{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe kun je de juiste tuinstoelen voor in jouw tuin vinden? Enkele handige tips!

  • Monday 22 / 02 / 2021 0
Hoe kun je de juiste tuinstoelen voor in jouw tuin vinden? Enkele handige tips!

Wil je graag veel tijd in jouw tuin door gaan brengen? Dan is het van cruciaal belang dat je de juiste tuinmeubelen in jouw tuin gaat plaatsen. Juist met de juiste tuinmeubelen weet je jouw tuin aangenaam, comfortabel en praktisch te maken.  

Het lastige is echter dat iedereen op dit vlak andere wensen stelt. Mogelijk wil jij in jouw tuin heerlijk relaxen, terwijl jouw buren de tuin met name gebruiken om heerlijk te tuinieren. Iedereen stelt andere wensen aan zijn/haar tuin, waardoor iedereen ook op een andere manier zijn/haar tuin inricht. Daarbij kiest ook iedereen voor andere tuinmeubelen.

Dat is dan ook één van de redenen waarom je tegenwoordig uit zoveel verschillende soorten tuinmeubelen kunt kiezen. Opvallend hierbij is echter dat sommige tuinmeubelen ook al jaar en dag tot de meest populaire tuinmeubelen behoren. Dat is bijvoorbeeld het geval bij tuinstoelen. Tuinstoelen zijn eigenlijk al tientallen jaren niet meer weg te denken uit de tuin.

Heb jij op dit moment fijne tuinstoelen in jouw tuin staan? Ben je echter op zoek naar nieuwe tuinstoelen? Of ben je mogelijk bezig om jouw tuin volledig opnieuw in te richten? In alle gevallen is het interessant om naar nieuwe tuinstoelen te kijken, aangezien het aanbod weer flink uitgebreid is. Juist door dit uitgebreide aanbod heb je meer dan voldoende keus op het gebied van tuinstoelen.

Als je nieuwe tuinstoelen wilt kopen, is dit uitgebreide aanbod echter niet altijd prettig. Je ziet eigenlijk door de bomen het bos niet meer, waardoor het maken van een keuze behoorlijk lastig kan zijn. Dat merkten wij ook zelf, waarna wij besloten om dit blogartikel te schrijven. In dit artikel beschrijven wij van A tot Z hoe je de beste tuinstoelen voor in jouw tuin kunt vinden. Daarbij richten wij ons niet alleen op praktische zaken, maar ook op enkele handige tips. Met de informatie uit dit artikel kun je in ieder geval direct op zoek naar de beste tuinstoelen voor in jouw tuin gaan!

Wat is het belang van goede tuinstoelen?

Graag willen we allereerst naar de voordelen van goede tuinstoelen kijken. Want: wat zijn nou zwaarwegende redenen om überhaupt (veel) geld aan nieuwe tuinstoelen uit te gaan geven? Wij hebben deze redenen voor jou op een rijtje gezet, waardoor je ongetwijfeld direct enthousiast wordt. Met de juiste tuinmeubelen in jouw tuin ga je namelijk vanaf het eerste moment genieten.

Een van de absolute voordelen is het gemak van een tuinstoel. Een gemiddelde tuinstoel zit heerlijk, is makkelijk te verplaatsen en past perfect bij bijvoorbeeld de tuintafel in jouw tuin. Indien je voor de juiste tuinstoelen gekozen hebt, kun je dus ook meer gaan genieten van die fraaie tuintafel in jouw tuin.

Ondertussen geniet je ook nog van het nodige comfort. Zoals hierboven al gesteld, zijn de tuinstoelen door de jaren heen immers steeds beter geworden. Dit zie je onder meer terug aan de kwaliteit van de tuinkussens die bij de tuinstoelen horen. Dankzij deze tuinkussens heb je altijd een zacht zitoppervlak, waardoor je zeer comfortabel urenlang op jouw stoel plaats kunt nemen.

Verder is het ook nog een absoluut voordeel dat je uit meerdere soorten tuinstoelen kunt kiezen. Een tuinstoel hoef je niet altijd aan jouw tuintafel te zetten, maar kun je ook bijvoorbeeld bij jouw loungeset neerzetten. Zodra je het aanbod van tuinstoelen bekijkt, zie je direct dat je de keus uit meerdere varianten hebt. Daar komen we verderop in dit artikel ook nog uitgebreid op terug.

Tot slot is het ook nog een voordeel dat je een tuinstoel veelzijdig kunt gebruiken. Krijg je veel visite over de vloer voor jouw verjaardag of de verjaardag van bijvoorbeeld jouw kind of partner? In dat geval haal je één of meerdere tuinstoelen naar binnen, waardoor je binnenshuis meer zitplaatsen weet te creëren. Is het buiten heerlijk weer? Dan kun je uiteraard ook aangenaam plaatsnemen op de tuinstoelen buiten.

Onder aan de streep zijn tuinstoelen eigenlijk onmisbaar in een tuin. Behalve de bovengenoemde voordelen zijn tuinstoelen immers ook super praktisch. Zonder tuinstoelen kun je niet in jouw zitten, behalve als je een loungeset hebt. Voor een goede loungeset moet je echter vrij diep in de buidel tasten, waardoor het interessanter is om voor meerdere tuinstoelen te kiezen!

De verschillende soorten tuinstoelen

Er bestaat wat ons betreft geen twijfel over: in elke tuin zijn de juiste tuinstoelen onmisbaar. Ben je daar zelf ook achter gekomen? Wil je daarom graag nieuwe stoelen voor in jouw tuin aan gaan schaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt de keus uit een uitgebreid aanbod. Dit komt niet alleen doordat er heel veel varianten zijn, maar ook doordat er enkele soorten bestaan. In principe kunnen we twee verschillende soorten tuinstoelen onderscheiden: - Tuinstoelen die je om een tuintafel heen kunt zetten. Deze tuinstoelen zijn te vergelijken met de eetkamerstoelen in jouw woning. - Tuinstoelen die je bij bijvoorbeeld jouw loungeset neer kunt zetten. Dit zijn over het algemeen loungestoelen en zijn vaak comfortabeler dan de hierboven genoemde stoelen. Voor welke tuinstoelen jij het beste kunt genieten? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Om dit te kunnen bepalen, is het bijvoorbeeld goed om na te denken over het gebruik van de tuinstoelen. Wil je de tuinstoelen gebruiken om aangenaam te kunnen dineren? Of wil je de tuinstoelen gebruiken om relax achterover te kunnen leunen? Voor beide doelen valt absoluut iets te zeggen, waardoor ook veel huishoudens voor een combinatie kiezen. Wat dat precies inhoudt? Nou, zij kiezen voor een fraaie tuintafel in combinatie met aangename tuinstoelen. Sommige kiezen deze combinatie zelf uit, terwijl andere juist een complete tuinset aanschaffen. Op deze stoelen kunnen zij bijvoorbeeld heerlijk dineren of een gezellig spel doen, terwijl ze ook nog een ander zitje in de tuin hebben gecreëerd. Op dat zitje is het voornamelijk een kwestie van relaxen, chillen, relaxen en nog eens chillen. Bij een dergelijk zitje tref je dan ook een comfortabele loungestoel in combinatie met bijvoorbeeld een loungeset aan. Moraal van het verhaal: in de wereld van tuinstoelen kun je alle kanten op. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, is het echter niet altijd even makkelijk om de juiste tuinstoelen te vinden. Graag helpen we jou daar een handje bij! In het restant van dit artikel kun je een soort van stappenplan vinden, waarmee je razendsnel de juiste tuinstoelen voor in jouw tuin kunt vinden. Neem het artikel op je gemakje door, check vervolgens ons aanbod van tuinstoelen en sla direct je slag.

Waar wil je de tuinstoelen voor gebruiken?

Als je nieuwe tuinstoelen aan wilt gaan schaffen, moet je enkele vragen aan jezelf gaan stellen. Zo moet je een antwoord gaan vinden op de hierboven genoemde vraag: waar wil je de tuinstoelen voor gebruiken?

Wil je de tuinstoelen in combinatie met een tuintafel gaan gebruiken? Of wil je de tuinstoelen juist als loungestoelen gaan gebruiken? Ongeacht voor welke doeleinden jij jouw tuinstoelen wilt kopen, heb je de keus uit meer dan genoeg varianten. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, geeft het antwoord op deze vraag direct duidelijk over het soort tuinstoel waar je naar op zoek bent.

Probeer dus echt allereerst een antwoord voor jezelf op deze vraag te vinden. Als je op deze vraag een antwoord gevonden hebt, kun je een flinke schifting in het aanbod van tuinstoelen maken. Daar blijft het echter niet bij, aangezien je nog meer belangrijke knopen door moet gaan hakken. Daar lees je hieronder meer over.

Wat wil je voor de tuinstoelen betalen?

Zo, je weet nu precies naar welk soort tuinstoel jouw voorkeur uit gaat. Het is nu zaak om goed na te gaan denken over het financiële aspect. Of met andere woorden: hoeveel geld kun of wil je uitgeven aan jouw nieuwe tuinstoelen? Als je ook een antwoord op die vraag weet te vinden, kun je voor jezelf een nog grotere schifting in het uitgebreide aanbod van tuinstoelen maken.

Is het aan te raden om veel geld te investeren in goede tuinstoelen? Wat ons betreft is dat zeker aan te raden. Als je voor goede tuinstoelen kiest, ga je daar namelijk jarenlang van genieten. Tijdens deze lange levensduur merk je dat de kwaliteit van de net iets duurdere tuinstoelen simpelweg subliem is. Over het algemeen gaat het gezegde ‘Goedkoop is duurkoop’ zeker op bij tuinstoelen. Als je de financiële mogelijkheden hebt, is het dus zeker aan te raden om net iets meer geld te investeren in de aanschaf van nieuwe tuinstoelen.

Hoeveel tuinstoelen wil je hebben?

Als je nieuwe tuinstoelen gaat kopen, moet je ook goed over de hoeveelheid nadenken. Wil je bijvoorbeeld twee tuinstoelen waar je heerlijk op kunt relaxen? Of heb je liever zes tuinstoelen die je om jouw ruime tuintafel heen wilt zetten? De keus is volledig aan jou. Uiteraard is het hierbij van belang om goed de grootte van jouw huishouden in de gaten te houden. Als je alleen bent, heb je op dit vlak andere behoeftes dan als je een gezin met 3 kinderen hebt.

Hoe moeten de tuinstoelen er uit zien?

Heb je ook voor jezelf bepaald hoeveel geld je aan de nieuwe tuinstoelen uit wilt geven? Dan kun je aan de hand van die keuze al een flink gedeelte van het aanbod buiten beschouwing gaan laten. Vanaf dit moment is het zaak om héél gericht naar de tuinstoelen te gaan kijken. Je moet deze tuinstoelen namelijk nu op meerdere gebieden met elkaar gaan vergelijken.

Zo is het allereerst van belang om goed naar het materiaal van de tuinstoelen te kijken. Het materiaal van de stoel is bepalend voor de uitstraling, maar ook zeker voor de levensduur. Tegelijkertijd bepaalt het materiaal ook de mate waarin je onderhoud uit moet voeren aan de tuinstoelen. Als je tuinstoelen van hout hebt, moet je deze tuinstoelen regelmatig lakken, beitsen en/of verven. Dat hoeft echter niet als je kiest voor tuinstoelen van aluminium of kunststof. Denk dus over het materiaal héél goed na, kijk goed naar de uitstraling en houd goed rekening met bijkomende factoren.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de algehele uitstraling van de tuinstoelen te kijken. Als je 10 tuinstoelen naast elkaar zet, hebben alle tuinstoelen een andere vormgeving. Bij sommige tuinstoelen is dit detailwerk, terwijl juist bij andere tuinstoelen de vormgeving echt volledig anders is.

Verder moet je ook goed naar de combinatie van stoel ne kussen krijgen. Krijg je bijvoorbeeld standaard een tuinkussen meegeleverd? Is het kussen dan qua kleur naar jouw wens? En is het kussen qua dikte ook naar jouw wens? Wij weten uit eigen ervaring dat iedereen andere voorkeuren stelt aan de dikte van de tuinkussens. Sommige mensen prefereren een super dik tuinkussen, terwijl andere juist de voorkeur geven aan een dunner tuinkussen. Aan jou de keus!

Tot slot willen wij je ook nog op de mogelijkheden van de tuinstoelen wijzen. Bij sommige tuinstoelen is het namelijk mogelijk om de rugleuning te verstellen. Geniet dat jouw voorkeur? In onze webshop kun je dat bij één van de filters aan de linkerkant aangeven, waarna onze webshop alleen nog maar de juiste tuinstoelen toont.

De kwaliteit van de tuinstoelen

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat je bij het aanschaffen van tuinstoelen op vrij veel criteria moet letten. Eén van de belangrijkste criteria is de prijs, maar ook de kwaliteit moet je goed in de gaten houden. Hoe je de kwaliteit van tuinstoelen het beste kunt beoordelen? Wij raden je aan om goed naar het merk van de tuinstoel te kijken. Is de tuinstoel door een gerenommeerd merk gefabriceerd? Dan kun je er min of meer van uit gaan dat de kwaliteit dik in orde is.

Ook het gebruikte materiaal en de afwerking zegt veel over de algehele kwaliteit van de tuinstoelen. Maak in ieder geval voor jezelf een goed vergelijk, let goed op de kwaliteit van de tuinstoelen én let ook goed op het prijskaartje. Onder aan de streep moet de prijs-kwaliteitsverhouding immers perfect zijn.

Slotwoord

Wil je dolgraag nieuwe tuinstoelen voor in jouw tuin aanschaffen? Met de informatie uit dit artikel kun je direct jouw zoektocht gaan starten. Ongeacht voor welke tuinstoel je gaat kiezen, weet je dat deze tuinstoel jou veel plezier op gaat leveren. Maak daarom echt een goed vergelijk en maak gebruik van de filters in onze webshop. Met deze filters maak je de koop van goede tuinstoelen een stuk makkelijker voor jezelf!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »