{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Yoeran, 24 maart 2022

Hoe maak je een sfeervolle tuin.

Hoe maak je een grote tuin sfeervol

We streven er eigenlijk allemaal naar en doen er ook heel erg ons best voor. Namelijk het zo gezellig en sfeervol mogelijk maken van onze tuin! We vinden het vaak met zijn allen erg prettig om heerlijk te genieten van een sfeervolle tuin vol sfeer en gezelligheid waar je heerlijk met elkaar samen kunt zijn en genieten van het buiten zijn.

Wij mensen zijn nu eenmaal vaak gevoelsmensen en om die reden dan ook erg gevoelig voor sfeer en gezelligheid. En dat is natuurlijk alleen maar fijn. Het betekend dan ook dat we ons vaak in een ruimte met een prettige sfeer een stuk beter voelen dan in een ruimte waar een sfeer hangt die we niet zo goed thuis kunnen brengen. Sfeer is dus belangrijk voor hoe we ons voelen en vandaar dat we ons veel gelegen laten aan een fijne sfeer om ons heen.

Dit passen we bijvoorbeeld toe in onze woningen. We besteden veel tijd en moeite en geld aan het inrichten hiervan zodat onze woningen zo sfeervol mogelijk zijn ingericht en wij ons hier helemaal thuis kunnen voelen. Maar niet alleen binnenshuis vinden wij dit erg belangrijk ook onze tuinen richten we vaak zo sfeervol mogelijk in zodat het fijne plekken zijn waar wij heerlijk kunnen genieten van alles om ons heen en vooral het buiten zijn!

Je kunt je vast wel voorstellen dat dit bij een tuin met een kleinere oppervlakte vrij gemakkelijk gaat. Het kost dan over het algemeen weinig moeite om de tuin sfeervol en gezellig in te richten en je hebt er ook al snel een geborgen en warm en veilig gevoel. Precies waar we vaak naar op zoek zijn. Maar hoe zit dit als je een tuin hebt met een grotere oppervlakte? Dan is het natuurlijk over het algemeen een heel ander verhaal. Je kunt je vast wel voorstellen dat het veel meer moeite zal kosten om een grotere tuin sfeervol en gezellig te maken. Maar toch is het zeker niet onmogelijk je moet alleen goed weten hoe je het moet aanpakken. En laten wij je daar in deze blog nu net alles over kunnen vertellen!

Want in deze blog geven wij je de beste tips om een grote tuin zo sfeervol en gezellig mogelijk te maken , al met een paar kleine handige tips kun je een heel groot verschil teweeg brengen. Lees je met ons mee?

Veel ruimte lijkt een voordeel

Het is vaak een wens van veel mensen, een grote ruime tuin waar je heerlijk in kunt genieten en al je tuin wensen in kunt realiseren. Het lijkt vaak zelfs wel hoe meer grond hoe beter. En ergens is dat natuurlijk ook wel heel erg fijn en prettig maar vaak staan we alleen niet stil bij de keerzijde ervan want die is er bij een grote tuin zeker weten.

Want een grotere tuin brengt ook van alles meer met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan meer kosten, meer werk, meer onderhoud, meer zorgen en meer moeite. En dan met name moeite om het gezellig te maken. Want waar dit bij een kleine tuin ontzettend makkelijk gaat kan dit bij een grote tuin een enorme uitdaging vormen!

Veel mensen staan hier vooraf niet bij stil en denke enkel aan de ruimte die ze zien en graag willen hebben. Pas later valt dan het kwartje dat deze ruimte dus ook een nadeel kan zijn omdat het dus echt wel een flinke uitdaging is om een ruimte gezellig te maken.

Een grote ruimte is dus zeker niet altijd een voordeel maar mist op de juiste manier ingezet en vormgegeven is er zeker wel heel veel voordeel uit te halen! Lees maar met ons mee.

Zorg voor eenheid in je tuin.

Als je een tuin hebt met heel veel ruimte dan is het eerste probleem waar je vaak tegenaan loopt dat het heel erg onoverzichtelijk kan lijken. Zeker als je overal wel iets hebt staan en alles eigenlijk niet echt een geheel met elkaar vormt kan het zelfs heel rommelig ogen. En geloof ons dat is natuurlijk het laatste wat jij wil. Toch is dit wel het eerste wat vaak opvalt bij een grotere tuin.

Gelukkig hebben wij ook heel erg goed nieuws en kun je op een paar simpele manieren voor eenheid in je tuin zorgen waardoor het geheel meteen een stuk rustiger en dus ook sfeervoller zal ogen. Maar hoe pak je dat dan precies aan? Wij leggen het je graag uit!

Ten eerste is het bij het realiseren van eenheid in een ruimte heel belangrijk dat je bepaalde thema’s terug laat komen. Alleen op deze manier kun je op een handige manier voor eenheid zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een bepaald materiaal op verschillende vlakken in je tuin terug te laten komen. Denk dan aan een bepaalde hout soort of bijvoorbeeld een bepaald type steen. Als je deze materialen eigenlijk door heel je tuin heen gebruikt realiseer je dus op een hele handige manier een bepaalde eenheid in je tuin en laat dat nu precies de bedoeling zijn!

Maar naast dezelfde materialen gebruiken zijn er gelukkig meer manieren om eenheid in je tuin te realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor het gebruik van dezelfde kleuren in je tuin. Ook op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat er veel eenheid in je tuin zal zijn en dat is natuurlijk wel zo prettig! Zo kun je kleuren op bepaalde plekken in de tuin terug laten komen zodat ze bij elkaar horen en samen een geheel gaan vormen.

En denk ook eens aan de beplanting in je tuin, ook hiermee kun je heel makkelijk voor een bepaalde eenheid zorgen. Zorg ervoor dat je bepaalde planten op verschillende plekken in je tuin terug laat komen ook zo zie je dus goed hoe ze bij elkaar horen en hoe ze dus ook samen een geheel vormen. Ook dit zorgt dus weer voor veel eenheid in je tuin en laat dat nu net precies de bedoeling zijn!

Zo zie je dus dat er best een aantal manieren zijn waarmee je eenheid in je tuin kunt realiseren. En gelukkig maar want het is natuurlijk wel heel erg fijn om eenheid in je tuin te ervaren! Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je tuin er ook altijd sfeervol en gezellig uit komt te zien zelfs als je dus een grotere tuin hebt met meer ruimte tot je beschikking!

Realiseer gezellige hoekjes

En dan hebben we nog een fijne tip voor je klaarstaan om een grotere tuin zo sfeervol mogelijk in te kunnen richten. Het is namelijk heel erg slim om in een grotere ruimte allerlei kleinere hoekjes te maken. Nu hebben we hier wel ook meteen een kanttekening bij. Want teveel kleine hoekjes zorgt juist weer voor een rommelig geheel maar een aantal kleinere hoeken realiseren is wel een heel slim idee.

Zorg hierbij dus altijd voor de juiste balans. Een paar kleine hoeken die je sfeervol inricht en waarbij je dus meteen voor wat nodige sfeer en gezelligheid in de tuin zorgt! Dit heeft als doel dat je de oppervlakte breekt. Als je namelijk een hele grote oppervlakte in je tuin hebt dan kan het zinvol zijn om deze oppervlakte te breken door er wat kleinere hoekjes tussenuit te halen. Op deze manier oogt het niet als een enorme ruimte, wat dus als vanzelf een bepaalde kilheid met zich meebrengt helaas, maar zorg je dus echt voor sfeervolle hoekjes die de ruimte breken en die dus ook veel gezelligheid en sfeer brengen!

Je kunt bijvoorbeeld denken aan een hoekje met een sfeervol zitje. Of wat dacht je van een hoekje waar je zorgt voor een plekje waar je planten kunt verzorgen en eventueel een klein moestuintje bij kunt houden. Ook moestuinbakken zijn vaak een handige oplossing en kun je dus ook prima heel sfeervol neerzetten in een gezellig hoekje!

Er zijn dan ook zoveel mogelijkheden en het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat je persoonlijke wensen zijn. Dit is voor iedereen verschillend uiteraard en bepaald voor het grootste deel welke keuzes je uiteindelijk zal maken!

De hoekjes zorgen niet alleen voor meer sfeer in je tuin maar kunnen soms ook nog eens een hele handige functie hebben! Zo kunnen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat je minder last hebt van inkijk, je kunt er natuurlijk heel handig wat privacy mee realiseren. Maar ook kunnen ze ervoor zorgen dat je beschut zit tegen regen of wind! Daarnaast zien ze er natuurlijk gewoon heel erg gezellig uit en laat dat nu precies de bedoeling zijn!

Gebruik warme kleuren in de tuin

Een andere hele handige tip om voor een sfeervolle tuin te zorgen, ook in een grote ruimte is het gebruik van warme kleuren. We weten natuurlijk allemaal wel dat kleur heel erg veel kan doen in een ruimte en zeker in een grote ruimte is dit ook het geval! Zo kun je met kleur voor een hele fijne sfeer zorgen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

Gebruik vooral in een grote tuin dan ook zeker warme kleuren. Deze kleuren zullen direct meer sfeer en gezelligheid aan de tuin geven en zorgen voor een hele fijne plek! Probeer wit zoveel mogelijk te vermijden, in ieder geval bij grotere oppervlaktes. Hiermee loop je namelijk het risico dat je tuin nog groter zal lijken en laat dat nu net niet de bedoeling zijn natuurlijk.

Gebruik dan ook zeker warme kleuren maar wel op een goede manier. Voeg ze bijvoorbeeld toe in de vorm van accessoires aan je tuin. Of een parasol of zonnescherm in een hele warme tint. Maar denk ook vooral aan de beplanting. Sowieso kun je met beplanting in je tuin natuurlijk al heel veel sfeer toevoegen maar als je dat dan ook nog eens doe met beplanting in een warme tint dan zit je natuurlijk helemaal goed!

Kies dan ook gerust voor beplanting in warme kleuren en breng zo op een makkelijke manier wat extra sfeer en gezelligheid aan in je tuin! Zeker weten de moeite waard!

Kies items waar je blij van wordt

Als je graag een bepaalde sfeer in je tuin neer wil zetten en ervoor wil zorgen dat jij jezelf fijn voelt in je tuin dan kan het natuurlijk heel erg zinvol zijn om ervoor te zorgen dat jij items in je tuin kiest waar je blij van wordt. Als je dan om je heen kijkt krijg je een goed gevoel en dat werkt natuurlijk ook mee aan hoe jij je tuin ervaart.

Wij schrijven deze blog natuurlijk met tips om een grote tuin sfeervol te maken ondanks de grote oppervlakte, maar eigenlijk geld dit natuurlijk bij ieder type tuin. Het is dan ook zeker weten altijd een heel erg goed idee om je eigen smaak toe te voegen op deze manier ontstaat er dus als vanzelf een bepaalde sfeer en dat is natuurlijk wel heel erg genieten!

Kies dus items die de sfeer met zich meedragen die jij graag terug wil zien in je tuin. Alleen op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je tuin een sfeervol geheel zal vormen en dat hij helemaal naar wens zal zijn. En laat dat nu precies de bedoeling zijn!

Een grote tuin sfeervol maken

Zoals je dus wel kunt zien zijn er gelukkig heel erg veel manieren om een grote tuin met een ruime oppervlakte toch heel erg sfeervol en gezellig te maken. En dat zonder al teveel moeite. Enkel door gebruik te maken van een aantal slimme tips en trucs kun je al een heel erg fijn resultaat behalen en er dus voor zorgen dat een grote tuin een heel sfeervol geheel gaat zorgen en dat is natuurlijk wel erg prettig.

Probeer dus vooral ook de ruimte te breken. Daar begint het eigenlijk allemaal bij. Een grote kale oppervlakte is natuurlijk altijd al snel kil, maar door de ruimte op te delen zorg je dus zelf al snel voor wat meer sfeer en gezelligheid en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg slim om bepaalde materialen terug te laten komen in je tuin zodat je hiermee een eenheid kunt realiseren. Dit is dan ook meteen de grootste truc door eenheid te realiseren zorg je ervoor dat alles klopt. Ook het gebruik van lichte kleuren kan hier veel in betekenen en zorgt ervoor dat je tuin er zeer sfeervol uit kan komen te zien.

Met al deze slimme trucs zorg je dus voor een zeer sfeervolle tuin ook al heeft je tuin wat meer ruimte en kost het dus wat meer moeite om het gezellig en sfeervol te maken!