{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Winkelen op afspraak mogelijk (vanaf 3 maart) - klik hier om een afspraak te maken - Bereikbaar van 9:00 tot 21:00 via telefoon, mail, WhatsApp en Livechat!

Hoe kun je een kleine achtertuin het beste inrichten?

  • Sunday 24 / 01 / 2021 0
Hoe kun je een kleine achtertuin het beste inrichten?

Als je door een willekeurige Nederlandse woonwijk loopt, zie je allerlei soorten voor- en achtertuinen. Sommige achtertuinen hebben een vierkante vorm, terwijl andere achtertuinen juist heel erg langwerpig zijn. Aan de andere kant zie je ook duidelijke verschillen in de afmetingen van de achtertuinen.

 

Is het nou zo dat jij zelf niet de allergrootste achtertuin hebt? Dan is het interessant om dit artikel eens op je gemakje door te lezen. In dit artikel bespreken we namelijk hoe je het beste een kleine achtertuin in kunt richten. Wij geven je hierbij niet alleen handige tips, maar we wijzen je ook op de beste tuinmeubelen en accessoires voor in een kleine achtertuin.

 

Kom je in dit artikel nou direct producten tegen waar je enthousiast over bent? Dan willen wij je graag wijzen op onze webshop; in onze webshop vind je namelijk al deze producten terug. Deze producten zijn van de hoogste kwaliteit, zijn relatief voordelig geprijsd én zijn dus perfect voor in een kleine achtertuin.

 

Tip 1: werk zoveel mogelijk verticaal

 

Huh, wat zeggen we nou? Kun je verticaal in een achtertuin werken? Ja, dat is zeker mogelijk. Als je een kleine achtertuin hebt, heb je altijd wel te maken met bijvoorbeeld een muur of een schutting. Aangezien je in de tuin zélf niet al te veel ruimte hebt, kun je alsnog op deze muur/schutting allerlei leuke plantjes aanbrengen. Je weet hiermee ruimte in jouw tuin zelf te besparen, terwijl je dus wel het nodige groen in jouw tuin weet te creëren.

 

Indien jou dit aanspreekt, is ons advies om eens te kijken naar hangplanten. Dit zijn planten die je aan bijvoorbeeld een muur of een schutting op kunt hangen, waardoor je alsnog veel groen in jouw tuin weet te krijgen. Van dit groen kun je vervolgens optimaal genieten; je haalt hier bijvoorbeeld ook meer insecten mee naar jouw tuin!

 

Tip 2: kies voor praktische tuinmeubelen

 

Voordat je jouw kleine tuin in gaat richten, is het aan te raden om jouw wensen op een rijtje te zetten. Hoe wil je het liefste de tijd in jouw tuin doorbrengen? En welke tuinmeubelen sluiten vervolgens het beste aan op jouw voorkeuren/wensen? Dat zijn eigenlijk dé vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden.

 

Aangezien je in een kleine tuin niet al te veel ruimte hebt, is het zaak om te kiezen voor praktische tuinmeubelen. Dit zijn tuinmeubelen die niet al te veel ruimte in beslag nemen, maar jou ondertussen wél van de gewenste functie(s) voorzien.

 

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een tuinbankje, aan een kleine tuinset of aan een compacte loungeset. Als je niet al te veel ruimte hebt, kun je bijvoorbeeld voor een balkon tuinset kiezen. Dat is een tuinset die normaliter op een balkon past, waardoor de tuinset ongetwijfeld ook wel in jouw achtertuin past!

 

Tip 3: kies voor de juiste accessoires

 

Heb je enig idee hoe je een kleine achtertuin het beste aan kunt kleden? Juist; dat doe je door te kiezen voor de juiste accessoires. Met de meest kleine accessoires kun je zelfs een achtertuin op een gewenste manier aankleden; kies bijvoorbeeld voor praktische accessoires óf juist voor accessoires die sfeerverhogend zijn.

 

Bij het uitkiezen van de accessoires is ons advies wel om je op één stijl te richten. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een tuin met een landelijke uitstraling? Probeer die stijl dan zoveel mogelijk door te trekken in de accessoires voor in jouw achtertuin.

 

Wil je graag zoveel mogelijk een moderne stijl in jouw achtertuin creëren? Dan is het aan te raden om moderne accessoires aan te schaffen. Wil je graag uit een uitgebreid aanbod van accessoires kunnen kiezen? Dan is het aan te raden om eens ons aanbod te bekijken; in onze webshop vind je namelijk tal van accessoires voor in grote- én kleine achtertuinen!

 

Tip 4: laat niks in jouw tuin rondslingeren

 

Heb je niet al te veel ruimte in jouw achtertuin? Dan is ons advies ook om jouw achtertuin zo strak mogelijk te houden. Als je een strakke achtertuin hebt, oogt de tuin namelijk opgeruimd. Een opgeruimde achtertuin is voor het oog een stuk ruimer, waardoor je op deze manier jouw tuin groter kunt laten lijken.

 

Bovendien voorkom je hiermee dat jouw achtertuin volledig met spullen vol komt te liggen. Heb je bijvoorbeeld een kind die graag in jouw tuin met zijn/haar speelgoed speelt? Dan is het aan te raden om voor een opbergbox te kiezen; in deze opbergbox kun je het speelgoed van jouw kind op een handige manier opbergen, waardoor je jouw tuin netjes weet te houden. Dat draagt uiteindelijk ook bij aan de uitstraling van jouw achtertuin!

 

Tip 5: richt je pijlen éérst op functie

 

Doordat de zomers in ons land steeds warmer worden, kun je meer en meer tijd doorbrengen in jouw achtertuin. Is dat ook jouw grote wens? Dan is het wat ons betreft eerst pure noodzaak dat je in jouw achtertuin voor de juiste tuinmeubelen gaat zorgen. Wij willen je dan ook graag het volgende aanraden: richt je pijlen eerst op functie, waarna je vervolgens jouw tuin aan kunt gaan kleden.

 

Slotwoord

 

Het inrichten van een kleine tuin is allesbehalve een makkelijke klus. Je moet belangrijke knopen doorhakken en je hebt simpelweg niet al te veel ruimte tot je beschikking. Wij willen je dan ook graag aanraden om de tips uit dit artikel goed op te volgen én om creatief te zijn. Als je niet al te veel ruimte hebt, is het immers óók van belang om op een creatieve wijze gebruik te maken van de aanwezige ruimte. Durf daarom out-of-the-box te denken, vergelijk de verschillende tuinmeubelen/accessoires goed met elkaar en hak uiteindelijk de belangrijke knopen door. Houd hierbij uiteraard jouw eigen voorkeuren goed in de gaten; op die manier kun je uiteindelijk écht van jouw kleine achtertuin gaan genieten!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »