{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe verander je jouw tuin met een paar kleine aanpassingen

  • Door Roos
  • Wednesday 22 / 09 / 2021 0
Hoe verander je jouw tuin met een paar kleine aanpassingen

Je kent het eigenlijk allemaal wel. Je hebt al jaren dezelfde tuin en op een gegeven moment wil je graag eens wat anders, dit is eigenlijk iets wat typerend is voor ons mensen en waar we altijd wel oren naar hebben. Na verloop van tijd raken we vaak op iets uitgekeken en zijn we weer toe aan iets nieuws. Of we zien van alles om ons heen en zouden dat eigenlijk ook wel heel erg graag in onze eigen achtertuin realiseren.

 

Vaak denken mensen ten onrechte dat je alleen met hele ingrijpende maatregelen je tuin kunt veranderen. En vaak vormt dit dan ook meteen een enorm obstakel. Ze zijn dan bang dat er veel kosten bij komen kijken die ze eigenlijk lastig kunnen realiseren. Dit is dan natuurlijk ook best wel logisch en het schrikt mensen dan ook vaak af om daadwerkelijk veranderingen in de tuin aan te gaan brengen.

 

Maar wist je dat eigenlijk niets minder waar is en dat het eigenlijk ook veel simpeler kan. Het hoeft namelijk helemaal niet veel geld te kosten om je tuin te veranderen en hem een ander aangezicht te geven. Dit kan namelijk ook met een paar simpele aanpassingen waar je helemaal niet veel geld of middelen voor nodig hebt. Het enige wat je hiervoor moet doen is creatief denken en zoeken naar fijne oplossingen om je tuin zo gezellig mogelijk te maken. Op die manier kun je op vrij simpele manieren veranderingen aanbrengen die een heel groot resultaat geven! En dat klinkt natuurlijk wel heel fijn in de oren.

 

Maar hoe doe je dat nu precies en hoe zorg je er dan eigenlijk voor dat je tuin heel anders zal ogen terwijl je er eigenlijk weinig kosten en werk aan hebt? In deze blog gaan wij je dat allemaal laten zien! We vertellen je hoe je met simpele maatregelen en goedkope middelen een heel groot resultaat kunt bereiken en er dus voor kunt zorgen dat jouw tuin er ineens heel anders uitziet en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! We horen vaak achteraf terug van mensen dat ze nooit hadden verwacht dat het eigenlijk zo makkelijk zou kunnen zijn en als ze dat eerder hadden geweten dat ze er dan ook al eerder werk van hadden gemaakt! Genoeg reden dus om in deze blog te duiken en om ook zelf te leren hoe jij jouw tuin dus makkelijk kunt veranderen met een paar kleine aanpassingen!

 

Zoeken naar mogelijkheden

 

Een van de grootste misvattingen is vaak dat mensen denken dat veranderingen heel groots moeten zijn om zichtbaar te zijn. Ze denken dus dat ze minstens de hele tuin moeten veranderen om ervoor te zorgen dat het er anders uit komt te zien en dat het een ander beeld geeft. Maar niets is minder waar, juist met kleine aanpassingen kun je groot resultaat bereiken en dat is ook juist het mooie ervan!

 

En dat begint allemaal met het zoeken naar mogelijkheden. Als jij dus kijkt naar wat er allemaal mogelijk is dan kun je heel veel manieren bedenken om ervoor te zorgen dat jouw tuin een andere look krijgt! Het is daarbij vooral ook handig om natuurlijk wel te kijken naar de middelen die je tot je beschikking hebt en dan hebben we het zowel over de kosten als de mankracht. Ben je bijvoorbeeld zelf heel erg handig dan kun je natuurlijk veel zelf doen en maakt dat wat meer mogelijk. Kijk hier dus vooraf goed naar zodat je weet hoe je ervoor kunt zorgen dat je alles zo goed mogelijk kunt realiseren en zodat je vooral weet welke mogelijkheden je hebt!

 

Kleine veranderingen

 

Zoals we net al even zeiden is het dus een absolute misvatting dat je alleen met hele grootse en ingrijpende veranderingen kunt zorgen voor een andere look van jouw tuin. Niets is dus minder waar. Juist met wat slimme en kleine veranderingen kun je dus voor een hele andere sfeer in je tuin zorgen en dat is ook meteen wat er zo leuk aan is! Je hoeft dus helemaal niet moeilijk en ingewikkeld te denken maar je kunt dus prima met een paar kleine aanpassingen een prachtige tuin realiseren die helemaal aan je wensen voldoet!

 

Denk bijvoorbeeld aan kleine veranderingen op het gebied van beplanting of kleur in je tuin. Maar ook met accessoires kun je dus echt een heleboel doen om ervoor te zorgen dat jouw tuin er prachtig uit komt te zien en helemaal aan je wensen voldoet! Op deze manier hoeft het dus ook helemaal niet heel ingrijpend te zijn of veel geld te kosten maar kun je met weinig middelen en een portie creativiteit toch voor veel verandering in je tuin zorgen!

 

Verander het groen in je tuin

 

Het groen in je tuin is enorm bepalend voor de uitstraling van je tuin. Dit bepaalt dus voor een groot deel het beeld wat je van je tuin krijgt. Als je dus vervolgens de beplanting veranderd dan ziet je tuin er ook meteen heel anders uit! En het mooie is dat je dit ook nog eens in kleine stapjes kunt doen en je dus echt niet meteen voor grote en ingrijpende veranderingen hoeft te gaan!

 

Het maakt namelijk al heel veel verschil als je wat gekleurde bloemen aan de groene beplanting in je tuin toevoegt dan krijg je eigenlijk al meteen een totaal ander gezicht! Maar ook als je al veel kleur in je tuin hebt kun je bijvoorbeeld juist weer voor andere kleuren zorgen of juist voor meer groen. Ook op deze manier verander je dus weer met kleine aanpassingen het gezicht van je tuin!

 

Maar denk bijvoorbeeld ook aan struiken en bomen ook deze kun je prima veranderen met weinig moeite en dit zorgt ook direct voor een heel groot resultaat. Op deze manier maak je in een handomdraai je tuin groener of juist minder groen.

 

Werk met veel kleur

 

Een andere factor waar je enorm veel verschil mee aan kunt brengen is kleur. Zeker in een tuin is dit een belangrijke factor waarmee je ook echt het verschil kunt maken! Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van gekleurde accessoires aan je tuin. Op deze manier zorg je heel snel voor heel veel kleur in je tuin en dit zorgt dan meteen weer voor een heel ander gezicht.

 

Denk dan bijvoorbeeld aan gekleurde kussentjes op de bank of gekleurde accessoires op de tuintafel. Maar ook gekleurde bloempotten zorgen voor een groot verschil. Of denk bijvoorbeeld aan een tuinposter in de tuin vol met verschillende heldere kleuren. Op deze manier maak je dus heel simpel echt een heel groot verschil in je tuin!

 

Het werken met kleur wordt dan ook al ontzettend lang ingezet om veranderingen te weeg te brengen. We kennen dit vooral binnenshuis, ook hier wordt namelijk vaak kleur gebruikt om een ruimte een andere sfeer te geven maar buitenshuis werkt dit in je tuin dus eigenlijk net zo goed! Wel hebben we nog een goede en vooral handige tip en dat is dat je vooral kleuren moet kiezen die goed bij je passen en waar je vrolijk van wordt. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je optimaal kunt genieten van je tuin en dat je jezelf er ook heel erg prettig voelt en dat is natuurlijk wel zo fijn!

 

Gebruik andere materialen

 

En dan hebben we nog een handige manier om heel simpel wat verandering aan te brengen in je tuin. Zo is het erg fijn om met andere materialen te werken. Als je bijvoorbeeld een hele strakke en moderne tuin hebt waarbij je veel gebruik hebt gemaakt van metaal dan kan het erg mooi staan om bijvoorbeeld een houten bloembak te plaatsen of een houten wandpaneel. Op deze manier geef je eigenlijk direct een hele andere look aan je tuin en zorg je voor een warme uitstraling.

Het kan dus een enorm verschil maken als je ineens een totaal ander materiaal gaat gebruiken dan je voorheen hebt gedaan. Op die manier breek je als het ware het huidige beeld en voeg je er een spannend element aan toe.

 

Dit kun je bijvoorbeeld ook andersom toepassen, als jij een hele landelijke tuin hebt met veel gebruik van riet en hout dan kun je bijvoorbeeld een item van metaal of staal toevoegen. Dit zal dan meteen zorgen voor een totaal andere sfeer in de tuin en het valt ook nog eens heel erg op doordat het zo anders is dan de rest. Werk dus zoveel mogelijk met verschillende materialen en wees ook niet bang om een totaal ander materiaal aan je tuin toe te voegen voor een andere sfeer.

 

Werk met name met materialen zoals staal, metaal, riet en hout. Deze materialen kun je eindeloos met elkaar combineren en in totaal zorg je dan voor een zeer gezellig beeld! Uiteindelijk realiseer je op deze manier een tuin die zeer veelzijdig oogt en waar altijd wel iets te zien is!

 

Mooie verlichting

 

Het is een belangrijke factor in onze tuin, namelijk verlichting. Maar wist je dat je met de juiste verlichting ervoor kunt zorgen dat je tuin heel anders oogt. Ook dit kan dus zorgen voor een flinke verandering in je tuin. En uiteraard hoef je ook hier niet de hoofdprijs voor te betalen.

 

Je kunt ten eerste kijken naar de huidige verlichting in je tuin en hier wellicht iets in veranderen. Maar het kan ook zo zijn dat je nog niet voldoende verlichting in je tuin hebt en dan kan het heel handig zijn om de verlichting aan te vullen met andere lampen. En tot slot is het ook nog een aanrader om bijvoorbeeld een lichtjesslinger in je tuin op te hangen! Ook dit kan voor een erg mooi effect zorgen en zelfs een magisch gevoel aan je tuin geven!

 

Zorg dus voor mooie verlichting in je tuin en zet hier meteen heel veel sfeer mee neer in je tuin en zorg ervoor dat alles er gezellig uitziet! Op deze manier kun je optimaal genieten van je tuin vol sfeer en met goede verlichting!

 

Je tuin veranderen met kleine aanpassingen

 

Vaak denkt men dat als je de tuin wil veranderen dat dit met hele ingrijpende veranderingen moet gebeuren. Men denkt dan aan het vervangen van tegels, plaatsen van schuttingen of vervangen van een tuinhuis. Uiteraard zijn dit aanpassingen die meteen heel je tuin veranderen maar om verandering teweeg te brengen heb je niet enkel zulke grote gebaren nodig. Dit kan dus ook op een andere veel simpelere manier!

 

Want wist je dat je met een paar kleine aanpassingen ook voor een totaal ander beeld in je tuin kunt zorgen? Door bijvoorbeeld te werken met verschillende kleuren en materialen kun je er op een vrij simpele manier voor zorgen dat je tuin er totaal anders uit komt te zien. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van materialen die je tuin een totaal andere look geven, werk vooral met materialen die je nog verder niet tegenkomt in je tuin zodat je zeker weet dat je een totaal ander gevoel aan je tuin kunt geven!

 

Maar ook met groen kun je op een vrij simpele manier veel verandering in je tuin teweeg brengen! Door bijvoorbeeld verschillende soorten groen toe te passen realiseer je al meteen een totaal andere sfeer. Maar ook door bijvoorbeeld te werken met verschillende kleuren bloemen zorg je voor een mooi beeld in je tuin! Als je bijvoorbeeld normaal enkel groen hebt staan en je voegt er ineens gekleurde bloemen aan toe dan krijg je natuurlijk een totaal ander beeld waar je mooi van kunt genieten!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »