{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe kun je een tuinontwerp gaan maken?

  • Friday 05 / 02 / 2021 0
Hoe kun je een tuinontwerp gaan maken?

Zelf jouw tuin ontwerpen? Het is onwijs leuk om te doen! Tegelijkertijd is het ook vrij lastig, aangezien je met de nodige factoren rekening moet houden. Zo moet je rekening houden met de afmetingen van jouw tuin, met jouw budget, met jouw eigen voorkeuren en met de regels van jouw gemeente. Het is bijvoorbeeld niet zomaar in elke stad mogelijk om bijvoorbeeld een uitbouw in jouw tuin te realiseren, zonder daar een vergunning voor aan te vragen.

 

Met dit artikel willen we jou graag informeren over het maken van een tuinontwerp. Zo bespreken we welke mogelijkheden je hiervoor hebt, hoe je dit het beste doen en waar je rekening mee moet houden. Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval direct hoe je een tuinontwerp kunt gaan maken. Als je aan de vooravond van een make over van jouw tuin staat, is dit artikel dus zéér interessant!

 

Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een tuinontwerp?

Voordat we bespreken hoe je een tuinontwerp kunt maken, willen we eerst bespreken met welke factoren je rekening moet houden. Zo is het allereerst van belang om goed al jouw wensen op een rijtje te gaan zetten. Op welke manier wil je gaan genieten van jouw tuin? En welke tuinmeubelen horen daar bijvoorbeeld bij?

 

Heb je bijvoorbeeld groene vingers? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tuin met voldoende begroeiing en een gazon. Dankzij een dergelijk tuinontwerp kun je jouw groene vingers echt tot uiting brengen, waardoor je nóg meer van jouw tuin kunt gaan genieten.

 

Ben je meer een liefhebber van relaxen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tuin met bijvoorbeeld een loungeset. Op deze loungeset kun je heerlijk relaxen, terwijl je geniet van de lekkere temperaturen in ons land. Aangezien het in ons land steeds warmer begint te worden, is het absoluut aan te raden om naar deze mogelijkheid te kijken.

 

Verder is het ook zaak om met de afmetingen van jouw tuin rekening te houden. Met goed de diepte en de breedte van de tuin op, zodat je de juiste afmetingen in beeld hebt voor het maken van het tuinontwerp. Heb je niet al te veel ruimte in jouw tuin? Dan is het goed om te weten dat je ook met beperkte ruimte een geweldige tuin kunt gaan realiseren. Hoe je dat kunt doen? Dat doe je door op een slimme manier met jouw tuinontwerp aan de slag te gaan!

 

Heb je de afmetingen van jouw tuin in beeld gebracht? Dan kun je in principe al aan de slag met het ontwerpen van jouw tuin. Voordat het zover is, raden wij je wel aan om goed na te denken over jouw budget. Hoeveel geld heb je beschikbaar voor het inrichten van jouw tuin? En hoeveel geld wil je daadwerkelijk uit gaan geven aan jouw nieuwe tuin? Probeer hier echt goed over na te denken, zodat je direct op de juiste manier jouw tuin kunt gaan ontwerpen.

 

Moraal van het verhaal: voordat je een tuin kunt gaan ontwerpen, moet je enkele belangrijke knopen door gaan hakken. Zo is het belangrijk om na te gaan wat jouw wensen zijn, wat jouw budget is en wat de afmetingen van jouw tuin zijn. Op basis van deze factoren kun je vervolgens aan de slag gaan met het ontwerpen van jouw tuin. 

 

Hoe je nou jouw tuin kunt ontwerpen? Daarvoor hebben wij drie verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Neem de onderstaande mogelijkheden op je gemakje door en bepaal wat voor jou de beste mogelijkheid is. Feit is dat je met alle mogelijkheden snel, handig en aangenaam jouw nieuwe tuin kunt gaan ontwerpen!

 

Mogelijkheid 1: met potlood en papier

Wil je het maken van een tuinontwerp zo simpel mogelijk voor jezelf houden? Dan is het aan te raden om gewoon een ontwerp met potlood en papier te gaan maken. Voordeel hiervan is dat je verschillende dingen uit kunt proberen; je kunt immers alles weer uitgummen of het A4 papiertje direct in de prullenbak gooien.

 

Bij het maken van een tuinontwerp met potlood en papier is het aan te raden om overal de afmetingen te benoemen. Mocht je onverhoopt ergens een rekenfoutje maken, kom je daar al in een vroegtijdig stadium achter. Het zou erg vervelend zijn als je pas aan het einde opmerkt dat het terras toch een meter minder breed moet zijn.

 

Wil je graag met potlood en papier jouw tuinontwerp gaan maken? Dan is ons advies om voor een liniaal te zorgen en om hier echt goed de tijd voor uit te trekken. Als je op jouw gemakje met potlood en papier aan de slag gaat, ben je uiteindelijk in staat om een geweldig tuinontwerp te realiseren. Dankzij het liniaal kun je direct het tuinontwerp zeer netjes maken, waardoor je een beter beeld krijgt van het totale ontwerp.

 

Kortom: het maken van een tuinontwerp met potlood en papier is absoluut aan te raden. Wel moet je rekening houden met de nodige tijd die je hieraan moet besteden én het feit dat je zelf ook veel arbeid moet leveren.

 

Mogelijkheid 2: met online software

Wil je liever niet al te veel arbeid leveren? Zou je liever gebruik maken van de technologische mogelijkheden? Dan is het aan te raden om een tuinontwerp te maken met behulp van online software. Met deze online software kun je super snel en makkelijk een prachtig tuin ontwerp gaan maken.

 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een werkende internetverbinding. Via het internet kun je dergelijke software gebruiken, waardoor je dus razendsnel jouw tuinontwerp weet te maken. Wel moet je rekening houden met het feit dat je mogelijk voor deze software moet betalen.

 

Via het internet kun je in ieder geval direct de betreffende software vinden. Vergelijk de verschillende softwaresystemen en maak voor jezelf de juiste keuze. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, kun je in ieder geval snel en makkelijk jouw tuin gaan ontwerpen!

 

Mogelijkheid 3: een vakman inhuren

Vind je het lastig om zelf een tuinontwerp te maken? Ben je bijvoorbeeld niet zo creatief of weet je niet zo goed hoe je met de aanwezige ruimte het beste om kunt springen? In dat geval kun je ook nog een vakman inhuren voor het laten maken van een tuinontwerp.

 

Dit kan zowel een hovenier als een tuinarchitect zijn. Een tuinarchitect heeft er zijn/haar werk van gemaakt om een prachtige tuin te ontwerpen. Bij dit ontwerp wordt rekening gehouden met jouw voorkeuren, maar er wordt ook zeker out-of-the-box gedacht. Wel moet je bij een tuinarchitect rekening houden met forse kosten.

 

Als je een hovenier inhuurt voor het maken van een tuinontwerp, liggen de kosten in de meeste gevallen iets lager. Bijkomend voordeel is dat de hovenier het ontwerp ook direct uit kan gaan werken. Een hovenier is immers in staat om prachtige tuinen aan te leggen.

 

Is het aan te raden om een vakman in te huren? Dat ligt eigenlijk volledig aan jouw eigen voorkeuren en aanwezige budget. Als je budget beschikbaar hebt, is het zeker interessant om een vakman in te huren. Dat is zeker het geval als je zelf niet super creatief bent of als je geen tijd vrij wilt maken voor het maken van een tuinontwerp.

 

Wil je graag kosten besparen? Dan is het aan te raden om met mogelijkheid 1 of mogelijkheid 2 uit dit artikel aan de slag te gaan. Als je zelf enige tijd vrij gaat maken, ben je zelf ook in staat om een prachtig tuinontwerp te gaan maken. Bijkomend voordeel: je hebt alleen met jouw eigen wensen rekening te houden. Een tuinarchitect of hovenier probeert toch altijd zijn/haar eigen stijl in de tuin toe te passen.

 

Slotwoord

Zo, je weet nu precies waar je rekening mee moet houden bij het maken van een tuinontwerp. Ook weet je precies hoe je een tuinontwerp kunt gaan maken. Het is nu aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Wil je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Dan kun je het beste een vakman inhuren. Wil je graag zelf jouw eigen tuin ontwerpen? Dan kun je het beste met speciale online software aan de slag gaan of met potlood en papier.

 

Wij wensen je graag veel succes met het maken van een tuinontwerp. Kun je wel wat inspiratie op doen? Dan raden wij je aan om ons aanbod van tuinaccessoires en tuinmeubelen eens te bekijken. Op basis van ons aanbod kun je direct voor jezelf gaan bepalen naar welke tuinmeubelen jouw voorkeur gaat. Vervolgens kun je deze tuinmeubelen (en tuinaccessoires) ook direct via onze webshop bestellen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »