{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe vind je de beste loungebank voor in jouw tuin?

  • Door Roos
  • Monday 13 / 09 / 2021 0
Hoe vind je de beste loungebank voor in jouw tuin?

Op welke manier breng jij het liefste zoveel mogelijk tijd in jouw tuin door? Doe je dit graag op een actieve manier? Dan kun je het beste kiezen voor een tuin waar je het nodige onderhoud aan moet besteden. In dat geval kies je bijvoorbeeld voor veel begroeiing, voor een grasmat en voor houten tuinmeubelen.
Wil jij het liefste in jouw tuin relaxen? Wil jij eigenlijk liever niks anders doen dan liggen, genieten, relaxen en nergens over na te hoeven denken? Dan is het verstandig om voor de juiste tuinmeubelen te kiezen. Met bijvoorbeeld een loungeset kun je op een dergelijke manier van jouw tuin genieten.
Zie je het echter niet zitten om een grote en dure loungeset in jouw tuin neer te zetten? Dat is goed voor te stellen. Een loungeset pakt al vrij snel groot uit, waardoor je echt wel een flinke tuin zou moeten hebben. Gelukkig bestaat er ook nog een alternatief voor een complete loungeset; een comfortabele loungebank.
In dit artikel laten wij je graag kennis maken met deze loungebanken. We bespreken wat een loungebank precies is, wat de voordelen hiervan zijn en wat de nadelen hiervan zijn. Dat is echter niet het hoofdonderwerp van dit artikel. Nee, het hoofdonderwerp van dit artikel vormt toch wel de koopgids, waarin we alles vertellen over het uitkiezen van de juiste loungebank. We geven je daarvoor allemaal tips en kijken ook naar belangrijke aandachtspunten. Aan de hand van deze informatie ben je uiteindelijk in staat om de juiste loungebank voor jezelf uit te kiezen.
Spreekt het principe van een loungebank jou eigenlijk nú al aan? Dan is de kans groot dat je al direct in ons aanbod de beste loungebank kunt vinden. Dat is de loungebank die er fraai uit ziet, die in jouw tuin past en die ook nog eens betaalbaar is. Je kunt bij ons in ieder geval uit meerdere betaalbare loungebanken kiezen, welke stuk voor stuk aan de kwaliteitseisen voldoen. Op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding scoren onze loungebanken in ieder geval erg hoog.

Wat is een loungebank precies?

Heb je enig idee wat een loungeset is? Dan weet je waarschijnlijk ook dat een loungeset in de meeste gevallen uit een loungebank en één of meerdere loungestoelen bestaat. Aan de hand van deze omschrijving wordt ook direct duidelijk wat dan precies een loungebank is. Dit is eigenlijk het meest belangrijke onderdeel van een loungeset, maar kun je dus sinds enige tijd ook los aanschaffen voor in jouw tuin.
Eigenlijk bestaat een dergelijke bank uit twee onderdelen; het onderstel inclusief de rugleuning en de tuinkussens. Deze onderdelen passen perfect bij elkaar, waardoor je op de loungebank van ongekend veel comfort kunt genieten. Van comfort waar je bij andere tuinmeubelen eigenlijk een stuk minder van kunt genieten.
Zou je graag willen zien hoe een loungebank er uit ziet? Dan kun je de foto aan de bovenkant bekijken en alle foto’s in onze webshop. Je kunt er echter ook voor kiezen om langs te komen in onze showroom. In onze showroom vind je namelijk ook meerdere loungebanken; je kunt hier zelfs op proef zitten.
Al met al is een loungebank een uniek soort meubelstuk. Het is bovendien een meubelstuk waar je echt intens van kunt genieten; dat is één van de weinige zekerheden die je hebt. Juist als je op een loungebank plaatsneemt, vergeet je alles wat er om je heen gebeurd. Ook als je zorgen hebt, ook als je pijn hebt en ook als je gewoon van het mooie leven wilt genieten. Met een fraaie en comfortabele loungebank ga je écht genieten van het mooie leven.

Ons aanbod van loungebanken

Wat denk jij vooralsnog van onze omschrijving van een loungebank? Spreekt die omschrijving jou wel aan? En heb je daarom mogelijke interesse om een loungebank aan te schaffen? Dan ben je bij AVH Outdoor aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste tuinbanken.
Het leuke hierbij is dat wij ook allerlei andere tuinmeubelen verkopen. Juist doordat wij zoveel meubelen kopen, kun je dankzij ons aanbod jouw gehele tuin naar wens maken. Bovendien kun je met ons uitgebreide aanbod van accessoires jouw tuin nóg idealer inrichten. Onder aan de streep ben je bij ons dus aan het juiste adres voor het inrichten van jouw complete tuin.
Graag nodigen we je uit om een kijkje in ons aanbod te nemen. Kijk op je gemakje eens naar ons aanbod, zet je wensen op een rijtje en schaf direct de gewenste tuinmeubelen aan. Mocht een loungebank niet helemaal naar wens zijn, kun je bij ons bijvoorbeeld ook nog voor een complete loungeset kiezen. Aan jou de keus!

Waarom zou je voor een loungebank kiezen?

In ons aanbod vind je allerlei soorten tuinmeubelen. Al deze soorten weten zich op essentiële punten te onderscheiden; dat geldt ook voor een loungebank. Sterker nog; in de afgelopen periode zien wij dat meer en meer huishoudens voor een loungebank kiezen. Waar deze populariteit aan te danken is? Die populariteit is hoofdzakelijk te danken aan de unieke voordelen van een loungebank.
Wat deze unieke voordelen zijn? Daar vertellen we je hieronder graag iets meer over. We bespreken hieronder alle voordelen, zodat je een nog duidelijker beeld van een loungebank krijgt. De kans bestaat echter ook dat je dírect een nieuwe loungebank aan wilt schaffen.

Voordeel 1: super comfortabel

Als we het over een loungebank hebben, hebben we het over comfort. Zodra je op een loungebank plaatsneemt, geniet je direct van ongekend veel comfort. Aan de ene kant is dit te danken aan de ergonomische vormgeving van de loungebank. Je kunt altijd op een aangename manier zitten of liggen, waardoor je het eigenlijk al direct naar jouw zin hebt.
Aan de andere kant is dit ook te danken aan de kussens van de loungebank. Dit zijn in de meeste gevallen niet zomaar kussens, maar zijn echt kussens die het comfort flink verhogen. Met dank aan deze kussens kun je dan ook op een hele aangename manier plaatsnemen op de loungebank.
Hoe we dit comfort het beste in woorden uit kunnen drukken? Ja, dat is toch wel heel lastig. Persoonlijk merken wij wel het volgende op: als we eenmaal op een loungebank zitten, willen we hier eigenlijk niet meer van af komen. Eigenlijk is dat een perfecte omschrijving van het comfort dat door een loungebank geleverd wordt.

Voordeel 2: veelzijdig te gebruiken

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat een loungebank veel comfort met zich mee brengt. Dat is niet alleen aan de vormgeving te danken, maar ook aan de veelzijdigheid. Het is volgens ons een groot voordeel dat je op een loungebank zowel kunt zitten als kunt liggen. Juist daardoor kun je 24/7 gebruik maken van de loungebank.
Zit jij graag in jouw tuin en lees je graag een boekje? Op een loungebank is dit mogelijk. Klets jij graag met vrienden of vriendinnen? Op een loungebank is dat mogelijk. Lig jij graag languit te genieten van het heerlijke weer? Op een loungebank is ook dat mogelijk. Met andere woorden: je kunt echt op een veelzijdige manier gebruik maken van een loungebank. In onze ogen is dit toch wel een uniek voordeel van een loungebank.

Voordeel 3: neemt niet al te veel ruimte in beslag

Wil je een loungeset in jouw tuin neerzetten? Dan kom je al snel met een gebrek aan ruimte te zitten. Het is namelijk een feit dat een loungeset echt groot is; je moet hier dus echt veel ruimte in jouw tuin voor vrijmaken. Bij een loungebank is dat gelukkig niet het geval. Doordat deze bank maar uit één onderdeel bestaat (het gaat immers alleen om de bank), neemt deze niet al te veel ruimte in beslag.
Bovendien betekent dit dat je de loungebank op veel plekken in jouw tuin kwijt kunt. Je kunt ‘m op jouw terras neerzetten, maar je kunt ‘m ook tegen dat ene muurtje aanzetten. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de loungebank onder bijvoorbeeld de overkapping te zetten. Eigenlijk kun je alle kanten op met een loungebank; een voordeel dat eigenlijk niet voor een complete loungeset geldt.

Voordeel 4: past in elk soort tuin

Heb je een gigantische tuin? Dan kun je prima voor één van de grote loungebanken kiezen. Heb je een kleinere tuin? Ook dan is het prima te doen om voor een loungebank te kiezen. Je kunt namelijk ook voor een compacte loungebank kiezen, welke bijvoorbeeld 2 zitplaatsen heeft. Volgens ons is het in ieder geval een voordeel dat een loungebank in alle soorten tuinen past.
Daarbij maakt de stijl van de tuin overigens ook niks uit. Als je voor een moderne tuin gekozen hebt, kun je prima voor een stijlvolle en moderne loungebank kiezen. Is jouw voorkeur uitgegaan naar een landelijke tuin? Dan kun je voor een loungebank kiezen van één van de natuurlijke materialen. In een dergelijke tuin komt onder meer een loungebank van hout prima tot zijn recht.
Met andere woorden: ongeacht wat voor tuin je hebt, kun je voor een loungebank kiezen. In onze ogen is dat één van de grootste voordelen van een loungebank!

Voordeel 5: je hebt echt heel veel keuze

Voor welk soort loungebank kun je nu het beste kiezen? Het antwoord op die vraag is volledig aan jou. Het is hoe dan ook een feit dat je uit behoorlijk veel soorten loungebanken kunt kiezen. Dat zie je ook direct als je ons aanbod van loungebanken bekijkt.
Weet je wat hier een groot voordeel aan is? Dat je altijd wel een geschikte loungebank kunt vinden. Ongeacht wat jouw wensen zijn, hoe jouw tuin er uit ziet en hoeveel geld je aan de loungebank uit wilt geven. Juist doordat je zoveel keuze hebt, vind je bij ons altijd wel een ideale loungebank. Een ideale loungebank waarmee je direct van de hierboven genoemde voordelen gaat genieten.

Voordeel 6: een loungebank hoeft niet al te duur te zijn

Wil je graag een nieuwe loungeset aanschaffen? Dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Een gemiddelde loungeset kost al snel enkele honderden tot meer dan duizend euro. Daar heb je bij een loungebank eigenlijk niet al te veel last van. Als je een loungebank voor een paar honderd euro aanschaft, heb je eigenlijk al voor één van de duurdere varianten gekozen. Neemt niet weg dat er met de kwaliteit van een loungebank uiteraard niks mis is.
Met andere woorden: voor een loungebank hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. Juist doordat een loungebank relatief voordelig is, is het een feestje om een dergelijke loungebank aan te schaffen. Als de loungebank eenmaal in jouw tuin staat, begint het echte genieten bovendien.

Wat zijn de nadelen van een loungebank?

Heb je interesse om een nieuwe loungebank aan te schaffen? Aan de hand van de hierboven besproken voordelen kunnen wij ons dat maar al te goed voorstellen. Een loungebank brengt gewoonweg heel veel voordelen met zich mee.
Tegelijkertijd zijn er ook enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Welke aandachtspunten dat precies zijn, bespreken wij graag hieronder. Wij informeren je graag zo uitgebreid mogelijk, waardoor je voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken.

Nadeel 1: niet geschikt voor meerdere mensen

Wil je bijvoorbeeld met 4, 5 of 6 personen in jouw tuin relaxen? Dan heb je aan alleen een loungebank niet voldoende. Nee, je hebt in dat geval eigenlijk al snel een complete loungeset nodig. Als je voor een grote loungebank kiest, kunnen hier bijvoorbeeld 3 of 4 personen op zitten. Voor de overige 2 personen is er in dat geval echter geen zitplaats meer.
Door een loungeset aan te schaffen, kun je ook voor die 2 ‘extra’ personen aan zitplaats creëren. Feit is wel dat je voor een loungeset dus dieper in de buidel moet tasten en meer ruimte in jouw tuin over moet houden.
Het is aan jou om een afweging tussen een loungeset en een loungebank te maken. Een loungebank brengt veel voordelen met zich mee, maar de hoeveelheid zitplaatsen is ook wel een duidelijk nadeel. Denk hier dus goed over na, voordat je een loungebank uit ons assortiment aan gaat schaffen.

Nadeel 2: je kunt last van keuzestress krijgen

Vind je het lastig om keuzes te maken? Dan is het uitkiezen van een loungebank waarschijnlijk ook behoorlijk lastig voor je. Wij weten namelijk uit eigen ervaring dat je last kunt krijgen van keuzestress. Je hebt namelijk de keus uit echt veel soorten loungebanken, waardoor het maken van de juiste keuze echt lastig kan zijn.
Ondertussen is het ook wel weer prettig dat je uit zoveel loungebanken kunt kiezen. Je kunt in ieder geval een prima vergelijking maken. Dáár helpen wij je ook nog graag een handje bij; daar lees je meer over in onderstaande koopgids.

Nadeel 3: niet altijd comfortabel voor jouw benen

Wil jij graag languit liggen? Op een loungebank is dat mogelijk, indien je in jouw eentje bent. Als je met drie personen tegelijkertijd van de loungebank gebruik wilt maken, is dat echter niet meer mogelijk. In dat geval kun je eigenlijk jouw benen nergens kwijt, waardoor je ook niet op een aangename manier kunt liggen.
Gelukkig bieden wij voor dit nadeel direct een geschikte oplossing! Je kunt in ons aanbod namelijk uit heel veel soorten voetenbanken kiezen. Als je één van dergelijke voetenbanken aanschaft, creëer je een heerlijke situatie. Je kunt aangenaam op jouw loungebank zitten, waarna je jouw benen op de voetenbank neer kunt leggen. Daardoor geniet je van nóg meer comfort. Bovendien hoef je voor een voetenbank bij ons niet de hoofdprijs te betalen. Het is al met al een voordelige manier om het comfort van een loungebank naar een nóg hoger niveau te tillen.

Koopgids voor het uitkiezen van een loungebank

Ben jij overtuigd van de vele voordelen van een loungebank? En wil je daarom graag zo snel mogelijk een geschikte loungebank aanschaffen? Dan sta je voor een leuke uitdaging! Zoals we hierboven al beschreven hebben, is het aanbod van loungebanken namelijk behoorlijk divers.
Omdat het aanbod zo divers is, helpen wij je graag een extra handje. Dat doen we dus al door veel soorten loungebanken aan te bieden, maar doen we ook met deze koopgids. In deze koopgids bespreken wij eigenlijk hóe je de beste loungebank voor in jouw tuin kunt vinden.

Hoe groot moet de loungebank zijn?

Allereerst moet je goed nadenken over de plaatsing van de loungebank. Waarom? Omdat je op basis daarvan ook direct kunt bepalen hoe groot de loungebank moet gaan worden. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een loungebank met twee zitplaatsen? Of heb je een loungebank met vier zitplaatsen nodig? Je kunt dit eigenlijk alleen bepalen als je jouw wensen eerst op een rijtje zet.
Kijk goed naar jouw tuin en bepaal waar de loungebank moet komen te staan. Als je dat bepaald hebt, kun je de aanwezige ruimte opmeten. Nadat je de ruimte opgemeten hebt, weet je precies wat de maximale afmetingen van de loungebank kunnen zijn. Vervolgens kun je al een flinke schifting in het aanbod gaan maken.

Van welk materiaal moet de loungebank gemaakt zijn?

Ook is het heel belangrijk om kritisch naar het materiaal van de loungebank te kijken. Zoals je mogelijk al direct in ons aanbod opgevallen was, kun je uit meerdere materialen kiezen. Je kunt voor aluminium, voor hardhout, voor rotan, voor rope, voor RVS, voor teakhout en voor wicker kiezen. Wat voor jou het juiste materiaal is, hangt van meerdere factoren af.
Uiteraard moet je goed naar de uitstraling van de loungebank kijken. Als je een aluminium- en een wicker tuinbank naast elkaar zet, zie je echt duidelijke verschillen. Probeer daarom te bepalen welk materiaal je het mooiste vindt. Verder moet je ook goed kijken naar het onderhoud dat je uit moet gaan voeren. Kies je voor een teakhouten loungebank? Dan moet je zeker met het nodige onderhoud rekening gaan houden. Dat is echter niet het geval als je kiest voor een aluminium tuinbank. Aluminium hoef je immers niet te onderhouden, net zoals bij andere materiaalsoorten dat het geval is.
Tot slot moet je ook nog goed naar de levensduur van het materiaal kijken. Als je eenmaal een loungebank in jouw tuin hebt staan, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Dat is alleen mogelijk als je voor duurzaam materiaal kiest. Doe dus ook hier goed onderzoek naar voor jezelf.

Kijk goed naar de uitstraling van de loungebank

Sowieso raden wij je ook aan om heel goed naar de uitstraling van de loungebank te kijken. Als je jouw tuin in kijkt, is de kans namelijk groot dat jouw oog direct valt op de loungebank. Dit heeft te maken met de vormgeving van de loungebank, maar ook zeker met de afmetingen. Juist doordat een loungebank direct opvalt, is het wenselijk dat de uitstraling volledig naar wens is.
Let hierbij niet alleen op de vormgeving, maar ook op de kleurstelling. Zoals je in ons aanbod al kunt zien, kun je uit meerdere kleuren kiezen. Ga je voor bijvoorbeeld een witgrijze loungebank? Of heeft een bruine loungebank jouw voorkeur? Je kunt uit meerdere kleuren kiezen, waardoor je altijd wel een ideale kleur kunt vinden.

Kijk goed naar de kussens

Een belangrijk onderdeel van elke loungebank zijn de kussens. Wij raden je aan om ook heel goed naar deze kussens te kijken. Waarom? Omdat je uit meerdere soorten kussens kunt kiezen. Dit heeft niet alleen betrekking op het comfort, maar ook op de uitstraling. Zo kun je uit meerdere kleuren kussens kiezen.
Tevens heb je de keus uit kussens die waterbestendig zijn. De zogeheten all weather tuinkussens kunnen nat worden; ook dat levert je veel gemak op. Mochten dergelijke tuinkussens jouw voorkeur genieten, is het advies om hier scherp op te zijn bij het vergelijken van de verschillende loungebanken.

Kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding

Wij raden je graag aan om ook goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding van de loungebanken te kijken. Op dit gebied hebben wij eigenlijk twee tips voor je. De eerste tip heeft betrekking op de kwaliteit; ga altijd voor een loungebank van een gerenommeerd merk. De goede merken weten exact hoe een goede loungebank geproduceerd kan worden; dit doen zij dan ook met verve.
De tweede tip heeft betrekking op het prijskaartje van de loungebank; durf te investeren. Juist als je het nodige geld in een loungebank durft te investeren, ben je op termijn spekkoper. Met de juiste loungebanken geniet je namelijk op lange termijn van de nodige voordelen. Bovendien geniet je überhaupt al van een langere levensduur; je doet er dan ook echt verstandig aan om juist nét iets meer geld aan een nieuwe loungebank uit te geven.

Wat is voor jou de juiste loungebank?

Zo, je weet nu precies hoe je de juiste loungebank voor in jouw tuin uit kunt kiezen. Kom dus direct in actie! Check ons aanbod, maak gebruik van de filters aan de linkerkant en vergelijk verschillende loungebanken met elkaar. Aan de hand van deze vergelijking kun je vervolgens de beste loungebank aanschaffen. Een loungebank waar je op zowel de korte- als op de lange termijn onwijs van gaat genieten. Dat is iets waar wij overtuigd van zijn!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »