{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe vind je de beste houten tuinstoelen?

  • Door Roos
  • Thursday 02 / 09 / 2021 0
Hoe vind je de beste houten tuinstoelen?

Wil je graag jouw tuin geheel naar wens inrichten? Dan heb je daar tegenwoordig méér dan voldoende mogelijkheden voor. Je kunt uit meerdere tuinstijlen kiezen, terwijl je ook uit veel soorten tuinmeubelen kunt kiezen. Heel veel soorten zelfs; de ontwikkelingen hebben in de afgelopen jaren zéker niet stilgestaan.
Bovendien hebben fabrikanten voldoende keuze uit bijvoorbeeld verschillende materialen. Daarnaast is het ook zo dat je uit meerdere soorten tuinstoelen kunt kiezen. Welke soorten tuinstoelen dat precies zijn, bespreken we onder meer in dit artikel. In dit artikel gaat het daar echter niet hoofdzakelijk over. Nee, in dit artikel richten wij onze pijlen echt volledig op de tuinstoelen van hout.
Een fabrikant kan op dit moment uit meerdere materialen kiezen. Voor welk materiaal de fabrikant uiteindelijk gaat, is volledig aan de fabrikant zelf. Het is hoe dan ook een feit dat veel fabrikanten – nog steeds – voor hout kiezen. Dit was decennia geleden al het geval, maar is hedendaags nog steeds zo.
Als je een tuinstoel van hout aan wilt schaffen, heb je daardoor op dit moment méér dan voldoende mogelijkheden. Alleen in ons aanbod al vind je bijvoorbeeld meer dan 40 verschillende soorten tuinstoelen van hout. Voor welke tuinstoel je dan het beste kunt kiezen? Dat is volledig aan jezelf om te bepalen. Met dit informatieve blogartikel willen wij je op dit gebied informeren, adviseren én inspireren.
Is de aanschaf van een tuinstoel van hout aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. Ook daar vertellen we je in dit artikel graag meer over! We kijken namelijk strikt naar alle voordelen en nadelen van de tuinstoelen van hout. Door je in deze voor- en nadelen te verdiepen, krijg je een compleet beeld van de tuinstoelen van hout. Daarnaast vind je in dit artikel dus ook veel handige tips voor het uitkiezen van een nieuwe tuinstoel van hout. Of meerdere tuinstoelen van hout uiteraard!
Wil je – na het lezen van dit artikel – direct een geschikte houten tuinstoel aanschaffen? Je bent van harte welkom in onze webshop en in onze showroom. In onze webshop zet je gemakkelijk alle houten tuinstoelen naast elkaar, terwijl je in onze showroom ook proef kunt zitten. Wij bieden in ieder geval veel soorten houten tuinstoelen aan, zodat je voor jezelf een prima vergelijking kunt maken. Overigens houden wij de prijzen ook zo laag mogelijk voor je. Daarmee is het voor jou nóg leuker om een nieuwe tuinstoel van hout aan te schaffen!

De geschiedenis van houten tuinstoelen

Wil je een tuinstoel aanschaffen? Dan is de kans groot dat je bij een tuinstoel van hout uitkomt. Dat is niet alleen nu het geval, maar was decennia geleden al het geval. Door de jaren heen is dit materiaal bijzonder populair gebleven. Iets wat we op zich goed kunnen begrijpen, indien we naar alle voordelen van dit materiaal kijken.
Eén van de voordelen is dat hout makkelijk te bewerken is. Met name in het verleden was dit een groot voordeel. Men deed toe nog veel met de hand, aangezien er nagenoeg geen machines bestonden. Juist als iemand met zijn/haar handen werkt, is hout een ideale materiaalsoort.
Door de jaren heen is hout echter populair gebleven. Dat is aan de ene kant toch wel opvallend, aangezien men nu ook voor andere materialen kan kiezen. Toch blijven veel fabrikanten – en ook veel consumenten – voor de tuinmeubelen van hout kiezen. Als we naar de vele voordelen van houten tuinmeubelen kijken, is dat echter wel iets wat we ons voor kunnen stellen.
Overigens gaat bovenstaand verhaal niet alleen voor tuinstoelen op. Nee, allerlei soorten tuinmeubelen worden op dit moment nog steeds van hout vervaardigd. Niet alleen nu dus, maar ook in de afgelopen jaren. Al met al is hout al decennialang populair!

Waarom zou je voor houten tuinstoelen kiezen?

Ben je op dit moment op zoek naar nieuwe tuinstoelen voor in jouw tuin? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat je uit veel soorten tuinstoelen kunt kiezen. Je hebt de keus uit meerdere varianten, terwijl je ook uit meerdere materiaalsoorten kunt kiezen.
Binnen het hedendaagse aanbod is er dus nog steeds een belangrijke rol weggelegd voor tuinstoelen van hout. Dit is met name aan de voordelen te danken, waarover we je hieronder graag het een en ander willen vertellen. Neem onderstaande voordelen op je gemakje door en je wilt waarschijnlijk direct een nieuwe tuinstoel van hout aanschaffen!

Voordeel 1: in veel varianten verkrijgbaar

Heb je interesse om nieuwe tuinstoelen aan te schaffen? Dan kun je uit behoorlijk vele verschillende varianten kiezen, indien je voor een houten tuinstoel gaat. Het is namelijk zo dat de fabrikanten bij een houten tuinstoel uit veel varianten kunnen kiezen.
Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je altijd wel ideale tuinstoelen vinden. Tuinstoelen die geheel naar jouw wens passen én die geheel in jouw tuin passen. Ongeacht wat jouw wensen zijn, zou je dus altijd wel geschikte tuinstoelen moeten kunnen vinden. Dat is zéker het geval als je ons aanbod van tuinstoelen bekijkt. Bij ons in de webshop vind je immers meerdere soorten tuinstoelen!

Voordeel 2: tegen alle weersomstandigheden bestand

Zoals je ongetwijfeld wel weet, is hout een natuurlijk materiaal. Dit betekent dat dit materiaal bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden. Je kunt de houten tuinstoelen dan ook moeiteloos in de regen of in de kou laten staan. Dit heeft niet een directe invloed op de conditie/staat van de tuinstoel.
Wil je graag langdurig van jouw tuinstoelen kunnen genieten? Ook dan is het advies dus om voor tuinstoelen van hout te kiezen. Doordat hout tegen alle weersomstandigheden bestand is, geniet je met dit materiaal van een erg lange levensduur. Een lange levensduur waarin je optimaal kunt genieten van de tuinstoelen van hout.

Voordeel 3: perfect te combineren met andere meubelen

Heb je interesse om houten tuinstoelen in jouw tuin neer te zetten? Dan heb je mogelijk ook al een houten tuintafel in jouw tuin staan. Of wil je mogelijk de tuinstoelen in de buurt van de loungeset neerzetten? De keuze is aan jou. Het is in ieder geval een groot voordeel dat je de tuinstoelen met meerdere andere tuinmeubelen kunt combineren.
Geniet je ook van dit voordeel bij andere materiaalsoorten? Nee, dat is niet zozeer het geval. Juist als je voor hout kiest, kun je dit materiaal prima combineren met andere tuinmeubelen in jouw tuin.

Voordeel 4: passen in veel soorten tuinen

Bij het inrichten van een tuin moet je enkele belangrijke keuzes maken. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen voor welke stijl je gaat. Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een moderne tuin? Of heb je toch liever een landelijke tuin? De keuze is volledig aan jou; beide stijlen brengen in ieder geval de nodige voordelen met zich mee.
Voor welke stijl je ook gaat; je kunt altijd voor een tuinstoel van hout kiezen. Dit materiaal past namelijk perfect in een tuin met een landelijke uitstraling, maar je kunt ook moeiteloos kiezen voor tuinstoelen van hout in een moderne tuin. Dat laatste is met name het geval als je kiest voor een houten tuinstoel met een strak design. In dat geval past de tuinstoel eigenlijk naadloos in een tuin met een moderne uitstraling!
Ongeacht wat voor tuin je hebt, kun je dus altijd voor houten tuinstoelen kiezen. Voordat je van de tuinstoelen in jouw tuin kunt genieten, moet je wel eerst een uitgebreide vergelijking maken. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het aanbod immers erg divers. Om je een handje met de zoektocht te helpen, bespreken we aan het einde van dit artikel wáár je precies op moet letten!

Voordeel 5: prachtige designs

Heb je interesse om een tuinstoel van hout aan te schaffen? Dan weet je hoe dan ook dat je uit meerdere soorten tuinstoelen kunt kiezen. Ongeacht voor welke soort je kiest, geniet je van een prachtig design. Het is nu eenmaal een feit dat houten tuinmeubelen een prachtige uitstraling hebben. Iets wat ook geldt voor de tuinstoelen van hout.
Hoe we dit design het beste kunnen typeren? Nou, eigenlijk hebben de houten tuinstoelen allerlei soorten designs. Je kunt bijvoorbeeld voor een verfijnd design kiezen, waarbij de houten planken bijvoorbeeld niet al te breed zijn. Je kunt echter ook voor een robuust design kiezen, waarbij de houten planken een stuk breder zijn.
Om tot de juiste keuze te komen, is het advies om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Wat vind je precies mooi? En aan welke eigenschappen moeten de houten tuinstoelen in jouw ogen voldoen? Als je kritisch over dergelijke vragen na gaat denken, kun je tuinstoelen met het perfecte design uitkiezen.

Voordeel 6: goed voor het milieu

Ben je begaan met het milieu? Ook dan is de keuze voor houten tuinstoelen de juiste keuze. Dit materiaal is immers natuurlijk, waardoor het milieu een stuk minder zwaar belast wordt. Bovendien is het prettig dat veel houten tuinstoelen geen verdere afwerking kennen. De tuinstoelen worden zeker voorbereid op de verschillende weersomstandigheden, maar hierbij wordt geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld giftige bestanddelen.

Voordeel 7: de tuinstoelen worden niet warm in de zon

Heb je wel eens op een aluminium tuinstoel gezeten? Dergelijke stoelen zitten prima, maar brengen bij warm weer wel een belangrijk nadeel met zich mee. Als het buiten namelijk echt warm is, worden de tuinstoelen van aluminium veel te warm. Van dat nadeel heb je bij houten tuinstoelen zéker geen last.
Dit materiaal kan namelijk niet te warm worden. Nee, het materiaal is immers tegen alle weersomstandigheden bestand. Ook als het buiten bijvoorbeeld 40 graden is, kun je zonder enig gevaar op een houten tuinstoel plaatsnemen. Bij tuinstoelen van andere materialen is dat veelal een ander verhaal. Een voordeel dat in onze ogen absoluut niet onderschat mag worden!

Voordeel 8: de tuinstoelen bieden veel comfort

Vind je het heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Dan is het ook wenselijk dat de tuinstoelen behoorlijk comfortabel zijn. Nou, dat is zéker het geval als je voor tuinstoelen van hout kiest. Dit materiaal is namelijk robuust, maar brengt tegelijkertijd ook het nodige comfort met zich mee.
Weet je waar het comfort van een tuinstoel hoofdzakelijk aan te danken is? Dat is vooral te danken aan de kussens van de houten tuinstoelen. De kussen zorgen gewoonweg voor veel comfort, waardoor je moeiteloos uren op de houten tuinstoelen door kunt brengen. Ook dit is onze ogen een belangrijk voordeel, alhoewel je hier bij andere voordelen ook van kunt genieten.

Wat zijn de nadelen van houten tuinstoelen?

Is het nu direct aan te raden om te kiezen voor tuinstoelen van hout? Nee, dat is niet zozeer het geval. Wij zijn groot fan van de tuinstoelen van hout, maar we willen je ook graag wijzen op enkele nadelen.
Wat deze nadelen precies zijn? Daar vertellen we je hieronder graag iets meer over. Neem in ieder geval de nadelen even goed door, aangezien sommige nadelen wel echt belangrijk zijn. Vervolgens is het aan jou om te bepalen wat je zwaarder wilt wegen; de vele voordelen of de enkele nadelen van de tuinstoelen van hout.

Nadeel 1: je moet veel onderhoud uitvoeren

Kies je voor een tuinstoel van aluminium of van hout? Dan heb je helemaal geen omkijken naar onderhoud. Kies je voor een tuinstoel van hout? Dan heb je wél omkijken naar onderhoud. Sterker nog; je moet de houten tuinstoelen echt goed onderhouden. Alleen als je veel onderhoud aan de tuinstoelen uitvoert, kun je van de (hele) lange levensduur genieten.
Wat voor onderhoud je precies uit moet voeren? Nou, het is bijvoorbeeld van belang dat je de stoelen af en toe opnieuw in de lak en/of beits zet. Ook kan het na verloop van tijd wenselijk zijn om de tuinstoelen opnieuw te schilderen. Dit komt puur doordat de verf na verloop van tijd af kan bladderen, waardoor de stoelen een minder fraaie uitstraling krijgen.
Kost het onderhouden van houten tuinstoelen nou echt veel tijd? Nou, tijd is uiteraard relatief, maar het is wel iets waar je de nodige aandacht aan moet besteden. Alleen als je dit op de juiste manier weet te doen, geniet je van de lange levensduur. Mocht je helemaal géén onderhoud aan de houten tuinstoelen uitvoeren, kom je van een koude kermis thuis. In dat geval geniet je in ieder geval niet van de gewenste lange levensduur.

Nadeel 2: grote verschillen tussen de houtsoorten

Als je een tuinstoel van hout aan wilt schaffen, kun je uit veel varianten kiezen. Deze varianten zijn ook het gevolg van de vele houtsoorten waar een fabrikant voor kan kiezen. Het is echter een feit dat niet alle houtsoorten aan de verwachtingen voldoen. Sommige houtsoorten hebben bijvoorbeeld niet het gewenste keurmerk.
Bovendien kan de levensduur tussen de verschillende houtsoorten behoorlijk verschillen. Investeer daarom altijd in tuinstoelen van een goede houtsoort, maar dit is wel lastig te bepalen. Mocht je bij ons in de showroom langskomen, kunnen wij je hier echter prima over informeren. Dat is ook iets wat we overigens graag doen!

Nadeel 3: je kunt last van keuzestress krijgen

Heb je jouw pijlen gericht op de aanschaf van tuinstoelen van hout? Dan kun je op voorhand al jouw borst natmaken. Daarnaast kun je op voorhand al last van slapeloze nachten gaan krijgen. Het is namelijk zo dat je uit heel veel soorten tuinstoelen van hout kunt kiezen. Juist doordat je uit zo’n uitgebreid aanbod de keuze hebt, kun je last van keuzestress gaan krijgen.
Hoe je iets tegen deze keuzestress kunt doen? Daar informeren wij je graag over in het restant van dit artikel. Aan de hand van onze koopgids kun je voor jezelf de perfecte tuinstoelen van hout uit gaan kiezen!

Koopgids voor het uitzoeken van houten tuinstoelen

Wil jij graag een tuinstoel van hout aanschaffen? Dan heb je dus méér dan voldoende keuze. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, is het advies om een uitgebreide vergelijking te maken. Graag helpen we jou nog een handje met het maken van deze vergelijking.
Hoe we dit doen? Dat doen we door in de koopgids hieronder alle belangrijke criteria te bespreken. Aan de hand van deze criteria kun je voor jezelf een prima vergelijking maken. Let dus vooral op de criteria die wij hieronder bespreken, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken!

Naar wat voor tuinstoel ben je op zoek?

Wil jij een tuinstoel voor bij jouw tuinset aanschaffen? Of wil je een loungestoel van hout aanschaffen? De keuze is aan jou. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je in ieder geval direct meerdere soorten tuinstoelen naar voren komen. Het is nu aan jou om te bepalen naar welk soort tuinstoel jouw voorkeur uitgaat.
Hoe je dit het beste kunt beoordelen? Dat doe je vooral door te bepalen hoe je de tuinstoel wilt gaan gebruiken. Bepaal hoe je de tuinstoel in jouw tuin wilt bepalen en waar je deze tuinstoel neer wilt zetten. Aan de hand daarvan kun je voor jezelf de juiste soort tuinstoel uitkiezen!

Hoeveel tuinstoelen wil je aanschaffen?

Ben je van plan om een leuk zithoekje te creëren? En gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een houten tuintafel en houten tuinstoelen? Dan is het zaak om ook te bepalen hoeveel tuinstoelen je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld vier houten tuinstoelen nodig? Of ga je toch voor een set van maar liefst 8 tuinstoelen? Of heb je slechts 1 tuinstoel nodig? De keuze is volledig aan jou. Het feit dat je uit meerdere hoeveelheid tuinstoelen kunt kiezen, is in ieder geval een aangenaam voordeel.

Hoe moeten de tuinstoelen er uit zien?

Heb je bepaalde voorkeuren op het gebied van de uitstraling van tuinstoelen? Dan heb je in het aanbod van houten tuinstoelen ook meer dan voldoende om uit te kiezen. Je kunt namelijk uit echt veel soorten designs kiezen. Het is dus aan jou om te bepalen naar welk design jouw voorkeur precies uit gaat.
Hoe je op dit gebied nou de juiste keuzes kunt maken? Dat doe je vooral door heel veel foto’s te kijken. Door veel foto’s van tuinstoelen van hout te bekijken, kun je de nodige inspiratie op doen. Je kunt daardoor ook gaan bepalen wat je wél mooi vindt en wat je níet mooi vindt. In dat geval kun je voor jezelf sneller de juiste keuze gaan maken.

Voor welk houtsoort kies je?

Tevens adviseren wij je om goed naar de verschillende houtsoorten te kijken. Wil je bijvoorbeeld voor hardhout gaan? Of wil je voor één van de andere houtsoorten gaan? Je hebt meer dan voldoende keuze; de verschillende houtsoorten brengen in ieder geval stuk voor stuk hun eigen voordelen met zich mee.
Overigens snappen wij het maar al te goed als je het lastig vindt om dít te bepalen. Mede daarom nodigen wij je van harte uit in onze showroom. In onze showroom kun je de verschillende houtsoorten en dergelijke op je gemakje bekijken.

Wat moet de kleur van de tuinstoelen worden?

Geen enkele houtsoort heeft dezelfde kleur. Ook heeft geen enkele houtsoort exact dezelfde structuur. Mede daarom willen wij je aanraden om goed te kijken naar de kleur van de tuinstoelen. Wil je bijvoorbeeld een lichtbruingekleurd houten tuinstoel hebben? Of heb je liever een donkergekleurd houten tuinstoelen? Dit is volledig aan jou om zelf te bepalen!

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Heb je interesse om tuinstoelen van hout aan te schaffen? In dat geval moet je ook een keuze gaan maken met betrekking tot de prijskaartjes. Hoeveel geld wil je nou precies uit gaan geven aan de tuinstoelen van hout? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je goed over na moet denken.
Wij raden je in ieder geval aan om geld te durven investeren. Indien je het nodige geld in een goede tuinstoel van hout investeert, geniet je daar op lange termijn echt intens van. Durf daarom te investeren; goedkoop is duurkoop is echt van toepassing op het gebied van houten tuinstoelen!

Ga altijd voor kwaliteit

Tot slot willen wij je nog een hele handige tip meegeven: ga altijd voor kwaliteit. Alleen als je voor een echt goede tuinstoel van hout kiest, ga je van de gewenste kwaliteit genieten. Durf daarom te investeren én kies altijd voor een tuinstoel van een gerenommeerd merk. In dat geval ben je bij ons overigens aan het juiste adres. Bij ons geniet je immers van een divers aanbod van de beste tuinstoelen van hout!

Slotwoord

Wil jij graag een tuinstoel van hout aanschaffen? Dat is iets wat wij ons maar al te goed voor kunnen stellen. De houten tuinstoelen brengen immers veel voordelen met zich mee, zijn in veel varianten verkrijgbaar en zijn ook niet al te prijzig. Maak in ieder geval een goede vergelijking voor jezelf en hak vervolgens de knoop door.
Vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Neem in dat geval gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij informeren je graag, terwijl wij je ook van het juiste advies kunnen voorzien. Neem in ieder geval je tijd voor het uitkiezen van de juiste tuinstoelen. Juist als je hier enige tijd voor vrijmaakt, kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Veel plezier in ieder geval alvast met/van jouw houten tuinstoelen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »