{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe kun je een moderne tuin het beste aankleden? Enkele handige tips!

  • Tuesday 02 / 03 / 2021 0
Hoe kun je een moderne tuin het beste aankleden? Enkele handige tips!

Voordat je een tuin in kunt gaan richten, moet je al enkele belangrijke keuzes gaan maken. Zo moet je voor jezelf gaan bepalen of jouw voorkeur uitgaat naar een moderne tuin of naar een landelijke tuin. Beide tuinsoorten brengen hun eigen voor- en nadelen met zich mee, waardoor het maken van een keuze vrij lastig kan zijn.

 

Gaat jouw voorkeur uiteindelijk toch uit naar een moderne tuin? Of weet je wellicht al vanaf het begin dat je per sé een moderne tuin wilt gaan creëren? Dan ligt de wereld aan jouw voeten; bij het inrichten van een moderne tuin kun je namelijk allerlei kanten op. Je kunt uit allerlei tuinmeubelen kiezen, je kunt uit allerlei soorten sierbestrating kiezen en je hebt ook nog de keus uit veel passende accessoires. 

 

Maar, hoe kun je nou een moderne tuin nou het beste aan gaan kleden? Op welke manier weet je jouw tuin zo leuk, gezellig en fraai mogelijk te maken? Als je een moderne tuin in gaat richten, bestaat de kans dat je al snel de gewenste gezelligheid uit het oog raakt. Veel materialen voor in een moderne tuin zijn namelijk koud en kil, waardoor je al snel een ietwat steriele uitstraling kunt krijgen. Met de tips uit dit artikel kun je dit gelukkig voorkomen!

 

Ja, in dit artikel zetten wij enkele belangrijke tips voor je op een rijtje. Tips waarmee je kunt voorkomen dat jouw moderne tuin saai en kil gaat worden. In plaats daarvan weet je met de tips uit dit artikel een warme, gezellige en fraaie moderne tuin te creëren. Een tuin waar je echt met heel veel plezier onwijs veel tijd door kunt gaan brengen. Is dat ook jouw grote droom? Neem dit artikel dan op je gemakje door!

Wat kenmerkt een moderne tuin zo?

Voordat we je enkele handige tips gaan geven, willen wij eerst nader inzoomen op een moderne tuin. Want; wat is een moderne tuin nou precies? En welke kenmerken zijn nou echt typerend voor een moderne tuin? Op onder meer die vragen vind je in hieronder direct een antwoord.

 

Als je een moderne- en een landelijke tuin naast elkaar houdt, zie je duidelijke verschillen. Bij de landelijke tuin wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, terwijl in een moderne tuin juist strakke materialen gebruikt worden. Daarnaast zie je in een moderne tuin ook allerlei strakke patronen en vormen naar voren komen. Dankzij die vormen oogt een moderne tuin daarom ook een stuk strakker en geordender dan een tuin met een landelijke uitstraling.

 

Verder zie je in een moderne tuin ook vaak andere meubelstukken dan in een tuin met een landelijke uitstraling. Ook dit komt weer doo0r het feit dat je in een moderne tuin vaak kiest voor andere materialen dan in een landelijke tuin. Zo gebruik je in een moderne tuin vaak strakke materiaalsoorten, waaronder allerlei steensoorten.

 

Een gekend ‘nadeel’ van een moderne tuin is dat – juist door deze materialen – de uitstraling ietwat saai kan worden. De tuin kent namelijk in dat geval té strakke patronen en kent ook geen bijzondere of aansprekende materiaalsoorten. Juist door die combinatie wordt de tuin ietwat saai, waardoor het aankleden van een moderne tuin ook echt een hele klus is.

 

Gelukkig helpen we jou daar dus een handje bij! Wij zijn namelijk niet alleen aanbieder van allerlei tuinmeubelen, maar wij informeren je ook graag over tal van onderwerpen. Op onze website vind je onwijs veel blogartikelen terug, waaronder dit artikel. Met deze blogartikelen willen wij je graag helpen; iets wat wij ook met dit artikel trachten te doen. Sta jij aan de vooravond van het inrichten of aankleden van een moderne tuin? Lees dan zeker dit artikel even door; wij zijn er in dat geval van overtuigd dat wij ook jou met dit artikel kunnen helpen!

 

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een moderne tuin aan wilt gaan kleden, moet je met enkele zaken rekening houden. Zo is het bijvoorbeeld in eerste instantie onwijs belangrijk om rekening met jouw voorkeuren te houden. Een moderne tuin is namelijk niet zomaar een moderne tuin. Nee, bij het inrichten van een tuin kun je onwijs veel kanten op, zolang je maar jouw eigen voorkeuren centraal stelt.

 

Wat we hiermee precies bedoelen? Nou, als je twee moderne tuinen naast elkaar legt, hoeven deze tuinen niet eens veel overeenkomsten met elkaar te hebben. De gebruikte materialen en gebruikte vormen kunnen overeenkomstig zijn, maar verder kunnen de tuinen op onwijs veel punten ook van elkaar verschillen. Dat geeft des te meer aan dat je bij het inrichten van een moderne tuin onwijs veel kanten op kunt. Zet daarom jouw eigen voorkeuren op een rijtje en houd die voorkeuren tijdens het gehele inrichtproject continu in de gaten.

 

Verder moet je dus ook rekening houden met het gevaar dat de tuin saai en koud gaat worden. Op het moment dat jij echt alleen maar strakke materialen en vormen in jouw tuin gaat gebruiken, bestaat de kans dat de tuin té kil gaat worden. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om je pijlen ook te richten op warmte in een moderne tuin.

 

Of vind jij het geen probleem als de moderne tuin juist een super strakke – en daarmee mogelijk ietwat saaie – uitstraling krijgt? Dan ligt er uiteraard helemaal geen gevaar op de loer. Ook dit laat immers weer duidelijk zien dat je bij het inrichten van een moderne tuin echt alle kanten op kunt.

 

Tot slot willen wij je ook nog het volgende meegeven: houd rekening met de natuur. In veel moderne tuinen zie je dat de gehele tuin vol met siertegels ligt. Het klopt dat dit past in een moderne tuin, maar je maakt het hiermee niet makkelijker voor de natuur. Als het bijvoorbeeld buiten super hard regent, blijft al het regenwater op de siertegels in jouw tuin liggen. Je kunt hierdoor urenlang last houden van veel water in jouw tuin, aangezien het water geen enkele kant op kan. Kies daarom bij voorkeur ook altijd voor begroeiing en open ruimtes in jouw tuin, zodat het regenwater alsnog via de grond afgevoerd worden.

 

Hiermee help je niet alleen de natuur een handje, maar jezelf ook. Als jouw tuin regelmatig vol met regen ligt, kan dit een te zware belasting voor de fundering zijn. Een mogelijk geval is bijvoorbeeld dat jouw tuin langzaamaan begint te verzakken, waardoor je mogelijk na een xx aantal jaar met een significant lager liggende tuin te maken hebt. Probeer dit te voorkomen door jouw moderne tuin niet volledig vol met siertegels te leggen.

 

Wat zijn aanraders voor in een moderne tuin?

Zo, je weet nu precies waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een moderne tuin. Heb je nu nóg meer zin en inspiratie om direct een moderne tuin in te gaan richten en aan te gaan kleden? Dan is het advies dus om dit artikel op je gemakje door te nemen. In het restant van dit artikel geven wij je namelijk enkele handige tips wat betreft attributen die zeker niet in jouw moderne tuin mogen ontbreken.

 

Siertegels

Wil je graag een moderne tuin gaan creëren? Dan kun je eigenlijk niet om siertegels heen. Siertegels brengen een strakke en fraaie uitstraling met zich mee; juist door die uitstraling passen siertegels perfect in een moderne tuin.

 

Maar, hoe kun je nou de beste siertegels voor in jouw tuin uitkiezen? In onze ogen is het aan te raden om eerst jouw voorkeuren op een rijtje te zetten. Waar in jouw tuin wil je precies de bestrating neerleggen? Welke gedeelte van jouw tuin wil je precies met siertegels gaan bedekken? En hoe moeten deze siertegels er dan uit komen te zien?

 

In onze ogen is het onwijs fraai om te kiezen voor grote siertegels. De grote siertegels zien er niet alleen gaaf uit, maar brengen ook een strak patroon in jouw tuin met zich mee. Juist door dit strakke patroon weet je in jouw moderne tuin veel strakke vormen te creëren. Uiteraard is het ook mogelijk om grote siertegels met kleinere siertegels te combineren, waardoor je een fraai geheel weet te creëren.

 

Hoe dan ook: het neerleggen van siertegels in een moderne tuin is absoluut een aanrader. Houd hierbij wel heel goed rekening met bovengenoemd verhaal met betrekking tot het regenwater. Leg dus niet jouw heel tuin vol met siertegels, maar probeer de siertegels op een fraaie manier te combineren met begroeiing.

 

Mogen wij je van nóg een tip voorzien? Kijk ook goed naar de kleur van de siertegels. Met bijvoorbeeld donkergekleurde tegels weet je namelijk weer een andere sfeer te creëren dan met lichtgekleurde tegels. Wij willen je dan ook adviseren om goed over jouw smaakvoorkeuren na te denken en om zowel lichte-  als donkere tegels goed met elkaar te vergelijken!

 

Tuinmeubelen

Wat is een tuin nou zonder tuinmeubelen? Precies, helemaal niks. Ons advies is dan ook om voor een moderne tuin op zoek te gaan naar geschikte tuinmeubelen. Tuinmeubelen die qua uitstraling volledig naar jouw wens zijn, maar ook nog eens perfect in een moderne tuin passen. Feit is dat je hoe dan ook uit meer dan voldoende tuinmeubelen kunt kiezen, zoals je ook direct in onze webshop kunt kiezen.

 

Welke tuinmeubelen nou echt in een moderne tuin thuishoren? Het antwoord op die vraag is hoofdzakelijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Je moet voor jezelf gaan bepalen waar je precies behoefte aan hebt en hoeveel geld je aan de tuinmeubelen uit wilt geven. Denk hierbij ook heel goed na over de precieze manier waarop je gebruik van jouw tuin wilt maken.

 

Wil je bijvoorbeeld jouw tuin gebruiken om heerlijk in te kunnen dineren? Of geef je er toch de voorkeur aan om vooral in jouw tuin te relaxen? Uiteraard kun je ook voor een combinatie van deze mogelijkheden gaan, zolang je maar de functie van jouw tuin goed in de gaten weet te houden.

 

Moet je verder nog op bepaalde zaken letten? Nou, in onze ogen is het aan te raden om te kiezen voor tuinmeubelen van strakke materialen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een prachtige stenen tuintafel gaan in combinatie met bijpassende tuinstoelen. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een loungeset van aluminium of kunststof; ook die materialen passen in principe prima in een tuin met een moderne uitstraling.

 

Is het ook aan te raden om te kiezen voor tuinmeubelen van bijvoorbeeld hout? Nou, het is een stuk minder voor de hand liggend om te kiezen voor tuinmeubelen van hout. Hout past eigenlijk beter in een tuin met een landelijke uitstraling, maar je kunt wel met hout een fraai contrast in jouw huis gaan creëren. Dit doe je onder meer door hout met bijvoorbeeld steen of hout met metaal te combineren.

 

Al met al kun je op het gebied van tuinmeubelen ook alle kanten op. Je kunt kiezen uit tal van soorten tuinmeubelen, je kunt kiezen uit tal van kleuren en je kunt kiezen uit tal van materialen. Eigenlijk bestaan hier niet heel veel ‘regels’ voor. In onze ogen is het vooral van belang dat je tuinmeubelen weet te vinden die volledig op jouw wensen aansluiten.

 

Accessoires

Zo, met siertegels en tuinmeubelen kun je jouw moderne tuin al op een super leuke manier inrichten. Daarmee ben je er echter nog niet, aangezien ook accessoires niet in een dergelijke tuin mogen ontbreken. Wat zijn nou de beste accessoires voor in een moderne tuin? Dat zijn voornamelijk de accessoires met een strakke uitstraling.

 

Zo kun je in een moderne tuin bijvoorbeeld prima voor een grote parasol kiezen. Een grote parasol brengt een strakke uitstraling met zich mee en past dus prima in een moderne tuin. Daarnaast kun je ook voor een fraai vormgegeven bijzettafeltje kiezen en kun je bijvoorbeeld een fraaie barbecue in jouw moderne tuin gaan plaatsen.

 

Ook willen wij je aanraden om eens naar fraaie bloempotten te kijken. In veel moderne tuinen zie je onwijs hoge en grote bloempotten; deze bloempotten zorgen voor een fraaie uitstraling én brengen ook nog eens kleur met zich mee. Daarbij is het uiteraard wel van belang dat je voor gekleurde plantjes/bloemetjes gaat kiezen. De keus op dit gebied is echter volledig aan jou.

 

Begroeiing

Als we het over begroeiing hebben, denken veel mensen direct aan een tuin met een landelijke uitstraling. Ten onrechte, aangezien je ook in een moderne tuin prachtige begroeiing aan kunt leggen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om in een moderne tuin voor een strak gazon te kiezen. Dit strakke gazon brengt kleur in jouw tuin en past prima bij de strakke vormen van een moderne tuin.

 

Daarnaast kun je dus ook met grote en hoge plantenbakken een onwijs leuke kleur in jouw tuin gaan creëren. Zet een prachtige kleine boom in deze plantenbakken of ga aan de slag met allerlei (gekleurde) plantjes.

 

Verder kun je bijvoorbeeld rondom de siertegels ook nog strakke begroeiing aan gaan leggen. Als je bijvoorbeeld voor buxus kiest, weet je 100% zeker dat deze buxus altijd in de gewenste vorm gaat groeien. Je kunt deze buxusplanten namelijk moeiteloos zelf bijknippen/bijsnoeien, waardoor je de vorm van deze planten altijd heel strak weet te houden. Op die manier passen dergelijke planten/struiken dus echt perfect in een tuin met een moderne uitstraling!

 

Slotwoord

Wil jij dolgraag een moderne tuin gaan creëren? Dan is het dus aan te raden om eerst jouw voorkeuren op een rijtje te zetten. Nadat je dat gedaan hebt, kun je gericht op zoek gaan naar de beste tuinmeubelen, de beste siertegels, de beste accessoires en de beste begroeiing. Onthoud in ieder geval dat je bij het inrichten van een moderne tuin alle kanten op kunt. Zolang je jouw voorkeuren maar centraal stelt, kun je de moderne tuin volledig naar jouw wens in gaan richten. Veel succes met het maken van belangrijke keuzes én veel plezier met jouw moderne tuin!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »