{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe kun je meer kleur in jouw tuin creëren? Enkele tips

  • Monday 08 / 02 / 2021 0
Hoe kun je meer kleur in jouw tuin creëren? Enkele tips

In Nederland hebben we niet het meest bijzondere klimaat. De zon schijnt niet overdreven veel/vaak/lang, terwijl de wolken maar al te groot aan de hemel verschijnen. Doordat we relatief veel bewolking in ons land hebben, is ons land ook vrij grauw en saai. Mede daarom is het absoluut leuk om veel kleur in jouw tuin te creëren. Maar, hoe kun je nou het beste meer kleur in jouw tuin creëren? In dit artikel vind je daar enkele handige tips voor!

 

Als je bijvoorbeeld naar Spanje of naar Frankrijk op vakantie gaat, kom je allerlei gekleurde plantjes en bloemetjes tegen. Dat komt puur doordat het klimaat in deze landen gunstig is voor de groei van dergelijke plantjes en bloemetjes. Aangezien wij in ons landje met een ander klimaat te maken hebben, is het voor dergelijke bloemetjes en plantjes niet mogelijk om in ons land te groeien.

 

Mede daarom is het zaak om zelf maar kleur in jouw tuin te gaan creëren. Zoals hierboven al aangegeven, hebben wij enkele tips voor jou verzameld. Tips waarmee je moeiteloos een prachtige en gezellige tuin kunt creëren, inclusief de nodige kleuren. Hebben we het hierbij alleen over opvallende kleuren zoals roze, geel en rood? Nee, zeker niet. Ook met bijvoorbeeld verschillende tinten bruin, wit of crème achtige kleuren kun je veel sfeer in jouw tuin creëren. Hoe? Dat lees je hieronder!

 

Tip 1: kies voor veel begroeiing in jouw tuin

Meer en meer huishoudens kiezen ervoor om hun volledige tuin te bestraten. Dat is op zich goed te begrijpen, aangezien je daarmee eigenlijk geen omkijken hebt naar het onderhoud van de tuin. In dat geval hoeft men bijvoorbeeld niet meer om te kijken naar onkruid; gemak dient de mens.

 

Voor de natuur in ons land is het echter funest. Op het moment dat het hard regent, kan de regen op de grond namelijk maar één kant op: naar beneden. Op het moment dat er alleen maar bestrating ligt, is dat niet mogelijk voor de regen. Indien men voor bijvoorbeeld een grasveldje en wat aarde gekozen zou hebben, zou de regen wél een kant op kunnen.

 

Mede daarom is ons advies om te kiezen voor de nodige begroeiing in jouw tuin. Ja, het klopt dat je hierdoor iets meer omkijken naar jouw tuin hebt. Tegelijkertijd klopt het óók dat je daardoor van een vrolijke en kleurrijke tuin geniet; bovendien ben je dus op de juiste manier bezig met het oog op het regenwater.

 

Moraal van het verhaal: door veel begroeiing in jouw tuin aan te brengen, kun je een vrolijke en kleurrijke tuin creëren. Een tuin waar dieren/insecten maar al te graag naar toe trekken, waardoor je van nóg meer kleurtjes in de tuin kunt gaan genieten. Wat wens je nog meer?

 

Tip 1a: kies voor vrolijke bloemetjes en plantjes

Als je een willekeurig tuincentrum in stapt, kom je allerlei bloemetjes en plantjes tegen. Indien je veel kleur in jouw tuin wilt creëren, is het advies om juist voor kleurrijke bloemetjes en plantjes te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor vrolijke gekleurde gele plantjes, kies voor rode plantjes of kies voor roze plantjes.

 

Ben je niet zo van de vrolijke kleuren? Dan kun je uiteraard ook voor groene planten kiezen; daar heb je ook meer dan genoeg keus bij. Stap in ieder geval eens een tuincentrum binnen en bekijk het aanbod van plantjes en bloemetjes. Met deze plantjes en bloemetjes kun je eigenlijk op een onwijs makkelijke manier meer kleur in jouw tuin aanbrengen!  

 

Tip 2: kies voor een gekleurd tuinhuisje

Heb je een vrij grote tuin? Wil je in deze tuin graag een tuinhuisje gaan plaatsen? Dan heb je in onze ogen een verstandige keus gemaakt. Een absoluut voordeel van een tuinhuisje is namelijk dat je dit huisje op een multifunctionele wijze kunt gebruiken. Je kunt het tuinhuisje als opslag gebruiken, terwijl je ook een gezellig zitje in het tuinhuisje zou kunnen creëren.

 

Indien je wel oren naar een tuinhuisje hebt, is ons advies om voor een gekleurd exemplaar te kiezen. Aangezien een tuinhuisje over het algemeen vrij groot is, weet je dus op deze manier al snel meer kleur in jouw tuin te creëren.

 

Moet je dan voor een fel rood tuinhuisje gaan? Nee, zeker niet. Je kunt ook kiezen voor een wit tuinhuisje, voor een tuinhuisje in een bijzondere bruine tint of voor een tuinhuisje in een andere basic kleur. Ook met een basic kleur kun je de nodige kleur in een tuin creëren.

 

De kleur in een tuin hoeft niet altijd fel en opvallend te zijn. Dat is een misvatting die wij meerdere malen tegen zijn gekomen in het verleden. Nee, ook met de basic kleurtinten kun je jouw tuin van prachtige kleuren voorzien. Als je voor bijvoorbeeld een tuinhuisje met groene begroeiing kiest, heb je óók voor kleur in jouw tuin gezorgd. Dat heb je dan ook nog eens gedaan zonder daar felle kleuren voor te gebruiken!

 

Tip 3: kies voor gekleurde meubelstukken in jouw tuin

Welke meubelstukken kunnen in een moderne tuin absoluut niet ontbreken? Onder meer een tuintafel, een loungeset, een tuinbankje, een tuinset en een tuinstoel zijn eigenlijk onmisbare facetten in een tuin. Uiteraard hoef je niet al deze tuinmeubelen in jouw tuin te hebben, maar je komt al snel op één of meerdere van deze meubelstukken uit.

 

In dat geval is ons advies om voor gekleurde meubelstukken te kiezen. Ja, het klopt dat een zwarte tuintafel bijzonder fraai is, maar een witte tuintafel kan ook bijzonder fraai zijn. Aangezien een witte tuintafel in de meeste tuinen iets beter opvalt, is dat wat ons betreft absoluut een aanrader.

 

Ook als je voor bijvoorbeeld een loungeset of een tuinset aan het kijken bent, kun je heel goed voor een gekleurde variant kiezen. In veel gevallen heeft het meubelstuk dan zelf geen bijzondere kleur, maar wél bijvoorbeeld de kussens die je op de set neer legt. Door voor gekleurde kussens te kiezen, kun je dus ook de nodige kleur in jouw tuin creëren. Daarover lees je hieronder nog iets meer!

 

Is het aan te raden om alle meubelstukken in dezelfde kleur uit te voeren? Dat is volledig aan jou. Je kunt er absoluut voor kiezen, maar je kunt ook kiezen voor een contrastrijke situatie. In dat geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor een witte tuintafel in combinatie met oranje tuinstoelen. Je weet dan direct twee kleuren in jouw tuin te betrekken; deze twee kleuren staan bovendien prachtig in combinatie met elkaar. Wat wens je nog meer?

 

Ons advies is om op dit vlak zeker eens out-of-the-box te denken. Durf eens te gaan voor een bijzondere kleurstelling, durf eens te gaan voor die fel gekleurde kussens en durf eens te gaan voor die opvallende tuintafel. Door af en toe uit jouw comfortzone te treden, kun je jouw tuin nóg fraaier in gaan richten.

 

Tip 4: kies voor gekleurde accessoires

Kan een tuin zonder meubelen? Nee, eigenlijk niet. Kan een tuin zonder accessoires? Nee, eigenlijk ook niet. Ons advies is dan ook om voor gekleurde accessoires te kiezen. Met de gekleurde accessoires kun je op een makkelijke doch fraaie manier meer kleur in jouw tuin creëren.

 

Over welke gekleurde accessoires we het dan zoal hebben? Nou, je kunt onder meer denken aan een gekleurde bloempot, aan gekleurde tuinkussens op jouw loungeset, aan gekleurde dekens op jouw loungeset, aan gekleurde decoratiestukken en aan een gekleurde vuurtafel.

 

Met dat laatstgenoemde accessoire stuk kun je sowieso veel kleur in jouw tuin creëren. Dat doe je op zowel een figuurlijke als op een letterlijke wijze; met een vuurtafel haal je niet alleen kleur in jouw tuin, maar je weet ook nog eens een gezellige sfeer te creëren. Hoe heerlijk is het om op een lekkere avond nog eventjes iets langer in jouw tuin te kunnen zitten? Als je voor een fraaie vuurtafel kiest, is dat absoluut mogelijk.

 

Tip 5: durf kleuren met elkaar te combineren

Tot slot willen wij je ook nog adviseren om veel met kleuren te combineren. Je hoeft absoluut niet vijf of tien kleuren met elkaar te gaan combineren, maar een combinatie van bijvoorbeeld 2 á 3 kleuren is vrij makkelijk te doen. Deze twee á drie kleuren staan prachtig bij elkaar en zorgen dus voor meer kleur én voor meer gezelligheid in jouw tuin.

 

Al met al is ons advies om eens uit jouw comfortzone te komen. Ga niet altijd voor de veilige weg, maar durf ook eens een sprong in het diepe te wagen. Juist door nét even iets andere dingen te doen dan je normaliter gewend bent, kun je een prachtige tuin gaan creëren. Een tuin vol met prachtige meubelstukken, vol met leuke accessoires en vol met vrolijke kleuren. Wij zijn er écht van overtuigd dat je dan nog meer van jouw tuin gaat genieten.

 

Wil je graag meer kleur in jouw tuin gaan creëren? Check dan zeker even ons assortiment; bij ons vind je de leukste producten voor in jouw tuin!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »