{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe kun je de juiste tuintafel voor in jouw tuin vinden? Een stappenplan!

  • Wednesday 03 / 02 / 2021 0
Hoe kun je de juiste tuintafel voor in jouw tuin vinden? Een stappenplan!

Als je een willekeurige tuin binnenstapt, zie je in veel gevallen een tuintafel in de tuin staan. Dat is ook niet geheel verwonderlijk, aangezien juist het zitje in veel tuinen een centrale rol speelt. Als je zo optimaal mogelijk van jouw terras/zitje wilt genieten, is de aanschaf van een prachtige tuintafel absoluut aan te raden.

 

Maar, hoe kun je nou de juiste tuintafel voor in jouw tuin vinden? Waar moet je rekening mee houden? Met welke kosten moet je rekening houden? En welke tuintafels kunnen wij aanraden? Op al deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel een compleet antwoord. In dit artikel bespreken we namelijk aan de hand van een stappenplan hoe je de juiste tuintafel voor in jouw tuin kunt vinden.

 

Na het lezen van dit artikel hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: dit stappenplan volledig op te volgen. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, weet je direct de beste keuze te maken. Je weet daarmee voor de beste tuintafel te kiezen, waardoor je optimaal van jouw tuin kunt gaan genieten. Wat wens je nog meer? Neem dus direct dit artikel door, volg de verschillende stappen op en kies direct de juiste tuintafel voor in jouw tuin uit!

 

Wat is het belang van een tuintafel?

Sommige meubelstukken kom je eigenlijk in elke tuin tegen. Zo vind je in de meeste tuinen wel een tuintafel en vind je ook in de meeste tuinen bijpassende tuinstoelen. Hiermee hebben we eigenlijk direct het belang van een tuintafel aan weten te stippen: zonder een tuintafel is een tuin eigenlijk niet echt een tuin. Zonder een tuintafel ben je simpelweg niet in staat om zo optimaal mogelijk van jouw te genieten; dat is iets waar wij hoogstpersoonlijk van overtuigd zijn.

 

Ontbijt jij graag in jouw tuin? Lees jij graag in jouw tuin een boekje? Werk jij wellicht op warme dagen in jouw tuin? Borrel je wel eens met vrienden en/of familie bij jou in de tuin? Eet je graag ’s avonds met jouw gezin gezellig in jouw tuin? In al deze situaties maak je – wellicht zonder dat je het door hebt – gebruik van jouw tuintafel. Gedurende de hele dag vervult de tuintafel dus eigenlijk een cruciale rol in jouw tuin.

 

Mede daarom is de aanschaf van een tuintafel in onze ogen onwijs belangrijk. Als je de juiste keuze voor de juiste tuintafel weet te maken, geniet je in ieder geval dubbel en dwars van de nieuwe tuintafel in jouw tuin. Je weet de tijd in jouw tuin op een aangename manier door te brengen, terwijl de tuintafel ook nog een positieve invloed op de uitstraling van jouw tuin heeft. Wat wens je nog meer?

 

Voordat je van deze voordelen kunt genieten, is het zaak om de juiste tuintafel uit te gaan kiezen. Aangezien het aanbod vrij uitgebreid is, is dat een lastige taak. Gelukkig zijn wij er om jou een handje hiermee te helpen. Als je de beste tuintafel voor in jouw tuin wilt vinden, hoef je eigenlijk alleen maar dit stappenplan te volgen! 

 

Stap 1: meet de ruimte in jouw tuin op 

Waar wil jij de tuintafel in jouw tuin neer gaan zetten? Het is voor de hand liggend om deze tuintafel op jouw terras neer te zetten, maar je kunt uiteraard ook altijd voor een verrassende plek in jouw tuin kiezen. Om te plek van de tuintafel te kunnen bepalen, is het aan te raden om goed de aanwezige ruimte op te meten.

 

Aan de hand van deze metingen verschaf je jezelf direct duidelijkheid. Je weet immers direct welke ruimte in jouw tuin het meest geschikt is voor het plaatsen van tuintafel, terwijl je ook direct inzichtelijk krijgt hoe groot de tuintafel maximaal mag worden. Aan de hand van deze gegevens kun je vervolgens gericht op zoek naar de beste tuintafel gaan.

 

Hoe je de ruimte in jouw tuin het beste op kunt meten? Dat kun je simpelweg doen met een rolmaat. Heb je echter een heel groot terras? Dan kun je ook gebruik maken van specifieke meetapparatuur. Aangezien je deze meetapparatuur hoogstwaarschijnlijk niet in huis hebt, is het interessant om hier een hovenier voor in te huren. Een hovenier is in staat om snel en foutloos de aanwezige ruimte in jouw tuin op te meten.

 

Stap 2: jouw wensen op een rijtje zetten

In de vorige stap heb je kunnen lezen dat het van belang is om de ruimte in jouw tuin goed op te meten. Als je eenmaal inzichtelijk hebt hoeveel ruimte er in jouw tuin aanwezig is, kun je gericht op zoek gaan naar de beste tuintafel. Voordat je dat kunt doen, is het wel aan te raden om jouw wensen op een rijtje te zetten.

 

Bepaal bijvoorbeeld waar je de tuintafel voor wilt gebruiken en denk daarbij ook goed na over de afmetingen van de tuintafel. Eigenlijk gaan op dat vlak dus stap 1 en stap 2 hand in hand met elkaar. Waar je de tuintafel voor wilt gaan gebruiken, is ook bepalend voor het soort tuintafel waar jouw voorkeur naar uit gaat.

 

Als je ons aanbod bekijkt, zie je namelijk verschillende soorten tuintafels naar voren komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bartafels, voor boomstamtafels, voor dining tafels, voor inklapbare tafels, voor lounge tafels, voor uitschuifbare tafels en voor granieten tafels. Aan jou de keus! 

 

Daarbij is het advies dus om goed na te denken over het materiaal. Sterker nog; de materiaal keuze is één van de belangrijkste keuzes die je voor jezelf moet gaan maken. Wil je bijvoorbeeld voor een tuintafel van hout gaan? Of geniet een rotan tuintafel toch echt jouw voorkeur? De keus is op dit vlak echt volledig aan jou.

 

In het verlengde daarvan is het advies ook om goed naar de kleur en uitstraling van de tuintafel te kijken. Ons advies is om hierbij niet alleen naar de tuintafel te kijken, maar ook naar de complete uitstraling van jouw tuin. Het is immers wenselijk dat de tuintafel naadloos in jouw tuin past. Dat kun je voor elkaar krijgen door onder meer goed op de tuinstoelen te letten. In onze ogen moeten de tuintafel en de tuinstoelen volledig in harmonie met elkaar zijn.

 

Kortom: zet al jouw wensen met betrekking tot de uitstraling, het materiaal en de afmetingen op een rijtje. Denk daarbij echter ook nog goed na over het budget dat je beschikbaar hebt. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je maximaal aan de nieuwe tuintafel uit wilt geven, waarna je vervolgens een stuk gerichter op zoek naar de beste tuintafel kunt gaan.

 

De beste tuintafel is de tuintafel die aansluit op jouw voorkeuren én binnen jouw budget past. Om dat voor elkaar te krijgen, is het dus zaak om belangrijke knopen door te hakken. Denk goed na over jouw wensen, zet jouw wensen op een rijtje en vervolg vervolgens dit stappenplan!

 

Stap 3: doe inspiratie op

Zo, in de voorgaande stap heb je jouw wensen op een rijtje weten te zetten. Dankzij deze wensen heb je mogelijk al een goed idee van de tuintafel waar jouw voorkeur naar uit gaat. Om dat voor jezelf nog iets duidelijker in beeld te brengen, is het advies om inspiratie op te gaan doen. Door simpelweg inspiratie op te gaan doen, kun je het uitzoekproces voor jezelf een stuk makkelijker en vlotter laten verlopen.

 

Hoe je het beste inspiratie op kunt doen? Daar heb je eigenlijk meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je ons uitgebreide aanbod van tuintafels op je gemakje gaan bekijken. Je ziet dan al snel verschillende soorten tuintafels naar voren komen, waardoor je dus direct voor jezelf kunt bepalen naar welk soort tuintafel jouw voorkeur gaat.

 

Je kunt echter ook een online magazine doorlezen of een tv programma bekijken. Je vindt tegenwoordig meerdere programma’s op televisie waarin men een tuin een complete make-over geeft. Daarbij gaat logischerwijs vaak de aandacht naar de tuinmeubelen uit; je kunt dan ook prima inspiratie op doen voor de tuintafel.

 

Tot slot kun je ook nog in de tuin van jouw buren, kennissen of vrienden gaan kijken. Je kunt kijken voor welke tuintafel zij gekozen hebben, waardoor je een nóg betere indruk van het totale aanbod krijgt. Hierbij is het met name aan te raden om eens in de tuinen van jouw buren te gaan kijken. Qua afmetingen en vorm is de tuin van jouw buren hoogstwaarschijnlijk met jouw eigen tuin te vergelijken; dat vormt dus prima vergelijkingsmateriaal.

 

Stap 4: hak de knoop door

Heb je inspiratie op weten te doen? Heb je ook duidelijk voor jezelf in beeld gekregen waar de tuintafel aan moet gaan voldoen? Dan heb je eigenlijk alles in huis om de juiste keuze te gaan maken. Of beter gezegd: om de juiste tuintafel aan te gaan schaffen.

 

Je bent hiervoor van harte welkom in onze webshop. In onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van tuintafels. Deze tuintafels zijn van gerenommeerde merken, zijn van de hoogste kwaliteit én zijn ook nog eens betaalbaar. Bovendien heb je bij ons de keus uit allerlei verschillende soorten tafels, waardoor je voldoende vergelijkingsmateriaal hebt.

 

Wij maken de zoektocht naar de beste tuintafel ook nog een stuk makkelijker voor je. Dat is te danken aan de filters die je aan de linkerkant in onze webshop kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op het soort tuintafel: ga je voor een bartafel, voor een boomstamtafel, voor een dining tafel, voor een inklapbare tafel, voor een lounge tafel, voor een uitschuifbare tafel of voor een granieten tafel?

 

Let tijdens de zoektocht goed op jouw wensen én op jouw budget. Uiteindelijk ben je daarmee in staat om direct de juiste tuintafel voor in jouw tuin uit te zoeken. Deze tuintafel kun je vervolgens snel, veilig en voordelig aanschaffen via onze webshop!

 

Stap 5: tuintafel in jouw tuin neerzetten & aankleden

Heb je de keuze voor de gewenste tuintafel gemaakt? Dan ben je bijna volledig klaar. Het enige wat je nu nog moet doen, is de tuintafel op de juiste plek in jouw tuin neer te zetten. Om dat voor elkaar te krijgen, heb je mogelijk extra handje nodig. Als je bijvoorbeeld voor een houten tuintafel gekozen hebt, is de tuintafel vrij zwaar. Regel daarom wat extra handjes!

 

Staat de tuintafel eenmaal op de juiste plek in jouw tuin? Dan is het de hoogste tijd om de tuintafel leuk aan te gaan kleden. Dat kun je bijvoorbeeld doen met leuke plantjes op de tuintafel, met leuke tuinstoelen en met leuke kussens op de tuinstoelen. Met name de tuinstoelen zijn hierbij – in onze ogen – van cruciaal belang; de tuinstoelen en tuintafel moeten immers in perfecte harmonie met elkaar zijn.

 

Slotwoord

Wil jij jouw tuin van een make-over zien? Of sta je aan de vooravond van de inrichting van jouw nieuwe tuin? In beide situaties is het aan te raden om goed naar de tuintafel te kijken. Om de beste tuintafel voor in jouw tuin te kunnen vinden, hoef je eigenlijk maar één ding te doen: dit stappenplan volledig op te volgen. Wij wensen je graag veel succes met het uitzoekproces en vervolgens veel plezier met jouw nieuwe tuintafel!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »