{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe kies je de beste schommelstoel voor in jouw tuin uit?

  • Door Roos
  • Thursday 09 / 09 / 2021 0
Hoe kies je de beste schommelstoel voor in jouw tuin uit?

Bij het inrichten van een tuin kun je heel veel kanten op. Zo kun je kiezen voor een relatief ouderwetse of normale inrichting, terwijl je ook voor een hele moderne of opvallende inrichting kunt gaan. Het leuke hierbij is dat je zelf de vrije hand hebt. Het enige waar je mogelijk rekening mee moet houden, is met jouw partner. Mocht je helemaal alleen wonen, heb je echt helemaal géén beperkingen om de tuin geheel naar wens in te richten.
Als je jouw tuin in gaat richten, is het advies om ook scherp op de tuinmeubelen te letten. Het leuke hierbij is dat je uit echt veel soorten tuinmeubelen kunt kiezen. Dat blijkt eigenlijk al direct als je onze webshop opent. Als je in onze webshop op ‘Tuinstoelen’ klikt, weet je niet wat je ziet. Je krijgt echt tientallen soorten tuinstoelen voorgeschoteld. Dit varieert van bijvoorbeeld normale tuinstoelen tot aan verstelbare stoelen en van loungestoelen tot aan schommelstoelen.
In dit artikel richten wij onze pijlen op de laatstgenoemde stoel. De schommelstoel is om meerdere redenen een ware aanrader. Een ware aanrader voor mensen die hun tuin uniek in willen richten en op een ultieme manier in de tuin willen relaxen. Het is sowieso namelijk een feit dat de schommelstoelen voor de gewenste (innerlijke) rust gaan zorgen.
Maar, voor welk soort schommelstoel kun je dan het beste kiezen? Waarom is het überhaupt aan te raden om voor een schommelstoel te kiezen? Met welke aandachtspunten moet je eventueel rekening houden? En in hoeverre moet je bij het aanschaffen van een schommelstoel op bepalende factoren letten? Op al deze vragen gaan we je in dit artikel een uitgebreid antwoord voorschotelen. Aan de hand van deze antwoorden kun jij de beste schommelstoel voor in jouw tuin uit gaan kiezen. Een stoel waar je binnen de kortste keren onwijs blij mee gaat zijn. Dát is iets waar wij persoonlijk echt overtuigd van zijn!

Wat is een schommelstoel precies?

Heb je op dit moment kleine kinderen? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat één beweging nagenoeg elk kind rustig kan krijgen; een schommelende beweging. De schommelende beweging voelt voor kinderen vertrouwd aan, maar brengt ook innerlijke rust met zich mee. Dat is óók het geval als je voor een schommelstoel kiest.
Met een schommelstoel geniet je ook van bovengenoemde voordelen. Dát is weer volledig te danken aan de vormgeving van de stoelen. Deze stoelen hebben eigenlijk twee ‘pijlers’ als onderstel. Deze pijlers kunnen heen en weer bewegen, waardoor je in jouw schommelstoel ook van de schommelende beweging geniet.
Heb je niet echt door wat we met deze omschrijving bedoelen? Dan raden we je aan om de foto aan de bovenkant van dit artikel alvast te bekijken. Op die foto zie je namelijk precies hoe een schommelstoel er uit ziet. Tevens is het advies om alvast ons aanbod van schommelstoelen te bekijken. In ons aanbod zie je immers ook foto’s van meerdere schommelstoelen naar voren komen.
Al met al is een schommelstoel een unieke tuinstoel. Een unieke tuinstoel die bij veel mensen geliefd is. Niet alleen vanwege de schommelende beweging, maar ook vanwege veel andere voordelen. Wat deze voordelen allemaal zijn, gaan we uitgebreid in dit artikel bespreken.

Ons aanbod van schommelstoelen

Spreekt het principe van schommelstoelen jou wel aan? En wil je daarom alvast voorzichtig op zoek gaan naar een geschikte schommelstoel voor in jouw tuin? Dan ben je daarvoor bij ons zeker aan het juiste adres. Ons aanbod van schommelstoelen is niet zozeer uitgebreid, maar is wel van de gewenste kwaliteit. Als je voor een schommelstoel uit ons aanbod kiest, kies je gewoon voor kwaliteit. Kwaliteit, veel gemak én een lange levensduur.
Waarom ons aanbod niet super uitgebreid is? Dat komt puur doordat wij hoge eisen stellen aan de tuinmeubelen die wij verkopen. Slechts enkele tuinstoelen voldoen aan die eisen, waardoor wij niet al te veel schommelstoelen aan kunnen bieden. Feit is wel dat de schommelstoelen die wij aanbieden, stuk voor stuk unieke voordelen met zich mee brengen. Daar komen we verderop in dit artikel graag nog even op terug.
Tevens willen wij je op het volgende wijzen; we vullen ons aanbod volledig aan. De kans is dan ook groot dat we binnenkort méér schommelstoelen in ons aanbod opgenomen hebben. Je doet er dan ook verstandig aan om ons aanbod regelmatig te checken. Dit geldt overigens niet alleen voor de schommelstoelen, maar ook voor andere meubelen en accessoires voor in de tuin.
Waarom? Omdat je bij ons van een ideale prijs-kwaliteitsverhouding geniet. Wij bieden alleen de beste tuinstoelen aan, terwijl je bij ons nooit de hoofdprijs hoeft te betalen. Bovendien stellen wij alles in staat om óók voor jou de gewenste tuinmeubelen aan te bieden. Dat is het geval in onze webshop, maar is ook zeker in onze showroom het geval. Je kunt naar hartenlust de tuinmeubelen in onze webshop bekijken, terwijl je naar hartenlust de meubelen in onze showroom uit kunt proberen. Dit geldt ook voor de schommelstoelen. Wij zijn in ieder geval groot van fan schommelstoelen!

Wat zijn redenen om voor een schommelstoel te kiezen?

Is het voor de hand liggend om voor schommelstoelen te kiezen? Nee, het is niet voor de hand liggend. Als je naar een gemiddelde tuin kijkt, zie je namelijk allerlei andere soorten tuinstoelen veelvuldig naar voren komen. Je kunt daarbij denken aan de dining stoelen, aan de loungestoelen en aan de verstelbare stoelen. De schommelstoelen kom je echter een stuk minder tegen. Jammer eigenlijk, aangezien de schommelstoelen unieke voordelen met zich mee brengen.
Wat nou precies de schommelstoelen voor voordelen te bieden hebben? Daar vertellen we je hieronder graag iets meer over. Daarbij richten we ons puur op redenen waarom óók jij eigenlijk een schommelstoel zou moeten kopen. Wij zijn in ieder geval – tot op de dag van vandaag – overtuigd van de vele voordelen van een schommelstoel.

Onwijs comfortabel

Een cruciaal voordeel is dat een schommelstoel onwijs comfortabel is. Dit comfort is volgens ons aan twee zaken te danken, waaronder het gebruikte materiaal. De fabrikanten van schommelstoelen gebruiken uitsluitend de juiste materialen, waardoor de schommelstoelen heerlijk zitten. Je hoeft niet bang te zijn voor een pijnlijke kont, terwijl je juist van de relatief zachte materialen geniet.
Aan de andere kant is dit comfort te danken aan de vormgeving van de stoel. In een schommelstoel kun je echt heerlijk hangen, terwijl je ook lekker rechtop kunt zitten. Met dank aan de vormgeving is het dus eigenlijk mogelijk om meerdere zithoudingen aan te nemen. Ongeacht voor welke zithouding je kiest, geniet je van het gewenste comfort. Het gewenste comfort waardoor je eigenlijk elke dag gebruik van de schommelstoel zou willen maken.

Onwijs rustgevend

De belangrijkste reden om een schommelstoel te kopen, is toch wel de schommelende beweging. Als je eenmaal op een schommelstoel kiest, kun je de stoel rustig naar voren en naar achteren bewegen. Door die beweging te maken, kom je eigenlijk volledig tot rust. Dit rustgevende element werkt prima bij kinderen – zoals we eerder in dit artikel al aangaven – maar ook prima bij ouderen. Mocht je in jouw leven op zoek naar iets meer rust zijn, is het dus aan te raden om een schommelstoel aan te schaffen.
Het rustgevende aspect is in ons ogen echt een onderscheidend voordeel. Van dit voordeel geniet je immers niet bij één van de andere soorten tuinstoelen. Nee, dit rustgevende aspect ervaar je eigenlijk alleen bij een schommelstoel. Een schommelstoel is immers de enige stoel die je op je gemakje heen en weer kunt bewegen. Met dank aan deze beweging kom je echt volledig tot rust!
Wil jij sowieso in jouw tuin tot rust komen? Dan doe je er verstandig aan om meerdere soorten tuinmeubelen aan te schaffen. Op een schommelstoel kom je heerlijk tot rust, terwijl dit ook voor bijvoorbeeld een loungeset geldt. Als je vervolgens ook nog de juiste accessoires aan weet te schaffen, creëer je in jouw tuin alleen maar van meer gemak en rust. Al met al kun je met de aanschaf van een schommelstoel niet de mist in gaan!

Een tof design

Wil jij graag jouw tuin op een fraaie manier in richten? Logisch; dat is uiteindelijk de wens van alle eigenaren van een tuin. Om jouw tuin op een fraaie manier in te richten, kun je heel veel kanten op. Zo moet je belangrijke keuzes maken met betrekking tot de bestrating, tot de begroeiing en tot de meubelen in jouw tuin. Als je graag echt fraaie meubelen wilt kopen, kies je voor een schommelstoel. Het staat voor ons als een paal boven water dat een schommelstoel echt een heel tof design heeft.
Dit toffe design is wat ons betreft te danken aan de vormgeving. De vormgeving van een schommelstoel is – zoals al eerder gezegd – echt uniek te noemen. Dankzij deze unieke vormgeving valt de stoel ook direct in jouw tuin op. Zodra je de schommelstoel in jouw tuin neerzet, begint eigenlijk het echte genieten. Je kunt heerlijk tot rust komen, je geniet van veel comfort én je geniet van het fraaie design.
Wat doe je als je bij jou de tuin in kijkt? Geniet je dan van het uitzicht? Geniet je van jouw schutting? Of kijk je direct naar jouw tuinmeubelen? Mocht er een schommelstoel in jouw tuin staan, is de kans groot dat je direct naar de schommelstoel kijkt. De stoel valt namelijk – op een positieve manier welteverstaan – in jouw tuin op.

Een lange levensduur

Wil je relatief veel geld investeren in de inrichting van jouw tuin? Dan doe je dit waarschijnlijk om een reden; omdat je zo lang mogelijk van jouw tuin wilt genieten. Om zo lang mogelijk van jouw fraaie tuin te kunnen genieten, is het advies om voor kwaliteit te gaan. Als je voor één van de schommelstoelen uit ons aanbod kiest, kies je sowieso voor kwaliteit. Dit betekent dat de schommelstoelen een lange levensduur hebben.
Voor jou brengt dit een belangrijk voordeel met zich mee. Je kunt namelijk echt jarenlang van de toffe schommelstoel in jouw tuin genieten. Elke dag weer kun je tot rust komen, kun je een boekje in de schommelstoel lezen of kun je even jouw ogen sluiten. Zelfs als je dit al jarenlang doet, blijft het keer op keer weer genieten. Alleen om deze reden is de aanschaf van een goede schommelstoel eigenlijk al aan te raden.

Wat zijn de nadelen van schommelstoelen?

Het mag duidelijk zijn; wij zijn behoorlijk te spreken over de schommelstoelen. Het feit dat de schommelstoelen zoveel gemak en comfort met zich mee brengen, is volgens ons echt uniek. Ook het feit dat je op een schommelstoel echt volledig tot rust kunt komen, spreekt ons persoonlijk erg aan. Juist doordat de schommelstoel zo rustgevend is, is het een ideale stoel gezien de hectische maatschappij.
Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Ja, dat is zeker het geval. Een schommelstoel is op zich een prima aankoop, maar je moet wel met enkele aandachtspunten rekening houden. Wat deze aandachtspunten precies zijn, bespreken wij graag hieronder. Aan de hand van deze nadelen krijg je echt een compleet beeld van de schommelstoelen.

Niet al te makkelijk op te bergen

Wat doe jij in de winterperiode met jouw tuinmeubelen? In de winterperiode is het van cruciaal belang dat je jouw tuinmeubelen op een veilige en goede manier op weet te bergen. Daarmee weet je de tuinmeubelen fraai te houden, terwijl je hier ook de levensduur aanzienlijk mee weet te verlengen.
Het is echter een feit dat je een schommelstoel niet al te makkelijk op kunt bergen. Het opbergen van een schommelstoel is met name vanwege de afmetingen en het gewicht zwaar. Als je voor ‘normale’ tuinstoelen kiest, kun je die altijd wel op een bepaalde manier opstapelen. Bij schommelstoelen is dat echter niet mogelijk, aangezien de stoelen zelf een uniek design hebben. Dat merk je dan ook duidelijk als je de stoelen graag in jouw bijvoorbeeld tuin of schuur op wilt bergen. Houd daar goed rekening mee!

Niet de goedkoopste tuinstoelen

Wil je graag met een zo’n klein mogelijk budget jouw tuin inrichten? Ook dan is het niet voor de hand liggend om voor een schommelstoel te kiezen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt een schommelstoel veel voordelen met zich mee. Maar, deze vele voordelen gaan wel gepaard met een flink prijskaartje.
Dat is ook iets wat je in ons aanbod terugziet. Je kunt bij ons een schommelstoel voor 200 euro kopen, terwijl je ook meer dan 600 euro aan één schommelstoel uit kunt geven. Daarbij kun je ook nog eens rekening houden met het feit dat wij al zeer scherpe prijzen hanteren. Mocht je bij een andere webshop de schommelstoel aanschaffen, is de kans groot dat je nog meer geld moet betalen.

Je hebt er de nodige ruimte in jouw voor nodig

Een kleine schommelstoel bestaat eigenlijk niet. Nee, een schommelstoel is echt een stuk groter dan normale tuinstoelen. Dit nadeel zorgt ervoor dat je in jouw tuin echt de nodige ruimte voor de schommelstoel vrij moet houden. Dit heeft overigens niet alleen betrekking op de stoel zelf, maar ook op de ruimte voor en achter de stoel.
Wat we daar precies mee bedoelen? Nou, het is essentieel dat je de schommelstoel naar voren en naar achteren kunt bewegen. Als je die ruimte in de tuin niet hebt, wordt het voordeel van een schommelstoel eigenlijk volledig teniet gedaan. Mede daarom raden wij je aan om echt de nodige ruimte in jouw tuin vrij te maken voor de schommelstoelen. Als je dát voor elkaar weet te krijgen, geniet je optimaal van jouw schommelstoel. Wel is het dus zo dat je überhaupt over de nodige ruimte in jouw tuin moet beschikken.

Wil jij een schommelstoel aanschaffen?

Zo, wat denk jij op dit moment van alle voor- en nadelen van een schommelstoel? Is het zo dat de voordelen jou meer aanspreken dan de nadelen? En heb je daarom interesse om een nieuwe schommelstoel aan te schaffen? Dan hebben wij goed nieuws voor je; daar helpen wij je graag een handje bij.
Uit ervaring weten wij dat het uitkiezen van een schommelstoel niet makkelijk is. Het is een nogal specifieke aankoop, terwijl je deze aankoop waarschijnlijk ook niet dagelijks doet. Juist doordat het een unieke aankoop is, is het van belang om je even goed voor te bereiden. Daar helpen wij je graag een handje bij!

Waar wil je de schommelstoel neerzetten?

Allereerst is het belangrijk om over de plaatsing van de schommelstoel na te denken. Wil je deze schommelstoel op het terras in jouw achtertuin neerzetten? Wil je de schommelstoel naast de voordeur op het terrasje neerzetten? Of wil je de schommelstoel onder de overkapping in jouw tuin neerzetten? Dit zijn enkele mogelijkheden waar je voor kunt kiezen.
In onze ogen is het van belang om hier op voorhand goed over na te denken. Door direct de schommelstoel op de juiste plek in jouw tuin neer te zetten, geniet je direct van de verschillende voordelen. Bovendien kun je bijvoorbeeld de afmetingen van de schommelstoel afstemmen op de aanwezige ruimte in jouw tuin. Al met al is het echt belangrijk om goed na te denken over de plaatsing van de schommelstoel.

Hoeveel geld wil je uit gaan geven?

Ook is het aan te raden om alvast over jouw budget na te denken. Hoeveel geld heb je op dit moment tot jouw beschikking? En hoeveel geld wil je uit gaan geven aan de aanschaf van een nieuwe schommelstoel? Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, is een schommelstoel over het algemeen niet goedkoop te noemen.
Wel is het zo dat uit meerdere prijsklassen kunt kiezen. Het maakt immers nogal verschil of je 200 euro aan een schommelstoel uitgeeft of dat je 600 euro aan een schommelstoel uitgeeft. Wij willen je daarom aanraden om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dit maximum budget kun je vervolgens op zoek naar de beste schommelstoel. De beste schommelstoel waar je jarenlang van kunt gaan genieten.

Kijk goed naar de vormgeving van de stoel

Tevens raden we je aan om heel veel foto’s te kijken. Heel veel foto’s te kijken, zodat je kunt bepalen wat de gewenste vormgeving van de stoel is. In onze ogen is dit één van de belangrijkste aspecten van een stoel, aangezien de schommelstoel direct in jouw tuin op gaat vallen. Mede daarom is het van belang dat de stoel volledig naar jouw wens is.
Hoe je de vormgeving van een stoel kunt beoordelen? Dat doe je eigenlijk door naar de vorm van de stoel te kijken, maar ook naar de kleurstelling. Sommige fabrikanten kiezen voor opvallende kleuren, terwijl de meeste fabrikanten toch echt voor een basic kleurstelling kiezen. Je kunt bij ons in het aanbod dan ook schommelstoelen in een basic bruine of grijze kleur vinden. Ideaal voor in de meeste soorten tuinen.
Hoe de schommelstoel vormgegeven wordt? Daar heeft een fabrikant echt volledige vrijheid in. Dat is juist ook het leuke, aangezien je dankzij deze vrijheid uit echt veel soorten vormen kunt kiezen. Dát stelt je in staat om een schommelstoel uit te kiezen die volledig aan jouw wensen voldoet.

Kijk goed naar het materiaal

Ook is het aan te raden om goed naar het materiaal van de schommelstoel te kijken. Je zou wellicht denken dat de fabrikanten voor hout kiezen, maar dat is in ons aanbod zeker niet het geval. Nee, in ons aanbod vind je eigenlijk alleen schommelstoelen van natural rotan en rope. Deze twee materialen zijn uniek en brengen daardoor een unieke uitstraling met zich mee.
Iets wat ook uniek is, is de levensduur van deze materialen. Deze materialen zijn tegen verschillende weersomstandigheden bestand, waardoor je jarenlang van deze stoelen kunt genieten. Wel is het belangrijk om de stoelen in de winterperiode goed op te bergen; daar kun je bijvoorbeeld een beschermhoes voor gebruiken.

Ga altijd voor kwaliteit

Als je een schommelstoel aan gaat schaffen, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Dat is sowieso wenselijk, als je naar het prijskaartje van de schommelstoelen kijkt. Om van een zo’n lang mogelijke levensduur te kunnen genieten, is het advies om te investeren. Om te investeren in een hele goede schommelstoel.
Hoe je dat doet? Dat doe je in de basis al door voor een schommelstoel uit ons aanbod te kiezen. Met één van de schommelstoelen uit ons aanbod geniet je van een prima kwaliteit en daarmee van een lange levensduur. Het feit dat je enkele honderden euro’s voor deze stoelen moet betalen, is daardoor opeens een stuk ‘minder erg’. De hoge vraagprijs is eigenlijk wel logisch, gezien de vele voordelen en de lange levensduur!

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een schommelstoel aanraden? Ja, dat is inderdaad een aankoop die wij absoluut aan kunnen raden. In onze ogen brengt een schommelstoel namelijk echt unieke voordelen met zich mee. Met name het rustgevende aspect is volgens ons dé reden om voor een schommelstoel te kiezen. Met de informatie uit dit artikel kun je in ieder geval direct op zoek gaan naar de ideale schommelstoel voor in jouw tuin. Zet jouw wensen op een rijtje en kom direct in actie. Graag wensen wij je alvast veel plezier met de nieuwe schommelstoel in jouw tuin!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »