{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe vind je de juiste barstoelen voor in jouw tuin?

  • Door Roos
  • Wednesday 08 / 09 / 2021 0
Hoe vind je de juiste barstoelen voor in jouw tuin?

Wil jij in jouw tuin graag van de nodige gezelligheid genieten? Dan doe je er verstandig aan om eens naar de aanschaf van een bartafel te kijken. Met een bartafel kun je namelijk écht een leuk zitje in jouw tuin creëren. Dit zitje neemt niet al te veel ruimte in beslag, terwijl je wel met meerdere personen op dit zitje tijd door kunt brengen. Dat is ook te danken aan de barstoelen die je voor bij de bartafel aan kunt schaffen.
Als je ook graag barstoelen aan wilt schaffen, is het zaak om een goede vergelijking te maken. Je vindt namelijk in het huidige aanbod meerdere soorten barstoelen, waarbij de verschillen soms miniem zijn. Sommige verschillen bevinden zich echt op detailniveau, waardoor je echt een goede vergelijking moet maken. Graag helpen wij je daar nog een extra handje bij!
Hoe we dat doen? Dat doen we eigenlijk op twee manieren. Aan de ene kant bieden wij in onze webshop louter de juiste barstoelen aan. Als je voor één van de barstoelen uit ons aanbod kiest, weet je gewoonweg dat je voor kwaliteit gaat. Aan de andere kant zorgen wij er ook voor dat wij je zo uitgebreid mogelijk informeren. Dat doen we met uitgebreide product omschrijvingen, maar doen we ook met dit blogartikel. In dít blogartikel bespreken wij namelijk uitgebreid hoe je de beste barstoelen voor in jouw tuin kunt vinden. Zo geven we je handige tips, zoomen we in op de voordelen van barstoelen en kijken we naar het actuele aanbod. Aan de hand van dit artikel kun je al snel de juiste barstoelen voor in jouw achtertuin uitkiezen.
Is de aanschaf van één of meerdere barstoelen aan te raden? Ja, dat is wat ons betreft zeker aan te raden. Met name in de laatste jaren zijn wij écht fan geworden van deze stoelen. De stoelen bieden veel gemak, zien er tof uit en passen uiteraard prachtig bij een bartafel. Mocht je een bartafel in jouw tuin hebben, kun je eigenlijk niet zonder barstoelen. Wij raden je daarom graag aan om op je gemakje dit artikel door te nemen en je te laten verrassen. Mogelijk bieden barstoelen véél meer voordelen dan je op voorhand zou verwachten.

Wat zijn barstoelen precies?

Weet je nog niet precies wat barstoelen zijn? Dan verwijzen wij je graag naar de foto aan de bovenkant van dit artikel. Op deze foto zie je namelijk een prachtige barstoel afgebeeld staan. Zoals je kunt zien, is een dergelijke stoel vrij hoog. Juist doordat een dergelijke stoel vrij hoog is, geniet je van een aangename zit. Een aangename zit die perfect bij een bartafel past; een bartafel is immers ook behoorlijk hoog.
Daarnaast is het ook opvallend dat een barstiel niet altijd vier stoelpoten hoeft te hebben. Als je ons aanbod van barstoelen bekijkt, zie je namelijk ook varianten met een nét iets ander onderstel naar voren komen. Je hebt hoe dan ook de keus uit meerdere soorten barstoelen; het maken van een goede vergelijking is dus zeker aan te raden.
Wil je graag nu alvast meer weten over barstoelen? Dan raden wij je aan om ons aanbod van barstoelen direct te bekijken. In ons aanbod vind je namelijk de beste barstoelen van dit moment, inclusief duidelijke foto’s. Aan de hand van deze foto’s krijg je ongetwijfeld een goed beeld van hetgeen een barstoel precies is. Bovendien kun je op die manier al de nodige inspiratie opdoen!

Wat zijn de voordelen van barstoelen?

Heb je voor een bartafel in jouw tuin gekozen? Dan kun je gewoonweg niet zonder de juiste barstoelen. De juiste bartafel en de juiste barstoelen vormen eigenlijk een gouden combinatie. Een gouden combinatie waar je jarenlang van kunt genieten. Een groot voordeel van de barstoelen is dan ook de ideale vormgeving in combinatie met de vormgeving van de bartafel.
Daarnaast is het ook een groot voordeel dat de barstoelen niet al te veel ruimte in beslag nemen. Dit komt vooral doordat de barstoelen hoger zijn dan dat ze breed zijn. Door die unieke vormgeving hoef je in principe niet al te veel ruimte in jouw tuin vrij te maken. Dat is wel een compleet ander verhaal als je bijvoorbeeld meerdere loungestoelen in jouw tuin neer wilt zetten. Daar heb je echt veel ruimte voor nodig, terwijl je moeiteloos meerdere barstoelen in jouw tuin neer kunt zetten.
Daarbij is het ook nog een voordeel dat de barstoelen behoorlijk comfortabel zijn. Dat zou je op het eerste oog mogelijk niet verwachten, maar daar is in de afgelopen jaren echt verandering in gekomen. De fabrikanten hebben in ieder geval meerdere ‘oplossingen’ gevonden om de barstoelen zo comfortabel mogelijk te maken. Daarvoor gebruiken fabrikanten onder meer de juiste materialen én kiezen ze voor de juiste tuinkussens. Bijkomend voordeel is dat de rugleuning een ideale vorm heeft gekregen, waardoor je hier aangenaam tegen aan kunt leunen.
Wil je graag een gezellige tuin inrichten? Ook dan zijn de barstoelen de juiste soort stoelen voor in jouw tuin. Het is namelijk zo dat de barstoelen direct veel gezelligheid en sfeer met zich mee brengen. Sfeer en gezelligheid die je eigenlijk ook in een kroeg ervaart. Juist in een kroeg zijn de barstoelen dan ook populair geworden. Met name in de afgelopen jaren worden de barstoelen echter ook in huis en tuin veelvuldig neergezet. Logisch ook, aangezien de barstoelen dus echt voor veel gezelligheid zorgen.
Heb je een niet al te grote tuin? Dan kun je dus ook prima voor barstoelen kiezen. Je zet moeiteloos meerdere barstoelen om één bartafel heen, waardoor je direct meerdere zitplaatsen tot je beschikking hebt. Bovendien kun je rondom de barstoelen ook nog staan. Je kunt dus met één bartafel en bijvoorbeeld 4 baarstoelen voor meerdere personen ruimte creëren. Niet alleen voor de 4 personen die op de barstoelen zitten, maar ook voor de mensen die daaromheen kunnen staan. Ook dit is een voorbeeld van de gezelligheid die de barstoelen met zich mee brengen.
Hecht je veel waarde aan de uitstraling van jouw tuin? Ook dan is de aanschaf van barstoelen aan te raden. De barstoelen zelf hebben namelijk een prachtige uitstraling. Dat is echter niet het belangrijkste. Nee, het belangrijkste is dat de barstoelen jouw tuin ook nog groter laten ogen. Dit is volledig te danken aan de open vormgeving van de barstoelen. Door de poten van de barstoelen kijk je eigenlijk heen, waardoor de tuin een stuk groter gaat ogen. Wat ons betreft is dit echt een voordeel dat onderschat wordt. Wat ons betreft is dit zelfs één van de belangrijkste redenen waarom meer mensen voor barstoelen zouden moeten kiezen.
Spreken bovengenoemde voordelen jou wel aan? Dan is het goed om te weten dat je uit veel soorten barstoelen kunt kiezen. In ons aanbod alleen al vind je bijvoorbeeld 10 verschillende varianten. Juist doordat je uit 10 varianten kunt kiezen, kun je altijd de perfecte barstoelen voor in jouw tuin vinden. Het is aan jou om te bepalen wat voor in jouw tuin nou precies de perfecte barstoelen zijn. Daar helpen wij je graag een handje bij; aan het einde van dit artikel vind je een complete koopgids voor het uitkiezen van jouw nieuwe barstoelen.
Heb je eenmaal de gewenste barstoelen gevonden? Dan kun je in principe van een lange levensduur uitgaan. Dat is weer te danken aan het feit dat je de barstoelen bijvoorbeeld in de winterperiode makkelijk kunt beschermen. Je kunt er makkelijk een beschermhoes overheen spannen, maar je kunt de barstoelen ook makkelijk opbergen in bijvoorbeeld jouw schuur of tuinhuisje. Dit is wederom te danken aan de ideale vormgeving van de barstoelen; de barstoelen nemen immers niet al te veel ruimte in beslag. Juist doordat je de stoelen makkelijk op kunt bergen, kun je de levensduur aanzienlijk verlengen. Ook dat is wat ons betreft een uniek en ondergewaardeerd voordeel van barstoelen.
Tot slot willen wij je ook nog op het volgende wijzen: de barstoelen passen in alle soorten tuinen. Heb je gekozen voor een tuin met een landelijke uitstraling? Dan passen de barstoelen absoluut in jouw tuin. Heb je gekozen voor een tuin met een moderne uitstraling? Ook dan passen de barstoelen in jouw tuin. Ongeacht voor welke tuin jij gekozen hebt, kun je dus voor geschikte barstoelen kiezen. Barstoelen met een prachtige uitstraling, met een lange levensduur en met nog veel meer voordelen. Zoals je reeds hierboven hebt gelezen!

Wat zijn de nadelen van barstoelen?

Het mag duidelijk zijn: persoonlijk zijn wij behoorlijk te spreken over de barstoelen. De stoelen zijn in onze ogen uniek en brengen dan ook unieke voordelen met zich mee. Tegelijkertijd willen wij je ook wijzen op enkele nadelen van de barstoelen. Deze nadelen worden ook wel eens onderbelicht, maar zijn in onze ogen wel belangrijk om rekening te houden. Wat de nadelen precies zijn, bespreken wij graag hieronder.
Allereerst moet je rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden van de barstoelen. Alléén als je een bartafel in jouw tuin hebt staan, kun je gebruik maken van barstoelen. Heb je bijvoorbeeld voor een normale tuintafel gekozen? Dan heb je echt helemaal niks aan de barstoelen. Nee, je kunt de barstoelen eigenlijk alleen in specifieke situaties in jouw tuin neerzetten.
Heb je een fraaie bartafel gevonden en aangeschaft? Dan is het dus de hoogste tijd om ook naar fraaie barstoelen op zoek te gaan. Je kunt je in dat geval wel alvast op een behoorlijke investering voorbereiden. Een bartafel is over het algemeen zeker niet goedkoop; iets wat ook geldt voor de verschillende barstoelen. Als je een barstoel aan gaat schaffen, moet je al snel met de nodige kosten rekening houden. Dat is ook bij ons het geval, terwijl wij de barstoelen nog voordelig aanschaffen. Een investering van 100 á 200 euro pér barstoel is echter ‘de normaalste zaak van de wereld’. Houd daar goed rekening mee.
Tot slot moet je rekening houden met kleine kinderen. Heb je kleine kinderen? Dan is de aanschaf van barstoelen mogelijk niet al te handig. Je wilt immers niet dat jouw kinderen op de barstoelen kruipen en er vervolgens hard van af vallen. Om dat te voorkomen, kun je mogelijk beter voor andere soort tuinstoelen kiezen. Als jouw kinderen eenmaal groter zijn, kun je alsnog voor de barstoelen kiezen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er in ieder geval voldoende redenen om voor barstoelen te kiezen!

Hoe kies je de beste barstoelen uit?

Zo, wat denk jij van alle hierboven besproken voordelen en nadelen? Hecht jij meer waarde aan de voordelen? En vind je de nadelen eigenlijk niet al te belangrijk? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste barstoelen voor in jouw tuin.
Om de beste barstoelen te kunnen vinden, zou je een uitgebreide vergelijking moeten maken. Aangezien je deze vergelijking waarschijnlijk niet dagelijks maakt, kan dit ietwat onwennig zijn. Wij helpen je daarom graag een handje. Een handje om relatief snel de perfecte barstoelen voor in jouw tuin te vinden.

Tip 1: bepaal waar je de barstoelen in jouw tafel wenst te hebben

Allereerst willen wij je wijzen op de plaatsing van de barstoelen. Het is logisch dat je deze barstoelen rondom jouw bartafel wilt hebben, maar waar staat jouw bartafel precies? Of beter gezegd: waar wil je de combinatie van jouw bartafel en barstoelen precies neer gaan zetten? Het antwoord op deze vraag is voor meerdere facetten van belang.
Zo ga je bijvoorbeeld precies inzien wat de juiste afmetingen van de tafel en stoelen zijn. Heb je voor een bartafel van 2 meter lang gekozen? Dan kun je hier de nodige barstoelen aan kwijt. Dat is niet het geval als je voor een bartafel van 1 meter lang gekozen hebt. In onze ogen is het daarom heel belangrijk om naar de plaatsing van de bartafel én barstoelen te kijken. Houd hierbij ook nog rekening met het aanschuiven van de barstoelen. Je moet de barstoelen immers op een handige en makkelijke manier aan- en weg kunnen schuiven. Houd daar ook goed rekening mee bij het uitkiezen van de beste barstoelen voor in jouw tuin.

Tip 2: bepaal hoeveel barstoelen je nodig hebt

Ook raden wij je aan om alvast over de hoeveelheid barstoelen na te denken. Heb je bijvoorbeeld vier barstoelen nodig? Of wil je graag zes barstoelen aanschaffen? De keuze is volledig aan jou. Feit is dat je hier op voorhand al de nodige keuzes over moet maken. De keuze voor de bartafel is hier namelijk ook van afhankelijk.
Heb je een klein huishouden? Dan lijkt het voor de hand liggend om voor bijvoorbeeld twee of vier barstoelen te kiezen. Je kunt echter in dat geval ook prima voor zes barstoelen kiezen. Waarom? Omdat de kans altijd bestaat dat je visite over de vloer krijgt. In dát geval is het wel zo leuk om met z’n allen rondom de bartafel te kunnen zitten.
Met andere woorden: denk goed na over de hoeveelheid barstoelen die je nodig hebt. Richt jouw pijlen hierbij niet alleen op het heden, maar ook op de toekomst. Uiteraard moet je ook de keuze voor jouw bartafel af laten hangen van de hoeveelheid zitplaatsen. Denk hier dus goed over na!

Tip 3: kijk goed naar het materiaal van de barstoelen

Van welk materiaal moeten de barstoelen vervaardigd zijn? Ook dat is een belangrijke vraag waar je echt goed over na moet denken. Het is namelijk zo dat je uit meerdere materiaalsoorten kunt kiezen. Meerdere materiaalsoorten die stuk voor stuk hun eigen voordelen met zich mee brengen.
Kies je bijvoorbeeld voor aluminium? Dan kies je voor barstoelen die relatief licht van gewicht zijn. Ook hebben deze barstoelen een strakke uitstraling en geniet je van een lange levensduur. Tijdens deze lange levensduur hoef je bovendien geen rekening met onderhoud te houden. Aluminium vraagt namelijk niet om onderhoud.
Dat is wel anders als je voor barstoelen van hout kiest. Dit materiaal vraagt namelijk wel om onderhoud. Zo moet je het materiaal regelmatig opschuren, in de lak zetten, in de beits zetten of een ander kleurtje geven. De kans bestaat daarbij ook nog dat de verf af gaat bladderen, waardoor de barstoelen een minder fraaie uitstraling krijgen. Aan de andere kant staan de houten barstoelen wel weer prachtig in een tuin met een landelijke uitstraling. Hout is immers een natuurlijk materiaal.
Het blijft echter niet alleen bij hout en aluminium. Nee, je kunt ook voor bijvoorbeeld rotan en wicker kiezen. Ook deze materialen brengen een lange levensduur met zich mee en zien er erg fraai uit. Of deze materialen ook daadwerkelijk iets voor jou zijn, is aan jou om te bepalen. Je hebt in ieder geval uit voldoende materialen de keuze.
Hoe je nou de juiste keuze kunt maken? Dat doe je door eigenlijk naar drie facetten te kijken. Kijk allereerst naar de uitstraling van het materiaal; een houten barstoel heeft immers een hele andere uitstraling dan een barstoel van aluminium. Ten tweede is het belangrijk om goed naar het onderhoud te kijken. Moet je het betreffende materiaal goed onderhouden? Of is onderhoud helemaal niet nodig? Ten derde moet je ook goed naar de levensduur kijken. Over het algemeen brengt elk materiaal een lange levensduur met zich mee, maar hier bestaan uiteraard wel gradaties in. Het is aan jou de taak om op dit gebied de juiste keuzes te maken!

Tip 4: kijk goed naar de vormgeving van de barstoelen

Je hebt hierboven kunnen lezen dat de keuze voor het juiste materiaal van groot belang is. Deze keuze is onder meer voor de uitstraling bepalend, maar daar zijn nog meer factoren voor van belang. Zo speelt bijvoorbeeld de algehele vormgeving ook een belangrijke rol voor de uitstraling van de barstoelen.
Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het aanbod van barstoelen in onze webshop. Je ziet dan direct 10 varianten naar voren komen, welke stuk voor stuk een unieke vormgeving hebben. Deze unieke vormgeving brengt ook een unieke uitstraling met zich mee. Het is dan ook aan jou om te bepalen naar welke uitstraling c.q. vormgeving jouw voorkeur uitgaat.
Hoe je dit het beste kunt bepalen? Dat doe je eigenlijk door kritisch te kijken naar de foto’s die je in ons aanbod kunt vinden. Spreekt een bepaalde barstoel jou eigenlijk direct aan? Dan is dat een goed teken. Het eerste gevoel is bij barstoelen vaak wel het belangrijkste gevoel. Bekijk daarom op je gemakje ons aanbod, bekijk de verschillende foto’s en hak voor jezelf de knoop door.

Tip 5: kijk goed naar de kleur

Wil je donkergekleurde barstoelen hebben? Of gaat jouw voorkeur toch echt uit naar barstoelen in een lichte kleur? De keuze is volledig aan jou. Zoals je in ons aanbod al kunt zien, kun je in ieder geval uit meerdere kleuren en kleurstellingen kiezen.
Wat voor in jouw tuin de juiste kleur is, hangt van meerdere factoren af. Zo raden wij je aan om goed naar de kleur van jouw bartafel te kijken. Het is wel zo fraai als je de kleur van de bartafel en de barstoelen op elkaar aan weet te passen. Als je dát voor elke krijgt, weet je in ieder geval een fraai geheel te creëren. Daarbij is het overigens ook aan te raden om goed te kijken naar de overige tuinmeubelen in jouw tuin. Mogelijk kun je – samen met die tuinmeubelen – ook een fraai geheel creëren. Uiteraard kun je – door de kleurkeuze – ook tof contrast in jouw tuin creëren. Het is volledig aan jou om dit te bepalen.
Graag willen wij je nog van een extra tip voorzien: kijk ook goed naar de kleur van de tuinkussens. De tuinkussens worden ook in een unieke kleur uitgevoerd; de kussens spelen daardoor ook een belangrijke rol in de uiteindelijke uitstraling. Let daarom goed op de kleur van de kussens én op de kleuren van de barstoelen zelf.

Tip 6: kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding

Wil je graag barstoelen aan gaan schaffen? Als je de barstoelen eenmaal aangeschaft hebt, wil je uiteraard wel van een zo’n lang mogelijke levensduur genieten. Dat is alleen mogelijk als je kiest voor barstoelen van de gewenste kwaliteit. Of beter gezegd: van barstoelen die door de juiste merken gefabriceerd zijn. Wij raden je echt aan om altijd te kiezen voor barstoelen van de beste merken.
Welke merken dit dan zijn? Dit zijn eigenlijk alle merken die je in ons aanbod kunt vinden. Wij werken namelijk met alleen de beste merken samen, waardoor wij je van de best mogelijke kwaliteit kunnen voorzien. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, moet je wel relatief diep in de buidel tasten voor barstoelen. Houd daarom ook goed de prijs van de barstoelen in de gaten.
Met andere woorden: kies altijd voor barstoelen met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Dergelijke barstoelen vind je in ons aanbod. Wij stellen je daardoor in staat om jarenlang van jouw barstoelen te profiteren. Iets wat wel zo prettig is, aangezien de barstoelen echt veel voordelen met zich mee brengen. Check daarom direct ons aanbod, maak een goede vergelijking en hak vervolgens de knoop door. Van de aanschaf van goede barstoelen ga je hoe dan ook geen spijt krijgen.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »