{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe kies je de beste balkon loungeset uit?

  • Door Sanne
  • Friday 16 / 07 / 2021 0
Hoe kies je de beste balkon loungeset uit?

Ben je bezig met het inrichten van jouw balkon? Super leuk! Het leuke van een balkon is dat de afmetingen vrij beperkt zijn, maar dat je toch heel veel kanten op kunt. Bij het inrichten van een balkon kun je jouw creativiteit écht de vrije loop laten gaan. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, kun je echt heel leuk omgaan met de relatief beperkte ruimte.
Weet jij nog niet zo goed hoe je jouw balkon in wilt richten? Dan is het advies om eerst goed na te denken over de manier waarop je van jouw balkon gebruik wilt maken. Wil je op jouw balkon vooral gaan dineren? Of wil je juist op jouw balkon langdurig kunnen relaxen? Op basis van jouw keuzes kun je op zoek gaan naar de meest geschikte tuinmeubelen.
De kans is daarbij groot dat jouw keuze uiteindelijk valt op een loungeset. Een loungeset brengt namelijk veel voordelen met zich mee en is het aanschaffen dus meer dan waard. Maar, voor welke loungeset kun je dan het beste gaan? Als je een balkon hebt, kies je het beste voor een balkon loungeset. Een dergelijke loungeset is speciaal voor kleine ruimtes ontwikkeld en dat merk je dan ook aan alles terug.
In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de balkon loungesets. We bespreken wat de voordelen hiervan zijn én hoe je de beste balkon loungeset kunt vinden. Her en der in artikel geven wij je ook enkele handige tips. Tips waarmee je ook de rest van jouw balkon geheel naar wens in kunt gaan richten.
Wil je na het lezen van dit artikel graag een balkon loungeset aanschaffen? Dan hoef je niet meer verder te kijken! In onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van de beste balkon loungesets. Deze loungesets zijn door de beste merken vervaardigd, zijn van de hoogste kwaliteit én zijn ok nog scherp geprijsd. Door een balkon loungeset uit onze webshop aan te schaffen, doe je hoe dan ook een verstandige aankoop. Een aankoop waar je echt jarenlang van gaat genieten.

Wat is een balkon loungeset precies?

Bij het inrichten van een tuin moet je enkele belangrijke knopen doorhakken. Veel van deze knopen moet je doorhakken op basis van de ruimte in jouw tuin. Als je een grote tuin hebt, kun je bijvoorbeeld heel veel kanten op. Als je een kleinere tuin hebt, kun je eigenlijk een stuk minder kanten op. Feit is dat je ook in een kleine tuin – of op een balkon – een ideale loungeset neer kunt zetten. Dat is namelijk een balkon loungeset.
Een balkon loungeset is een relatief kleine en compacte loungeset. De set bestaat eigenlijk in alle gevallen uit twee of drie onderdelen. Uit twee loungestoelen en uit een bijbehorende loungetafel. Deze twee loungestoelen kun je naast elkaar zetten, waarna je het tafeltje tussen de twee stoelen in kunt zetten. Op deze manier creëer je twee aangename zit- en ligplekken, maar ook nog een manier om jouw koude drankje veilig neer te zetten.
Een belangrijk kenmerk zijn toch wel de compacte afmetingen. Juist door een dergelijke loungeset vrij compact is, is het mogelijk om een balkon loungeset op een balkon neer te zetten. Sterker nog; dat is juist dé plek waar een dergelijke loungeset in eerste instantie voor ontwikkeld is. In de afgelopen jaren zien we echter dat meer en meer mensen voor een balkon loungeset kiezen. Dat is niet alleen te danken aan de compacte afmetingen, maar ook aan het gemak. Een balkon loungeset biedt al met al veel gemak en het gewenste comfort.
Heb je nog niet helemaal door wat een balkon loungeset nu precies is? Dan raden wij je graag aan om de foto boven dit artikel even te bekijken. Op deze foto zie je namelijk een fraaie balkon loungeset afgebeeld staan. Mocht het aan de hand van die foto nog niet helemaal duidelijk zijn, is het aan te raden om ons aanbod van balkon loungesets direct te bekijken. Zodra je meerdere foto’s op je gemakje bekijkt, wordt eigenlijk dírect duidelijk wat een balkon loungeset nou precies is.

Wat zijn de voordelen van een balkon loungeset?

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe loungeset aan te schaffen? En wil je graag een speciale loungeset voor op jouw balkon aanschaffen? Dan doe je er verstandig aan om naar een balkon loungeset uit te kijken. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is een dergelijke loungeset immers speciaal voor op een balkon ontwikkeld. Dit brengt dan ook de nodige expliciete voordelen met zich mee, waarover wij je hieronder graag nader informeren.
Het eerste voordeel is terug te vinden in de compacte afmetingen. Juist doordat een balkon loungeset vrij compact is, kun je ‘m op veel plekken kwijt. Je kunt ‘m prima kwijt op het terras in jouw tuin, maar je kunt ‘m ook prima op een balkon neerzetten. Ook als je nog een klein hoekje in jouw tuin ‘over’ hebt, kun je prima voor een balkon loungeset kiezen.
Ondertussen hoef je je over het comfort zéker geen zorgen te maken. Het is namelijk een feit dat een balkon loungeset ongekend comfortabel is. Dit is te danken aan de vormgeving, maar ook aan de bijbehorende kussens. Dankzij deze kussens kun je gewoonweg op een heerlijke en comfortabele manier tijd doorbrengen op jouw balkon.
Hierbij kun je ook nog uit meerdere houdingen kiezen. Hoe dat precies zit? Nou, de meeste balkon loungesets hebben een verstelbare rugleuning. Je kunt de rugleuning bijvoorbeeld naar voren klappen, waardoor je op de loungeset kunt zitten. Ondertussen lees je rustig een boekje of klets je bij met bijvoorbeeld een vriend(in) of een familielid.
Wil je liever languit liggen? Ook dat is mogelijk op een balkon loungeset. In dat geval klap je de rugleuning naar achteren toe, waardoor je op twee manieren kunt liggen. Je kunt op jouw rug liggen, maar je kunt ook op jouw buik liggen. Ongeacht waar je voor kiest, weet je optimaal van de balkon loungeset te genieten. Ondertussen geniet je ook nog van het mooie weer en jouw fraaie balkon. Als je een beetje geluk hebt, heb je vanaf jouw balkon ook nog eens een fraai uitzicht!
Spreken deze voordelen jou nou direct aan? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten balkon loungesets kunt kiezen. Doordat het aanbod van de loungesets zo divers is, heb je in ieder geval voldoende om uit te kiezen. In onze ogen is dit een belangrijk voordeel; voor op elk balkon kun je hierdoor de perfecte balkon loungeset uitkiezen.
Tot slot willen we je nog wijzen op het bijgeleverde tafeltje. Bij veel balkon loungesets krijg je dit tafeltje standaard meegeleverd, waardoor je nóg idealer gebruik van de loungeset kunt maken. Je kunt namelijk heerlijk op de balkon loungeset liggen of zitten, waarbij je een koud drankje op het tafeltje hebt staan. Op dit tafeltje kun je echter ook jouw smartphone neerleggen, jouw boekje neerleggen of jouw horloge neerleggen. Als je op jouw balkon loungeset ligt, is dat laatste wel een slim idee. De kans is namelijk groot dat je al snel gaat verkleuren; als je jouw horloge omhoudt, zorgt dit voor een witte afdruk op jouw pols. Niet al te mooi!

Wat zijn de nadelen van een balkon loungeset?

Wat denk je van bovengenoemde voordelen? Als je deze voordelen zo ziet staan, lijkt een balkon loungeset een perfecte keuze te zijn. Tegelijkertijd is het wel verstandig om met enkele aandachtspunten c.q. nadelen te houden.
Zo is het een nadeel dat een balkon loungeset aan slechts twee personen een zitplaats biedt. Op zich is dat ook weer niet heel verwonderlijk, aangezien een balkon loungeset dus zo compact vormgegeven is. Als je graag meer zitplaatsen wilt hebben, kun je daarom beter naar een ander meubelstuk uitkijken. Daarbij moet je echter wel goed rekening houden met de afmetingen van jouw balkon.
Ten tweede moet je rekening houden met het plaatsen van de loungeset op jouw balkon. Aangezien je bij een balkon altijd met muren of afrasteringen te maken hebt, kan het plaatsen mogelijk een uitdaging zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet al te gemakkelijk één van de loungestoelen omdraaien op het balkon. Probeer de plaatsing van de balkon loungeset daarom zo goed mogelijk voor te bereiden!
Zijn dit alle nadelen van een balkon loungeset? Ja, eigenlijk wel. In onze ogen brengt een dergelijke loungeset echt ongekend veel voordelen met zich mee en slechts twee nadelen. Juist deze verhouding is – volgens ons – ook de oorzaak waarom veel mensen voor een balkon loungeset kiezen. Als je op zoek naar de juiste meubelen voor op jouw balkon bent, is een dergelijke set gewoonweg de beste keuze.

Een balkon loungeset uitkiezen

Klinken alle hierboven genoemde voordelen bij jou als muziek in de oren? En wil je daarom maar al te graag een balkon loungeset aanschaffen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Zoals je wellicht al aan dit artikel hebt gemerkt, zijn wij behoorlijk fan van de balkon loungesets.
maar, hoe kun je nou de perfecte balkon loungeset voor op jouw balkon uitkiezen? Dat is een vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Uiteindelijk hebben wij besloten om dit artikel te schrijven, waarin we een antwoord op die vraag gaan geven. In het restant van dít artikel bespreken we alle criteria waar je goed op moet letten bij het uitzoeken van een balkon loungeset. Door juist op deze criteria te letten, kun je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Een keuze waar je op termijn absoluut géén spijt van gaat krijgen!

Samenstelling van de loungeset

Allereerst willen wij je wijzen op de samenstelling van de loungeset. Zoals we hierboven aangegeven hebben, kun je uit meerdere samenstellingen kiezen. Zo kun je voor twee losse tuinstoelen kiezen in combinatie met een tuintafeltje, maar je kunt ook voor alleen de losse tuinstoelen kiezen.
Hoe je op dit gebied nou de juiste keuze voor jezelf kunt maken? Dat doe je eigenlijk door naar twee facetten te kijken. Allereerst kijk je naar de manier waarop je gebruik van de loungeset wilt maken. Wil je vooral liggen op de loungeset? Of wil je ook op een aangename manier kunnen zitten en bijvoorbeeld van een koud drankje kunnen genieten?
Daarnaast moet je ook goed naar de afmetingen van jouw balkon kijken. Als je een niet al te breed balkon hebt, kun je mogelijk beter het tafeltje weg laten. Dit is echter iets wat alléén jij voor jezelf kunt bepalen. Denk hier dus goed over na en doe in onze webshop de nodige inspiratie op. Aan de hand van deze inspiratie kun je vervolgens voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Een keuze waar je sowieso op de lange termijn veel plezier aan gaat beleven.

Soort balkon loungeset

Is een balkon loungeset zomaar een balkon loungeset? Nee, dat is absoluut niet het geval. Als je ons aanbod bekijkt, zie je al direct meerdere varianten naar voren komen. Zo zijn er varianten die bestaan uit twee tuinstoelen en een bijbehorende tafeltje. Je kunt echter ook kiezen voor sets die bestaan uit twee ligbedden en een bijbehorende tafeltje.
Het is nu aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ook hierbij is het overigens weer aan te raden om goed naar het gebruik van de loungeset te kijken. Denk hier dus goed over na en zet jouw wensen echt goed op een rijtje. Nadat je dat gedaan hebt, raden wij je aan om ons aanbod op je gemakje door te bladeren. Je ziet dan al direct de meerdere soorten balkon loungesets naar voren komen.
Mogen wij je op dit gebied van een vrijblijvende tip voorzien? Kijk eens naar een set bestaande uit ligbedden en een bijbehorend tafeltje. Een belangrijk voordeel van een dergelijke set is de veelzijdigheid; met alle dank aan de verstelbare rugleuning. Dankzij deze verstelbare rugleuning is het eigenlijk een fluitje van een cent om altijd de gewenste zithouding aan te nemen. Ongeacht welke zithouding je wilt verkrijgen, is dat bij een dergelijke balkon loungeset mogelijk!

Materiaal van de balkon loungeset

Verder doe je er ook verstandig aan om goed naar de materialen van de balkon loungesets te kijken. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je eigenlijk al direct meerdere soorten materialen naar voren komen. Zo kun je voor een balkon loungeset van aluminium kiezen, waarbij je van een laag gewicht geniet. Je kunt echter ook voor hardhout, natural rotan, rope of wicker kiezen. AL deze materialen brengen zo hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Voor- en nadelen waar je zelf kritisch naar moet kijken.
Voor welk materiaal je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Zo moet je goed kijken naar de uitstraling van het materiaal. Als je een balkon loungeset van aluminium naast een zet van wicker zet, zie je uiteraard duidelijke verschillen. Het is dan ook aan jou om te bepalen naar welke materiaalsoort jouw voorkeur uit gaat.
Let hierbij echter niet alleen op de uitstraling. Nee, iets wat je ook niet moet onderschatten, is het onderhoud. Sommige materialen vragen nu eenmaal om onderhoud, terwijl dit bij andere materialen niet het geval is. Het is dus aan jou om te bepalen of je überhaupt onderhoud uit wilt voeren.
Zoals je wellicht al opgemerkt hebt, is dit écht een belangrijke criteria. Eigenlijk is de materiaalsoort bepalend voor alles wat met de balkon loungeset te maken heeft. Maak daarom een goede vergelijking tussen de verschillende materiaalsoorten en laat je inspireren in onze webshop. In onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van allerlei materialen. Juist door dit diverse aanbod kun je een prima vergelijking voor jezelf maken!

Kleur van de balkonset

Wordt de uitstraling van een balkonset alleen bepaald door het materiaal? Nee, zeker niet. Ook de kleur speelt hier een cruciale rol bij. Zet bijvoorbeeld maar een lichtgekleurde- en een donkergekleurde balkon loungeset naast elkaar. Binnen de kortste keren zie je een duidelijk verschil tussen beide loungesets.
Het is aan jou om te bepalen naar welke kleur jouw voorkeur uitgaat. Let hierbij niet alleen op jouw persoonlijke voorkeuren, maar kijk ook goed naar de rest van jouw balkon. Het is wel zo prettig als je een fraaie kleurstelling op jouw balkon kunt creëren.
Let overigens hierbij niet alleen op de kleur van de set zelf, maar ook op de kleur van de kussens. In veel gevallen kiezen fabrikanten namelijk voor nét iets andere gekleurde kussens. Juist door dergelijke kussens ontstaat er op de balkon loungeset een fraai contrast. Kijk dus goed naar het geheel!

Vormgeving van de balkon loungeset

Bij het ontwerpen van een balkon loungeset heeft een fabrikant bijna carte blanche. Dit betekent dat een ontwerper naar hartenlust zijn creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Dit resulteert dan ook in veel verschillende vormgevingen van de balkon loungesets. Het is aan jou om te bepalen naar wat voor soort vormgeving jouw voorkeur uit gaat.
In principe kan er onderscheid gemaakt worden tussen meerdere vormgevingen. Je kunt bijvoorbeeld voor een hele strakke vormgeving kiezen, maar je kunt ook voor een frivole vormgeving kiezen. De keuze is op dit gebied echt volledig aan jou. Het belangrijkste is vooral dat de vormgeving naar jouw wens gaat zijn. Wij raden je daarom aan om de nodige foto’s van de balkon loungesets te bekijken. Door op jouw gemakje naar de foto’s te kijken, kun je voor jezelf bepalen wat je mooi vindt. Ondertussen bepaal je uiteraard ook wat je absoluut níet mooi vindt.

De kussens van de balkon loungeset

We hebben ze hierboven al even aangestipt; de kussens die op de balkon loungeset kiezen. Deze kussens zijn in onze ogen ook echt ongekend belangrijk te noemen. Waarom? Omdat deze kussens onder meer voor de uitstraling bepalend zijn. Daar blijft het echter niet bij. Nee, de kussens zorgen ook nog voor het gewenste comfort.
Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere soorten kussens kiezen. Zo kun ej voor normale kussens kiezen, terwijl je ook voor waterafstotende kussens kunt kiezen. Met dank aan de zogeheten all weather kussens hoef je in ieder geval niet meer bang voor een regenbui te zijn. Aan jou de taak om te bepalen naar welk soort tuinkussens jouw voorkeur uit gaat!

Kwaliteit van de balkon loungeset

Heb je aan de hand van bovenstaande criteria een selectie gemaakt? Dan heb je nu waarschijnlijk nog enkele balkon loungesets over waar je een keuze tussen kunt gaan maken. Om deze keuze uiteindelijk te maken, is het aan te raden om goed naar de kwaliteit te kijken.
Hoe je deze kwaliteit kunt beoordelen? Dat doe je eigenlijk vooral door naar het merk van de balkon loungeset te kijken. Als de set door een gerenommeerd merk vervaardigd is, zegt dat direct veel over de kwaliteit. De gerenommeerde merken zijn immers in staat om de gewenste kwaliteit te leveren!
Wil je graag van kwaliteit genieten? Dan ben je bij ons zéker aan het juiste adres. Wij werken namelijk alleen maar samen met de beste merken. Juist doordat wij met louter de beste merken samenwerken, zijn wij in staat om een hoogwaardig aanbod van balkon loungesets aan te bieden!

Prijskaartje van de balkon loungeset

Zo, we zijn nu alweer bij de laatste criteria uitgekomen: het prijskaartje. IN onze ogen is dit een criteria dat echt niet onderschat mag worden. Voor sommige balkon loungeset betaal je heel veel, terwijl dit bij andere sets absoluut niet het geval is. Het is dan ook aan jou om te bepalen hoeveel geld je ongeveer uit wilt geven.
Kunnen wij je op dit gebied nog van een zinnige tip voorzien? Ja, zeker. Durf te investeren in een goede balkon loungeset! Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je de balkon loungeset aanschaffen die volledig naar jouw keuze is. Daarbij ben je ook verzekerd van een prima kwaliteit ten dus een lange levensduur. Graag wensen wij je veel plezier met jouw nieuwe balkon loungeset!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »