{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe kun je de tuin van jouw dromen ontwerpen? Vind hier een stappenplan!

  • Sunday 07 / 02 / 2021 0
Hoe kun je de tuin van jouw dromen ontwerpen? Vind hier een stappenplan!

Hoeveel tijd breng jij in jouw tuin door? Doordat het in ons land steeds warmer wordt, is de kans ook steeds groter dat je meer en meer tijd in jouw tuin door kan gaan brengen. Hoe je deze tijd het beste door kan gaan brengen? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wel is het onwijs belangrijk om hier bij het maken van jouw tuinontwerp al rekening mee te houden.  

 

Sowieso moet je bij het maken van een tuinontwerp rekening met de nodige factoren houden. Welke factoren dat zijn? Dat vind je terug in dit uitgebreide artikel. In dit artikel vind je namelijk een compleet stappenplan terug. Een stappenplan waarmee je moeiteloos de tuin van jouw dromen kunt ontwerpen.

 

De tuin van jouw dromen sluit zowel qua uitstraling als qua gemak aan op jouw voorkeuren. Doordat deze tuin zo goed op jouw voorkeuren aansluit, kun je onwijs veel tijd in deze tuin door gaan brengen. De tijd is immers volledig op jouw voorkeuren afgestemd, waardoor je in staat bent om optimaal van de tuin te genieten. Als je ergens optimaal geniet, wil je daar ongetwijfeld vaker en vaker van gaan genieten. Het is dan ook logisch dat je met de tuin van jouw dromen nóg meer tijd in jouw tuin door gaat brengen.

 

Maar, hoe kun je nou de tuin van jouw dromen ontwerpen? Dat is dé vraag die centraal staat in dit artikel. Deze vraag gaan wij dus beantwoorden aan de hand van een stappenplan. Op dit moment hebben wij eigenlijk maar twee tips voor je: lees dit stappenplan op je gemakje door en volg vervolgens alle stappen één voor één op. Als je dat op juiste manier weet te doen, weet je binnen de kortste keren een super fraaie tuin te ontwerpen!

 

Stap 1: meet de afmetingen van jouw tuin op

In wat voor huis woon jij? Ben jij de gelukkige en trotse eigenaar van een relatief groot en vrijstaand huis? Dan gaat dit huis vaak gepaard met een vrij grote tuin; je hebt daardoor ook veel mogelijkheden om de tuin volledig naar jouw wens in te gaan richten.

 

Woon jij in een rijtjeswoning? Dan is de tuin vaak wat beperkt qua afmetingen. Maar, niet getreurd; ook een relatief kleine tuin kun je namelijk op een sublieme manier inrichten. De eerste stap die je hiervoor dient te zetten, is om alle afmetingen van de tuin goed op te gaan meten.

 

Meet eerst de lengte van de tuin op. Heb je de lengte duidelijk in beeld voor jezelf gebracht? Meet dan ook de breedte van de tuin op. Heb je ook de breedte duidelijk in beeld voor jezelf gebracht? Dan kun je kijken of er mogelijk her en der nog hoeken en gaten in jou tuin zitten. Zo is het goed mogelijk dat bijvoorbeeld jouw schuur nét iets uitsteekt, waardoor je tuin niet overal dezelfde lengte heeft.

 

Moraal van het verhaal: meet alle afmetingen van jouw tuin goed op. Ons advies is om jouw tuin op een A4 papier te schetsen en vervolgens aan alle zijden de betreffende maat te noteren. Deze schets gaat vervolgens als leidraad dienen bij de overige stappen binnen dit stappenplan.

 

Hoe je het beste de afmetingen in jouw tuin op kunt meten? Allereerst is het handig als je dit samen met een ander kunt doen. Ook is het handig als je hier speciale meetapparatuur voor hebt; daarmee gaat het opmeten in ieder geval een stuk makkelijker. Heb je niet deze speciale apparatuur tot je beschikking? Dan kun je er ook voor kiezen om met een rolmaat aan de slag te gaan.

 

Een en ander is hierbij wel afhankelijk van de grootte van jouw tuin. Als je een grote tuin hebt, is het eigenlijk onmogelijk om met een rolmaat aan de slag te gaan. In dat geval kun je mogelijk beter een hovenier inhuren om jouw tuin perfect op te gaan meten. Je weet dan in ieder geval zeker dat jouw tuin op de juiste manier opgemeten wordt!

 

Stap 2: zet jouw wensen op een rijtje

Heb je de afmetingen van jouw tuin duidelijk in beeld gebracht? Dan weet je in ieder geval alvast hoeveel vierkante meter je tot jouw beschikking hebt. Vervolgens is het zaak om na te gaan denken over jouw wensen. Wij willen je graag adviseren om al jouw wensen op een rijtje onder elkaar te zetten.

 

Denk hierbij vooral goed na over de manier waarop je de tuin wilt gaan gebruiken. Wil je voornamelijk op een relaxte manier tijd in jouw tuin doorbrengen? Dan is het aan te raden om de nadruk te leggen op een terras en op bijbehorende tuinmeubelen. Of vind je het leuker om veel tijd in jouw tuin op een actieve manier door te brengen? Heb je daarbij ook nog groene vingers? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tuin met veel begroeiing.

 

Moraal van het verhaal: denk goed na over de manier waarop jij jouw tuin wilt gaan gebruiken. Op basis daarvan kun je jouw wensen vervolgens op een rijtje gaan zetten. Durf hierbij sowieso out-of-the-box te denken. Als je een sportfanaat bent, kun je bijvoorbeeld een fitness in jouw achtertuin gaan creëren. Dit is slechts één van de vele ‘gekke’ mogelijkheden die je hebt bij het maken van een tuinontwerp.

 

Daarmee komen we ook direct uit op het leuke én uitdagende van een tuinontwerp: je kunt simpelweg alle kanten op bij het maken van een ontwerp. Ons advies is dan ook om goed na te denken en hier echt goed de tijd voor te nemen. Vind je het lastig om jouw wensen op een rijtje te zetten? Ga dan via het internet op zoek naar inspiratie; daarover informeren wij je hieronder graag nader.

 

Stap 3: doe inspiratie op

Bij het maken van een tuinontwerp is het onwijs belangrijk dat je de juiste keuzes gaat maken. Aangezien je onwijs veel keuze hebt, is het vrij lastig om in eerste instantie direct alle juiste keuzes te gaan maken. De kans bestaat immers altijd dat je in een later stadium een nóg beter idee krijgt. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, is ons advies om veel inspiratie op te gaan doen.

 

Hoe je inspiratie op kunt doen? Daar heb je verschillende mogelijkheden voor. Als eerste kun je via het internet op zoek gaan naar onwijs veel inspiratie. Je kunt op internet ontelbaar veel plaatjes van leuke tuinen vinden, waarmee je dus een hoop inspiratie op kunt doen.

 

Ook is het aan te raden om gebruik te maken van social media. Op onder meer Pinterest en Instagram kun je onwijs veel voorbeelden van super fraaie tuinen vinden. Dankzij de plaatjes op deze social media kanalen kun je ook perfect inspiratie op doen; dat maakt het ontwerpen van jouw tuin alleen maar een stuk makkelijker.

 

Daarnaast kun je ook op televisie verschillende tuin- en woonprogramma’s gaan bekijken. In sommige tv programma’s zie je namelijk experts en professionals een tuin een volledige make-over geven. Ook van dergelijke tv programma’s kun je veel inspiratie op gaan doen.

 

Tot slot is het ook nog mogelijk om bij vrienden, buren en kennissen langs te gaan. Bekijk eens hoe zij hun tuinen ingericht hebben; ook hiermee kun je de nodige inspiratie op doen. Hierbij kunnen wij je zéker informeren om goed bij jouw buren te gaan kijken. De kans is immers groot dat jouw buren dezelfde soort tuin hebben als dat jij hebt. Dat maakt het opdoen van inspiratie eigenlijk alleen mar makkelijker voor je!

 

Stap 4: eerste schetsen maken

Zo, je weet nu precies wat jouw wensen zijn. Ook heb je de nodige inspiratie opgedaan, waardoor je mogelijk al vrij veel ideeën bedacht hebt. Deze ideeën kun je nu tot uiting gaan brengen. Ons advies is om echt jouw ontwerpen uit te gaan tekenen.

 

Pak potlood en papier en ga verschillende schetsen maken. Benoem bij alle schetsen ook de afmetingen, zodat je mogelijke denk- en rekenfouten direct kunt voorkomen. Is het aan te raden om meerdere schetsen te maken? Ja, zeker. Je kunt jouw verschillende ideeën op deze manier perfect verwerken, waardoor je uiteindelijk de beste keuze kunt gaan maken.

 

Ons advies is om de schetsen te maken en deze vervolgens 24 uur te laten liggen. Na een dag kun je de schetsen nogmaals bekijken en kun je voor jezelf bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Uiteraard is het ook mogelijk om elementen van verschillende schetsen met elkaar te vergelijken; in dat geval hoef je alleen nog maar de schetsen met elkaar te gaan combineren.

 

Trek echt goed de tijd uit voor het maken van de schetsen. Alleen met behulp van deze schetsen kun je de juiste keuzes gaan maken. Vind je het lastig om zelf schetsen te maken? Dan kun je mogelijk beter gebruik maken van 3D software via het internet; met dergelijke software kun je op een handige manier jouw ideeën in een ontwerp uit gaan maken. Mogelijk moet je voor dergelijke software wel (een klein bedrag) betalen.

 

Stap 5: budget bepalen + definitieve keuze maken

Zo, je hebt in de voorgaande stap meerdere schetsen weten te maken. Het is nu zaak om jouw definitieve keuze te gaan maken. Denk hier echt heel goed over na en ga vervolgens voor jezelf bepalen wat jouw beschikbare budget is. Waarom het belangrijk is om jouw budget te gaan bepalen? Omdat je op basis daarvan de juiste keuzes kunt gaan maken.

 

Nadat je jouw budget bepaald hebt, kun je dus jouw definitieve keuze gaan maken. Vergelijk jouw verschillende schetsen goed met elkaar, denk goed na over jouw uiteindelijke keuze en vraag mogelijk om de meningen van dierbaren. Uiteindelijk ben je op deze manier in staat om de enige juiste keuze voor jezelf te gaan maken.

 

Stap 6: jouw keuze uitwerken

Zo, heb je jouw definitieve keuze gemaakt? Dan is het zaak om deze keuze uit te gaan werken. Eigenlijk begint nu het leukste deel van dit stappenplan; je kunt de juiste producten voor in jouw tuin gaan kopen. Als je op zoek naar bijvoorbeeld tuinmeubelen en accessoires bent, hoef je daar niet ver voor te zoeken. In onze webshop vind je namelijk het meest uitgebreide aanbod van tuinaccessoires en tuinmeubelen.

 

Stap 6a: keuzes voor begroeiing en bestrating maken

Heb je in jouw tuinontwerp begroeiing en/of bestrating verwerkt? Dan is het zaak om de juiste begroeiing en juiste bestrating uit te gaan schaffen. Voor de begroeiing is het belangrijk om goed naar jouw wensen, naar jouw budget en naar het uitgebreide aanbod te kijken. Je hebt in ieder geval voldoende keus op het gebied van planten, struiken en bomen.

 

Minstens net zo belangrijk is de bestrating die je uit gaat kiezen. Als je op dit vlak de juiste keuzes wilt maken, is het aan te raden om bij een speciaal bedrijf langs te gaan. Bij tegelspeciaalzaken kun je het uitgebreide aanbod van tuintegels inzien, waardoor je ook in staat bent om de verschillende tegels perfect met elkaar te vergelijken.

 

Let hierbij goed op de kleur van de tegels, op de afmetingen van de tegels en op de afwerking van jouw tegels. Wil je graag een strakke uitstraling in jouw tuin gaan creëren? Dan is ons advies om voor grote tegels te kiezen. Wil je liever een speelsere uitstraling creëren? Dan kun je variëren met verschillende groottes en kleuren.

 

Stap 6b: keuzes voor tuinmeubelen maken

Wat is nou een tuin zonder tuinmeubelen? Juist, dat is eigenlijk geen tuin. In jouw ontwerp heb je – als het goed is – ook rekening gehouden met bijvoorbeeld een terras of een gezellig zitje in jouw tuin. Het is nu zaak om de juiste keuzes te gaan maken op het gebied van de tuinmeubelen.

 

Bepaal goed wat voor tuinmeubelen je graag wenst te hebben en ga vervolgens gericht op zoek. Let hierbij goed op het prijskaartje van de tuinmeubelen, let goed op de kwaliteit van de tuinmeubelen en let goed op de uitstraling van de tuinmeubelen. De totale uitstraling is het gevolg van de vormgeving, kleurgebruik én materiaalgebruik; let dus goed op al deze facetten.

 

Wil je graag uit een compleet aanbod van tuinmeubelen kunnen kiezen? Dan ben je bij ons direct aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een uitgebreid assortiment van tuinmeubelen aan. Je vindt bij ons bijvoorbeeld allerlei soorten tuintafels, allerlei soorten loungesets en allerlei soorten tuinbanken. Ook vind je bij ons alle tuinmeubelen voor scherpe prijzen; voldoende reden dus om ons aanbod eens nader te bekijken!

 

Stap 7: tuin helemaal inrichten

Heb je de juiste tuinmeubelen uitgekozen? Heb je ook de juiste tuintegels en gewenste begroeiing uitgekozen? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te gaan doen: jouw tuin volledig naar wens in te gaan richten. Je kunt dit helemaal zelf gaan doen, maar je kunt hier ook een hovenier voor inhuren.

 

Als je besluit om dit zelf te doen, weet je de nodige kosten te besparen. Wel moet je rekening houden met een flinke tijdsinvestering; het inrichten van een tuin kost simpelweg veel tijd. Wil je graag hier zelf niet al te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is het verstandiger om te kiezen voor het inhuren van een hovenier.

 

Stap 8: tuin helemaal aankleden

Ligt het gazon in jouw tuin? Is de gewenste begroeiing in jouw tuin geplant? En heb je ook nog alle tegels in jouw tuin laten leggen? Dan ben je nagenoeg volledig klaar; je hebt jouw tuinontwerp in ieder geval al tot bloei laten komen.

 

Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is jouw tuin aan te kleden. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld een parasol, met leuke bloempotten, met leuke kussens op jouw meubelen en met een vuurtafel.

 

Is het aan te raden om te kiezen voor accessoires in jouw tuin? Ja, dat is zeker aan te raden. Met de juiste accessoires weet je namelijk de finishing touch aan jouw tuin te geven. Je weet daardoor de tuin nog mooier te maken, terwijl je dankzij de accessoires ook van het nodige (extra) gemak weet te genieten. Wat wens je nog meer?

 

Ben je op zoek naar de leukste en mooiste accessoires voor in jouw tuin? Wil je liever niet al te veel geld uitgeven voor de accessoires in jouw tuin? Dan is het aan te raden om ons aanbod eens te bekijken. Bij ons vind je een onwijs uitgebreid aanbod van de mooiste accessoires; al deze accessoires zijn ook nog eens betaalbaar!

 

Slotwoord

Heb je bovenstaand stappenplan van A tot Z opgevolgd? Dan kun je gaan genieten. Dankzij dit stappenplan heb je een prachtig tuinontwerp kunnen maken én heb je dit tuinontwerp uiteindelijk ook kunnen verwezenlijken. Vanaf dat moment kun je echt genieten van een prachtige tuin. Van jouw prachtige tuin.

 

Wij wensen je veel succes met bovenstaand stappenplan. Als je de stappen een voor een opvolgt, ben je hoe dan ook in staat om een geweldige tuin te ontwerpen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »