ze dus goed onderhoud en geeft wat ze nodig hebben. Op die manier houd je de planten groot en sterk en zorg je er dus ook voor dat ze hun werk kunnen doen en dat is dan ook precies de bedoeling. Doordat je er dus voor zorgt dat ze goed kunnen groeien en bloeien zie je dus ook dat ze voller zijn en meer blad bevatten. En dit is precies wat je natuurlijk graag wil omdat ze op die wijze dus ook meer privacy realiseren.

Meer dan voldoende redenen dus om heel goed voor je beplanting te zorgen zodat ze goed hun werk kunnen doen en je hier dus ook plezier van hebt. Geef ze dus voldoende voeding en vocht en zorg dat je ze op tijd snoeit. Ook onkruid moet je tijdig verwijderen omdat dit voeding bij gezonde planten wegneemt en ook dat is iets wat je liever wil voorkomen.

Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat je planten langer in goede conditie blijven en dat jij er dus zo lang mogelijk plezier van kan hebben. En dat is waar het allemaal om draait natuurlijk.

Kies voor hoge bloempotten en bloembakken

Ook kan het handig zijn om te kiezen voor hoge bloempotten en bloembakken. Dit is enorm prettig omdat je op die manier ook minder snel inkijk hebt en dus meer privacy. Deze hoge bloempotten en bloembakken kun je dan ook heel slim positioneren zodat ze dus ook daadwerkelijk de inkijk wegnemen. Hier kun je dan ook zeker weten je voordeel mee doen.

Soms kan het ook een handige oplossing vormen als je bijvoorbeeld een kleinere tuin hebt of een balkon en niet voldoende ruimte voor een volledige heg of schutting. Een bloempot of bloembak kan dan zeker weten uitkomst bieden. Ook kan het soms zo zijn dat er maar een klein gedeelte van je tuin is dat je van privacy wil voorzien ook dan kan het enorm handig zijn om met bloempotten en bloembakken te werken die dan juist op deze plek voor privacy zorgen. Alles bij elkaar kan dit dus ook een hele handige manier zijn om privacy te realiseren en kun je hier dus ook je voordeel mee doen.

Ook budget technisch kan dit voor veel mensen een hele fijne oplossing zijn. Als je namelijk een bloempot of een bloembak koopt is dit daadwerkelijk een stuk voordeliger dan het aanschaffen van meteen een hele heg of schutting. Dit kan dan ook een prima tijdelijke oplossing vormen die toch zeker weten goed zijn werk doet!

Het plaatsen van een schutting

En dan komen we bij de meest bekende en ook meest gebruikte manier aan. Namelijk het plaatsen van een schutting in de tuin. Veel mensen kiezen deze manier om dat dit makkelijk en snel is en ook een heel goed effect geeft. Een schutting zorgt natuurlijk al snel voor minder inkijk en privacy.

Wel is het daarnaast zo dat sommige mensen liever voor een duurzame en natuurlijke manier van privacy kiezen en daarom dus bij beplanting uitkomen en ook dit is zeker weten heel begrijpelijk en logisch.

Daarnaast is het ook zo dat een schutting best kostbaar kan zijn en je hier natuurlijk wel het budget voor moet hebben. Dat is niet altijd het geval en dat houdt mensen soms dan ook zeker tegen om de keuze voor een schutting te maken. Wel zijn er net als met beplanting verschillende opties en kun je hier dus ook keuzes in maken.

Beplanting zorgt voor privacy in de tuin

De meest gebruikte manier voor privacy in de tuin is vandaag de dag toch echt wel beplanting. Heel veel mensen zorgen dan ook met beplanting voor de nodige privacy in de tuin zodat ze hier optimaal hun voordeel mee kunnen doen. En dat is dan ook zeker weten heel belangrijk.

Privacy in de tuin is dan ook iets wat we allemaal graag willen bereiken. We willen graag dat we voldoende ruimte en rust in onze tuin hebben om de nodige ontspanning te vinden en dat gaat nu eenmaal net even allemaal wat makkelijker als we dus voldoende privacy hebben. Wel kan het een uitdaging zijn om deze privacy ook daadwerkelijk in je tuin te realiseren. Maar gelukkig zijn hier dan ook een aantal hele handige tips voor en die laten wij je dan ook heel graag zien.

Zo kun je vooral met beplanting heel erg veel kanten uit en makkelijk en snel voor de nodige privacy in je tuin zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld een heg plaatsen of allerlei planten en bomen bij elkaar plaatsen zodat ze ook hier voor de nodige beschutting zorgen. Het resultaat is vervolgens dat je dus op een hele natuurlijke en duurzame manier voor de nodige privacy in je tuin zorgt en dus een stuk minder inkijk hebt. Daarnaast heb je dus ook meteen aardig wat groen in je tuin wat weer voor een heel rustgevende en ontspannen sfeer zorgt in de tuin. Meer dan genoeg redenen dus ook om hiermee aan de slag te gaan en om te kijken of je op die manier voor de nodige rust in je tuin kan zorgen terwijl je dus ook meteen flink wat privacy hebt.

Wel is het belangrijk om vooraf goed te kijken welke planten je hiervoor gaat gebruiken en waar je deze dan ook een plekje gaat geven en daarnaast is het vooral ook slim om goed te kijken naar het onderhoud dat deze planten nodig hebben zodat je ook hier goed in kan voorzien. Alles bij elkaar zorg je er zo voor dat je beplanting ook daadwerkelijk voor privacy kan zorgen en alles dus in orde is in je tuin. Een prachtige tuin vol groen en meer dan voldoende privacy dat is precies waar we blij van worden en het resultaat dat je natuurlijk graag wil bereiken! Genoeg gelegenheid dus om hiermee aan de slag te gaan!