{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe kun je het beste jouw terras reinigen?

  • Wednesday 03 / 02 / 2021 0
Hoe kun je het beste jouw terras reinigen?

Heb je bij het maken van een tuinontwerp voor een fraai terras gekozen? Breng je graag veel tijd door op jouw terras? Heb je bijvoorbeeld een fraaie eettafel of een fraaie loungeset op jouw terras neergezet? Dan heb je ongetwijfeld ook al gemerkt dat na verloop van tijd jouw terras er toch iets minder netjes uit komt te zien.

 

Dit valt niet te wijten aan het feit dat jij gebruik van het terras maakt, maar valt puur te wijten aan de verschillende weersomstandigheden. Onder meer de wind, de regen en de kou zorgen ervoor dat de stenen op jouw terras vrij vies kunnen worden. Maar, hoe kun je dit nou oplossen? Met andere woorden: hoe kun je het beste jouw terras reinigen? Op die vraag vind je in dit artikel een passend antwoord. Een antwoord waarmee je direct uit de voeten kunt, zodat je weer van een fraai en schoon terras kunt genieten.

 

Is het aan te raden om jouw terras te reinigen?

Naarmate de tijd verstrijkt, zie je simpelweg dat bijvoorbeeld mos en alg zich op de stenen van jouw terras gaan nestelen. Dit is eigenlijk een volledig natuurlijk proces waar je in de basis niet al te veel aan kunt doen. Zodra je de mos of de algen op jouw terrastegels ziet verschijnen, is het wel aan te raden om in actie te komen. Indien de mos/algen zich echt aan jouw stenen vastgesteld hebben, gaat het verwijderen hiervan een stukje lastiger.

 

Wij kunnen je dan ook van harte aanraden om met enige regelmaat jouw terras te reinigen. Hiermee weet je niet alleen jouw terras een stuk netter te maken, maar het is ook behoorlijk hygiënisch te noemen. Het is immers niet al te lekker om met jouw blote voeten over een terras vol met mos heen te lopen. Om dat te voorkomen, is het aan te raden om jouw terras regelmatig te reinigen.

 

Tot slot is er nog één reden waarom het aan te raden is om jouw terras met enige regelmaat te reinigen. Indien je jouw terras eigenlijk nooit reinigt, gaat dit ten koste van jouw terrastegels. Het is niet zo dat het vuil ervoor kan zorgen dat de tegels spontaan breken, maar het vuil kan er wel voor zorgen dat de kleuren van de tegels volledig veranderen. Het vuil doet hiermee de fraaie uitstraling van jouw terras eigenlijk teniet, waardoor je in mindere mate van jouw terras kunt genieten.

 

Al met al zijn er dus meer dan voldoende redenen om zo snel mogelijk jouw terras netjes te reinigen. Maar, hoe doe je dit? Wat heb je hier voor nodig? En welke voorbereidingen moet je treffen? Op die vragen geven wij graag in dit artikel een antwoord!

 

Welke voorbereidingen moet je treffen?

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt dat je graag jouw terras wilt reinigen? Dan is het zaak om hier de nodige voorbereidingen voor te gaan treffen. Zo is het advies om alle meubelen, accessoires, plantenbakken en overige objecten van jouw terras vandaan te halen. Door al deze objecten van jouw terras af te halen, voorkom je dat deze vies worden tijdens het reinigen van jouw terras.

 

Daarnaast is het ook aan te raden om goed te kijken of er niks breekbaars rondom het terras staat. Ook die objecten kun je het beste even ergens anders zetten, zodat je tijdens het reinigen van het terras verder geen risico’s loopt.

 

Tot slot willen wij je aanraden om goed het weerbericht in de gaten te houden. Het geniet de voorkeur om het terras te reinigen als het niet al te warm is, als het bewolkt is en als het droog is. Je kunt het terras overigens ook prima reinigen als het regent, maar dat is uiteraard niet al te prettig.

 

Wat heb je nodig om jouw terras te reinigen?

Heb je de hierboven genoemde voorbereidingen getroffen? Heb je alle objecten van jouw terras vandaan gehaald en is de geschikte dag qua weer aangebroken? Dan is het zaak om de hogedrukreiniger uit de kast te gaan halen. Met de hogedrukreiniger kun je op een relatief snelle en makkelijke manier jouw terras reinigen, waarbij je profiteert van de hoge druk van dit apparaat.

 

Als je met een hogedrukreiniger jouw terras gaat reinigen, heb je hier twee mogelijkheden voor:

 

  • Je kunt met de steel van de hogedrukreiniger al het mos van de terrastegels afspuiten. Dit gaat over het algemeen prima, maar het mos in bijvoorbeeld de hoekjes en randen gaat ietwat lastig.
  • Je kunt ook met een speciale terrasreiniger jouw complete terras reinigen. Deze terrasreiniger koppel je aan jouw hogedrukreiniger, waardoor je deze reiniger over de tegels van jouw terras heen kunt trekken. Je ziet direct dat je al het vuil losweekt; vervolgens kun je met een hogedrukreiniger dit vuil (en water) weg spuiten.

 

Wat de beste optie in dit geval is? Wij willen je van harte aanraden om gebruik te maken van de terrasreiniger. Die reiniger is speciaal voor een terras ontwikkeld, waardoor je ook al direct van de nodige voordelen weet te genieten. Bijkomend voordeel: echt alle hoekjes, randen en gaten worden perfect schoongemaakt.

 

Wel is het zaak dat je deze terrasreiniger bij de aanschaf van jouw hogedrukreiniger meegeleverd hebt gekregen. Is dat niet het geval? Dan kun je deze terrasreiniger altijd nog los aanschaffen, maar daarbij moet je wel rekening houden met een bepaalde investering. Indien je vaker en vaker jouw terras netjes gaat reinigen, is deze investering echter de moeite dubbel en dwars waard!

 

Als je echt met hardnekkig vuil te maken hebt, kun je hier ook nog speciale schoonmaakmiddelen voor gaan gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen kun je over jouw terras heen spuiten, waarna het middel direct in het vuil trekt. Vervolgens kun je dit middel met de hogedrukreiniger afspuiten, waardoor je ook het meest vastzittende vuil moeiteloos kunt verwijderen.

 

Is het reinigen van een terras lastig? Nee, als je een hogedrukreiniger tot jouw beschikking hebt, is het vrij makkelijk om jouw terras netjes te reinigen. Bijkomend voordeel is dat het ook nog vrij leuk is om te doen. Je ziet namelijk direct resultaat, waardoor je direct een voldaan gevoel ervaart.

 

Hoe vaak moet je jouw terras reinigen?

Zo, je weet nu precies hoe je jouw terras kunt reinigen. Een terechte vraag hierbij is echter nog hoe vaak je nou een terras moet reinigen. Over het algemeen bestaat hier geen vaste stelregel voor, maar het is toch wel aan te raden om dit 1 á 2 keer per jaar te doen. Zolang je het reinigen van jouw terras netjes bijhoudt, voorkom je ook dat hardnekkig vuil zich op jouw terrastegels gaat nestelen.

 

Moraal van het verhaal: probeer echt met enige regelmaat jouw terras te reinigen. Zodra je een hogedrukreiniger tot jouw beschikking hebt, heb je bovendien al relatief snel het terras netjes gereinigd. Je hoeft hier dus echt geen hele dag voor vrij te nemen!

 

Slotwoord 

Wil jij graag jouw terras weer volledig netjes maken? Wil jij graag de mos en de algen op jouw terrastegels verwijderen? Dat is mogelijk door de tips uit dit artikel op te volgen. Tref de juiste voorbereidingen, haal de hogedrukreiniger uit de kast en kom direct in actie. Door af en toe jouw terras te reinigen, weet je jouw terras (en dus jouw tuin) in een prachtige staat te houden. Veel succes met het schoonmaken én schoonhouden van jouw terras!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »